Wiktor 1,644 Report post Posted January 19, 2016 A co to za kijek?☺ Zbudowany jak należy ;) odpowiednik STC LXS70LF Share this post Link to post Share on other sites
Skob.el 116 Report post Posted January 19, 2016 Super rybka i gratki 4YOU. Wiktor opowiedz coś nie coś...o okolicznościach połowu tego Kropkowanca.... Share this post Link to post Share on other sites
pawello 749 Report post Posted January 19, 2016 Extreme na pstrągi? I jak się sprawdził? Zawsze wydawało mi się że będzie za szybki na pstrągale. Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted January 19, 2016 Extreme zostało zbudowane jesienią na okonie. Niestety nie było czasu na okonie i leżał. Wczoraj pomyślałem ze wezmę sprawdzę a możne...Totalny eksperyment. Czy on za szybki? Na ta wielkość na pewno nie ;) innych nie miałem bo branie miałem jedno. Branie takie ze....nie wiem jak to opisać, branie było żadne. Może na moim FX-sie nawet bym nie poczuł? Nie mniej ryba w fajnej kondycji, dala popalić a zapięta za skórkę. Utrzymał rybę a przyzwyczaiłem się już ze tracę takie ryby. Bardzo ciężkie miejsce do podebrania,przygody z lekka kąpielą ;), trochę się naczekał zanim trafił do podbieraka i nie spadł!! Może znalazłem swój kij na pstrągi? Przydał by się taki 7,6 i w dwu składzie :D Share this post Link to post Share on other sites
kamil098 209 Report post Posted January 20, 2016 Witam gratuluję łowcom moje skromne tegoroczne pb 54cm.Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
bryka 667 Report post Posted January 20, 2016 43 - 44 cm Najwiekszy z ostatniego weekendu :) [attachment=292490:P1140392.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted January 21, 2016 Drugi dzień testów Extrema na pstrągach. Cztery brania, trzy wcięte i wyholowane. Dwie ryby 30+ jedna 40+ Na ta chwile wygląda ze się nada :D Nadal się tez wielki podbierak z rozsuwana teleskopowo raczka. Nawet specjalnie się schylać po rybę nie trzeba :lol: ale na podbieraku 40-stak imponująco nie wygląda :ph34r: [attachment=292757:20160121_103831.jpg] Jakość zdjęcia nie najlepsza bo strasznie padało i ryba natychmiast do wody. Nie było czasu na dubla ;) Share this post Link to post Share on other sites
Hubert_S 270 Report post Posted January 24, 2016 Skromne 57 :) rzadko kiedy robię zdjęcia Pstrągom, ale akurat był telefon na wierzchu to jedno cykneliśmy ;) [attachment=293356:12571076_1026678917396416_195921062_n.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Forecast 3,383 Report post Posted January 24, 2016 U nas też było ostatnio skromnie ;) [attachment=293358:IMG_544677.jpg] Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted January 28, 2016 Panowie przeniosłem waszą rozmowę do nowego wątku: Ostatni dzień okresu ochronnego ... A dzień ustawowo wolny ... Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted January 30, 2016 ..skromne, deszczowe 45cm na inaugurację sezonu pstrągowego... Foto by phone i siup do wody... Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted January 31, 2016 ...w końcu jakieś rybsko w wątku....ładny. Co zakąsił? Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted January 31, 2016 Woblera od @FishBartka w barwach pstrąga potokowego, circa 6cm. Share this post Link to post Share on other sites
Winko 1,641 Report post Posted January 31, 2016 (edited) Bardzo rzadko goszczę w tym wątku ale mi również udało się dziś rozpocząć sezon pstrągowy - rz. Ropa okręg Nowy Sącz. Pogoda dość wietrzna, temperatura ok. 4 stopni, woda mętna pośniegowa z dużą ilością liści itp. Jedyna dzisiejsza rybka 44cm na 7mio cm. FANATICa Salmo. Sorki za kiepskie fotki ale to tylko klatka stop z nagrania. Nie chciałem go zbyt długo przytrzymywać na brzegu grzebiąc w torbie za aparatem ;) Edited January 31, 2016 by Winko Share this post Link to post Share on other sites
SławekM 209 Report post Posted February 1, 2016 Wczorajsze otwarcie :) 44,48,42 cm :) Share this post Link to post Share on other sites
Zander Hunter 562 Report post Posted February 1, 2016 Witam kolegów, Ja również mogłem w tym roku być nad moją rzeczką 3 razy, ale ten ostatni okazał się najciekawszy. Od godziny11;00 do 15:30 łącznie 7 sztuk, największy 46 cm kilka koło 40 z lekkim + kilka 30+, sporo wyjść, jeden spad. Zamieszczam fotkę 40+ , zagryzł na wobka od Wobiego :) w kolorze szaro-brązowo-niebieskim i on okazał się najlepszy tego dnia. Wędeczka Suzuki 8lb (jestem bardzo miło zaskoczony jak pięknie trzyma każdą rybę) TP 11 2500S i plecionka z przyponem z florokarbonu. Tego dnia stały na pozycjach bojowych :) Zdjęcia lekko trącone bo kompan bawił się ustawieniami zbyt mocno :D Pozdrawiam kropniętych :) [attachment=295640:DSC00377.JPG] [attachment=295641:DSC00378.JPG] ZH p.s.-okulary!! wiem wiem ja też się popłakałem jak one mi pasują - jak świni siodeł :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
White Fish 882 Report post Posted February 1, 2016 Dzisiejszy wypad na pstrągi. Z rana słońce, woda podniesiona. Kilka mniejszych i dwa ponad 40. Czasami trafi się taki piękny dzień... :) Share this post Link to post Share on other sites
Michał P. 7,156 Report post Posted February 1, 2016 Śnieg stopniał, a wody w rzece jak nie było tak dalej nie ma.. za to ludzi jak na jarmarku, co most przynajmniej jeden samochód.. i nawet mimo rybek, tak jakoś zniechęcająco.. Share this post Link to post Share on other sites
robert2844 295 Report post Posted February 1, 2016 (edited) Cześć tak się składa że ja także sie wychowałem nad [boberkiem ]tak mówiłiśmy na rzeczkę w młodzieńczych latach .W tej chwili jest troszkę za duża i za bardzo brudna Brzezniczanka żeby wybrać sie na kropaski.w/g mnie najlepszy miesiąc na nią to kwiecień .Odnośnie ryb powyżej 35, 40 cm jest jak na lekarstwo nie wspominając o rybach około 50 cm ,których już tam nie ma .Wine za taki stan pogłowia pstrąga ponoszą wydry, okoliczni mieszkańcy z miejscowosci Drągowina,Przybymierz ,którzy łowia tylko i wyłacznie na czerwone robaczki i biora każdą złowiona rybke .Także jak chcecie miec szanse na spotkanie grubego potaka to owszem ,ale na Bobrze w okolicach Gorzupi ,ewentualnie Miodnicy ,czy nawet na tak zwany Stary Bóbr,który zaczyna sie od tamy w Krzywańcu . Jak nie masz ochoty tam jechać to została jeszcze Kwisa .Pozdrawiam Robert ps jestem z Nowogrodu Bob. Edited April 2, 2016 by bartsiedlce Share this post Link to post Share on other sites
muffinka 94 Report post Posted February 1, 2016 Cześć tak się składa że ja także sie wychowałem nad [boberkiem ]tak mówiłiśmy na rzeczkę w młodzieńczych latach .W tej chwili jest troszkę za duża i za bardzo brudna Brzezniczanka żeby wybrać sie na kropaski.w/g mnie najlepszy miesiąc na nią to kwiecień .Odnośnie ryb powyżej 35, 40 cm jest jak na lekarstwo nie wspominając o rybach około 50 cm ,których już tam nie ma .Wine za taki stan pogłowia pstrąga ponoszą wydry, okoliczni mieszkańcy z miejscowosci Drągowina,Przybymierz ,którzy łowia tylko i wyłacznie na czerwone robaczki i biora każdą złowiona rybke .Także jak chcecie miec szanse na spotkanie grubego potaka to owszem ,ale na Bobrze w okolicach Gorzupi ,ewentualnie Miodnicy ,czy nawet na tak zwany Stary Bóbr,który zaczyna sie od tamy w Krzywańcu . Jak nie masz ochoty tam jechać to została jeszcze Kwisa .Pozdrawiam Robert ps jestem z Nowogrodu Bob. Całkiem możliwe że tak jest, ja tam nigdy nie łowiłem byłem tylko zobaczyć czym sie tak zachwycał ten znajomy. Tak jak kolega stwierdził w dużej mierze pstrągi wytrzebione przez mieszkańców cześciowo przez wydry. Ale na pewno jest tam troche tego pstraga bo jeszcze z tamtego roku zdjecia widziałem 40-50cm pstrągów i to nie pojedyńcze sztuki :). W bobrze na pewno bedzie wiekszy pstrąg ale chyba trudniej go trafić w bobrze jak w boberku. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
PePe. 1,883 Report post Posted February 2, 2016 Ja tez byłem i złowiłem dwa :) wczoraj nikt nic nie łowił, była kicha na maksa Share this post Link to post Share on other sites
Varos91 1 Report post Posted February 2, 2016 Całkiem możliwe że tak jest, ja tam nigdy nie łowiłem byłem tylko zobaczyć czym sie tak zachwycał ten znajomy. Tak jak kolega stwierdził w dużej mierze pstrągi wytrzebione przez mieszkańców cześciowo przez wydry. Ale na pewno jest tam troche tego pstraga bo jeszcze z tamtego roku zdjecia widziałem 40-50cm pstrągów i to nie pojedyńcze sztuki :). W bobrze na pewno bedzie wiekszy pstrąg ale chyba trudniej go trafić w bobrze jak w boberku. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Witam, dziś byliśmy pomachać kijem. Zdecydowaliśmy się na odcinek od strony Dobroszowa. Przeszliśmy dobre kilka kilometrów w górę rzeczki, setki rzutów i nic. Ani widu ani słychu. Woda na tym odcinku bardzo niska. Następny wypad sprawdzimy od strony Drągowiny bo widzieliśmy, że są tam zdecydowanie głębsze miejsca. Jeżeli dalej nic to jeszcze słyszeliśmy od kolegów z centrum wędkarskiego, że Młynówka krzesińska czy jakoś tak też może się sprawdzić jeżeli chodzi o pstrągi. Share this post Link to post Share on other sites
yffea 1,935 Report post Posted February 2, 2016 (edited) No to i mój z otwracia sezonu na Dunacju. Na szczęscie nie trzeba było wiele kombinować bo działają te same gumisie co w zeszłym roku :). [attachment=295900:Pstrąg.jpg] A nie długo intensywne testy patyków pstrągowych całkowicie nowej marki na naszym rynku. [attachment=295902:Wędki 4.jpg] Edited February 2, 2016 by yffea Share this post Link to post Share on other sites
Myku1987 138 Report post Posted February 2, 2016 No to i mój z otwracia sezonu na Dunacju. Na szczęscie nie trzeba było wiele kombinować bo działają te same gumisie co w zeszłym roku :). Pstrąg.jpg A nie długo intensywne testy patyków pstrągowych całkowicie nowej marki na naszym rynku. Wędki 4.jpg Co to za gumy jeśli można wiedzieć? Share this post Link to post Share on other sites
Z.Milewski 786 Report post Posted February 2, 2016 Witam, dziś byliśmy pomachać kijem. Zdecydowaliśmy się na odcinek od strony Dobroszowa. Przeszliśmy dobre kilka kilometrów w górę rzeczki, setki rzutów i nic. Ani widu ani słychu. Woda na tym odcinku bardzo niska. Następny wypad sprawdzimy od strony Drągowiny bo widzieliśmy, że są tam zdecydowanie głębsze miejsca. Jeżeli dalej nic to jeszcze słyszeliśmy od kolegów z centrum wędkarskiego, że Młynówka krzesińska czy jakoś tak też może się sprawdzić jeżeli chodzi o pstrągi. Możesz jechać tam gdzie napisałeś. Wynik raczej będzie podobny, ryby skończyły się tam 3 lata temu. Po prostu miejscowi dowiedzieli się że żyją tam ryby. Do tego ptaki i wydry. Jeśli w sklepie mówią o jakiejś rzeczce, to raczej nie ma po co tam jechać. Ten sam powód, jeśli tylko na spacer w dobrym towarzystwie, to możesz jechać. Wędki brać nie musisz. Możesz zabrać np kiełbaskę, boczek na ognisko, coś do popicia :D pieczystego. Wędka będzie Ci raczej przeszkadzać. W tamtym roku nie miałem tam brania. Jeśli chcesz złowić ryby, szukaj "swojej" rzeczki, o której dotychczas raczej nigdzie, od nikogo nie słyszałeś. To już lepiej jedź na Bóbr jak nie masz gdzie, kormorany wszystkiego nie wyżarły. A jak zdarzy się cud i będzie branie to masz jakąś szansę na konkretną rybę. Share this post Link to post Share on other sites