Marcyś 1,002 Report post Posted October 16, 2015 Byl kiedys taki serial MASH, a w nim major Winchester. Właśnie leci na Fox Comedy... oglądam sobie przed robotą codziennie :P Sorki za OT Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted October 16, 2015 A fortepian to nie struny ? Po co zaraz prostak ? Jakie znowu prawa ? :) Większość ludzi dzisiaj to masowo produkowane ofiary przez uproszczony do maksimum system edukacyjny.. oraz tv .. Conchita parówa w cuglach wygrywa z wielkim Fryderykiem. Musi wygrać .. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 16, 2015 ...".. Conchita parówa w cuglach wygrywa z wielkim Fryderykiem"... no nie Sławku, to na prawdę kawał z brodą! :P :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted October 16, 2015 (edited) <...> odpuszczam nie na moim poziomie ta... muzyka Edited October 16, 2015 by Jano Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 16, 2015 ...utalentowany muzycznie, kolorowy facet żre popcorn...i ??? (co z tą parówą?) Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted October 16, 2015 Co do konczity, systemu, w tym edukacji, tivi itd. pelna zgoda Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted October 17, 2015 Bo zgoda buduje, ale przeciwstawne poglądy być muszą.. :) Dziś jest rocznica śmierci Chopina. Ziemskiego bytu już nie ma, ale muzyka wciąż ma się świetnie - nigdy nie umrze.. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted October 17, 2015 Większość ludzi dzisiaj to masowo produkowane ofiary przez uproszczony do maksimum system edukacyjny.. oraz tv .. Rozumiem że Ty zaliczasz się do mniejszości jaka się w tych ramach Twojego określenia nie mieści . Co do muzyki Chopina to jedni lubią taką muzykę inni nie lubią. Nie uważam by trzeba było się roztrząsać nad tym który już etap z kolei jakiegoś tam mało istotnego konkursu. Takie wpisy No przecież wiem :) Niewybaczalne a co gorsza niewytłumaczalne jest, aby najlepszy w sieci portal wędkarski ignorował albo przemilczał takie muzyczne święto.. wielu tutaj zapewne tyle obchodzą co zeszłoroczny śnieg. To nie forum muzyczne tylko wędkarskie. A takie wpisy To Ty BOB - taaaak ? :huh: No to teraz dodam - rybacy uwielbiają Chopina, rybacy są bardziej od nas muzykalni.. :) przyprawiają mnie o uśmiech na twarzy. Osobiście znam trzech rybaków, nawet ostatnio z jednym z nich przeglądaliśmy Twoje wpisy na forum i pokazywałem mu te na blogu, składał się ze śmiechu po czym na koniec powiedział, cytuję "cóż to za zacny błazen w tandetnej istocie własnego kabaretu stara się nieudolnie pisać o rybakach, po to by zwrócili czytający na niego uwagę i z nim dyskutowali aby mógł poczuć że ktoś raczy gamonia posłuchać? bo o rybakach i tym co robią nie ma żadnego pojęcia." Popatrz Sławku jak odbierają Cię rybacy, a Ty im w d...ę włazisz bez wazeliny. Share this post Link to post Share on other sites
ictus 1,639 Report post Posted October 17, 2015 >>Nie uważam by trzeba było się roztrząsać nad tym który już etap z kolei jakiegoś tam mało istotnego konkursu. Wstyd takie rzeczy pisać! Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted October 17, 2015 (edited) Carlvan Ty serio bez Sławka nie miałbyś chyba co robić na tym forum :rolleyes: Edited October 17, 2015 by coma Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted October 17, 2015 Carlvan Ty serio bez Sławka nie miałbyś chyba co robić na tym forum :rolleyes: proponuję... spotkajcie się wreszcie :rockon: Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 17, 2015 >>Nie uważam by trzeba było się roztrząsać nad tym który już etap z kolei jakiegoś tam mało istotnego konkursu. Wstyd takie rzeczy pisać! Świeta racja. Fanem muzyki poważnej nie jestem ale świadomość rangi tego wydażenia wypada mieć. Trudno szukać takiej drugiej "olimpiady muzycznej" na świecie (tylko tutaj nie ma wstydu za dyskwalifikację dopingową i już same zakwalifikowanie się do eliminacji jest ogromnym sukcesem). No i taki drobiazg...to jest POLSKA wizytówka :) Share this post Link to post Share on other sites
ictus 1,639 Report post Posted October 17, 2015 Szczerze mówiąc to jestem przekonany że @CarIvan wcale tak nie myśli, tylko chciał dopiec @Sławkowi. Zwłaszcza że zwykle pisze mądre rzeczy na forum. Ja nikogo nie zmuszam do słuchania muzyki której nie lubi, bo to kwestia gustu a gustach się nie dyskutuje. Jednak o takie wizytówki, jak to ładnie ujął @BOB1 trzeba dbać i je szanować bo nie ma ich wcale tak wiele. Share this post Link to post Share on other sites
K...k 54 Report post Posted October 17, 2015 Tak nawiasem mowiac to poziom naszej reprezentacji w obecnym konkursie jest marny. Moze graja teraz lepiej niz w 1 etapie ale nadal marnie.[/ ;-) Obraz z https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-0/s480x480/12141744_10153004807046076_4752628806619536522_n.jpg?oh=195c761458efd056f7f976c1be5549bc&oe=56C0A7AC&__gda__=1456603418_ae97f6a0b4f68319d8268055f9d701c9. Share this post Link to post Share on other sites
Rhyacophila 435 Report post Posted October 17, 2015 Sławek, fajnie, że poruszyłeś ten temat. Tak trochę poza Konkursem, to nie ma jak mistrz Ignacy i mój ulubiony Waltz in c# minor https://www.youtube.com/watch?v=f9ZxnObmcdU A dla kolegów, którzy stąpają raczej mocniej po ziemi (panienki, ryby i rock'n'roll :) ) mam nieco bardziej nowoczesną interpretację https://www.youtube.com/watch?v=wvMJ9AhBcjc Share this post Link to post Share on other sites
ictus 1,639 Report post Posted October 17, 2015 @Rhyacophila Polecam z tym walcem Lipattiego ( mimo że nie Polak) i naszego rodaka Rubinsteina. https://www.youtube.com/watch?v=QJD1spS-uEs https://www.youtube.com/watch?v=VyBxps3BgYc Nie konkuruję z Paderewskim - ale warto posłuchać. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted October 17, 2015 Polak zakwalifikował się do pierwszej 10-tki :) Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted October 18, 2015 Szczerze mówiąc to jestem przekonany że @CarIvan wcale tak nie myśli, tylko chciał dopiec @Sławkowi. Zwłaszcza że zwykle pisze mądre rzeczy na forum. Ja nikogo nie zmuszam do słuchania muzyki której nie lubi, bo to kwestia gustu a gustach się nie dyskutuje. Jednak o takie wizytówki, jak to ładnie ujął @BOB1 trzeba dbać i je szanować bo nie ma ich wcale tak wiele. trafiłeś w 10 a co do muzyki poważnej to wirtuozem w swojej dziedzinie był Mozart, innym daleko do jego talentu i mimo to iż uważam że Chopin też był wybitnym muzykiem to mnie jego muzyka nie odpowiada. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted October 18, 2015 Zawsze znajdzie się delikwent , który bezwiednie wypełni własną osobowością stare powiedzenie - psy szczekają , a karawana idzie dalej. Tak więc karawana chopinowska idzie dalej.. Przez świat cały.. :) Głos ! Głos..dawaj ! Co jest z tym głosem ..? :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted October 18, 2015 Poluzujcie gumy panowie. [attachment=272171:chopin.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
grzesiekp. 889 Report post Posted October 18, 2015 Kate Liu. Zjawiskowa Błyskotliwa i Subtelna!!! Chcialbym żeby wygrała. .. Share this post Link to post Share on other sites
5384 3,789 Report post Posted October 21, 2015 Mamy zwycięzcę: Seong-Jin Cho Znowu wygrał lepszy :D Share this post Link to post Share on other sites
CM Punk 446 Report post Posted October 21, 2015 (edited) Impreza była tak podniecająca,jak stawianie sieci w okresie tarła :D . Edited October 21, 2015 by CM Punk Share this post Link to post Share on other sites
mohave 389 Report post Posted October 23, 2015 trafiłeś w 10 a co do muzyki poważnej to wirtuozem w swojej dziedzinie był Mozart, innym daleko do jego talentu i mimo to iż uważam że Chopin też był wybitnym muzykiem to mnie jego muzyka nie odpowiada. Chopin był muzykiem w drugiej kolejności. W pierwszej był kompozytorem, czyli twórcą. Podobnie zresztą jak Mozart. Śmieszą mnie takie porównania rodem z podwórka. Muzyk to przede wszystkim odtwórca. Cóż, niektórzy to mają szczęście, że mogli posłuchać wirtuozerskiej gry Chopina i Mozarta, po to, aby teraz ich porównywać i wydawać werdykty niczym na Konkursie Chopinowskim. Dracula? Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted October 26, 2015 Voila! Fryderyk Chopin vs punk. Kultura vs kontrkultura :) Czy różowe czuby nadal zdobią głowy punków? Share this post Link to post Share on other sites