Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
sumrek

drożej w pzw i dalej po staremu

Recommended Posts

temat ja bumerang pzw co roku podnosi opłaty za wędkowanie a dalej ślepi i głusi.

Koło nr 15 z Nowego Dworu Mazowieckiego od kilku lat składa wniosek do zarządu okręgu mazowieckiego o wprowadzenie zakazu trolingu na  rzece Wiśle w okolicach NDM  i za każdym razem szanowni " koledzy z okręgu" mają te wnioski głęboko w D.!!!!

Zastanawiam się czy "koledzy z okręgów " zachodzą czasem nad polskie rzeki aby samemu popatrzeć i jak prawdziwy gospodarz wprowadzać zmiany ku poprawie rybostanu w naszych pięknych rzekach ,a jeżeli nie mają czasu lub chęci to do jasnej anieli ( jak był mawiać dziadek) niechaj słuchają głosu ludu .To my wędkarze znad rzek i jezior widzimy sytuację nad naszymi wodami,to my przekazujemy spostrzeżenia kolegom z zarządów kół a "koledzy z okręgów" głusi i ślepi , albo udają że problemu niema .I nie chodzi mi już tylko o troling sprawa dotyczy wielu dziedzin .

A tak poza tym Wesołych Świąt .

U nas na jeziorze Klebarskim zabroniono trollingu, gdyż okazał się mega skuteczny w zeszłym roku na jesień i gospodarza wody bardzo to zabolało.

Dobrze ,że wodą na której łowię zarządza dzierżawca ,trolujących nie ma wcale(no może ja zacznę ,bo to ponoć piekielnie skuteczna metoda  :D ) a tubylcy ganiają szczupaki tylko przy krzcinkach jak mówią  :D  :D  :D

Koledzy ,swoimi uwagami i wątpliwościami dotyczącymi działalności Polskiego Związku Wędkarskiego możecie podzielić się w temacie "PZW od kuchni"

Temat zamykam

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...