Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Mam 6 kijków od Seby, głownie są to okoniowo - pstrągowe konstrukcje. Nikt nie robi tak uniwersalnych zawodniczych wykałaczek.

Zadzwoń, zapytaj, powiedz co chcesz i wtedy będziesz wszystko wiedział. 

Z tego co wiem to kijaszki w 1 składzie, ale ergonomia na najwyższym poziomie, ponieważ to zawodnik, który wie co chce.

Np. uchwyt 20-ka przy okoniowym kiju- co dla niektórych jest szokujące :lol: .

Z tego co wiem to kijaszki w 1 składzie, ale ergonomia na najwyższym poziomie, ponieważ to zawodnik, który wie co chce.

Np. uchwyt 20-ka przy okoniowym kiju- co dla niektórych jest szokujące :lol: .

Uchwyt ma być wygodny i dobrze leżeć w dłoni. A tą każdy ma różną więc jednemu będzie pasować 16 innemu 20 ;) Problem się pojawia gdy ktoś z ręką jak bochen bierze się za budowanie wędki z uchwytem a'la ołówek i pisze, że obniżył dzięki temu wagę o 2g... jakby sprawiło mu to jakąś różnicę :D

Tak jak piszesz - ergonomia najważniejsza.

Nie znam kijków od SM ale brawa dla niego za łamanie stereotypów i pseudo norm wyrobionych wokoło.

Nie mam wędki od Sebastiana. Miałem jednak niejednokrotną przyjemność połowić kijkami, które były zrobione przez niego.

Napiszę tak: Czysta przyjemność, czucie przynęty na najwyższym poziomie, hol spokojny bez obawy, że rybka gdzieś po drodze spadnie.

Trzeba dodać, że to jednoskłady i wędki typowo zawodnicze, gdzie mi do poziomu takich łowów wiele brakuje:)

Mimo wszystko złowiłem kilka fajnych okonków i dwa szczupaczki.

Nie mam wędki od Sebastiana. Miałem jednak niejednokrotną przyjemność połowić kijkami, które były zrobione przez niego.

Napiszę tak: Czysta przyjemność, czucie przynęty na najwyższym poziomie, hol spokojny bez obawy, że rybka gdzieś po drodze spadnie.

Trzeba dodać, że to jednoskłady i wędki typowo zawodnicze, gdzie mi do poziomu takich łowów wiele brakuje:)

Mimo wszystko złowiłem kilka fajnych okonków i dwa szczupaczki.

To on blanki też robi?

Pisząc: "które były zrobione przez niego" miałem na myśli wędki, które Sebastian zbroi.

Czy zakładający ten temat też pyta czy Sebastian robi blanki?

Raczej nie.

Każdy chyba zrozumiał jego pytania...

Pisząc: "które były zrobione przez niego" miałem na myśli wędki, które Sebastian zbroi.

Czy zakładający ten temat też pyta czy Sebastian robi blanki?

Raczej nie.

Każdy chyba zrozumiał jego pytania...

Ale czułość i ugięcie i cecha przede wszystkim blanku, nie umiejętności majsterkowicza budującego z niego wędkę - co sugeruje Twój wpis. Stąd pytanie o blank.

Blanki są anonimowe. I chętny nie drąży najczęściej tematu, bo i tak odpowiedzi nie otrzyma. Po prostu dostaje narzędzie które nadaje się do tego do czego potrzebuje w 100%.

Ja tam bym wolal wiedziec co dostaje :D

I co z tymi zdjeciami? Widac ze sporo osob ma te kijki, wiec fajnie bylo by je zobaczyc.

Ja tam bym wolal wiedziec co dostaje :D

I co za ile dostaje...

Ja najbardziej jestem ciekawy czy są to naprawdę tak udane konstrukcje jak się niektórzy nad nimi rozpływają a na ile działa wiara i efekt placebo. Miałem przypadki że nie dał bym złotówki za kij nad którym w zachwytach rozpływali się inni.

ps. foty tez bym chętnie zobaczył ;)

Edited by gajosik

A co różni te "zawodnicze" od tych amatorskich, czyli naszych (chodzi o CW  ? ) - pytam poważnie. Też chętnie pooglądam

Edited by Szymon82

A co różni te "zawodnicze" od tych amatorskich, czyli naszych (chodzi o CW  ? ) - pytam poważnie. Też chętnie pooglądam

Widzisz Szymonie. Z tymi zawodniczymi to jest jak z opisami w dzile sprzedam: "nie będe opisywał. Znawcy wiedzą o co chodzi i co to za sprzęt". Kluczem jest tutaj słowo "Znawcy". To wiedzą ONI. Czytający jeżeli wie, to czuje, że ma +10 do zajebistości.

Tak i z tym "zawodnicze". Masz taki kij... nie, przepraaaszam... zawodnicze to są wykałaczki. Masz więc taka zawodniczną wykałaczkę, więc i masz +10 do zajebistości nad wodą.

Edited by krzychun

Wg mnie dużo też zależy od ceny... Bo np jeżeli koszt takiej wedki to 400 to pytań odnośnie blanku nie mam... Ale jeżeli miałbym zapłacić np 1000 i nie wiedzieć czym łowię i za co tak naprawdę płacę to ja pierdziele... Choćby była najzajebistsza ta wędka ze wszystkich....

Przypadkiem blank nie wychodzi z fore po skosie do góry?

Tak wygląda... Może tak ma być... Blank leży może bezpośrednio na uchwycie

Ciekawe rozwiązanie, ale pewnie gdyby wychodził po skosie w dół, można by dać bliżej startową przelotkę.

Wg mnie dużo też zależy od ceny... Bo np jeżeli koszt takiej wedki to 400 to pytań odnośnie blanku nie mam... Ale jeżeli miałbym zapłacić np 1000 i nie wiedzieć czym łowię i za co tak naprawdę płacę to ja pierdziele... Choćby była najzajebistsza ta wędka ze wszystkich....

Widzialem ze cene podawali na forum kolo 900zl

http://jerkbait.pl/topic/57435-okoń-na-poważnie/?p=1671157

Przypadkiem blank nie wychodzi z fore po skosie do góry?

Tam nic po skosie nie wychodzi :D
Wędki Sebastiana mają owalny fore i to tylko złudne spostrzeżenie :)

Widziałem, macałem wędki Mazura i są genialne :)

Co do blanku z jakiego są wykonane to dopóki Seba wie co robi to nie ma to aż takiego znaczenia ;) 

Tam nic po skosie nie wychodzi :D
Wędki Sebastiana mają owalny fore i to tylko złudne spostrzeżenie :)

Widziałem, macałem wędki Mazura i są genialne :)

Co do blanku z jakiego są wykonane to dopóki Seba wie co robi to nie ma to aż takiego znaczenia ;)

Daj wiecej szczegolow :) Bo jak narazie to tylko sie dowiedzielismy ze sa:  genialne, niesamowite i na 'magicznych' blankach :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...