maggot 141 Report post Posted November 4, 2015 Joker, no i bardzo fajnie, że słuchasz tego, co uwielbiasz. Unikałbym natomiast wszelkich klasyfikacji: to najlepsze, tamto najlepsze, każdy będzie udowadniał, że to jego wybory są the best i znów zrobi się granda. Widziałem w czasach gdy internet był jeszcze mrzonką zestawienie najlepszych polskich płyt w historii okiem krytyki, zerknąłem i teraz. Zwycięzcy nie podam, bo co niektórzy powiedzą, że jestem śmietnikowym zjadaczem popkultury natomiast zgadza się, grupa SBB jest wysoko, choć przyznam, że to nie moja poetyka.Natomiast uwaga! Tu będę bardzo odważny, ta wstrętna-błotnista-punkowa Siekiera też jest wysoko, tylko nieznacznie za SBB. Ale to tylko tak na marginesie. Z tym "Białym misiem" to bardzo karkołomne porównanie.Ustawowo zabroniłbym grania tego i kilkunastu innych naszych "przebojów". Dlatego nie tyle niemile jestem widziany na weselach, co ja nie bardzo widzę siebie na takich imprezach. Katorga. Pytasz co przetrwa te 200 lat: tego moim zdaniem nie wie nikt. Tak jak tego nie wie nikt czy Chopin wiedział, że jego muzyka przetrwa stulecia. Kończąc adrenalinki i wielu emocji życzę przy słuchaniu ulubionej muzyki. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted November 4, 2015 Wiadomo było, że skończy się relatywizowaniem :) To jest modne i powszechne, bo dobrze kryje brak osobistych poglądów, odgradza nas od niewygodnych często dyskusji, w których możemy nie wygrać.. Dokonywanie ocen a za nimi trafnych wyborów jest jednak bardzo ważnym elementem życia każdego z nas, budowy naszych osobowości, światopoglądu. I nie da się od nich uciec, machając ręką że wszystko to jest jedno i to samo. Świat to same różnice . i różności. Łatwo jest odróżnić zawartość przemysłowego kubka Knorr o nazwie grzybowa od prawdziwej grzybowej, małego od dużego, czarne od białego, rzeczy doraźne od ponadczasowych, banalny fajans od sztuki.. Zaanonsowanie któregoś tam kolejnego konkursu chopinowskiego na forum wędkarskim nie jest jak widzę dobrym pomysłem. W kontrkulturze się lubujem.. :) Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted November 4, 2015 (edited) .....latwo jest odroznic zlosliwa prowokacje od szlachetnych intencji Edited November 4, 2015 by coloumb Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted November 4, 2015 Niestety mimo prośby i cięcia postów nie zakończyły się wycieczki osobiste, więc pora kończyć temat. Na koniec moja ukochana kompozycja Chopina, która zawsze pozwala mi ukoić nerwy. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3yh2InVsFag[/youtube] Share this post Link to post Share on other sites