dawidzcm 895 Report post Posted February 3, 2016 (edited) Co prawda nie jest jakiś wielki, ale największy jakiego udało mi się wycholowac w tym sezonie. Nie mierzony ale 40cm może nawet z + miał :-) Chapnal nimfke :-) Ps. Zlowiony dziś :-P Edited February 3, 2016 by dawidzcm Share this post Link to post Share on other sites
szymanek69 2,608 Report post Posted February 3, 2016 Gratulacje muchowego kropka Dawid :) Na krótką czy długą nimfę przyładował ? Share this post Link to post Share on other sites
dawidzcm 895 Report post Posted February 3, 2016 A Dziękuje :-) Zlowiony metoda krotkiej nimfy, lecz nie łowie tz metoda zylkowa. Mam około 2m przyponu a rzuty sznurem :-) Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted February 3, 2016 Przeniosłem dyskusję o Rybce Pana Zbyszka tu ;) Bliskie spotkania trzeciego stopnia - nasze przegrane i inne historie Share this post Link to post Share on other sites
dawidzcm 895 Report post Posted February 4, 2016 44 cm z dziś :-) Na Streamerka :-) Share this post Link to post Share on other sites
yffea 1,935 Report post Posted February 4, 2016 (edited) Dunajcowa parka :). Guma w kolorze niezawodnym :). [attachment=296535:20160204_103122+ (Kopiowanie).jpg] Piękny samiec z mocno zarysowaną kufą. [attachment=296536:Pstrąg.jpg] [attachment=296534:20160204_092919+.jpg] Edited February 4, 2016 by yffea Share this post Link to post Share on other sites
salmo 1,107 Report post Posted February 6, 2016 Zimowa kluska :o :D Share this post Link to post Share on other sites
Z.Milewski 786 Report post Posted February 6, 2016 Zimowa kluska :o :D Gratulacje, wygląda jak majowy! Przed paroma tygodniami, parę osób podnosiło larum by wstrzymać się do kwietnia z łowieniem. Czy słusznie? Tak jak pisałem wcześniej, jak widać że kropki już dawno zapomniały o tarle, łowimy. Jeśli pierwszy złowiony wygląda jak przeciągnięty przez wyżymaczkę, łowienie odpuścić. Każdy z nas ma oczy i powinien podjąć właściwą decyzję. Np w moim regionie, potoki w dobrej kondycji dawno po tarle :) . Share this post Link to post Share on other sites
Michał P. 7,156 Report post Posted February 7, 2016 Kondycja już dobra :) Share this post Link to post Share on other sites
marekn 5,034 Report post Posted February 7, 2016 (edited) Bieszczadzki, na głowacza mojej produkcji: Edited February 7, 2016 by marekn Share this post Link to post Share on other sites
Krenty 14 Report post Posted February 7, 2016 Mój dzisiejszy 40. Podlasie :) Share this post Link to post Share on other sites
Białek 560 Report post Posted February 7, 2016 Dzisiejszy amator pijawki :) Share this post Link to post Share on other sites
pawlica 99 Report post Posted February 7, 2016 Mój dzisiejszy 40. Podlasie :) Można się dowiedzieć z czystej ciekawości gdzie na podlasiu takie sztuki? Share this post Link to post Share on other sites
pawlikowski 2,555 Report post Posted February 7, 2016 Sezon otwarty :) Amator jiga. Kolega Milan w akcji. Share this post Link to post Share on other sites
Z.Milewski 786 Report post Posted February 7, 2016 Można się dowiedzieć z czystej ciekawości gdzie na podlasiu takie sztuki? Z czystej uprzejmości- w małej rzece na podlasiu ^_^ . Share this post Link to post Share on other sites
teethar 220 Report post Posted February 7, 2016 to nie ten wątek - ale dobre foty. Skrótowo - jaki sprzęt? pzdr Share this post Link to post Share on other sites
pawlica 99 Report post Posted February 7, 2016 Z czystej uprzejmości- w małej rzece na podlasiu ^_^ . Rozumiem-tajemnica[emoji6] ale chyba jest pare takich rzeczek na wschód o Białegostoku prawda? Jestem z podlaskiego ale w kraju nie mieszkam i pewnie nie tylko ja się dziwię ,że u nas takie kropy. Gratulacje i powodzenia! Share this post Link to post Share on other sites
pawlikowski 2,555 Report post Posted February 8, 2016 (edited) Udało się kilka ryb skusić właśnie na jigi :) Kolega miał dobre efekty na czarną pijawkę. Mi sprawdził się kolor herbaciany z podwójną główką, oliwka i rusty orange. to nie ten wątek - ale dobre foty. Skrótowo - jaki sprzęt? pzdr To wątek o pstrągach, a wszystko co na zdjęciach jest z nimi związane :) Oczywiście mogłem rozczłonkować na kilka odrębnych wątków, ale nie uważam, żeby była taka potrzeba. Savage Gear Black Savage 198cm cw. 2-7g Daiwa Caldia 3000. Edited April 2, 2016 by bartsiedlce Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted February 8, 2016 Tak, udało się kilka ryb skusić właśnie na jigi :) Kolega miał dobre efekty na czarną pijawkę. Mi sprawdził się kolor herbaciany z podwójną główką, oliwka i rusty orange. To wątek o pstrągach, a wszystko co na zdjęciach jest z nimi związane :) Oczywiście mogłem rozczłonkować na kilka odrębnych wątków, ale nie uważam, żeby była taka potrzeba. Savage Gear Black Savage 198cm cw. 2-7g Daiwa Caldia 3000. Ladne jigi. Z takim kolowrotkiem to wedeczka niezle wywazona ;) Szczytowka na 11 non stop ;) Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
tadekb 6,426 Report post Posted February 9, 2016 (edited) I ja w końcu na pstrągi pojechałem. [attachment=297572:._images_DSCF21942.JPG] A tu fotka z kategorii "mistrz drugiego planu": ;) [attachment=297563:._images_DSCF2189.JPG] Edited February 9, 2016 by tadekb Share this post Link to post Share on other sites
iNSaNeMaN 1,159 Report post Posted February 11, 2016 Wczorajszy głodomor . Hol niesamowity z brakujacym kawałkiem kciuka :D . Zaczynają mieć powera ale to jeszcze nie zabie udka :D [attachment=297943:20160210_131101-1.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Michał P. 7,156 Report post Posted February 12, 2016 Kilka kropków z dzisiaj: Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Boruch 1,405 Report post Posted February 13, 2016 Dziś kilka dunajeckich maluchów i jeden godny fotki. Kibice nie wyczuli tym razem momentu i pojawili się dopiero :-) jak "żmijka" odzyskiwała wolność. Stąd też brak ich na fotce. :-) Sprzętowo Elvis do 4gr. Redarc10200 z dragon hm8x 0,06 i 2,5gr i gumką na końcu [attachment=298619:dddd.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Trouter 1,386 Report post Posted February 13, 2016 .. i ja dzisiaj złowiłem potoka: Połasił się na 2 calowego relaxa: ohio, na 3gr. główce. Share this post Link to post Share on other sites
KwaQ 3,471 Report post Posted February 14, 2016 Sobotnia rybcia :) pozdro Share this post Link to post Share on other sites