Meme 1,992 Report post Posted October 9, 2015 tak braki w osprzecie ciezarki to texas / carolina rig, insert sinkers itp ale na to zwrocilem uwage im :D Jak jdm to ma byc jdm :D Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 Ja reklamówkę dostałem gratis?! Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted October 9, 2015 To nie jest drogi sklep, tylko sklep z drogimi rzeczami... Oglądając niektóre przynęty przypomniałem sobie, że nie bez przyczyny polowałem na eBay na używki ;) Co nie zmienia faktu, że - w razie palącej potrzeby - są tam świetne zabawki, pod ręką, bez polowania i nerwowego śledzenia marszruty przesyłki. Z zupełnych dla mnie nowości, z zainteresowaniem zapoznałem się z ofertą wędzisk rosyjskiej marki Pontoon21, o których @Friko już wspomniał w swojej relacji. Niska, średnia półka to co najmniej godna konkurencja dla naszych "potentatów", natomiast półka górna... Topowa seria chwali się blankami XMG, trochę niższa - Certified Pro. Tam, gdzie krajowi producenci próbują oczarować publikę miliardami PSI i szamańskim bełkotem, nie zawracając sobie głowy ujawnianiem pochodzenia blanków, Rosjanie w zastosowaniu konkretnych blanków Lamiglasa widzą swój atut. Może to kwestia większego obycia, wyedukowania klientów za naszą wschodnią granicą, a może czegoś jeszcze innego... W każdym razie, naturalna hierarchia jest tu przywrócona, jak skonstatowałby forumowy ideolog fishingu, gdyby akurat nie był zajęty zaciekłym odgryzaniem się ze swego koziego rogu... Ciekawostka: blanki Certified Pro, zastosowane w kijach P21, nie są lakierowane! Oglądałem kij na, znanym mi z wersji fabrycznej Lamiglasa, blanku XSH1052MT i, nawet w nieciekawym uzbrojeniu, z koszmarnie bułowatą rękojeścią, przewaga wersji bez lakieru - pod względem lekkości, sprężystości, "ciętości" - była co najmniej zauważalna. Może to przyczynek do jakiejś tam dyskusji, albo nawet argument w niej; może zaś przypadek :rolleyes: Ja do "Karasia" mam pół godziny spaceru (doliną urokliwego potoku :D ), ale w obliczu problemów parkingowych nadmieniam, że od Metra Służew to rzut beretem. Dzieki za konkretne info. Czyli z tymi "pontonami 21" to prawda. Swietna idea. Szkoda, ze takie produkty musza byc importowane. Pewnie to kwestia rozmiaru rynku i popytu na topowy sprzet. Chociaz z pewnoscia znajda sie tacy, co powiedza ze haemy lepsze bo..."polskie" :D Share this post Link to post Share on other sites
dreadknight 1,213 Report post Posted October 9, 2015 Ja reklamówkę dostałem gratis?! ja na nią przynajmniej dostałem 10% rabatu na hasło jb :) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 i ja też...może mamy do czynienia z nie równym traktowaniem klientów? :huh: Share this post Link to post Share on other sites
Meme 1,992 Report post Posted October 9, 2015 Dzieki za konkretne info. Czyli z tymi "pontonami 21" to prawda. Swietna idea. Szkoda, ze takie produkty musza byc importowane. Pewnie to kwestia rozmiaru rynku i popytu na topowy sprzet. Chociaz z pewnoscia znajda sie tacy, co powiedza ze haemy lepsze bo..."polskie" :D ponton21 - troche sie o nich tez pytalem - ogólnie firma rosyjska ( z tego co zrozumiałem ) - wobki robi w japoni i w chinach - kije róznie zalezy od serii :) Wobi sprawialy dobre wrazenie no i sa w lepszej cenie niz japonskie jdm :) Share this post Link to post Share on other sites
olo86 2,073 Report post Posted October 9, 2015 byłeś w garniturze prosto po pracy ? :) Jeśli tak to się widzieliśmy - czekałem aż mnie podliczą pod kreskę na kasie :D Tak, to ja ;) i ja torebkę gratis dostałem ;) Share this post Link to post Share on other sites
Meme 1,992 Report post Posted October 9, 2015 Ja reklamówkę dostałem gratis?! kurw... ja wudałem 300 -+ i za reklamówke płaciłem ... :P Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 wiedziałem , że będzie afera i skandal międzynarodowy :ph34r: :D Share this post Link to post Share on other sites
czaro73 760 Report post Posted October 9, 2015 Imponujące półki, szczególnie Pontoon21 ;) Łowię tymi przynętami od roku, i jestem nimi oczarowany i rybki też ;) Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na mały niuans, mianowicie; obrotówki, po mimo nienagannej pracy mają duży problem z utrzymaniu na sobie farby - malowania. Po 4-6 wypadach, farba odchodzi z nich. Po za tym - POLECAM - moje ulubione :D Share this post Link to post Share on other sites
dreadknight 1,213 Report post Posted October 9, 2015 Tak, to ja ;) i ja torebkę gratis dostałem ;) do kija dostałeś gratis, do drobiazgów już nie dawali :D wiedziałem , że będzie afera i skandal międzynarodowy :ph34r: :D wszystko na to wskazuje :P diabeł tkwi w szczegółach Share this post Link to post Share on other sites
slava 290 Report post Posted October 9, 2015 Do garnituru dawali gratis ;) - skąd wiem? ...bo też się załapałem i byłem dzisiaj "ładny" Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 Wrzucajcie jakieś foty zakupów, garniturów, reklamówek lub przynajmniej osób towarzyszących...bo jest jakoś bezbarwnie :( Share this post Link to post Share on other sites
wuran 1,418 Report post Posted October 9, 2015 jak byłem koło 13stej to dawali reklamówki gratis i chyba co drugi Klient brał rabat na Jerlbait :D jako że mało kupiłem dostałem małą reklamówkę, uśmiech mój wzbudził tylko adres mejlowy na reklamówce na ... @gmail.com Share this post Link to post Share on other sites
Henri 206 Report post Posted October 9, 2015 Do garnituru dawali gratis ;) - skąd wiem? ...bo też się załapałem i byłem dzisiaj "ładny" Czyli sprawdziło się stare porzekadło.... Share this post Link to post Share on other sites
rothen 698 Report post Posted October 9, 2015 Miałem farta.Bez garnituru i reklamówka za free:) A może to że byłem ok. 12.0 ? Czyli sprawdziło się stare porzekadło.... Share this post Link to post Share on other sites
olo86 2,073 Report post Posted October 9, 2015 Ładni zawsze mają łatwiej ;) poza tym ja prawie 500 zostawiłem.. a ostatnia stówkę dlatego, że nie działała kasa.. i zanim skonczyli pisac ręcznie rachunek na kij i graty, zdazylem dobrac parę wirówek pontoon.. wrażenie robią bardzo pozytywne - oby były tak skuteczne jak ich gumy.. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 Miałem farta.Bez garnituru i reklamówka za free:) A może to że byłem ok. 12.0 ? Ciebie to się wystraszyli...widziałem :unsure: Share this post Link to post Share on other sites
rothen 698 Report post Posted October 9, 2015 (edited) Łoj tam :) Ciebie to się wystraszyli...widziałem :unsure: Edited October 9, 2015 by rothen Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 9, 2015 (edited) Normalnie , na co dzień wyglądasz jak zorganizowana grupa przestępcza a w garniturze jak agent KGB na zwolnieniu warunkowym ale między nami mówiąc , za to Cię lubię :ph34r: :D Edited October 9, 2015 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted October 9, 2015 A do innych metod wędkarskich, typu karp na przykład, też mają ofertę? Share this post Link to post Share on other sites
Traq 813 Report post Posted October 9, 2015 A mnie sklep nie zachwycił. W obecnej formule nie wróżę mu sukcesu. Dużo ciekawych przynęt, ale myślę że jako całokształt nie trafi to w gust polskiego wędkarza. Obecnie wygląda to tak - cała masa różnych egzotycznych kosztownych różności i jednocześnie brak podstawowych artykułów, do których wszyscy są przyzwyczajeni. Lepszym biznesowo rozwiązaniem byłoby moim zdaniem uzupełnienie asortymentu o wszystkie znane i powszechnie kupowane w Polsce marki. Same nowości z Japonii/USA/Korei/Rosji polskiego wędkarza nie wyposażą. Mi zabrakło np. agrafek od Spinwala, przyponów od Dragona, główek jiggowych od Mustada, plecionek i żyłek znanych mi marek. Poza tym asortyment jest generalnie wąski, brak ciuchów, woderów, podbieraków i wielu innych rzeczy. No i jeszcze jedno, kompletnie pominięte inne niż spinning metody wędkarstwa. To wszystko nie zmienia tego, że kupiłem kilka ciekawych woblerów pod przyszłoroczne sumy, ale już na przykład na kupno kija nieznanej mi marki bez gwarancji (pytałem) się nie zdecydowałem, mimo że mi się całkiem podobał. To co napisałem to nie krytyka, tylko sugestie na przyszłość. Ogólnie mam nadzieję że sklep przetrwa, chociaż bardziej widzę go w formule internetowej. Acha, z parkowaniem kiepsko. Lepiej nawet nie próbować podjeżdżać pod sam sklep tylko od razu szukać miejsca na większym dystansie. Share this post Link to post Share on other sites
Traq 813 Report post Posted October 9, 2015 Kij który ni się spodobał, ale się nie odważyłem to SFGS-89M marki PALMS, opis tutaj http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/shoregun/. Myślałem o tym jako o sprzęcie na sandacze i czasem bolenie z brzegu. Czy ktoś miał do czynienia z tym sprzętem? Cena przed rabatem to ponad 800 PLN. Warto? Share this post Link to post Share on other sites
Rafal.Bednarkiewicz 480 Report post Posted October 10, 2015 Z tego co mi się wydaje w Polsce jest zawsze 24 miesięczna gwarancja na wędki, kołowrotki ect. Domyślam się że PALMS nie uznaje gwarancji zagranicznych ale leży to w gestii sprzedającego by w razie wad zapewnić serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Do zeszłego roku było tak w Graphiteleader że nie przyjmowali gwarancji z poza Japonii. W tym roku się to zmieniło i jest specjalny formularz gdzie nawet płeć użytkownika wędki się zaznacza :D nie wiem czy ma to jakiś wpływ na jej rozpatrzenie. Natomiast serwis po zaprzestaniu produkcji trwa do 5 lat. Reasumując wędka która ci się podobała na pewno jest objęta gwarancją jeżeli kupujesz ją na terenie Polski. Share this post Link to post Share on other sites
olo86 2,073 Report post Posted October 10, 2015 Dokładnie - zgodnie z prawem, na podstawie dowodu zakupu na terenie UE - 24 m-ce zawsze.. Co do parkingu, ja o 18 zaparkowałem pod samym sklepem, miejsc bylo jeszcze kilka, a jak wychodzilem wraz z zamknięciem, to tez było gdzie stanąc. Co do asortymentu - wspominali, że sporo rzeczy jeszcze zalega na zapleczu - trzeba dać im czas, a jak dla mnie większe szanse na przetrwanie mają koncentrując się na rzeczach oryginalnych, nawet kosztem tego, co można dostać w każdym innym wędkarskim. p.s co do kijków - jak ktoś będzie szukał wędki w "umiarkowanej" cenie , poszperajcie w kijkach Daiwy -są serie niedostępne w Polsce, na fajnych blankach w naprawdę fajnych cenach.. :) Share this post Link to post Share on other sites