Melanzyk 8,858 Report post Posted August 3, 2015 ZARAZ BĘDZIE CIEMNO!!! Zamknij się! Nie byłem oczywiście na Woodstock, [byłem tylko na Jarocinie Chełstowskiego] bo zniechęca mnie jego tandetny obraz w przekaziorach, jak i licha estetyka innego modnego zbiegowiska - WOŚP.. O wiele bardziej wolę klasyczne wersje teatru i filharmonii, ale krótki wstęp który celowo zamieściłem, zmobilizuje zapewne jego miłośników, do dania mi słusznego odporu, wręcz zasypania - oprócz nieodzownych oczywiście bluzgów - całą lawiną jego zalet, przymiotów oraz niewidocznego na pierwszy rzut oka, ale za to zajebiście wielkiego wkładu do szeroko rozumianej kultury .. Sławku ciekawi mnie jedna rzecz - czy dalej byś był takim hejterem tego zbiegowiska (jak to nazywasz) gdybyś po wejściu na salę, w której ratują Twojego wnuka (lub innego członka rodziny) zobaczył cały pokój w czerwonych serduszkach. A może byś zarządał odłączenia sprzętu bo jest na nim czerwone logo? Prawda jest taka, że dzięki temu "zbiegowisku" ocalało setki tysięcy istnień! Co do Woodstock, dałem się namówić żonie 3 lata temu na odwiedzenie ów imprezy. Później gdyby nie ciąża, narodziny młodego i inne sprawy rodzinne byłbym tam co roku. Bo tam po prostu chce się wracać. W tym roku teściowa dała ciała bo zaklepała i opłaciła sobie wakacje nad morzem w tym samym czasie więc nie było z kim zostawić juniora, ehh Za rok napewno będę! Bilety lotnicze w tym okresie będą kosztować mnie niestety ok 600-700€ ale będę bo naprawdę warto! Kto się pisze na W2016? A może by tak się jakoś zgrać i rozbić niedaleko siebie? A te bolenie na Odrze, hmmm, jak to ładnie brzmi... Pozdr M Share this post Link to post Share on other sites
TomekSudety 1,613 Report post Posted August 3, 2015 A ci...no...szataniści na takim festiwalu bywają? Kolego tam 90% ludzi to właśnie oni. Share this post Link to post Share on other sites
kefaspirit 142 Report post Posted August 3, 2015 Melek pamiętaj tylko, że przyszłoroczny termin jest przesunięty o 2 tyg. wcześniej z powodu nakładającej się imprezy- zlotu młodzieży. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted August 3, 2015 Spoko luz, żona moja o tym wie :D :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 3, 2015 Sławku ciekawi mnie jedna rzecz - czy dalej byś był takim hejterem tego zbiegowiska (jak to nazywasz) gdybyś po wejściu na salę, w której ratują Twojego wnuka (lub innego członka rodziny) zobaczył cały pokój w czerwonych serduszkach. A może byś zarządał odłączenia sprzętu bo jest na nim czerwone logo? Prawda jest taka, że dzięki temu "zbiegowisku" ocalało setki tysięcy istnień! Mel ,nie mogłeś tego trafniej ująć. :good: :clappinghands: Co do spotkania za rok,super inicjatywa,ja się piszę. Share this post Link to post Share on other sites
Kokosz 768 Report post Posted August 3, 2015 Sławku byłeś, czy tylko słyszałeś -oglądałeś. Jasne, że do wszystkiego się można przyczepić, znaleźć dziurę w całym, lub nie zgadzać się z przekazem- ale powiedz szczerze co uprawnia Cię do komentowania tej imprezy? Ja na przykład bywam na Przystanku Woodstock dość regularnie- ostatnie 3 razy razem ze swoimi pociechami ( 6 i 11lat) i dobrze się bawie. Osobiście nie zgadzam się z wieloma wypowiedziami Owsiaka, ale to nie zmienia fakt, że sama aura, atmosfera, przeżycia, spotkania z wieloma fantastycznymi ludźmi tam na miejscu są prawdziwe i nie udawane. Co mi osobiście przeszkadza coraz bardziej do coraz bardziej nachalna reklama sponsorów- gdzie imprezy towarzyszące głównym zdarzeniom ( w tzw. wioskach - Allegro, Play Lidl- zaczynają przybierać niepokojąco duuże rozmiary)- ale dla każdego to co lubi jest w czym wybierać- inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi :) Pozdrawiam i pamiętajcie -ZARAZ BĘDZIE CIEMNO!!! P.S.Acha jak wszyscy coś wstawiają to ja też- mądrej głowie dość dwie słowie.. https://www.youtube.com/watch?v=whgH_936QoA Akurat załapałem się na ten kawałek na żywo w tym roku. Nic dodać, nic ująć. Aha, taplania się w błocie, panierowania się w pyle z żoną nie uprawiamy. Ale po raz kolejny tam byliśmy i jakoś nie czujemy się zindoktrynowani papką informacyjną zapodawaną jakoby zewsząd tam. Ludzie, których spotkaliśmy, znów potwierdzili, że warto tam być, choćby dla nich. Nawet dla tych krótkich wymian zdań "o życiu, wszechświecie i całej reszcie" stojąc w kolejce po coś ciepłego do jedzenia, po wodę, piwo lub do toi-toia. Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted August 3, 2015 (edited) Niedawno, po wielu latach, zabarałem się za kupioną czy otrzymaną jeszcze przez ś.p. Ojca książkę A. Banacha "O kiczu". To mądra książka, choć nie ze wszystkimi tezami autora można sie zgodzić. Sporo o przeżywaniu sztuki. O rozróznieniu przeżycia artystycznego i kiczowatego. Nie jest to z pewnością łatwa lektura "do poduszki", raczej dla kogoś kogo interesuje teoria sztuki. Polecam gorąco zwłaszcza kolegom od "umarłego kółka" U. Edited August 3, 2015 by Ugly Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted August 3, 2015 Mel ,nie mogłeś tego trafniej ująć. :good: :clappinghands: Co do spotkania za rok,super inicjatywa,ja się piszę. Polecam przypomnieć sobie ile wydają samorządy na organizację imprezy. Jeśli dam dam komuś 5zł, a wcześniej ktoś inny zabrał mi w postaci daniny podatkowej 6 zł i przekazał na organizację tejże imprezy to ile zostaje? Zostaje dług w postaci 1 zł. A jak jest dług to nie ma pomocy, tylko zysk tych którzy dług obsługują. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted August 3, 2015 Nie ma pomocy. Te wszystkie dzieci to się cudownie same uzdrawiaja, bez sprzętu, tak po prostu. Imprezy są organizowane głównie za pieniądze sponsorów. Hejterzy byli, są i będą! Dobrze ze Jurek sobie z nich nic nie robi i za to szacun dla chłopa bo ma już swoje lata i mógłby to wszystko pierdyknac ale tego nie robi. Na koniec zacytuję jeszcze hasło z koszulki mojej żony - "Psy szczekają, karawana jedzie dalej". Tyle ode mnie w tym temacie :) Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted August 3, 2015 (...) Dobrze ze Jurek sobie z nich nic nie robi i za to szacun dla chłopa bo ma już swoje lata i mógłby to wszystko pierdyknac ale tego nie robi. A z czego by żył ? :o No chyba, że sobie coś odlożył ;) :D U. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted August 4, 2015 Panowie.. Tak samo Woodstock jak i osławiona WOSP, są fragmentami, elementami dość idiotycznymi z treści i formy, prowadzonej przez prawie każde nadopiekuńcze państwo dydaktyktyki oraz za nią nadążającej praktyki - czyli sterowaniu i kanalizowaniu społecznych nastrojów. Tutaj akurat Was się kanalizuje, za waszą zgodą i radosną akceptacją. Drepczecie potulnie tam gdzie wam każą, a wiedzie was - antysystemowych buntowników - najzupełnie systemowy funkcjonariusz d/s młodzieży Jurek.. Nie zapominajcie, osadzeni w swojej poronionej wersji szlachetności, że dobroczynność w masowym wykonaniu to jest wyjątkowo dochodowy biznes. Jurek jego żywym przykładem.. Ale małolat tą woodstockową bajeczkę bardzo łatwo kupi.. Dorosły niekoniecznie.. już nie jest .... :) Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted August 4, 2015 Sławku jak byś miał odrobinę honoru nie pisał byś takich bredni, wogóle nie pisał byś na forum, jak by Twoje dziecko zostało uratowane dzięki sprzętowi zakupionemu przez WOŚP byłbyś pewnie ZA. Patrząc na to z boku jesteś strasznym hipokrytą. Innych słów użyć się nie da - a może da ale nie napiszę ich oficjalnie bo bana bym dostał na forum. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted August 4, 2015 Sławku jak byś miał odrobinę honoru nie pisał byś takich bredni, wogóle nie pisał byś na forum, jak by Twoje dziecko zostało uratowane dzięki sprzętowi zakupionemu przez WOŚP byłbyś pewnie ZA. Patrząc na to z boku jesteś strasznym hipokrytą. Innych słów użyć się nie da - a może da ale nie napiszę ich oficjalnie bo bana bym dostał na forum. Przemo, Sławkowi (WOSP zaczął inwestować także w sprzęt dla seniorów) i pozostałym hejterom życzę z całego serca żeby nigdy nie znaleźli się w sytuacji w której ów sprzęt będzie ratował im, lub ich bliskim życie. Dużo zdrowia! [Uwaga zdjęcie zawiera lokowanie produktu :ph34r:] [attachment=259036:P1080614.jpg] Pozdr M Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted August 4, 2015 (edited) A z czego by żył ? :o No chyba, że sobie coś odlożył ;) :D U. @Ugly, Ty zapewne całe swoje życie pracowałeś za darmo na zasadzie wolontariatu B) . Sławku jestem ciekaw Twojej realnej alternatywy na działania Owsiaka i WOŚP B) . Edited August 4, 2015 by Lars Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted August 4, 2015 Cześć i nara, psychofani.. Znaczy mam szukać i znaleść alternatywę dla alternatywy dla rozumu..Odmawiam .. :) Normalne kraje wszędzie w świecie funkcjonują normalnie. Po co komu medialna pokazucha, akcje emocjonalnie zbliżone do wodotrysku - komu prócz szemranych ideologów włóczących za sobą roje uwiedzionych ? Zauważam, ze nic bardziej strasznego nie ma dla zagorzłych wielbicieli Jurka, niż zwyczajnie powiedzieć im jak jest :) Leżeć w kontrkulturowym błocie jest lepiej niż w nim nie leżeć, a pomoc świadczona potrzebującem w asyście ekstatycznie nawalających tam tamów, dla naklejki na pokaz, przez płatnych pośredników, w oprawie wrzaskliwego eventu w tv, jest lepsza niż pomoc świadczona z autentycznej potrzeby ducha, niewyzywająca, cicha i elegancka.. i najbardziej skuteczna.. No, no .. :) Tu jest coś z argumentacyjnego klimatu prezentowanego przez internetowych mózgowców - czyli co by to było, gdyby to był syn twój, albo matka twoja ...Gratuluję towarzystwa .. https://www.youtube.com/watch?v=WYb86qF0pUo Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted August 4, 2015 Sławku pokaż mi to proszę normalny kraj na świcie o takiej samej lub chociażby zbliżonej charakterystyce polityczno - gospodarczo - społecznej, gdzie służba zdrowia jest wydolna i nie ma potrzeby jej wspomagania. Nie jest ważne czy pomoc przybiera formę medialne, patrz WOŚP czy też ukrytą, istotą są pozytywne efekty jakie przynosi. Rozejrzyj się wokół siebie bardzo uważnie i podaj mi chociaż jeden rzeczowy dowód na to, że działania WOŚP komuś zaszkodziły. Nie interesują mnie urażone ambicję konkurencji, ideologiczne frazesy czy też pseudo troska o rzekomo zniewolone umysłu mas, tak żeby było jasne. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 4, 2015 Zaszkodziły? Ale tak poza wyprowadzaniem kasy darczyńców (czyt. m.in. tutaj obecnych) do prywatnych kieszeni członków rodziny? Czy to wystarczy? Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted August 4, 2015 Wyrok sądu bardzo poproszę w tej sprawie :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 4, 2015 Czyli umknął koledze wyrok w sprawie przeciwko Piotrowi Wielguckiemu i motywy jego rozstrzygnięcia? Orzeczenie jest prawomocne. Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted August 4, 2015 Rozumiem, że w związku z istnieniem niejasnych transakcji między WOŚP - Złoty Melon - Mrówka Cała odpowiednie organa państwowe wszczęły dochodzenie. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 4, 2015 Widzę, że nie rozumiesz. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted August 4, 2015 Sąd w państwie stworzonym dla równiejszych, miałby nóżką fikać przeciw iluminatowi :D :D Piekarza - naiwnego, nieuprawnionego dobroczyńcę i ofiarodawcę do upadku doprowadzić - to i owszem .. Ale swojaka ciorać.. :) Piekazr wystąpił przeciw systemowi, nie był widać koncesjonowanym dostawca dobroczynności. Jurek jest systemowo antysystemowy. I to ludziom pasi ..Mogą równocześnie być za, a nawet przeciw .. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 4, 2015 O to to. Gdzieżby tak znakomitego inkasenta parapodatku fiskus miał szykanować. Przecież dzięki niemu, Polacy wyskakują ze swoich ciężko zarobionych złotówek i po raz drugi w danym roku, tym razem dobrowolnie, utrzymują polską służbę zdrowia. Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted August 4, 2015 Rozumiem, rozumiem ;) tylko zastanawiam się jak porównać i wycenić zarzuty wobec Owsiaka, zakładając hipotetycznie, że są w pełni zgodne z rzeczywistością i namacalne, pozytywne efekty działań WOŚP dla tych wszystkich, którzy nie mieli szczęścia np. urodzić w pełni zdrowymi. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 4, 2015 (edited) A to przepraszam, to przez upały. Ja ze swej strony wagi pomocy Polaków w ramach corocznych akcji WOŚP nie torpeduję. To wspaniała aktywność, pomniejszana jednak przez kosztowną machinę. O ile koszty fundacji są zrozumiałe, to rajdy luksusową terenówką nie tak bardzo. Resztę, jak widzę Kolega zna. Edited August 4, 2015 by Dienekes Share this post Link to post Share on other sites