Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Paweł Bugajski

Paryż 13.11.2015

Recommended Posts

Broń czarnoprochowa i jej repliki to wspaniała furtka jak ktoś koniecznie chce do obrony domu mieć narzędzie do robienia kuku na odległość.Moc jest okrutna, człowiek trafiony odlatuje w tył, dziurki są paskudne, duże i nie rokujące najlepiej :) Tylko jak zwykle po użyciu możemy szykować się na dłuuugą odsiadkę :D

Broń czarnoprochowa i jej repliki to wspaniała furtka jak ktoś koniecznie chce do obrony domu mieć narzędzie do robienia kuku na odległość.Moc jest okrutna, człowiek trafiony odlatuje w tył, dziurki są paskudne, duże i nie rokujące najlepiej :) Tylko jak zwykle po użyciu możemy szykować się na dłuuugą odsiadkę :D

Tak, prawo jest chore w tym aspekcie. Jednak jeśli mam wybierać czy odsiadywać wyrok, czy odwiedzać rodzinę na cmentarzu lub samemu tam leżeć, to odbezpieczam i naciskam spust.

Salam Alejkum !

No jak to , co Wy ? Przecież ten zamach nie miał nic wspólnego z islamem. To byli zwykli religijni fundamentaliści, ekstremiści, radykałowie, narodowości terrorystycznej. Nie wolno z powodu tego ataku piętnować muzułmańskiej społeczności w Europie , która jest świetnym przykładem udanej integracji i w 99% dostosowała się do europejskich wartości i pod żadnym pozorem niemi nie gardzi. A ten 1%, który się nie dostosował, to z powodu nacjonalistycznego i ksenofobicznego nastawienia rdzennych Europejczyków. Dlatego naszym problemem nie są muzułmańscy imigranci, wśród których są terroryści z ISIS, tylko populistyczna i demagogiczna skrajna europejska prawica, która niosąc brunatne hasła na swoich ustach, podżega do nienawiści i dąży do przejęcia władzy. I z tego powodu w ramach zadośćuczynienia należy pokazać fajną, kolorową i tolerancyjną twarz Europy i pozwolić radzie muzułmańskiej we Francji zamienić 2500 kościołów na meczety, a naszym braciom Saudyjczykom, którzy podzielają nasze wartości, trzeba pozwolić budować tyle meczetów na ile mają ochotę. Aha... no i co oczywiste należy szerzej otworzyć granice na uchodźców, wśród których jakieś 80% stanowią biedne kobiety z dziećmi.

155sz1d.jpg Edited by mateusz998

Takimi przepisami to tylko byśmy im pomogli. Przy posiadaniu takich środków mielibyśmy zbyt duże możliwości do samo destrukcji.

Czemu? w Szwajcarii duza czesc spoleczenstwa posiada i to automatyczna, i jakos sie nie pozabijali. Sa w stanie w takim malym kraiku w ciagu paru godzin powolac przeszlo 2mln armie (moze nie jakas super przeszkolona, ale ciagle) 

Zreszta od paru miesiecy juz cwicza scenariusz na wypadek rozpadu Fracji w wyniku wojny domowej z islamistami  :D  Chlopaki mysla w tej Swajcarii, a nie tylko daja sie nabrac w jakies lewackie bzdury o 'obogaceniu'  :lol:

Edited by Del Toro

To co napisałeś to kretynizm zaczerpnięty jak mniemam z mediów głównego ścieku. Broń nie zabija tylko ludzie pociągający za spust. Ci co jej nie powinni mieć w Polsce i tak ją mają. Uczciwy obywatel nie ma równych szans w starciu z bandziorami. Spójrz sobie na Szwajcarię, poszukaj sobie w internecie ile sztuk broni przypada na obywatela i jaka jest tam przestępczość. Podobnie możesz zrobić z np. Teksasem, gdzie dostęp do broni jest powszechny i wynikający z ich kultury. Nie pieprz proszę głupot o samodestrukcji bo to idiotyzm. No chyba, że sam uważasz się za psychopatę, który broń wykorzystałby tak jak wczorajsi zamachowcy.

A tak w ogóle mamy dostęp do broni palnej niewymagającej pozwoleń. Jest to broń czarnoprochowa np. repliki coltów rodem z dzikiego zachodu. Zainteresowani znajdą więcej info w internecie. I co? Zabijamy się o zachodzie słońca? Lewacki kretynizm. Nieuzbrojone społeczeństwo bardzo łatwo kontrolować.

W momencie kulturalnej wymiany poglądów nazywasz kogoś pieprzącym lewackim idiotą kretynem. Jak widać jesteś idealnym kandydatem do posiadania broni.

Jak na razie nie mamy ogólnoświatowego zaufania jak Szwajcaria, i nigdy go mieć nie będziemy. Jak z resztą widać bardzo słusznie.

Edited by Tomek O

Takimi przepisami to tylko byśmy im pomogli. Przy posiadaniu takich środków mielibyśmy zbyt duże możliwości do samo destrukcji.

Ach Ci samo-destrukcyjni Polacy -_- !

Jakoś nie zauważyłem żeby naród przy byle sprzeczce, walił do siebie z broni czarnoprochowej (którą mozna kupić i która również zabija).

Tak tak @Tomek O, taki właśnie pogląd się lansuje, Polakom nie dawać broni, bo to durny naród i pewnie się wystrzelają, jak mówią mainstreamowe media, tak trzeba myśleć bo inne myślenie jest władzy nie miłe !

Jak zaczną tych byczków z iphonami w rękach tłumnie sprowadzać do Polski, to sam wkrótce broń kupisz, w obawie o bezpieczeństwo żony, córki, swoje etc.

Cóż Panowie, dopóki lewacka jewropa będzie zgadzać się na ten najazd Hunów, to niedługo na zachodniej granicy będziemy graniczyć z niemieckim kalifatem. W Szwecji, Niemczech, Francji, zamyka się usta ludziom mającym odmienne zdanie od tego co lansuje panujące lewactwo, w Polsce powoli również <_<.

Nie jestem szczególnie religijny, ale za krytykę kościoła, nikt mi w tym kraju głowy nie utnie, co do krytyki wyznania napływowych "gości" już niestety nie jestem tego taki pewien.

Polska nie musi ich przyjmować bo to nie są żadni uchodźcy, idą po darmową kasę, którą to lewactwo rozdaje chojną ręką (kosztem swojego społeczeństwa).

Jako Polacy nie raz już traciliśmy swój kraj, traciliśmy suwerenność, wymazywano nas z mapy Europy :( !

Nie wyobrażam sobie aby mój kraj miał stracić wolność z tytułu żądań i ciągłych roszczeń obcej nam kulturowo ludności napływowej !

Ough

Edited by Zwierzu

Od razu mówiłem statki powrotne imigrantom fundować, zawsze taniej i nikt nie powie, że nic nie zrobiliśmy .

Guest Piokowal

Jakoś nie zauważyłem żeby naród przy byle sprzeczce, walił do siebie z broni czarnoprochowej (którą mozna kupić i która również zabija).

Tak tak @Tomek O, taki właśnie pogląd się lansuje, Polakom nie dawać broni, bo to durny naród i pewnie się wystrzelają, jak mówią mainstreamowe media, tak trzeba myśleć bo inne myślenie jest władzy nie miłe !

Jak zaczną tych byczków z iphonami w rękach tłumnie sprowadzać do Polski, to sam wkrótce broń kupisz, w obawie o bezpieczeństwo żony, córki, swoje etc.

Cóż Panowie, dopóki lewacka jewropa będzie zgadzać się na ten najazd Hunów, to niedługo na zachodniej granicy będziemy graniczyć z niemieckim kalifatem. W Szwecji, Niemczech, Francji, zamyka się usta ludziom mającym odmienne zdanie od tego co lansuje panujące lewactwo, w Polsce powoli również <_<.

Nie jestem szczególnie religijny, ale za krytykę kościoła, nikt mi w tym kraju głowy nie utnie, co do krytyki wyznania napływowych "gości" już niestety nie jestem tego taki pewien.

Polska nie musi ich przyjmować bo to nie są żadni uchodźcy, idą po darmową kasę, którą to lewactwo rozdaje chojną ręką (kosztem swojego społeczeństwa).

Jako Polacy nie raz już traciliśmy swój kraj, traciliśmy suwerenność, wymazywano nas z mapy Europy :( !

Nie wyobrażam sobie aby mój kraj miał stracić wolność z tytułu żądań i ciągłych roszczeń obcej nam kulturowo ludności napływowej !

Ough

Tutaj gostek coś mówi na ten temat: https://www.facebook.com/pawel.palka.1238/videos/vb.100010292747987/162531064099984/?type=2&theater

To prawda,nasi politycy wchodzą w d..ę klerowi,który to lubi i wykorystuje do granic możliwości.

Pamiętajmy,że nasze korzenie wcale nie są chrześcijańskie.

Jakie są wg. kolegi nasze europejskie korzenie?

I proszę darować sobie uwagi o wchodzeniu tu i ówdzie. No chyba, że to podświadomie...

W momencie kulturalnej wymiany poglądów nazywasz kogoś pieprzącym lewackim idiotą kretynem. Jak widać jesteś idealnym kandydatem do posiadania broni.

Jak na razie nie mamy ogólnoświatowego zaufania jak Szwajcaria, i nigdy go mieć nie będziemy. Jak z resztą widać bardzo słusznie.

No to przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i powiedz mi w którym momencie nazwałem Cię "lewackim idiotą kretynem". Bo, że pieprzysz głupoty to akurat fakt nie wymagający dalszej polemiki. Jednak czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak ludzie bezmyślnie bełkoczą to co usłyszą w TV. Ktoś kiedyś powiedział, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą. Wcześniej śmiałem się z tego dziś muszę przyznać, że niestety miał rację.

Co do drugiej części wypowiedzi - może w końcu powinniśmy zacząć się skupiać na naszej Ojczyźnie zamiast na całym świecie? To w końcu żyjemy w państwie niepodległym czy tylko teoretycznym i mamy czekać na aprobatę świata dla każdej naszej decyzji? Ja nie mam duszy niewolnika, wolność jest dla mnie jedną z najważniejszych wartości. Nie jestem pieskiem na smyczy niemiec, Francji czy USA, jestem wolnym Polakiem i chcę żeby Polska też była wolna i niezależna.

Zapewne dlatego, że ogólna świadomość o broni w naszym kraju jest taka sama jak świadomość o "no kill". Kilku w Polsce sobie o tym dyskutuje i myśli, że przez ten fakt co najmniej świat naprawi, a rzeczywistość jest całkiem inna. Zarówno wędkarska jak i społeczna.

Panowie , spokojnie .Zobaczycie teraz jakie nastroje powstaną.Dni tych promultikulturowych rządów są policzone.Trochę się obawiam bo w sumie wzór władzy na wzór obecnej jest mi daleki, ale co tam.Byle tą zaraze wyplenić.

No to przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i powiedz mi w którym momencie nazwałem Cię "lewackim idiotą kretynem". Bo, że pieprzysz głupoty to akurat fakt nie wymagający dalszej polemiki. Jednak czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak ludzie bezmyślnie bełkoczą to co usłyszą w TV. Ktoś kiedyś powiedział, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą. Wcześniej śmiałem się z tego dziś muszę przyznać, że niestety miał rację.

Co do drugiej części wypowiedzi - może w końcu powinniśmy zacząć się skupiać na naszej Ojczyźnie zamiast na całym świecie? To w końcu żyjemy w państwie niepodległym czy tylko teoretycznym i mamy czekać na aprobatę świata dla każdej naszej decyzji? Ja nie mam duszy niewolnika, wolność jest dla mnie jedną z najważniejszych wartości. Nie jestem pieskiem na smyczy niemiec, Francji czy USA, jestem wolnym Polakiem i chcę żeby Polska też była wolna i niezależna.

Jeżeli już bluzgasz to bluzgaj konkretnie. W sumie powinieneś przeprosić choćby za użycie samych tych słów na forum jerkbait.pl. które to promuje również koleżeńskość.

Może nie wiesz ale czy tego chcesz czy nie to pieskiem na smyczy w jakimś stopniu jesteś. :D Rozbrajające jest twoje stwierdzenie, że chciałbyś by Polska "też była wolna", czyli jednak podświadoma smycz ! :D Mówisz jak Jarek o Polsce w ruinie.... :D

Jeżeli już bluzgasz to bluzgaj konkretnie. W sumie powinieneś przeprosić choćby za użycie samych tych słów na forum jerkbait.pl. które to promuje również koleżeńskość.

Może nie wiesz ale czy tego chcesz czy nie to pieskiem na smyczy w jakimś stopniu jesteś. :D Rozbrajające jest twoje stwierdzenie, że chciałbyś by Polska "też była wolna", czyli jednak podświadoma smycz ! :D Mówisz jak Jarek o Polsce w ruinie.... :D

Kolegom też mówię wprost, że pieprzą głupoty jeśli to robią. I się jakoś nie obrażają. Za kogo Ty w ogóle się masz, żeby mówić mi za co i kogo mam przepraszać? Nie obowiązuje mnie poprawność polityczna i będę mówił to co myślę. Prawda rzadko dla wszystkich bywa przyjemna. Co do reszty Twojej wypowiedzi - zostawiam bez komentarza.

Jak sprowadzicie rozmowę do poziomu g... i wzajemnych roszczeń, to za chwilę na wątku pojawi się mała, śliczna kłódeczka <_<.

Jak sprowadzicie rozmowę do poziomu g... i wzajemnych roszczeń, to za chwilę na wątku pojawi się mała, śliczna kłódeczka <_<.

Masz rację, ja już kończę swój wkład w ten wątek, ale sam temat powinien trwać.

Edited by coma

Mam się za kogoś kto szanuje rozmówcę, polski język i zasady panujące na tym forum.

To co robisz na podwórku z kolegami to niczyja sprawa. Nie musisz się spowiadać ze swojego stylu. :D

Miałem zapisać się na Street Fishing we Wrocku na 21.11. Teraz wiem, że dobrze zrobiłem, że się nie zapisałem. Ciężko jest się integrować jak się czyta takie rzeczy. Polacy. Żenujące....

Edited by SławomirW

Jakie są wg. kolegi nasze europejskie korzenie?

I proszę darować sobie uwagi o wchodzeniu tu i ówdzie. No chyba, że to podświadomie..

Wiadomo,gdzie kler lubi wsadzać rączki i nie tylko,chyba nie trzeba nikogo uświadamiać,a jak się już coś wyleje,to zanim rozpocznie się proces można w dość subtelny sposób pozbyć się niewygodnych dowodów,jak choćby pana W. A co do korzeni,to poczytaj sobie o kulturze słowiańskiej sprzed 966 roku,jest naprawdę bardzo bogata i nie usiana trupami.

Edited by CM Punk

Miałem zapisać się na Street Fishing we Wrocku na 21.11. Teraz wiem, że dobrze zrobiłem, że się nie zapisałem. Ciężko jest się integrować jak się czyta takie rzeczy. Polacy. Żenujące....

Zapewne gdyby każdy posiadał broń to pierwsza salwa załatwiła by sprawę. :D Wygrałby najszybszy pyskacz.

Z drugiej strony ustawki kiboli nabrałyby nowego kolorytu gdyby dostęp do broni palnej był ogólnie dostępny. No i nerwowi kierowcy też robiliby robotę w korkach.  :D Szwajcaria. Jak fajnie jest marzyć !  :D

Mod / Admin,

proszę zamknijcie temat jak najszybciej...

szkoda, że nawet tak smutny i poważny temat sprowadza się do poziomu szamba... to naprawdę przykre

To ja tylko o broni, palnej broni, bo troszkę się na tym znam...

Od zarania nie istniało coś takiego, jak prawo posiadania broni, przyznawane uznaniowo przez jakiegoś komendanta policji.

Było to prawo niejako przyrodzone, jak prawo posiadania noża, widelca czy butów.

Ludzie posiadali ogromne ilości broni nawet pod zaborami. Wszakoż Powstanie Styczniowe w dużej mierze było realizowane za pomocą dubeltówek, pochodzących z dworków czy od zamożniejszych chłopów...

Proponuję przypomnieć sobie "Lalkę" Prusa. U Rzeckiego nad łóżkiem wisiała sobie strzelba, i jakoś carscy żandarmi nie nachodzili go w celu rekwizycji rzeczonego śmiercionośnego urządzenia. ( tych, dla których przebrnięcie przez kilkaset stron druku jest wyzwaniem ponad siły informuję, że Rzecki był sprzedawcą w sklepie, i jakoś wieczorami nie polował skrycie na rodaków ).

Zatem prawo do posiadania broni zostało nam odebrane! Dlaczego? Ja wiem, i widzę, że niektórzy forumowi koledzy również wiedzą.

A tak właściwie prawie wszystko, każdy przedmiot, niecnie użyty, może służyć do zabijania, choćby dobrze zaostrzony ołówek....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...