Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Paweł Bugajski

Paryż 13.11.2015

Recommended Posts

Dramatyzm sytuacji nie upowaznia do slepej nienawisci. Przeciez o to miedzy innymi prawdziwym sprawcom chodzi. Panowie, ugryzcie sie w onetowy jezyk, nie wypada...z szacunku do ofiar i do siebie.

Teraz jest czas modlitwy, to najlepsze, co mozemy w tej chwili zrobic. Wojna nas i tak dopadnie, nie ma potrzeby jej zaklinac, aby sie szybciej objawila. Trzeba byc rozsadnym, nawet uzasadnione oburzenie nie powinno zaslepiac.

Miej Panie w opiece zamordowanych i ich rodziny, spojrz laskawszym okiem na bladzacy narod francuski i cala zepsuta i obrosla w lewacki tluszcz stara Europe... Edited by coloumb

Wiadomości straszne ale musicie zrozumieć że rozwiązania nie ma. Ja mieszkam w Berlinie i widzę na co dzień jak wielu jest tu muzułmanów. Nie możliwym jest wsadzenie ich wszystkich do samolotów i wywiezienie w imię ochrony europejskiej tożsamości. Myśląc w ten sposób zbliżamy się do ideologii narodowego socjalizmu a jak się to skończyło wiemy wszyscy. Daję jeszcze dwa pokolenia i w Berlinie w dzielnicach takich jak Neukoln czy Moabit biały człowiek będzie rzadkością. Myślę że ten proces jest nieodwracalny. Po prostu zdecyduje demografia - muzułmanie mają po 5-6 dzieci a my...

Dramatyzm sytuacji nie upowaznia do slepej nienawisci. Przeciez o to miedzy innymi prawdziwym sprawcom chodzi. Panowie, ugryzcie sie w onetowy jezyk, nie wypada...z szacunku do ofiar i do siebie.

Teraz jest czas modlitwy, to najlepsze, co mozemy w tej chwili zrobic. Wojna nas i tak dopadnie, nie ma potrzeby jej zaklinac, aby sie szybciej objawila. Trzeba byc rozsadnym, nawet uzasadnione oburzenie nie powinno zaslepiac.

Miej Panie w opiece zamordowanych i ich rodziny, spojrz laskawszym okiem na bladzacy narod francuski i cala zepsuta i obrosla w lewacki tluszcz stara Europe...

Jeszcze pozbieraj na tacę.

Wiadomości straszne ale musicie zrozumieć że rozwiązania nie ma. Ja mieszkam w Berlinie i widzę na co dzień jak wielu jest tu muzułmanów. Nie możliwym jest wsadzenie ich wszystkich do samolotów i wywiezienie w imię ochrony europejskiej tożsamości. Myśląc w ten sposób zbliżamy się do ideologii narodowego socjalizmu a jak się to skończyło wiemy wszyscy. Daję jeszcze dwa pokolenia i w Berlinie w dzielnicach takich jak Neukoln czy Moabit biały człowiek będzie rzadkością. Myślę że ten proces jest nieodwracalny. Po prostu zdecyduje demografia - muzułmanie mają po 5-6 dzieci a my...

a że w Niemczech jest demokracja... 

Od kilku lat bywam praktycznie co roku w Paryżu na kilka dni... trochę znam i bardzo lubię to miasto

Dokładnie rok temu mieszkaliśmy nie dalej jak kilkaset metrów od Placu Republiki. Świetne miejsce, uczęszczane przez Paryżan, mnóstwo ludzi wieczorami, piątek-sobota żyło do samego rana...

Dziś czuję się jakby ktoś mnie podźgał rozgrzanym nożem... :(

Żal, straszny żal...

Bez złośliwości-to jakie miasto następne.......Berlin,Londyn,Madryt

I kwestia czasu...........tydzień,miesiąc,pól roku.....

Dramatyzm sytuacji nie upowaznia do slepej nienawisci. Przeciez o to miedzy innymi prawdziwym sprawcom chodzi.

W istocie kim są Ci prawdziwi sprawcy? Zdjęcia i filmy świadczące o pochodzeniu broni dla terrorystów w Syrii, serwery propagandy kalifatu znajdujące się w dolinie krzemowej, ochraniane przez firmy śwdczące usługi CIA. Turcy (sojusznik USA) udostepniający swoje terytoriu ISIS do prowadzenia ostrzału Kurdów, maile Hilary Clinton świadczące o tworzeniu terroryzmu w Syrii itd. itp. To wszystko takie zagmatwane. 

Edited by Krzysiek_W

Wielka tragedia, od pewnego czasu w związku z tzw. kryzysem z imigrantami i teroryzmem islamskim przypomniały mi się słowa pewnego imama sprzed lat. Powiedział on nniej więcej o tym, że prawdziwym i jednym z najważniejszych celów każdego muzułmanina
jest zatknięcie zielonej flagi na Bazylice św. Piotra w Watykanie. Edited by Lars

To nie kwestia rasy a ideologi !

Panie Rafalski, napisałem wyraźnie - "stałem się rasistą" do odwołania. Intelekt dostał wakacje i też wstawię sobie "wykrzyknik" - !

Bez złośliwości-to jakie miasto następne.......Berlin,Londyn,Madryt

I kwestia czasu...........tydzień,miesiąc,pól roku.....

Teraz Londyn jest narażony na ataki. Zwłaszcza po wystąpieniu Camerona w sprawie zabicia "słynnego nożownika".

Berlin i Niemcy na razie na pewno nie. Powód prosty. Uchodźcy muszą nadal spokojnie napływać. 

[*] Paryż

To w sumie prawda kolego @CM Punk, ale... należy być świadomym, że to również była przede wszystkim poprawność polityczna podszyta strachem. Nic innego niż to co jest dziś.

To prawda,nasi politycy wchodzą w d..ę klerowi,który to lubi i wykorystuje do granic możliwości.

Pamiętajmy,że nasze korzenie wcale nie są chrześcijańskie.

Edited by CM Punk

Berlin i Niemcy na razie na pewno nie. Powód prosty. Uchodźcy muszą nadal spokojnie napływać. 

[*] Paryż

To raz, a dwa że jeszcze chyba nie mają dostatecznie dużo broni. Oprócz zwykłych AK47 potrzeba im chociażby granatników ręcznych, są bardziej efektywne. Należy przypomnieć o sytuacjach takich jak zatrzymanie kilku kontenerów z bronią w jednym z portów w Grecji. Ładunek uznano za przemyt. Krajem nadania była Turcja, oficjalnym odbiorcą Libia, broń została zatrzymana, ale nie wiadomo ile takich ładunków zostało wcześniej wpuszczonych do Europy i ile jeszcze będzie. Dodatkowo fakty zatrzymania ładunków broni na granicy Węgierskiej kilka tygodni temu. Nie wiadomo co niosą ze sobą ludzie, którzy rozpływają się w powietrzu po opuszczeniu Turcji. Np. Słowacja donosi o liczbie 30000 "poborowych", którzy rozpłynęli się w powietrzu. Nikt ich nie skontrolował, nie wiadomo co mieli ze sobą i kim byli. Liczba jednostek, które w taki sposób dostała się do EU jest nieznana. Jednym z uroków strefy Shengen jest to, że jak już się znajdzie na jej terenie to dowolną ilość broni można przewieść niepokojonym do wyznaczonego kraju, gdzie spokojnie będzie czekała. 

To prawda,nasi politycy wchodzą w d..ę klerowi,który to lubi i wykorystuje do granic możliwości.

Pamiętajmy,że nasze korzenie wcale nie są chrześcijańskie.

a co ma kler i polscy politycy do meritum? 

ja też ich nie kocham, ale jak pisałem wcześniej oni Ci łba nie odetną...

A ja myślę,że każdy zdrowy na umyśle Polak w trosce o bezpieczeństwo swojej rodziny, powinien mieć broń...tylko zdobyć pozwolenie to cud.

Oni się mnożą,jak króliki i będzie ich z każdym rokiem coraz więcej.Nie zamierzam się bać za jakiś czas wyjść z dzieckiem z domu,bo się okaże,że akurat na mojej dzielni osiedlą się wyznawcy allaha.Bo akurat tam dostaną od naszego państwa mieszkania.

Tak,jestem ksenofobem i rasistą bo widziałem co się dzieje we Włoszech i Norwegii.I nie ujmując powagi sytuacji...jaki pistolet na "wodę" do 10 strzałów na ciapatego,możliwy przyłów :ph34r:

Ja mieszkam w Berlinie i widzę na co dzień jak wielu jest tu muzułmanów. Nie możliwym jest wsadzenie ich wszystkich do samolotów i wywiezienie w imię ochrony europejskiej tożsamości. Myśląc w ten sposób zbliżamy się do ideologii narodowego socjalizmu 

Jakie samoloty ? Skoro ktoś może przejść na piechotę z Syrii do powiedzmy Monachium to śmiało może taki człek pójść z Monachium do Damaszku.

Narodowy socjalizm realizował politykę eksterminacji. W naszych czasach wystarczy jak sami wymaszerują.

Jak nie to, to kiedyś cała Europa zapłaci zarówno za wybielanie się Niemiec ze zbrodni II wojny światowej jak i kolonialne przeszłości innych europejskich krajów.

A dopiero co Merkel kilka minut temu na konferencji prasowej bredziła o umacnianiu idei tolerancji itd. bla bla, pieprzona poprawność polityczna, aż się robi niedobrze.
Tu potrzebny jest przywódca starej daty, z jajami.Nie skażony poprawnością polityczną !

A ja myślę,że każdy zdrowy na umyśle Polak w trosce o bezpieczeństwo swojej rodziny, powinien mieć broń...tylko zdobyć pozwolenie to cud.

Takimi przepisami to tylko byśmy im pomogli. Przy posiadaniu takich środków mielibyśmy zbyt duże możliwości do samo destrukcji.

a co ma kler i polscy politycy do meritum? 

ja też ich nie kocham, ale jak pisałem wcześniej oni Ci łba nie odetną...

Chodzi o religię i to,co ona ze sobą niesie,łba mi nie odetną,ale wtrącają się w bardzo wiele dziedzin mojego życia,od intymności,przez to,co mogę używać,palić,kupić,aż po podatki i stanie ponad prawem,to już jest wystarczająco dużo.

Takimi przepisami to tylko byśmy im pomogli. Przy posiadaniu takich środków mielibyśmy zbyt duże możliwości do samo destrukcji.

Broń czarnoprochowa i już jesteś bezpieczniejszy. A do tego stylowo :) .

https://www.youtube.com/watch?v=1E8tNDK5lsI

Edited by CM Punk

ciągle nie widzę związku, masz z tym problem - trudno takie państwo. mało tego nawet wybraliście pro kościelną władze. miejcie pretensje do siebie samych.

To co napisałeś to kretynizm zaczerpnięty jak mniemam z mediów głównego ścieku. Broń nie zabija tylko ludzie pociągający za spust. Ci co jej nie powinni mieć w Polsce i tak ją mają. Uczciwy obywatel nie ma równych szans w starciu z bandziorami. Spójrz sobie na Szwajcarię, poszukaj sobie w internecie ile sztuk broni przypada na obywatela i jaka jest tam przestępczość. Podobnie możesz zrobić z np. Teksasem, gdzie dostęp do broni jest powszechny i wynikający z ich kultury. Nie pieprz proszę głupot o samodestrukcji bo to idiotyzm. No chyba, że sam uważasz się za psychopatę, który broń wykorzystałby tak jak wczorajsi zamachowcy.

A tak w ogóle mamy dostęp do broni palnej niewymagającej pozwoleń. Jest to broń czarnoprochowa np. repliki coltów rodem z dzikiego zachodu. Zainteresowani znajdą więcej info w internecie. I co? Zabijamy się o zachodzie słońca? Lewacki kretynizm. Nieuzbrojone społeczeństwo bardzo łatwo kontrolować.

Przypominam o podstawowych zasadach jerkbait.pl

1. Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano.

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Pamiętaj, że jerkbait.pl  jest neutralny światopoglądowo i nie jest miejscem do prowadzenia publicystyki politycznej, religijnej, obyczajowej. Jeśli zauważyłeś takie treści na forum, natychmiast powiadom o tym korzystając z dostępnej funkcji „zgłoś wiadomość moderatorowi”.

Widzę że dyskusja zaczyna łamać pkt.4 regulaminu, więc proszę o powściągliwość w komentarzach.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...