Szymon82 1,585 Report post Posted September 27, 2015 Chyba raczej wszystko w 1 składzie.Specjalizacja typowo zawodnicza, na nasze do 7 stóp w 1 kawałku. Tutaj to tylko na plus to widzę.Mamy w kraju wielu co zrobią podlodówke i lodówkę - byle kasa się zgadzała. Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted September 27, 2015 (edited) A, czy "kicia z łapką" to coś innego? Też przecież wędeczka, do zadań sepcjalnych. Też raczej "zawodnicza". Też nie tania. Też blanki no name. Edited September 27, 2015 by popper Share this post Link to post Share on other sites
5384 3,789 Report post Posted September 27, 2015 A czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy w mojej wypowiedzi było coś napisane nt. wędek jako gotowym produkcie? Nie! Wędki mogą być świetne nie neguje tego ale dorabianie do tego jakiś śmiesznych historyjek jest dla mnie z lekka śmieszne i niepoważne :D Jak ktoś się godzi na to i chce żeby ciemnota była mu wciskana.... Proszę bardzo :) Jednak to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A to bardzo ważne żeby się wypowiadać w tym temacie. Share this post Link to post Share on other sites
spinning-team 49 Report post Posted September 27, 2015 Moje pytanie rozaszło się szerokim echem :) Ale coś mało użytkowników wędek Sebastiana na forum :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Patryk1125 1,030 Report post Posted September 27, 2015 (edited) Jednak to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A to bardzo ważne żeby się wypowiadać w tym temacie. A co to ma do rzeczy? Przecież nie odnodze się do wędki tylko do blanku i całej historyjce odnośnie ich pochodzenia.... Dla Twojego spokoju odpowiem: Nie miałem, nawet nie wiem kto to Sebastian Mazur i mało mnie to interesuje :D Natomiast zainteresowała mnie śmieszna historyjka odnośnie pochodzenia blankòw. Pewnie nie jestem jedyny, który uważa że jest ona mało prawdopodobna. Nie zmienia to faktu, że kiki z pod ręki tego Pana mogą być naprawdę dobre. Przezbrojony odpowiednio blank z Mikado Lexus Saphier 220 jest mega kosą na okonie. Wziałbyś do ręki taki kij i napewno nie powiedział byś że to tylko Mikado! Edited September 27, 2015 by Patryk1125 Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted September 27, 2015 Tak czasami czytam posty i nasuwa się pytanie co to jest "wędzisko zawodnicze",idąc dalej czy wędzisko zbudowane przez zawodnika a używane przez "amatora" jest dalej wędziskiem zawodniczym lub inna kwestia wędzisko zbudowane przez nie-zawodnika a używane przez zawodnika,może osiągnąć rangę "zawodniczą"? Share this post Link to post Share on other sites
TomekSudety 1,613 Report post Posted September 27, 2015 Ja myślę, że najrozsądniejszym posunięciem będzie po prostu zaproszenie Sebastiana do rozmowy i jego wypowiedź w tej kwestii. :) Share this post Link to post Share on other sites
Lepton 405 Report post Posted September 27, 2015 Tak czasami czytam posty i nasuwa się pytanie co to jest "wędzisko zawodnicze",idąc dalej czy wędzisko zbudowane przez zawodnika a używane przez "amatora" jest dalej wędziskiem zawodniczym lub inna kwestia wędzisko zbudowane przez nie-zawodnika a używane przez zawodnika,może osiągnąć rangę "zawodniczą"? Wędzisko zawodnicze to sprzęt wysoce specjalistyczny,przeznaczony dla osoby odpowiednio zmotywowanej i zdeterminowanej,do szybkościowego wyciągania z wody dużej ilości świeżo wpuszczonej ryby,w rozmiarze niekoniecznie dużym. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted September 28, 2015 (edited) Wędzisko zawodnicze to sprzęt wysoce specjalistyczny,przeznaczony dla osoby odpowiednio zmotywowanej i zdeterminowanej,do szybkościowego wyciągania z wody dużej ilości świeżo wpuszczonej ryby,w rozmiarze niekoniecznie dużym. ;) Dalej nie ma zbyt dużo konkretów na temat samego wędziska,ale idą tropem odpowiedzi,czy wędzisko na które złowiłem kilkukrotne ponad 50-70 okoni w rozmiarze 15-25cm w dość krótkim czasie (1,5-2,5godz.)może być lub już jest specjalistycznym narzędziem "zawodniczym".Bynajmniej nie chcę uczestniczyć w zawodach itp. imprezach,ale być może mam w swoim "arsenale" wędzisko , które wymaga specjalnego traktowania. Edited September 28, 2015 by Paavo Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted September 28, 2015 Opowiadal mi kolega o tym jak widzial trening dwoch zawodnikow z ligi hiszpanskiej... Trening bassowy na zborniku zaporowy, kazdy z panow mial wiazke wedek, na szybki rzut oka ponad 10 szt, kazda w pelni uzbrojona z dowiazana przyneta na koncu... Wyszlo ze kazdy zestaw dedykowany byl innemu wabikowi...:) Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted September 28, 2015 Muszkarze na zawodach mają po 2 kije jak nic, więc czemu spinningiści mają być gorsi :) . Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 29, 2015 panowie czytam i czytam ... i poczułem się wywołany do tablicy,wystawić fotek nie wystawie przynajmniej teraz ponieważ mam taki charakter pracy że w polsce jestem jak gość,Ja mam ogromny szacunek do pana Sebastiana ponieważ to ktoś kto 6,5 dnia w tygodniu przebywa na rybach,w moim srodowisku zawodniczym gdzie przebywam to cała czołówka okręgowa łowi na jego kije i nie słyszałem negatywnych wypowiedzi,w koncu to PSTRĄGOWY MISTRZ ŚWIATA!!! może nie każdy wie i łowi na swoje kije i tak zaczełą sie historia z tajemniczą 6-stką pstągowo-okoniową,Oczywiście mamy w różnych tematach inne zdania np.Bolen-Odra dla niego tylko Talon na tą rybe,ja natomiast mam inne zdanie mimo iż uważam go za najlepszego "boleniarza" z całym szacunkiem do kolegów z tego forum,ale wiem że jak wezmie udział w zawodach na rzece to deklasuje wszystkich,po za tym powinnismy być dumni że mamy takego zawodnika w naszym kraju,po za tym,wystarczy spojrzeć na historie startów GP.zawsze w czołówce i od zawsze w kadrze polski wiec jak ktoś robi wyniki na swoje kije to musi "coś" o tym wiedzieć a te okoniowo pstrągowe tejemnicze 6-stki (1-6) robią furrore i ani jednej negatywnej oceny o nich nie słyszałem.Ja też WOLE wiedzieć na czym kij jest zbudowany i długo się wahałem bo nie dawało mi to spokoju ale po ostatnich zawodach wziełem do ręki tego kijaszka to było naprawde coś co wyprzedza epoke i znając go zamowiłem też ...... ale czas realizacji nie jest najszybszy teraz mają ostatnie zawody to cos za 3 tyg bedzie miał czas.A pierwsze zawody otwierające cykl GP na Sanie to jak sie nie myle wygrał właśnie tą tajemniczą 1-6.tyle co moge powiedzieć.jak moge w czyms pomóc to prosze pytać.... Dziękuje za uwage... Share this post Link to post Share on other sites
Pluszszcz 1,005 Report post Posted September 29, 2015 Sześć i pół dnia w ciągu tygodnia na rybach .... ? :blink: Chyba bym po jakimś czasie z nudów umarł :) Share this post Link to post Share on other sites
Apioo 519 Report post Posted September 29, 2015 No i pół dnia zostaje na rodbuilding ;) oczywiście żartuję sobie :) Share this post Link to post Share on other sites
spinning-team 49 Report post Posted September 29, 2015 (edited) A więc oto wspomniana wcześniej 6-stka :) oraz uniwersał łódkowy :D Nabyłem wczoraj te dwa patyki ;) Jutro testy :D [attachment=268972:DSC00408.JPG][attachment=268973:DSC00409.JPG][attachment=268974:DSC00411.JPG][attachment=268975:DSC00412.JPG][attachment=268976:DSC00413.JPG] Edited September 29, 2015 by spinning-team.pl Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted September 29, 2015 Też ostatnio interesowałem się wędkami Sebastiana Mazura. Ale z tego co widzę i czytam to ciągle nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie...na czym zbudowane są te kije. Wydając na wędkę 1000zł chciałbym wiedzieć jednak czym łowię bo twierdzenie że to wędka zawodnicza jest mało przekonujące :/ Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 29, 2015 prosze szanownych kolegów wziąć pod uwagę fakt,że mieszka w Sławie przy jeziorze :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 29, 2015 A więc oto wspomniana wcześniej 6-stka :) oraz uniwersał łódkowy :D Nabyłem wczoraj te dwa patyki ;) Jutro testy :D DSC00408.JPGDSC00409.JPGDSC00411.JPGDSC00412.JPGDSC00413.JPG To daj znac po testach ;) prosze szanownych kolegów wziąć pod uwagę fakt,że mieszka w Sławie przy jeziorze :) To faktycznie coedziennie mozna na ryby wyskoczyc :D Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 29, 2015 o prosze jest i magiczna 6-ka i niech kolega spinning-team.pl powie SZCZERZE czy jest zadowolony??? Kolego maniek 66 ze Szczecina,tam u was na Wałach Batorego jak kiedyś się spotkamy i pomachasz tajemniczą sandaczówką z serii Mazur Rods,to gwarantuje że swój oręż zostawisz w wodzie :lol: Share this post Link to post Share on other sites
spinning-team 49 Report post Posted September 29, 2015 o prosze jest i magiczna 6-ka i niech kolega spinning-team.pl powie SZCZERZE czy jest zadowolony??? Kolego maniek 66 ze Szczecina,tam u was na Wałach Batorego jak kiedyś się spotkamy i pomachasz tajemniczą sandaczówką z serii Mazur Rods,to gwarantuje że swój oręż zostawisz w wodzie :lol: Po testach na sucho jestem bardzo zadowolony. Trochę okoniówek już przerobiłem i ten kij budzi emocje :) Ciekawość mnie zjada :) Jutro krótkie testy z brzegu/pomostu zostaną poczynione :D Natomiast ten drugi patyk wykonany przez Sebastiana może uda się przetestować w weekend. Również na sucho zapowiada się ciekawie . Share this post Link to post Share on other sites
Dąbek 111 1,422 Report post Posted September 29, 2015 Wędki jak wędki ,niby mają łowic a nie wyglądac.Pomijając walory użytkowe,których nie znam,to szkoda ,że patyk za tysiaka nie jest zakończony chocby banalną korkogumą. Share this post Link to post Share on other sites
Paavo 1,534 Report post Posted September 29, 2015 Kolego forma,a z tym wyprzedzaniem epoki,to chodzi o kije seryjne czy też także o wędziska z innych pracowni ... :ph34r: . Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 29, 2015 Paavlo....tak że wędziska z innych pracowni,dwu składy szczerze polecam z pracowni KawaleC letni kij łączący klenio-jazie i boleń na lekko phenix N1 2-11 cw. zrobił na mn ie ogromne wrażenie.... Generalnie jesli o mnie chodzi to zawsze łowiłem na seryjne HM Dragona jak pękł zamówiłem kija z pracowni i od tej pory już seryjnych kiji nie biore pod uwage,nawet słyszeć nie chce.....Prawdą jest że wedki Sebastiana nie maja bajerów które cieszą oko ale za to naprawde cieszą rękę ,jezeli ktoś ma jednoskłada od Sebastiana i jest NIE ZADOWOLONY to prosze o opinie. Kolego Dąbek ja tak samo jak Ty uważałem długo,do czasu,kiedy nie wziołem tego szarego żuczka do ręki... Szanowni Koledzy ja nie namawiam was do kupna wędek od Sebastiana,zamawiajcie tam,gdzie uważacie za słuszne,ja przedstawiam tylko moje,zaznaczam SZCZERE zdanie.Wartość tych 6-tek nie tkwi w jej obudowie a w funkcjonalności,ja bardzo wybredny jestem jesli chodzi o kije tyle moge powiedziec.... Share this post Link to post Share on other sites
Dąbek 111 1,422 Report post Posted September 29, 2015 Krzysztof tu nie chodzi o to ,czy on szary czy złoty.Jak wspomniałem nie znam tych konstrukcji ,to o walorach użytkowych się nie wypowiem. Wędki mogą byc genialne i zakładam ,że takie są dla użytkowników. Biega mi tylko o zakończenie rękojeści.Szkoda aby świetne narzędzie po czasie wyglądało jak obgryzione przez myszy,gdyż korek burnt ma tendencje do wykruszania się,szczególnie w takich miejscach ;) Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 29, 2015 ok.rozumiem....... Share this post Link to post Share on other sites