Sebalos 2,295 Report post Posted July 31, 2015 To nie jest forma buntu a podziękowanie za pracę włożoną w WOŚP. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 31, 2015 Czyli można przyjąć, że polski Woodstock, jest formą dziękczynnego dancingu zorganizowanego dla wiecznie buntującej sie młodzieży, przez niezawodnego w takich sytuacjach wodzireja Jurka, podczas którego ma ona szanse swoją gorycz i aspiracje, obmyć w wyzwalających kałużach i wypanierować się wyzwoleńczo w błocie. Gwałcona od klajniaka łomotem przez uszy, staje się bezpiecznie głucha na wrogie, nie tak zajebiste podszepty jak Orkiestra, w czym utrwala ją antysystemowy niewątpliwie T.Lis i M.Środa .. Mam jednak nieodparte wrażenie, że gigantyczne gale polodisco są wizualnie i społecznie bardziej zaawansowane. Bardziej takie na czasie ..Tam w rytm niemniej ogłuszającej muzyki, stanowiącej mix wszystkiego co ludzkość wymyśliła zamiast muzyki, podrygują tłumy wiecznie szczęśliwych lasek i boyfriendów w stylu ciacho, którym nie potrzeba literalnie za nic dziękować, ani indoktrynować - oni sami - wzięci dosłownie z niczego - są żywym podziękowaniem dla popkultury.. Discopolo chyba jednak rules.. :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted July 31, 2015 Aż sam sobie zdjąłem embargo na aprobatę :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted July 31, 2015 Bracie, ktoredy na Woodstock? Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted July 31, 2015 Bracie, ktoredy na Woodstock? Wal śmiało,aromat taniego wina i odgłos taplania w błocie Cię doprowadzi..... Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 31, 2015 Czyli można przyjąć, że polski Woodstock, jest formą dziękczynnego dancingu zorganizowanego dla wiecznie buntującej sie młodzieży, przez niezawodnego w takich sytuacjach wodzireja Jurka, podczas którego ma ona szanse swoją gorycz i aspiracje, obmyć w wyzwalających kałużach i wypanierować się wyzwoleńczo w błocie. Gwałcona od klajniaka łomotem przez uszy, staje się bezpiecznie głucha na wrogie, nie tak zajebiste podszepty jak Orkiestra, w czym utrwala ją antysystemowy niewątpliwie T.Lis i M.Środa .. Mam jednak nieodparte wrażenie, że gigantyczne gale polodisco są wizualnie i społecznie bardziej zaawansowane. Bardziej takie na czasie ..Tam w rytm niemniej ogłuszającej muzyki, stanowiącej mix wszystkiego co ludzkość wymyśliła zamiast muzyki, podrygują tłumy wiecznie szczęśliwych lasek i boyfriendów w stylu ciacho, którym nie potrzeba literalnie za nic dziękować, ani indoktrynować - oni sami - wzięci dosłownie z niczego - są żywym podziękowaniem dla popkultury.. Discopolo chyba jednak rules.. :) Widzę drogi Sławku, że nie doceniasz współczesnej, polskiej młodzieży... Pewnie nie masz z nią wiele do czynienia na co dzień. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted July 31, 2015 A ja tam godzilem sie z krojeniem z glanow, zasypywaniem papierami kamer tvp, spaniem w rowie w worku itp. Mi sie podobalo, to taki folklor jak dziesięciu Łysych goniących stu Punx ;) :) (Jarocin tak do 90-91 ego) Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 31, 2015 Bracie, ktoredy na Woodstock? :D :D :D Rock is dead, bracie.. Koniec drogi,drogi dalej nie ma..Tego nie ma.. https://www.youtube.com/watch?v=1UaWTgy_dHw Muzyka pozostała, rock dla dorosłych.. https://www.youtube.com/watch?v=cikQnkWaMI8 Share this post Link to post Share on other sites
Archanioł 606 Report post Posted July 31, 2015 (edited) Hmm ten koncert wyglądal ciekawie ... Pewnie stalibysmy w pierwszym rzędzie :) http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150730/PRZYSTANEK_WOODSTOCK/150739946§ioncat=photostory7 Nie ma bata, na kolejnym przystanku się jako body paint'er zatrudnie :) Edited July 31, 2015 by Archanioł Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted August 1, 2015 Gdyby dzisiaj żyli Bach Vivaldi Verdi, Beethoven, Mozart itp to zapewne tworzyliby fajne kawałki ale na gitary elektryczne ;) Tutaj klasyka w ciekawym wykonaniu https://www.youtube.com/watch?v=YzOF9w8kG-c Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 1, 2015 (edited) ...a tu odwrotnie ;) https://www.youtube.com/watch?v=X-B8k0n_3cs Edited August 1, 2015 by Sebalos Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted August 1, 2015 Sebalos dlatego ta muzyka jest pokrewna i pisałem o wykonawcach - co mogliby dzisiaj tworzyć ;) Share this post Link to post Share on other sites
Mosteque 130 Report post Posted August 1, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=2iLIhLv8LuY Ależ oczywiście, że tak. Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 1, 2015 Dokładnie tak to zrozumiałem ;) Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bugajski 4,504 Report post Posted August 1, 2015 Fajne te "zamienne" udostępnienia Sebalos i minecjusz.Pozwolą niektórym ogarnąć szerszą gamę słuchanych nut, nie zamykać się w ulubionych gatunkach. :) Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted August 1, 2015 (edited) Klasykę zawsze wysoko ceniłem i nawet na plecaku kostce miałem naszywkę Bethovena :rockon: Tu wykonanie lepsze niż Apokaliptyki https://www.youtube.com/watch?v=RiO2ihbwV38 Woodstock potrafi też zaskoczyć....np. na własne oczy widziałem np to :good: Pewnie nigdy nie mieli tak licznej publiczności, która dałaby im takie oklaski :clappinghands: :clappinghands: https://www.youtube.com/watch?v=5fotvrXZI8w Edited August 1, 2015 by minecjusz Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 1, 2015 O godzinie "W" zawyła syrena i oddano hołd. Share this post Link to post Share on other sites
sierżant 978 Report post Posted August 1, 2015 A ci...no...szataniści na takim festiwalu bywają? Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted August 1, 2015 :doh: Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 1, 2015 A ci...no...szataniści na takim festiwalu bywają? ..nie dają rady,oddziały ojca Rydzyka rozpędzają ich armatkami z wodą święconą Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted August 1, 2015 ...a później jebs w błotko... :) :D Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted August 1, 2015 O godzinie "W" zawyła syrena i oddano hołd. Robi wrażenie,tylko Polacy umieją tak rozpamiętywać wielką przegraną........a o wygranych zapominać....... :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
Guest mikolaj Report post Posted August 2, 2015 Akurat tu jest o kim pamiętać. Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted August 2, 2015 Akurat tu jest o kim pamiętać. Na pewno jest o kim pamiętać ,nie przeczę ,ale żeby tak co roku?Nie sądzę,zwłaszcza że kilka akcji Polakom wyszło i jakoś cicho,nawet w okrągłe rocznice. EOT. Share this post Link to post Share on other sites
kefaspirit 142 Report post Posted August 3, 2015 (edited) Khm, khm.. Jest to wielka rozmiarami impreza, zainicjowana przez jak zwykle przemyślnych naszych starszych braci już jakieś kilkadziesiąt lat temu wcześniej. Dotarła do opóźniona, podobnie ja moda na gejostwo..Jest bardzo poważnym zagrożeniam dla polodisco.. Założenia są proste. Zaprasza się wcześniej wylansowane przez rozmaite wytwórnie na głos pokolenia kapele. Za zwyczajowe kilka procent dochodów, albo za zupełne friko dają one ze sceny show dla młodocianej ludności, dzięki któremu imaginują sobie, że są natchnionymi kapłanami fantastycznej muzyki, a zgromadzona jeszcze niżej publika poguje ekstatycznie z zupełnie innych przyczyn, co stwarza nad wyraz przekonujący medialnie przekaz, fantastycznie osiągniętej jedni. Dowodem najwyższym niebanalnego statusu tego kulturalnego zjawiska jest leżenie w błocie i nurkowanie w kałuży, oraz udział wszelkiej maści znanych z tv propagandystów, a gwarantem poziomu jest sam Jurek. Głównym wygranym jest jednak władza, która dostaje do rąk własnch mało wymagający i jeszcze mniej kumaty materiał po wstępnej obróbce, podzielony na pomniejsze frakcje, z których jedne są lepsze a inne gorsze, co nauczy je pokory i wznaczy miejsca przy korycie. Z niektórych późnie wyjdzie Maleńczuk, Stuhr Family, albo tylko zejdzie Kora. Publika zaś jak zwykle wróci do własnej beznadziei , aby cały rok tęsknić.. :) To jednak nie jest Ameryka .. Sławku byłeś, czy tylko słyszałeś -oglądałeś. Jasne, że do wszystkiego się można przyczepić, znaleźć dziurę w całym, lub nie zgadzać się z przekazem- ale powiedz szczerze co uprawnia Cię do komentowania tej imprezy? Ja na przykład bywam na Przystanku Woodstock dość regularnie- ostatnie 3 razy razem ze swoimi pociechami ( 6 i 11lat) i dobrze się bawie. Osobiście nie zgadzam się z wieloma wypowiedziami Owsiaka, ale to nie zmienia fakt, że sama aura, atmosfera, przeżycia, spotkania z wieloma fantastycznymi ludźmi tam na miejscu są prawdziwe i nie udawane. Co mi osobiście przeszkadza coraz bardziej do coraz bardziej nachalna reklama sponsorów- gdzie imprezy towarzyszące głównym zdarzeniom ( w tzw. wioskach - Allegro, Play Lidl- zaczynają przybierać niepokojąco duuże rozmiary)- ale dla każdego to co lubi jest w czym wybierać- inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi :) Pozdrawiam i pamiętajcie -ZARAZ BĘDZIE CIEMNO!!! P.S.Acha jak wszyscy coś wstawiają to ja też- mądrej głowie dość dwie słowie.. https://www.youtube.com/watch?v=whgH_936QoA Edited August 3, 2015 by kefaspirit Share this post Link to post Share on other sites