Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
godski

Naklejka magnetyczna 5 KM na czapkę.

Recommended Posts

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie kupię czarną naklejkę magnetyczną z cyfrą "6"?

Niestety na niektórych akwenach jest max. 5 KM a moja Tośka ma 6KM 

A jako że mi szkoda zdzierać oryginalnej naklejki wymysliłem sobie że zamówię na czarnej tasmie magnetycznej cyferkę "5".

Przecież nie kupię drugiego silnika o mocy 5 KM.

Chory klimat. Opiekun wody tak mi zaproponował... .

Wzór poniżej:

[attachment=273231:PA242617.JPG]

Popytaj w agencjach reklamowych albo u tych co na alle... wystawiaja różne gadżety relkamowe. To cos w stylu magnesu na lodowke.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

..a z jakiego materiału masz czapkę??

Wlasnie chciałem o to samo zapytać ;) Edited by Żbiku

Jak to z jakiego. Z czarnego plastiku jak zwykle.... ;)

Od spodu coś bym podłożył. Zdjąć czapkę to moment.

Edited by godski

..to zamiast taśm magnetycznych ;)  zamów sobie naklejkę na cieniutkiej pleksi, i podklej krawędzie taśmą dwustronną.

mam tak ograniczoną Tośke z 20KM do 9.9 :P

Dobrze. Teraz tylko wzór potrzebuję. Do 5 KM z czarną czapką w necie brak. Ale znalazłem do 15 HP.

[attachment=273240:Tohatsu 5 naklejka.jpg]

To kupię silnik 5 KM. A na zbiorniki gdzie jest limit 4 KM to kupię następny. I będę się mógł cieszyć poszanowaniem prawa... . I trzema silnikami.

.. taki mamy klimat :)  .. dobry patent z tą cienką pleksi. Ja też jeden zbiornik zgodnie z prawem powinienem omijać ze swoim silnikiem gdyż ma o jednego konika za dużo. 

Dzięki. Do 6 KM też znalałem. Do 5 nigdzie nie ma.

...czcionka jak od 15KM...bez jedynki ;)

Ja mam 20km jamaszkę naklejkę odkleiłem i nic nie kleiłem typu 9.9km i się nie czepiają! a pływało się tu i tam :)

Jaki problem z tabliczka ? Idziesz do grawera i masz co chcesz

To kupię silnik 5 KM. A na zbiorniki gdzie jest limit 4 KM to kupię następny. I będę się mógł cieszyć poszanowaniem prawa... . I trzema silnikami.

Kup 4km, wszystkie obskoczysz. A jak trzeba to nawet akumulator podepniesz i jak będzie kontrola powiesz że to elektryk :).

Tylko 4  a 6 km to różnica 50% mocy.

Tylko, że z doświadczenia wiem, że na łódkach nie odczujesz różnicy bo i tak nie osiągniesz max obrotów.

Na zawodach nie raz 4km płynęły szybciej niż 6km(mowa oczywiście o silnikach jednocylindrowych) a różnica tkwiła w odpowiednim rozłożeniu ciężaru na łódce.

Natomiast różnicę mocy możesz odczuć na łódkach o kształcie wrzecionowatym(typu pychówki) lub na pontonie pływając w pojedynkę bo taki 270-300cm wprowadzisz bez większych problemów w ślizg i tam max obroty będą miały znaczenie.

Jaki problem z tabliczka ? Idziesz do grawera i masz co chcesz

No cóż to już jest fałszerstwo i kodeks karny.

Od tego się ma łeb bo to POlska była właśnie.

Już nie POlska. Od teraz wszystko wróci na właściwe tory.. Chyba... .

Droga Redakcjo nasuwa mi się taka myśl.

Jeśli chodzi o próby zachowania nietycznego bezprawnego względem ryb to watek jest zaraz gaszony, ucinany itd. reakcja jest natychmiastowa.

A w przypadku prób fałszowania sprzętu, delikatnie pisząc świadomego wprowadzania organów kontrolnych w błąd, nieprzestrzeganiu obowiązujących przepisów Redakcja nie reaguje wcale. Czyżby pochwalała takie zachowanie?

I teraz penie zostałem wrogiem publicznym.

Kodeks karny. Tak tj przestępstwo przebicie tabliczki z 6km na 5km to pewnie 2 na 3 lata w zawiasach :)

A czy któremuś z Was dzieje się krzywda z tego tytułu, że ktoś sobie dorobi taką tabliczkę? Śmieszą mnie tacy rycerze w lśniących zbrojach starających się nawrócić ten zepsuty świat zza ekranu komputera...

Droga Redakcjo nasuwa mi się taka myśl.

Jeśli chodzi o próby zachowania nietycznego bezprawnego względem ryb to watek jest zaraz gaszony, ucinany itd. reakcja jest natychmiastowa.

A w przypadku prób fałszowania sprzętu, delikatnie pisząc świadomego wprowadzania organów kontrolnych w błąd, nieprzestrzeganiu obowiązujących przepisów Redakcja nie reaguje wcale. Czyżby pochwalała takie zachowanie?

I teraz penie zostałem wrogiem publicznym.

Kodeks karny. Tak tj przestępstwo przebicie tabliczki z 6km na 5km to pewnie 2 na 3 lata w zawiasach :)

Szanowni stróże przepisów i prawa , czy na każdą głupotę dot. przepisów tak reagujecie, czy nigdy nie przekraczacie prędkości ??? Głupie przepisy są głupie i już , trzeba to omijać , jeśli nie da się tego naprawić trzeba kombinować. Jeżeli wprowadza się głupie przepisy dot. mocy silników ( nie ujednolicone ) to co mamy robić kupować po 3 silniki czy 4 o różnej mocy.

A jak wprowadzą Ci przepisy że na Mazury tylko z silnikiem do 1000 cm3 , to co kupisz drugi samochód. ???

Jestem za przestrzeganiem prawa , ale prawa mądrego i rozsądnego. Nie popieram natomiast głupoty i głupich przepisów.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...