Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted September 24, 2015 Jasne, czytelne, obiektywne .. no i uczciwe. Czyli nie do przyjęcia, nie to co wielbi ogół .. :) A może nie ? :) http://www.zpryb.pl/LinkClick.aspx?fileticket=tBWFX2fHut0%3d&tabid=1180 Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 24, 2015 (edited) Na prawdę masz nadzieję, że jest szansa na subiektywną ale merytoryczną debatę?. Pomijam już styl i klasę w jakim może się toczyć? ...wychodzi ze mnie "pesymista programowy" ...wątpię i chciał bym się mylić :mellow: Edited September 24, 2015 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted September 24, 2015 Sławomir się nie poddaje. Jak grzyb po deszczu wyrasta. Przegląd Rybacki jest na 100% wiarygodnym i pewnym źródłem informacji. Dla rybaków. A ja nie czuję sie nim . Jak może byc rybakiem ten który złowiony ryby (pokarm ) wypuszcza ? Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted September 24, 2015 Jeden wątek Ci zamknęli to od razu zaczynasz kolejny? Jesteś prawie jak hydra, całe szczęście gdy utnie się jeden ,,łeb" nie wyrastają na to miejsce trzy kolejne. Jeszcze idzie nad tym zapanować, gdyby tylko moderacja dbała o Twoje publikacje tak gorliwie jak o poprawność polityczną w wątku humorystycznym... :) ,,Wołos i Draszkiewicz-Mioduszewska podają stosunkowo dokładne dane, niestety dotyczące tylko jezior, ale uzyskane na podstawie rzetelnej analizy odłowów wędkarskich w wytypowanych gospodarstwach rybackich, które wskazują na wysoki średni dzienny odłów przypadający na jednego wędkarza, który wyniósł prawie 1,43 kg. Mnożąc te wartości przez liczbę sprzedanych zezwoleń oraz powierzchnię użytkowanych wędkarsko wód, co zrobili wyżej wymienieni autorzy, można wysnuć wniosek, iż jeziorowe połowy wędkarskie w Polsce stanowią 71,5 % ..." Lekką ręką wyciągają te wnioski Mój łączny życiowy odłów licząc wszystkie wody z całą pewnością i grubą rezerwą nie przekroczył 5kg, znowu mnie obrażasz, myślę że nie tylko mnie bo jest to forum C&R. Obnażę poziom tego artykułu: ,,Pani Janina Kowalska ma 72 lata, ma zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia. Nigdy nie wędkowała i nigdy nie będzie wędkować. Chciałaby jednak zjeść kawałek taniej i świeżej rybki. Zjadłaby płotkę albo leszcza, a nawet może kawałek szczupaka. Właśnie między innymi po to są rybacy aby Pani Janina mogła sobie kupić tą rybkę. Pani Janina choć nie wędkuje ma prawa, ma równe prawo dostępu do dóbr jakie dają nam nasze polskie piękne jeziora,, Żałosne, dno i 5 metrów mułu i to wprost pod rybacką siatą a ponoć to nasza prasa jest dla ubezwłasnowolnionych umysłowo :) Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Gulbiński 240 Report post Posted September 24, 2015 Gdy brakuje argumentów, zaczynają się osobiste wycieczki w stronę Sławka. Nie rozumiem, dlaczego moderatorzy tolerują takie wpisy. Share this post Link to post Share on other sites
sacha 1,540 Report post Posted September 24, 2015 Obnażę poziom tego artykułu:,,Pani Janina Kowalska ma 72 lata, ma zwyrodnienie stawów, cukrzycę i problemy z układem krążenia. Nigdy nie wędkowała i nigdy nie będzie wędkować. Chciałaby jednak zjeść kawałek taniej i świeżej rybki. Zjadłaby płotkę albo leszcza, a nawet może kawałek szczupaka.Właśnie między innymi po to są rybacy aby Pani Janina mogła sobie kupić tą rybkę. Pani Janina choć nie wędkuje ma prawa, ma równe prawo dostępu do dóbr jakie dają nam nasze polskie piękne jeziora,,Żałosne, dno i 5 metrów mułu i to wprost pod rybacką siatąa ponoć to nasza prasa jest dla ubezwłasnowolnionych umysłowo :)No dobrze, ale nie bardzo rozumiem. Pani Janina może zjeść rybę jeśli nie wędkuję czy nie ma takiego prawa? Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted September 24, 2015 Moze, ma prawo...ale moze tylko dzieki rybakom, dla ktorych zostalo raptem niecale 30 % poglowia, trzebionego przez wedkarzy, wyzerajacych jak kormorany obiady i kolacje pani Janiny. Zaden wedkarz nie pochylil sie nad preferencjami kulinarnymi pani Janiny, zaden nie zaproponowal pani Janinie marnego kielbia, bo zazdrosnie skarmia kielbiem i plocia koty, zaden nawet o pani Janinie nie pomyslal. A rybak? Rybak to empata, od ust sobie odejmie, zeby tylko pania Janine zaspokoic, ostatniego leszcza wyrwie ze szponow wedkarza, zeby tylko pani Janina przez chwile zapomniala o cukrzycy...rybak to jest figura, matka Teresa moglaby sie uczyc. Pani Janina, gdyby tylko istniala, mimo problemow z krazeniem poszlaby w intencji rybaka na kolanach do Czestochowy Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted September 25, 2015 Oczywiście różnica poziomów jest łatwo zauważalna.. Zgadzam się na tą różnicę, nie jesteśmy przecież równi i wątpię abyśmy kiedykolwiek byli, choćby niektórych słabszych wlókł siłą za uszy. A moderator - no cóż - jest tylko słabym człowiekiem .. zależnym nie tylko od regulaminu, ale także od swoich słabości tudzież głosu ludu :) Przez co jerkbait zyskuje na meritum, a ludzie inteligentni pryskają jak od tabloidu. Dwie dekady wysiłków redaktorskiego duetu, wykształciły niejednego.. Sorry - wystrugały z niewiedzy, ulepiły z przesądów, uczyniły żądnym znaczenia proletariatem. Dyktatura proletariatu - nie, dziękuję - wiem jak to działało, zresztą i tu widać .. Wiem to słowo magiczne, podobnie jak myślę.. Nie wszyscy tą konieczność lubią, nawet tolerują.. co stale widzę.. I tym się różni forum wędkarskie od reszty świata :D Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted September 25, 2015 zablokować / usunąć Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted September 25, 2015 Panowie Sławek i Przemo to kolejny raz mimo prośby o spokój, temat zamykam, a dalsze kroki zostaną podjęte później Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted September 25, 2015 Proponuję przełączyć się na temat Grzyby 2015. Mam nadzieję, że tam się nie potniecie. Co do moderatorów to Sławku zajmij się sobą. Dzięki! Share this post Link to post Share on other sites