Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

[Artykuł] Sklep - Złoty karaś - ZAPROSZENIE - cz. I (woblery, gumy)

Recommended Posts

Panowie umieściłem tyle zdjęć po to byście sami ocenili czy warto iść, czy nie warto. Kto chce pójdzie, a kto nie chce nie pójdzie. Zdjeć nie robiłem też w PhotoShopie i nie opisywałem czegoś czego nie ma albo gdzie nie byłem. Pokazuje Wam coś co zrobilo na mnie ogromne wrażenie. Mnie się sklep mega podoba i pódę tam pewnie nie raz. Tyle ... A jeśli zachęciłem Was tym wpisem to BARDZO DOBRZE. Mam nadzieje, że dzięki takim okazjom świat polskiego fishingu się zmieni. Nie tylko z marud na bardziej pozytywnych wędkarzy ale też zaczniemy fajniej łowić i w innych sklepach siłą rzeczy będą musieli pogłówkować co zrobić.

Jak ktoś chce być przeze mnie opisany niech się zgłosi. Jak zrobi na mnie wrażenie i da konkretną korzyść dla forumowiczów to napiszę tekst. Ktoś chętny?

Tak sobie spojrzałem na ceny kołowrotków Megabass drogo ale przynajmniej pomacać można. Sklep zapowiada się super, szkoda że lukę w rynku sprzętu premium na polskim rynku zajmie ukraińska firma :P Utrzymają się na pewno na rynku bo nie sądzę żeby Polska była dużo biedniejszym krajem a zapotrzebowanie na markowe produkty widać. Czy odbije się to na sklepach w Warszawie? Na pewno bo te duże z drogim sprzętem stracą najlepszych klientów albo zaopatrzą się w markowe produkty. Małe sklepy nawet tego nie odczują bo żyją z robaka, zanęty i wędek do 200zł ;)  B)

Żona obiecała, że mnie zabierze i będzie moim limitem na karcie :) :)

Tomku, to lepiej zostać w domu :P Sklepik fajnie się zapowiada, wiec trzeba będzie odwiedzić. :)

A jak z odzieżą wędkarską? Chodzi mi konkretnie o simmsa.

Edited by siwypike

Odzież w kolejnym odcinku :) Trochę potrzymam Was w niepewności ... wybaczcie.
Kącik muchowy też w kolejnym odcinku.

A jakiegoś kącika ze starociami nie wypatrzyłeś?...w kolejnym odcinku? :P  :D

A Ty na prawdę masz już twarde dowody na to, że autor tekstu wziął za to twardą  kasę? 
Kolego, skończ już. Tak łatwo spierdolić atmosferę. 
Pamiętaj, że jak masz wiedzę na temat nie zgodnego z prawem uzyskania korzyści to musisz zgłosić to do prokuratury. Zrób to i daj tutaj spokój!

Bobi masz absolutną rację! Artykuł sponsorowany to może być w WW lub w WŚ - za który płacisz kasę. Na portalu internetowym nie obowiązują żadne kodeksy - każdy robi co chce, bo za rejestrację nic nie płacisz... Nie lubię namolnej reklamy, a szczególnie ukraińskich firm - nic na to nie poradzę... I proszę o wybaczenie. Wystarczy przenieść biznes z Ukrainy do Polski i podatki mniejsze i zwolnienia podatkowe dłuższe... Żyć nie umierać!

Obejrzałem film i zdjęcia. uważam, że ilość przynęt jak na nasz kraj b.duża, lecz to nie są przynęty nie na rynek polski. Większość jak widziałem jest na bassy i inne egzotyczne ( jak na Polskę  ) ryby. Po pierwszych dniach, gdy będą odwiedzały go " tłumy," nastąpi rzeczywistość i przynęty te zostaną latami na półach. Ale to już nie mój problem.

Wiesz gdzie i kto jako najprawdopodobniej  pierwszy zastosował "wobler" do połowu ryb? Indianie , północnoamerykańscy. Nie będę tu wyjaśniał jak wyglądał ten wabik. Ale jak to możliwe, że łowimy na woblery w Europie? A te wszystkie sylikony? a poppery? wszak one są tylko na bassy! A może po prostu trzeba wiedzieć co, jak i gdzie zastosować (do tego doda się odrobina wiary w przynętę ;) )

(kiedyś się założyłem, że złowię okonia na żelkę Haribo...wygrałem :D )

Edited by BOB1

Tak, na 100%. To ewidentne sponsorowanie "pralni", kierowanej przez "zorganizowane grupy", mające powiązania z "najwyższym szczeblem" :ph34r:

... ludzie, kurde, opamiętajcie się :D

Ciebie nie pytałem, ale skoro się poczułeś adwokatem - pytam, bo zwykła uczciwość nakazuje poinformować odbiorców tak sążnistego opisu, czy Złoty Karaś dał rabat w zamian za reklamę, inaczej różnica między zwykłym opisem a kryptoreklamą się zaciera. Oczywiście szanuję tych, którym jest to obojętne.

Ja odpuszczam...

...bo zamiast zawracać sobie i innym dupę czyimiś sprawami i przerzucać błoto łopatą z wiaderka do wiaderka...w tym czasie kupiłem dwa piękne , stare kołowrotki (angielski z początku XXw i amerykański z lat 50-tych) za własne pieniądze, udokumentowane dowodem w płaty (stosownie opodatkowanej) z mojej firmy(to dodaje dla niektórych tak na wszelki wypadek) :D

Takiego sprzętu nie ma w tym .... sklepie :ph34r:

Edited by BOB1

Porównywałem akurat keitech Swing Impact FAT w polsce srednio 4,5 zł a na stronie karasia ok 3,6 zł (kurs hrywny liczyłem 0,175).

p.s. już wiem gdzie pojadę 9 października podczas przerwy obiadowej :) z mordoru mam rzut beretem.

A do tego nie trzeba doliczyć 23% VATu? Ukraina w UE nie jest i przy imporcie do PL trzeba zapłacić haracz... Czyli ile w sumie z prostej matematyki?
A ile będzie na półce to sam jestem ciekawy :-) Edited by count_martin3z

to nie są przynęty nie na rynek polski. Większość jak widziałem jest na bassy i inne egzotyczne 

Jest szansa, że przynajmniej na początku, nasze ryby nie będą wiedziały, że te woblery, to nie dla nich ;)

Koledzy, wstrzymajmy się od takich komentarzy przed otwarciem sklepu. Myślę, iż wiele forumowiczów przekroczy próg sklepu, a wtedy będziemy mieli mnówstwo opinii i wrażeń z tegoż.

Oj widzę, że szybciej można liczyć na mini zlot jerkbaita w sklepie niż nad wodą. Może warto sobie karteczki z nickiem poprzypinać co by łatwiej się rozpoznać:)

Na otwarciu nie będę ale napewno odwiedzę w późniejszym terminie tym bardziej, że części tych przynęt nawet nie trzymałem w ręku. 

Znalezione na sąsiednim forum. Przytoczę tylko część cytatu właściciela sklepu, który zamieścił ogłoszenie poszukując pracowników:

cyt: "A sklep wkrótce otworzymy, i będzie to jeden z najlepszych sklepów w Polsce. W planach jest otwarcie sieci sklepów na terenie całego kraju. Pracownicy potrzebują dużo. Jestem z Ukrainy, na Ukrainie mamy dwa duże sklep i hurtownia. Jesteśmy oficjalnymi przedstawicielami różnych Japońskich i Amerykańskich marek."

No coż... Wkleiłem tylko to co moim zdaniem jest dla nas "potencjalnych klientów" najbardziej interesujące. Pyskówka i jakość działania translatora myślę, że nie jest warta wklejania.

Oj widzę, że szybciej można liczyć na mini zlot jerkbaita w sklepie niż nad wodą. Może warto sobie karteczki z nickiem poprzypinać co by łatwiej się rozpoznać :)

Na otwarciu nie będę ale napewno odwiedzę w późniejszym terminie tym bardziej, że części tych przynęt nawet nie trzymałem w ręku. 

Gdybyśmy już mieli swoje chusty Buff, to obyłoby się bez żadnych karteczek i wtedy z daleka każdy by się poznał :)

Edited by Henri

Swoją drogą zaopatrzenie rzeczywiście super ale nazwa sklepu nie powala na kolana już  ;)  

Bo ten "Złoty karaś " , to była kiedyś "Złota rybka " co spełniała trzy życzenia , tyle że zmieniła płeć ;)  . Takie czasy.

Bobi masz absolutną rację! Artykuł sponsorowany to może być w WW lub w WŚ - za który płacisz kasę. Na portalu internetowym nie obowiązują żadne kodeksy - każdy robi co chce, bo za rejestrację nic nie płacisz... Nie lubię namolnej reklamy, a szczególnie ukraińskich firm - nic na to nie poradzę... I proszę o wybaczenie. Wystarczy przenieść biznes z Ukrainy do Polski i podatki mniejsze i zwolnienia podatkowe dłuższe... Żyć nie umierać!

Ciebie nie pytałem, ale skoro się poczułeś adwokatem - pytam, bo zwykła uczciwość nakazuje poinformować odbiorców tak sążnistego opisu, czy Złoty Karaś dał rabat w zamian za reklamę, inaczej różnica między zwykłym opisem a kryptoreklamą się zaciera. Oczywiście szanuję tych, którym jest to obojętne.

O co Wam chodzi? Nie podoba się Wam artykuł? A może nowy sklep? 

Nie jedźcie tam, nie kupujcie, nie czytajcie. A przede wszystkim nie komentujcie. Wszechobecni hejterzy? 
Co Was to obchodzi, jak śmiecie używać słowa "uczciwość"? Nie lubisz reklamy? Wynieś się na biegun. 

Może czas zmienić miejsce? Kolejny raz coś się Panom nie podoba. Nikt nie trzyma tu siłą. 

Przepraszam pozostałych użytkowników jerkbait.pl , że muszą to czytać, nie wytrzymuję czasem.

Remku - anielską masz cierpliwość. 

Prywatny ''portal'' to se może reklamować co chce , i za przeproszeniem gó.... to powinno interesować co sobie właściciel ma zamiar zareklamować.... jego biznes...

To on utrzymuje tą stronę i portal więc to ON decyduje co można a czego NIE !!! proste - proste !!!

Bardzo dobrze że takie miejsce i sklep powstanie... z taką bogata ofertą mają racje bytu na rynku i to długo - OBY !!!

Bo jak wchodzę do sklepu wędkarskiego u siebie w mieścinie to mi się chce wymiotować  -  karma dla psa, kota, ptaków itp 

Rybki , szczury , króliki itp...

Ogólnie wszystko i nic , a z oferty stricte wędkarskiej wszech obecny Konger,Mikado i las Dragona 

Edited by Karol Krause

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...