Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Piotrek Milupa

Zgłoszenia "Beneficjenta" Konkursu dla twórców przynęt

Recommended Posts

Witajcie,

Zgodnie z założeniami Konkursu dla twórców przynęt przechodzimy do części II czyli zebrania listy placówek z których zostanie wyłoniony beneficjent pozyskanych z aukcji przynęt pieniędzy.

Tak jak Janusz prosił zgłaszamy te Domy Dziecka które znamy i jesteśmy pewni że pieniądze zostaną właściwie spożytkowane.

Link do konkursu:

http://jerkbait.pl/topic/63750-konkurs-dla-tw%C3%B3rc%C3%B3w-przyn%C4%99t/

Pozwolę sobie otworzyć listę proponując Dom Dziecka nr 9 w Warszawie  http://www.domdzieckanr9.pl/

Jest to dom dziecka który wspieramy razem z kolegami z pracy jako wolontariusze, wyremontowaliśmy już tam kilka pomieszczeń.

Organizowaliśmy też zajęcia dla dzieci np. wspólne pieczenie tortów i ciastek które zostały później sprzedane u mnie w firmie, a dochód przekazaliśmy na zakup prezentów dla dzieci.

1. Dom Dziecka nr 9 w Warszawie

2. 

Pozdrawiam

Piotrek

Witam wszystkich

Ja proponuje Dom Dziecka im.J.Korczaka w Darłowie..Jest to jedyna placówka w moim miescie -wiec jest to jeden z wielu  powodów dla którego zgłaszam ją do konkursu.. Drugim powodem jest chęć pomóc komus i zrobić coś dobrego dla drugiego człowieka...nie zawsze w życiu robiło sie dobre rzeczy,wiec teraz mam okazje to zmienić.. i można by tak wymieniac i wymieniac.. ogólnie zawsze mi szkoda TYCH dzieci i jest mi przykro ze tak im sie ułożyło...

2.Dom Dziecka im.J.Korczaka w Darłowie

Proponuję jeden z trzech Rodzinnych Domów Dziecka z Płocka.

Tą wyjątkową placówkę odwiedzam od kilku lat. Prowadzi ją wspaniałe małżeństwo i cały czas nie mogę uwierzyć jak oni to robią. Są z ośmiorgiem dziećmi w różnym wieku, 24 godziny na dobę.

Można by powiedzieć, że dzieci te mają symulację zdrowego życia rodzinnego. Zawsze jest obok nich ktoś kiedy: idą lub wracają ze szkoły, odrabiają lekcje, potrzeba iść z nimi do lekarza, zerwą się w nocy z płaczem po złym śnie, trzeba zrobić zakupy, wynieść śmieci, nauczyć się współpracować z innymi domownikami, przytulić, nagrodzić za dobre rzeczy, podnieść ich wiarę w siebie.

Ponadto, sami opiekunowie robią wszystko to, co trzeba zrobić w domu, a więc: gotują, piorą i prasują góry odzieży i pościeli, segregują śmieci, sprzątają teren wokoło domu, a nawet sami remontują i modernizują wnętrze budynku, oszczędzając w ten sposób pieniądze publiczne. To co robią dla tych dzieciaków jest niesamowite!

To co jest najbardziej potrzebne dzieciom z Domów Dziecka, to okno na świat. Poszerzenie ich horyzontów poprzez organizowanie im wycieczek do rożnych ciekawych miejsc w Polsce, zabieranie ich do teatru, parków i ogrodów, w tym również rozrywkowych. Na takie rzeczy nie ma publicznych pieniędzy. Te mogą jedynie dać szlachetni bezimienni ludzie.

2.Dom Dziecka im.J.Korczaka w Darłowie

3. Rodzinny Dom Dziecka nr.3 w Płocku

Edited by joker

Zgłaszam "Placówkę opiekuńczo-wychowawczą typu rodzinnego nr 1 w Starachowicach". Ale chyba lepiej będzie podać nazwę krótszą: "Rodzinny dom dziecka w Starachowicach". W placówce przebywa obecnie 7 chłopców w wieku 12-18 lat. Jak trudny to jest wiek to chyba każdy potrafi sobie wyobrazić. Rodzina wychowywaniem i "wypuszczaniem w świat" wspaniale przygotowanych młodych ludzi zajmuje się już 35 lat i w grudniu tego roku będzie jubileusz właśnie 35 lat nieprzerwanej pracy nad dziećmi potrzebującymi pomocy. Mogę nadmienić jeszcze to, że w tym domu dziecka pomaga mój serdeczny przyjaciel, też wędkarz. O Jego zaangażowaniu już nie raz mogłem przekonać się i jakim wspaniałym człowiekiem jest. Na pewno pieniążki przeznaczone na Rodzinny dom dziecka w Starachowicach nie zostaną zmarnowane.

2. Dom Dziecka im.J.Korczaka w Darłowie

3. Rodzinny Dom Dziecka nr.3 w Płocku

4. Rodzinny Dom Dziecka w Starachowicach

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...