Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Del Toro

KRAKUSEK NR 1

Recommended Posts

[center][u][b][size=5]KRAKUSEK NR 1[/size][/b][/u][/center]

[b]Producent:[/b]Krakusek ZP
[b]Model:[/b]Krakusek NR 1
[b]Rodzaj przynęty:[/b]wobler
[b]Zastosowanie:[/b]jaz, klen, pstrąg, łosiowate
[center][u][b]OPIS PRZYNĘTY[/b][/u][/center]

Wedlug producenta:

Jest to najstarszy mój wobler. Pierwsze egzemplarze były wzorowane na Rapalce Orginal, którą z wielkim trudem zdobyłem na początku mojej przygody z woblerami. 35 lat temu nie było to takie proste.
Jego smukły kształt nie uległ zmianie od samego początku, jednak z czasem zmieniłem położenie steru. Obecnie wykonuję go w trzech wielkościach (4, 5, 7 cm). Ja najbardziej lubię 5cm. Akcja tego woblera jest agresywna, szybka, ale nie bardzo szeroka. Wobler w czasie prowadzenia wykonuje ruchy, do złudzenia przypominające uciekającą rybkę, co prowokuje drapieżniki do ataku. Szybko nurkuje i przy odpowiednim prowadzeniu, schodzi na głębokość ponad 1,5 m. Szczególnie polecam wędkarzom łowiącym pstrągi.
W rzekach łowimy na nie z prądem jak i pod prąd. Sprawdziły się również w stawach i jeziorach. Ja najchętniej stosuję imitacje kiełbi, ślizów, pstrągów i oczywiście strzebli. Na te woblery dobrze biorą również klenie, bolenie, sandacze i szczupaki. Najmniejsze - 4 cm mają na sumieniu sporo jazi i okoni; na 7 cm mam potwierdzenie złowienia głowacic oraz troci w rzekach pomorskich.

Dostępne w 3 wielkościach:
4cm - 2,5g - do 1m
5cm - 3,0g - do 1,5m
7cm - 5,5g - do 2m

[center][u][b]SPECYFIKACJA[/b][/u][/center]

[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]PŁYWAJĄCY/4 [CM]/2.5 [G]/1 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]PŁYWAJĄCY/5 [CM]/3.0 [G]/1.5 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]PŁYWAJĄCY/7 [CM]/5.5 [G]/2 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]NEUTRALNY/4 [CM]/2.5 [G]/1 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]NEUTRALNY/5 [CM]/3.0 [G]/1.5 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]NEUTRALNY/7 [CM]/6.0 [G]/2 [M]
[b]Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:[/b]

[center][u][b]Zdjęcie[/b][/u][/center]
[center][/center]

[url=http://jerkbait.pl/page/index.php/przynety.html/_/krakusek-nr-1-r101]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord[/url]

Sign in to follow this  

• Create New...