Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
SpinKris

Wybór Wędki i Kołowrotka na Szczupaki Medium/light w UK

Recommended Posts

Witam wszystkich jestem tu nowym użytkownikiem i liczę na  wasza pomoc 

Jestem przed zakupem całego sprzętu więc nie będę sprowadzał wszystkiego z polski bo co nieco tam chce zostawić bo tez jeszcze w Polsce będę łowił kiedyś na pewno :)

A więc jak w temacie kołowrotek do łowienia z brzegu na szczupaka znalazłem takie  cuda  i liczę na wasze opinie bądź krytykę :)
Wielkość kołowrotka to m 2000-3000max dobrze żeby był szybki i do dalekich rzutów :) zarazie się przyglądam tym poniżej, jak macie już jakieś wyrobione opinie to chętnie posłucham 

**************************************************************************************************************************************************************************

To  są przykładowe kołowrotki 
1. Daiwa Fuego 6.0:1 Spinning Reel FUEGO2500SH

2.Quantum Iron PT Inshore Spinning Reel- IR40PTS

3.Shimano Exage 4000 FD Front Drag // EXG4000FD // Fishing Reel *Brand New*

4.Daiwa LIBERTY CLUB 4000 new freshwater saltwater fishin

5.OKUMA TRIO SRS 40S MATCH SPINNING COARSE NEW 2015 Model

6.Spro Red Arc 10100 10200 10300 10400 Match 10410 Aluminium Gehäuse NEW OVP

7.Sonik AVX Lure Reels - Pike Perch Trout Bass Spinning Dropshot LRF Fishing Reel

8.Penn Fierce Spinning Reel 8000 Salt and Fresh Water 8000 Fishing Reel RRP £99.99

A tu wędki przykładowe  :)
1. Veritas Spinning RodsABU 10ft 8-32gr c.w.

2.Okuma Black Rock Spin / series: 2.75m / 2-piece / C.W 7-30gr /spinning rods

3.Daiwa EXCELER Spinning rod 3,00m 10-40g 

4.Shimano Aernos Spinning Rod 10ft 14-40g

*******************************************************************************************************************************************************************************************

Uważam 

Czytam czytam i czytam  i zwariować idzie :) wiele serwisów pisze tak jak ten poniżej 

Że wcale nie trzeba wydawać masę kasy żeby kupić coś  dobrego :) jak już mówiłem zaczyna  po długiej przerwie (7-8lat) mniej więcej, i może w moim przypadku wybrać coś naprawdę taniego  budżetowego  młynek i kij  zanim sam się dowiem czego mi naprawdę będzie w tym brakować a może i nic mi nie będzie brakować o to jest pytanie :) i stopniowo zacząć . co o tym myślicie ? bo wydać  kasę  to nie problem ale jak się ą wyda na coś z czego nie będzie człowiek zadowolony to  zrobi się smutno   ;) Wy już macie opinie wyrobione co kto lubi i chce, ja jeszcze nie :)

A wiec szuka u was pomocy w wyborze  kołowrotka i kija do  łapania szczupaków myślę że medium light będzie si 

Kierowałem się wyszukiwarka czytam na forum od jakiegoś tygodnia i nic nie znalazłem co by ,mnie nie skłoniło do założenia tematu indywidualnie dlatego postanowiłem się zarejestrować.

No i ja korzystam z rynku angielskiego nie polskiego a to trochę inny rynek jak i łowienie tak mi się przynajmniej wydaje  ;) ale mogę być w błędzie  ;p

Edited by Gangerson

OK,

Okuma Black Rock + Spro Red Arc i... jedziesz z koksem

Powiedz mi jeszcze  wielkość jaka byś dobrał do tego młynka, jak wejdziesz w link to masz tam wybór rozmiaru młynków :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...