Jozi 3,478 Report post Posted September 25, 2015 Z tego co ja wiem, Seba wykonuje kije na blankach, które zostały osobiście przez niego zakwalifikowane do danego rodzaju metody połowu. Wykonuje je na podstawie swoich doświadczeń w połowach zawodniczych - jednym słowem kij musi mieć perfekcyjny pod względem czucia przynęty, ergonomii, czy trzymania ryby, bo zaciąć to można kijem od szczotki.... Blanki są jego tajemnicą, zamawiający przyjmuje warunek, że nie pyta o pochodzenie blanku lub nie. Na logikę uchwyt 20, może i gruby ale łowiąc zawodniczo z ciągłym skupieniem, cieńszy uchwyt może powodować szybsze zmęczenie nadgarstka. To są niuanse, na które na co dzień my amatorzy nie zwracamy uwagi. Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted September 25, 2015 Z tego co ja wiem, Seba wykonuje kije na blankach, które zostały osobiście przez niego zakwalifikowane do danego rodzaju metody połowu. Wykonuje je na podstawie swoich doświadczeń w połowach zawodniczych - jednym słowem kij musi mieć perfekcyjny pod względem czucia przynęty, ergonomii, czy trzymania ryby, bo zaciąć to można kijem od szczotki.... Blanki są jego tajemnicą, zamawiający przyjmuje warunek, że nie pyta o pochodzenie blanku lub nie. Na logikę uchwyt 20, może i gruby ale łowiąc zawodniczo z ciągłym skupieniem, cieńszy uchwyt może powodować szybsze zmęczenie nadgarstka. To są niuanse, na które na co dzień my amatorzy nie zwracamy uwagi. ROTFL, wg. nowomowy. Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted September 25, 2015 Na zdjeciu jest przyciety NPS, i dlatego owal jest wymuszony przez owo skrocenie... Wyglada to tak:[attachment=268182:20150925_183104-1.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted September 25, 2015 ROTFL, wg. nowomowy. Co kolegę tak rozbawiło :) . Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted September 25, 2015 Co kolegę tak rozbawiło :) . Filozofia Józku. Ta otoczka. Wędkom nic nie ujmuje, bo ani ze mnie fachowiec, ani znawca. Ale otoczka "zawodnicza" bawiła i bawi do łez. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted September 25, 2015 Filozofia Józku. Ta otoczka. Wędkom nic nie ujmuje, bo ani ze mnie fachowiec, ani znawca. Ale otoczka "zawodnicza" bawiła i bawi do łez. Nigdy panieny nie bajerowałes? Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 25, 2015 Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak ;) http://jerkbait.pl/topic/30989-nowa-pracownia-northrods/?p=1610594 Share this post Link to post Share on other sites
Pluszszcz 1,005 Report post Posted September 25, 2015 Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak ;) http://jerkbait.pl/topic/30989-nowa-pracownia-northrods/?p=1610594 Tej magii już brak, ale pojawia się inna magia... pewnej uczciwości. Zależy co kto lubi. :) Share this post Link to post Share on other sites
forma 12 Report post Posted September 25, 2015 ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki... Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 25, 2015 @forma, a mozesz jakies zdjecia wstawic tych swoich wedek? Pewnie wiele osob chetnie pooglada :) Share this post Link to post Share on other sites
olek520 49 Report post Posted September 26, 2015 ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki... Nie znajdę bo?..... Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted September 26, 2015 (edited) 1000 zł za blank "no name" ... Ah te zawodnicze zwyczaje. Jedyne co przychodzi mi do głowy i ma sens to tajna produkcja u Pana Krzysztofa Zielińskiego. Edited September 26, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted September 26, 2015 Gdybym był "zawodnikiem", pewnie w kompleksy bym popadł :) Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted September 26, 2015 Gdybym był "zawodnikiem", pewnie w kompleksy bym popadł :) Ja to popadam, że nie jesem zawodnikiem i poluje na jak największe rybska. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted September 26, 2015 (edited) Tej magii już brak, ale pojawia się inna magia... pewnej uczciwości. Zależy co kto lubi. :) No tak, z tym to u niektórych różnie bywa. ta tak zwana zawodnicza 6 -szustka cw 1-6 kosztuje w granicach 950zł i mysle że nic lepszego pod okonia w Polsce NIE ZNAJDZIECIE. Jednoskłady sandaczowo szczupakowe też szczerze polecam,natomiast długie wedki to jednak preferuje u Pana Kawalca.Ja jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o kije i tak się akurat składa że mieszkam niedaleko Pana Sebastiana podobnie jak Dero,to trochę o tej pracowni coś wiemy.Robi jeszcze okoniówki na wysokomodułowych blankach które (same blanki ) kosztują 1000zł oczywiście nie dowiecie się co to za blanki i ja z grzeczności nawet nie pytam co to, bo jestem pewien że w Polsce nikt w tej cenie lepszego nie zrobi,a tajemnice trzyma bo zaraz by podrabiali-ot to cała historyja,do tych 950zł to może dojść pare groszy więcej jak ktoś zdecyduje sie na lepsze przelotki... Jego prawo do tajemniczości, ważne jest że narzędzie się sprawdza :) .Co tu dywagować, najlepiej pooglądać, wskazane byłoby kilka rybek wyholować i wówczas ocenić co to jest warte, nie tak po omacku. Wszak są firmy co też nieźle kroją, bełkot marketingowy mają na wysokim, stosownym poziomie, celem ogłupienia potencjalnego klienta. Edited September 26, 2015 by Jozi Share this post Link to post Share on other sites
Tomek TJ 678 Report post Posted September 26, 2015 Bajerą przebija dragona :D Share this post Link to post Share on other sites
Patryk1125 1,030 Report post Posted September 26, 2015 Cała tajemnica pewnie tkwi w tym, że blanki kosztuje psie pieniądze lub pochodzą z demontażu. Jakby takie info było powszechnie dostępne to nikt takich wędek by nie kupił. Przynajmniej za 1000. Historie o pochodzeniu i specjalnej produkcji można pewnie miedzy bajki włożyć. Jak dla mnie jest to oszukiwanie klientów. Ps.: Już jeden kiedyś taki był co blanki z wędek mikado sprzedawał :D Share this post Link to post Share on other sites
Lepton 405 Report post Posted September 26, 2015 Konrad z North Rods robi bardzo podobne wedeczki, tez pod zawodnikow, ale wiadomo na jakim blanku... i juz tej magii brak ;) http://jerkbait.pl/topic/30989-nowa-pracownia-northrods/?p=1610594 Magia to jest dopiero przy wszelkiego rodzaju przetargach i konkursach ;) na: prezesa,członka (zarządu oczywiście). - może to ten sam rodzaj magii? Share this post Link to post Share on other sites
arti-zander 49 Report post Posted September 26, 2015 Fotek z ugięciami, nagięciami, przegięciami kijaszka nie mam ale coś na szybko znalazłem,więc na prośbę kolegów wrzucam fotki. Napiszę zupełnie bezstronnie,że moje osobiste odczucia po jednym sezonie posiadania i łowienia kijkiem od Sebastiana ( 182cm 1-6g ),są jak najbardziej pozytywne. Kijek sprawdziłem na saneckich i dunajeckich pstrągach, rożnowskich,czorsztyńskich,mietkowskich i Bóg wie jeszcze jakich okoniach :) Wiadomo jak jest, przed zakupem wędki, na początku sceptycznie,ostrożnie z nieufnością. Po pierwszym telefonie do Sebastiana i opisaniu moich potrzeb zapadła decyzja: robimy w.wym. patyk. I co? I dziś nie chce niczego innego z zakresu c.w. 1-6g. Długość blanku - idealna, długość dolnika - idealna, ergonomia rękojeści -idealna,czucie przynęty,hol ryby, uzbrojenie -poezja. PS: jestem pojebem jeśli chodzi o kijki okoniowe.Kto mnie zna ten wie :))) Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted September 26, 2015 A więc nihili novi, czyli brak "Eureka!". Ot... wykałaczka. Cieszę się szczęściem kupujących. Share this post Link to post Share on other sites
5384 3,789 Report post Posted September 26, 2015 Cała tajemnica pewnie tkwi w tym, że blanki kosztuje psie pieniądze lub pochodzą z demontażu. Jakby takie info było powszechnie dostępne to nikt takich wędek by nie kupił. Przynajmniej za 1000. Historie o pochodzeniu i specjalnej produkcji można pewnie miedzy bajki włożyć. Jak dla mnie jest to oszukiwanie klientów. Ps.: Już jeden kiedyś taki był co blanki z wędek mikado sprzedawał :D Cz łowiłeś wędką Sebastiana Mazura albo chociaż trzymałeś? Z wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zwykłym heitrem wszystkiego nowego. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 26, 2015 Tak jak napisalem, osobiscie wolalbym wiedziec na jakim blanku mam wedke ;) Ale z drugiej strony ludziska ciezkie pieniadze placa ze Dragona czy Kongera, a kto wie ile tam blank faktycznie kosztowal :) Zreszta w koncowym rozrachunku, chodzi o to, zeby sie komus dobrze lowilo ta czy inna wedka. Wykalaczki fajne, wstawiajcie wiecej zdjec ;) Share this post Link to post Share on other sites
Patryk1125 1,030 Report post Posted September 27, 2015 Cz łowiłeś wędką Sebastiana Mazura albo chociaż trzymałeś? Z wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zwykłym heitrem wszystkiego nowego. A czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy w mojej wypowiedzi było coś napisane nt. wędek jako gotowym produkcie? Nie! Wędki mogą być świetne nie neguje tego ale dorabianie do tego jakiś śmiesznych historyjek jest dla mnie z lekka śmieszne i niepoważne :D Jak ktoś się godzi na to i chce żeby ciemnota była mu wciskana.... Proszę bardzo :) Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted September 27, 2015 Baza blanków "najlepszych z najlepszych" to arcyciekawa sprawa, czy sa w niej mocniejsze konstrukcje, dwuskłady, długie, rzeczne projekty? Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted September 27, 2015 Baza blanków "najlepszych z najlepszych" to arcyciekawa sprawa, czy sa w niej mocniejsze konstrukcje, dwuskłady, długie, rzeczne projekty? Chyba raczej wszystko w 1 składzie.Specjalizacja typowo zawodnicza, na nasze do 7 stóp w 1 kawałku. Share this post Link to post Share on other sites