remek 10,499 Report post Posted February 1, 2016 Szkoła wiązania much Sztuki Łowienia i jerkbait.pl - Edycja I - wiosna 2016"Sztuka Łowienia", salar.pl oraz jerkbait.pl zaprasza wszystkich forumowiczów jerkbait.pl do uczestnictwa w niezwykłym projekcie - internetowej szkole wiązania much. Pod okiem doświadczonego eksperta ze "Sztuki Łowienia" dowiecie się jak rozpocząć, w jaki sposób dobrać materiały, jak skonstruować pierwsze muchy. Ponadto wspólnie przygotowaliśmy różne atrakcje, które umożliwią Wam zdecydowanie łatwiejszy start w świat muszkarstwa oraz tworzenia własnych przynęt.Czym jest nasza szkoła?Stworzyliśmy oddzielny dział w dziale muchowym. Ten całkowicie poświęcamy nauce wiązania. Ekspert wybrany przez "Sztukę Łowienia" raz na dwa tygodnie stworzy wątek prezentujący muchę step-by-step. Uczestnicy szkółki wykonują zadanie domowe. Jak ono wygląda? Po prostu wykonujecie kopię muchy, a następnie prezentujecie ją w wątku stepu. Możecie oczywiście zadawać pytania jak dobrać materiały, jak coś wykonać itd. Nauczyciel ale również doświadczony forumowicz udziela odpowiedzi na zadane pytania. Rozpoczynamy od najprostszych much i tak z każdą kolejną będziemy zwiększać poziom trudności.Zasady?Każdy z forumowiczów jerkbait.pl może uczestniczyć w szkole. Przystąpienie do kursu następuje na pisemną prośbę uczestnika - specjalnie utworzona lista na potrzeby kursu - uczestnicy deklarują swoje uczestnictwo w wątku LISTA UCZESTNIÓWPublikacja step-by-step odbywa się minimum raz na dwa tygodnie - stanowi zadanie domowe dla uczestników.Każdy step powinien będzie udokumentowany oraz opublikowany przez naszego eksperta - zdjęcia, filmy, lista użytych produktów oraz dodatkowe informacje na temat muchy.Zakładamy, że poziom trudności much wzrasta wraz z kolejną publikacją.Zakres stepów - muchy szczupakowe, boleniowe, kleniowe, pstrągowe.Każdy materiał użyty w stepie będzie dostępny na stronie salar.pl - do każdego materiału zaprezentowanego umieścimy link prowadzący bezpośrednio do materiału w sklepie.Nauczyciel odpowiada na zapytania uczestników min. raz na 24h.Wykonanie zadania domowego zostaje zaliczone jeśli kursant zaprezentuje swoją muchę (publikacja w wątku) w dwa tygodnie po uruchomieniu wątku.Kursanci otrzymują dyplom ukończenia kursu wiązania much "Sztuka Łowienia - jerkbait.pl".Warunkiem zakończenia kursu jest prezentacja 80% much w edycji.Przystąpienie do kursu może nastąpić w dowolnym momencie od rozpoczęcia kursu.Zakończenie Szkoły (po roku) wraz z wręczeniem dyplomów odbędzie się na warsztatach muchowych zorganizowanych w http://www.tartaknadbobrem.com/ - 2 dniowe spotkanie (koszty ponoszą uczestnicy), na których będziemy tworzyć muchy oraz testować je nad wodą. Termin spotkania zostanie podany w trakcie trwania kursu.Korzyści dla uczestnika (konieczność deklaracji uczestnictwa w Szkole)?Zniżka 10% na pakiet startowy (pakiet startowy został opisany poniżej) dla uczestników kursu. Więcej o pakiecie znajdziesz w wątku Zestaw muchowy Salar Jerkbait.plZniżka 3% na dowolny asortyment w sklepie salar.plZniżka 10% na materiały użyte w prezentowanych stepach muchowych.4 paczki haczyków FD do rocznej prenumeraty "Sztuka Łowienia" (aktualnie do prenumeraty dodawane są 2 paczki)PARTNERZY Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 2, 2016 Świetna idea! Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted February 3, 2017 (edited) To już minął rok z SzWM , jak ten czas leci . :o Edited February 3, 2017 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 3, 2017 Rany .... ano tak. Mamy nadzieję, że "wychowaliśmy" choć kilka osób, które od czasu do czasu usiądą przy imadle :) Share this post Link to post Share on other sites
siatkaz 752 Report post Posted April 7, 2017 Przyznam się szczerze, że zapalonym muszkarzem nie zostałem i nie zostanę - po prostu staram się być wędkarzem skutecznym i łowię taką metodą jaka jest skuteczna w danych warunkach. Nie mniej muszę przyznać ,że szkółka j.b. była mocną motywacją do działania. Szkółka siadła, motywacja też - teraz więcej zamawiam niż sam kręcę choć materiałów mam w ciul. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted April 8, 2017 Przyznam się szczerze, że zapalonym muszkarzem nie zostałem i nie zostanę - po prostu staram się być wędkarzem skutecznym i łowię taką metodą jaka jest skuteczna w danych warunkach. Nie mniej muszę przyznać ,że szkółka j.b. była mocną motywacją do działania. Szkółka siadła, motywacja też - teraz więcej zamawiam niż sam kręcę choć materiałów mam w ciul. Mam podobnie :highfive: . Coś tam jeszcze kręcę , ale szkółki żal :angry: . Jednak niewielu nas zostało, sądząc po zamieszczonych muchach w ostatnim stepie. Może kiedyś nastąpi reaktywacja :) . Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted November 9, 2017 pisarz - mówisz i masz. Reaktywacja w trakcie! Czasem trochę wody musi w rzekach upłynąć... A czy warto było poczekać? Sam ocenisz. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted November 9, 2017 pisarz - mówisz i masz. Reaktywacja w trakcie! Czasem trochę wody musi w rzekach upłynąć... A czy warto było poczekać? Sam ocenisz. Mirek , ja już wiem że warto :) . Ja jestem jak ten cygan , co dla dobrego towarzystwa to dał się powiesić :D . Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted January 28, 2018 Za kilka dni drugie urodziny SzWM :) . Szampan się chłodzi , kawior już zamówiony , garnitur wyprasowany :D . A tu zapanował jakaś dziwna cisza ;) , a i dalszych stepów "nima" :( Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted January 28, 2018 No jak to ni ma ... napisałem ... że mamy 1 tydzień dodatkowy na nadgonienie. Dzisiaj wrzucam kolejny i co 2 następne w sumie 4. Nie panikować mi tu ...! Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted January 28, 2018 Remek, a gdzie Twoje muchy, gonisz innych, ale sam się ociągasz :D :lol: Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted January 28, 2018 Remek, a gdzie Twoje muchy, gonisz innych, ale sam się ociągasz :D :lol:Tomku, ociąganie się jest najgorszym słowem jakie mogłeś wybrać ze słownika wyrazów polskich :) a drugie w kolejności to ... gonisz :) To raczej Wy mnie gonicie, a ja by było wam dobrze zamiast kręcić składam filmy, wstawiam kolejne stepy itd. Share this post Link to post Share on other sites
partyzant 87 Report post Posted January 28, 2018 :) doceniamy i dziękujemy :) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted January 28, 2018 Jeszcze szkółka nie zginęła... A tu ani się człowiek obrócił i faktycznie dwa lata już lada dzień! Ile to much spadło z imadła, ile włosów z głowy, ile mole zjadły materiałów? No ale kilka osób czegoś się nauczyło. To miłe i cenne. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted January 28, 2018 Tomku, ociąganie się jest najgorszym słowem jakie mogłeś wybrać ze słownika wyrazów polskich :) a drugie w kolejności to ... gonisz :) To raczej Wy mnie gonicie, a ja by było wam dobrze zamiast kręcić składam filmy, wstawiam kolejne stepy itd. No niech Ci będzie, ale i tak nie darujemy, musisz nadrobić ;) No chyba że mnie zaprosisz, usiądziemy przy whisky, i na szybko za Ciebie ukręcę :D :D :D :P Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted January 28, 2018 No niech Ci będzie, ale i tak nie darujemy, musisz nadrobić ;) No chyba że mnie zaprosisz, usiądziemy przy whisky, i na szybko za Ciebie ukręcę :D :D :D :PTomku .... takiej propozycji oczekiwałem ;) Share this post Link to post Share on other sites