Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 (edited) Próbuję to z lekka odmienić występując jako zastępczy adwersarz w tej postmedialnej, umysłowej komunie, zamieniając banał debat zsuwających się po kolei w niebyt, po sztampowej równi pochyłej, w płaszczyznę dyskusji na której mogą się pojawić zupełnie uprawnione poglądy ludzi niezglajchszaltowanych populizmem. I o to można mieć pretensje :rolleyes: ? A czy ktoś Cię o to prosi? Woytec napisał szczerą prawdę o Tobie, przyklaskuję mu w całości słowa. Panie Bronikowski, przy całej swojej erudycji jest Pan zwykłym hipokrytą, który w nudny i powtarzalny sposób trolluje kolejne dyskusje. To smutne, bo zamiast ubarwiać tą przestrzeń, stał się Pan błaznem, który wzbudza już tylko pobłażliwy uśmiech, a nie irytację i zastanowienie. Dodam tylko że to nie jest nawet już śmieszne co piszesz Sławku to staje się wprost nudne. Nawiązując do pierwszej części tematu - można by Ci napluć w twarz i powiedział byś że deszcz pada. Edited July 30, 2015 by CarIvan Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted July 30, 2015 Carlvan, Woytec, Skoro tacy mocni jestescie w gebie to podyskutujcie z pogladami Slawka a nie wyzywajcie go od najgorszych zza swoich oplutych juz ze zlosci klawiatur!!! Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 Carlvan, Woytec, Skoro tacy mocni jestescie w gebie to podyskutujcie z pogladami Slawka a nie wyzywajcie go od najgorszych zza swoich oplutych juz ze zlosci klawiatur!!! Tyle że z Sławkiem nie da się dyskutować bo on prowadzi swoisty monolog z jedynie objawionymi prawdami i nawet jak nie ma racji to i tak udowadnia na siłę że ma rację, nawet jak ktoś z nim zaczyna dyskusję tak namota swoimi słowami że odwraca zawsze kota ogonem bo oczywiście jego musi być zawsze na wierzchu a wszyscy są durniami, baranami i nikt nie może podważyć jego zdania. Do reszty ja go nie wyzywam, nie użyłem żadnego wulgarnego słowa wobec niego, co on natomiast często czyni pisząc o innych nawet z tego forum i mimo zgłaszania takich postów nie ponosi z tego tytułu żadnych konsekwencji, inni już dawno by zostali wywaleni z forum a najłagodniej traktowani otrzymali ostrzeżenia. Jemu wolno wszystko? Wulgaryzmy w jego postach przewijają się w ładnie ubranych słówkach nader często i nikt na to nie reaguje. Tematy jakie zakłada są sprzeczne z ideą tego forum a mimo to nadal je zakłada i wymusza swoimi wpisami na użytkownikach by ktoś mu łaskawie odpisał. Ten człowiek nie ma za grosz honoru, bo gdyby go miał pojął by że jego ideologia i przekaz są tak potrzebne jak dziura w moście, stek bzdur a bzdur nie da się nawet podważyć więc z kim mam dyskutować i na jakim poziomie? By stale słuchać że on jest wszechwiedzący a inni to dno pchane przez gazeciarskich pismaków? Z kim każesz mi dyskutować?, wybacz ale nie zniżam się do poziomu na którym ktoś próbuje ze mną wygrać swoją "inteligencją". Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 30, 2015 Tak sobie czytam i czytam. Przychodzi mi do głowy taki o to cytat ze znanego filmu: "Moja jest tylko racja i to święta racja! Bo nawet jak jest Twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja jest racja najmojsza !!!!!!!!!!!!" B) . Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted July 30, 2015 Oj przesadzacie , sam często się nie zgadzam z tym co pisze , czasem mnie irytują dziwne krucjaty jakie prowadzi, ale jednego nie można Sławkowi odmówić.Mianowicie ma chłop jaja pisząc prymitywnym językiem :) Zawsze lubiłem indywidualistów, ludzi "odstających" od utartych norm, potrafiących walczyć o swoje zdanie , często inne niż to jakie głosi większość. Ja takich ludzi szanuje i uważam , że są potrzebni. Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted July 30, 2015 Tyle że z Sławkiem nie da się dyskutować bo on prowadzi swoisty monolog z jedynie objawionymi prawdami i nawet jak nie ma racji to i tak udowadnia na siłę że ma rację, nawet jak ktoś z nim zaczyna dyskusję tak namota swoimi słowami że odwraca zawsze kota ogonem bo oczywiście jego musi być zawsze na wierzchu a wszyscy są durniami, baranami i nikt nie może podważyć jego zdania. Do reszty ja go nie wyzywam, nie użyłem żadnego wulgarnego słowa wobec niego, co on natomiast często czyni pisząc o innych nawet z tego forum i mimo zgłaszania takich postów nie ponosi z tego tytułu żadnych konsekwencji, inni już dawno by zostali wywaleni z forum a najłagodniej traktowani otrzymali ostrzeżenia. Jemu wolno wszystko? Wulgaryzmy w jego postach przewijają się w ładnie ubranych słówkach nader często i nikt na to nie reaguje. Tematy jakie zakłada są sprzeczne z ideą tego forum a mimo to nadal je zakłada i wymusza swoimi wpisami na użytkownikach by ktoś mu łaskawie odpisał. Ten człowiek nie ma za grosz honoru, bo gdyby go miał pojął by że jego ideologia i przekaz są tak potrzebne jak dziura w moście, stek bzdur a bzdur nie da się nawet podważyć więc z kim mam dyskutować i na jakim poziomie? By stale słuchać że on jest wszechwiedzący a inni to dno pchane przez gazeciarskich pismaków? Z kim każesz mi dyskutować?, wybacz ale nie zniżam się do poziomu na którym ktoś próbuje ze mną wygrać swoją "inteligencją". Ja akurat sie ze Slawkiem zgadzam chociazby w kwesti myslistwa. Dojechali dentyste, zniszczyli juz mu zycie, facet spierdzielil i nie bedzie juz placil podatkow w Jankeslandi. Zabil lwa placac miejscowemu murzynowi kupe kasy, inny jak zaplaci tez upoluje sobie jakies duze bardziej lub mniej drapiezne zwierze. To sie dzieje codziennie w Afryce i nie tylko. Myslisz, ze za komuny jakby owy Jankes dal 50 tys papierow w gotowce to nie pozwolono by mu niech bedzie zubra ustrzelic? Szakala szkolili to i zubr strata mala. Idac dalej gdyby owi murzyni nie powycinali czy zmusili do ucieczki bialego czlowieka co nie tak dawno owa kraina o nazwie Rodezja wladal, to moze i lew zylby dalej podobnie jak ich miliony wyciete w plemiennych walkach z wielkim demonem zwanym Mugabe, ktoremu sama krolowa tytul sir-a odebrala co go ponoc najbardziej wk...lo. Krola hiszpanskiego nie wyrzucili ze stanowiska a tez sobie polowal, podobnie jak wielu innych o wyzszym statusie spolecznym niz bogaty dentysta, polowal bo lubi, bo tak ma w genach, bo tak mu ojciec pokazal. Wracajac zas do petycji o siatkach to same hasla ''wyrzucic rybakow'' sa do d..y. Nie wyrzucili ich Szkoci, nie wyrzucili Norwegowie- oni ich wykupili tzn zaplacili i placa by nie lowili juz ryb. Placi za to wedkarz idacy nad wode, placi za owe ryby co moze i zlowi, placi by rybak mu owych ryb co on moze i zlowi, nie zlowil wczesniej. Musial bys i ty zaplacic by polowic, place i ja, za lipienie, pstragi czy lososie tam gdzie sa, w sumie duzo place, rzadko kiedy 20 funtow za dzien, glownie dwa razy tyle. Jak chce lowic jeszcze wiecej i wiekszych to moge wstapic do tak zwanego u mnie syndykatu, zaplace pewnie z 6-12 tys zl za rok ale mam super lowiska i takie tez ryby. jakby bylo ogolnie dostepne na polskich zasadach to ryb by nie bylo i bym nie polowil. Bitrut Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 Wracajac zas do petycji o siatkach to same hasla ''wyrzucic rybakow'' sa do d..y. Nie wyrzucili ich Szkoci, nie wyrzucili Norwegowie- oni ich wykupili tzn zaplacili i placa by nie lowili juz ryb. Placi za to wedkarz idacy nad wode, placi za owe ryby co moze i zlowi, placi by rybak mu owych ryb co on moze i zlowi, nie zlowil wczesniej. Musial bys i ty zaplacic by polowic, place i ja, za lipienie, pstragi czy lososie tam gdzie sa, w sumie duzo place, rzadko kiedy 20 funtow za dzien, glownie dwa razy tyle. Jak chce lowic jeszcze wiecej i wiekszych to moge wstapic do tak zwanego u mnie syndykatu, zaplace pewnie z 6-12 tys zl za rok ale mam super lowiska i takie tez ryby. jakby bylo ogolnie dostepne na polskich zasadach to ryb by nie bylo i bym nie polowil. Bitrut Następny filozof, dlaczego z Sulejowa usunięto rybaków, dlaczego w Wielkopolsce na wielu zbiornikach zakazano odłowów sieciowych? uważasz że ktoś za to zapłacił? Owszem zapłacą wędkarze bo coraz więcej płaci składki by łowić na tych wodach, bo jest ryba nie wycięta sieciami. I wolę te składki zapłacić i łowić ryby po czym je wypuszczać jak płacić i mieć rybaków na wodzie. Niektóre okręgi PZW pojęły że PZW to nie związek rybaków i odłowów sieciowych a Polski Związek Wędkarski. Może i w moim okręgu uda się to kiedyś przeforsować albo w następnym roku może zmienić się uda zarząd i wywalić beton od koryta a wtedy wiele można zmienić na korzyść wędkarzy. Wracając do tematu co do dentysty i lwa to w zamian powinni go wrzucić w stado lwów przejeżdżając jakimś safari. Była by to najlepsza dla niego kara i sygnał dla reszty takich dziadów. Śmierć za śmierć - lew zginął z jego rąk, on powinien zginąć w zębach lwów. Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted July 30, 2015 Następny filozof, dlaczego z Sulejowa usunięto rybaków, dlaczego w Wielkopolsce na wielu zbiornikach zakazano odłowów sieciowych? uważasz że ktoś za to zapłacił? Owszem zapłacą wędkarze bo coraz więcej płaci składki by łowić na tych wodach, bo jest ryba nie wycięta sieciami. I wolę te składki zapłacić i łowić ryby po czym je wypuszczać jak płacić i mieć rybaków na wodzie. Niektóre okręgi PZW pojęły że PZW to nie związek rybaków i odłowów sieciowych a Polski Związek Wędkarski. Może i w moim okręgu uda się to kiedyś przeforsować albo w następnym roku może zmienić się uda zarząd i wywalić beton od koryta a wtedy wiele można zmienić na korzyść wędkarzy. Wracając do tematu co do dentysty i lwa to w zamian powinni go wrzucić w stado lwów przejeżdżając jakimś safari. Była by to najlepsza dla niego kara i sygnał dla reszty takich dziadów. Śmierć za śmierć - lew zginął z jego rąk, on powinien zginąć w zębach lwów. WOW, filizof ze mnie zaden, ot patrze sobie na swiat i wysnuwam takie a nie inne wnioski. Zabic dentyste za lwa powiadasz? Skoro jego to i innych co lwy upolowali ( pol angielskiej arystokracji pojdzie w p...u), nie tylko lwy sa ladne, slonie tez, zyrafy, nosorozce czy hipopotamy trzeba dodac, podobnie jak pantery badz tygrysy. Mamy juz bardzo dluga liste ludzi do ubicia, wlaczyc trzeba tez miejscowych murzynow, glod nie moze byc zadnym wyznacznikiem.Czesc z nich bedzie ludzmi mogacymu duzo, Angole chociazby, Jankesi, ba sam wujek Wladimir tygrysa upolowal. Jego tez sieknac? Wyceluje rakietu w Twoja strone i bedziesz sp...lal szybciej niz gepard na sawannie. Dodaj tez rodziny Norwegow co poluja na wieloryby czy bestialskich JDM-ow co tluka delfiny. Ich tez ubic? Ich kraje pozwola bys latal jak Brevik i wybieral kto wedle ciebie moze zyc a kto nie powinien bo cos upolowali? Jak by ludzie Twojego pokroju mieli wladze to trzecia wojna swiatowa rozpetala by sie o jakiegos lwa, zginely by miliardy ludzi, po lwach jako calej populacji zostalo by wspomnienie, po nas tez bo nie ukrywajmy- jakby Wladimir odpalal rakietu to sporo by na Polske polecialo, na Londyn gdzie mieszkam tez. I tak wszedzie gdzie nie zagladam widze wielka gowno-burze o zdechlego starego lwa co swoje DNA przekazal juz na wiele pokolen plus jakies laski z duzymi dup...i i ich ojca co sobie pisiorka ucial i wstawil cos innego zmieniajac imie z Bruce na Kaitlin. Dla malp banany sa najlepsze a takimi to bananami jestesmy serwowani na kazdym kroku. Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted July 30, 2015 Widzisz Michał, gdybyś nie wyjechał to byś nie został filozofem. Tutaj, w naszej ojczyźnie, wszyscy mocno stąpają po ziemi, a Ty tam... filozof i pstrągi po 70cm. Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 30, 2015 Za dużo pospolitej nietolerancji aż po przejawy skrajnego szowinizmu na forum ostatnimi czasy :ph34r: . Porównywać nieporównywalne, karkołomne to zadanie :wacko: . Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bugajski 4,504 Report post Posted July 30, 2015 Śmierć za śmierć - lew zginął z jego rąk, on powinien zginąć w zębach lwów. Sorry, nie odzywam się często, ale drogi Kolego ogarnij się nieco.Sławek to Ktoś, co może zrozumiesz pisząc do nas i co ważniejsze czytając nas dłużej niż rok. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 Sławek to Ktoś, co może zrozumiesz pisząc do nas i co ważniejsze czytając nas dłużej niż rok. Ktoś komu wolno więcej niż innym użytkownikom, ktoś kto jest ponad prawem, może kląć, ubliżać, szydzić z innych polaków, z wędkarzy, z redaktorów czasopism, propagować rybactwo, rybaków i odłowy sieciami na forum na jakim wielu kieruje się zasadami C&R i taka jest idea tego forum. To jest normalne? Ja tylko to zauważam czy może inni tez to widzą ale nie maja odwagi by to oficjalnie napisać? Dla mnie ten Twój Ktoś to zero totalne, bo jego ideologie jakie wygłasza tutaj są odwrotnością mojego podejścia do tych spraw, w szczególności do wędkarstwa bo to forum jest zdaje się wędkarskie, chyba że to forum "Bronikowski Team i dyrdymały reszty" to wybacz masz rację. Ja jednak to inaczej postrzegam. Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted July 30, 2015 Panie Pawle, również muszę wyrazić swoje zdanie, że nazywanie waćpana Sławka Kimś, jest lekką przesadą. Niewątpliwie znakomity erudyta pięknie operujący słowem, jednak treść ogólna nie zawsze jest przyjemna w odbiorze. Przynajmniej w moim osobistym (jak widać nie tylko), odczuciu. Odnośnie lwa. Bujo/Bitrut. Pomijam kwestię polowań na lwy. Skurwysyństwem określam fakt że lew został wywabiony z rezerwatu podstępem, postrzelony z kuszy przez jałowego umysłowo hamburgera, który po 40 godzinach tego lwa postrzelonego wytropił i dostrzelił. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted July 30, 2015 Avaaz upiekło już petycję, kto chce niech sobie poklika ;) https://secure.avaaz.org/pl/save_africas_lions_loc/?bprgthb&v=62684 Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted July 30, 2015 .......Pomijam kwestię polowań na lwy. Skurwysyństwem określam fakt że lew został wywabiony z rezerwatu podstępem, postrzelony z kuszy przez jałowego umysłowo hamburgera, który po 40 godzinach tego lwa postrzelonego wytropił i dostrzelił. Trafnie zdefiniowałeś pojęcie skundlenia w tym przypadku. Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted July 30, 2015 Drzazgę dostrzegasz w cudzym oku lecz belki tkwiącej we własnym nie widzisz. Smutno o jak łatwo przychodzi jednemu opluwanie drugiego. Smutne że nie mając pojęcia tak łatwo feruje sie wyroki. Smutne że głupie bydle jest stawiane wyżej człowieka. Smutne ze tkwi w nas tak wiele jadu i nienawiści do świata. Smutne jest to że za monitorem tak wielkimi stajemy sie bojownikami a w realu jak bydło rzeźne gapimy sie jak jeden robi drugiemu krzywdę i nawet powieka nie drgnie w obronie atakowanego. Smutne jest to jak głupi są ludzie. Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted July 30, 2015 Smutne że głupie bydle jest stawiane wyżej człowieka. Nie Marku. Smutne jest to gdy człowiek zniża się do poziomu tego pierwszego. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 (edited) Smutne że głupie bydle jest stawiane wyżej człowieka. Nie Marku. Smutne jest to gdy człowiek zniża się do poziomu tego pierwszego. albo niżej bo zwierzę zabija instynktownie by przetrwać albo w obronie albo by się najeść, człowiek dla poklasku, samozadowolenia, trofeów i również by jeść (tego ostatniego jeśli to zwierzęta hodowlane nie neguję). Edited July 30, 2015 by CarIvan Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted July 30, 2015 (edited) albo niżej bo zwierzę zabija instynktownie by przetrwać albo w obronie albo by się najeść, człowiek dla poklasku, samozadowolenia, trofeów i również by jeść (tego ostatniego jeśli to zwierzęta hodowlane nie neguję).Czyli fabryka śmierci jest ok ! Brawo...i pisze to osoba, która nie robi zdjęć rybom aby nie cierpiały za bardzo. Edited July 30, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted July 30, 2015 (edited) Dajcie spokój.Myśliwi jak chcą być tacy etyczni jak wędkarze C&R to niech strzelają do zwierząt z broni Palmera.Wystarczy czasu żeby fotkę pstryknąć.Zwierzę ma wolę życia taką jak człowiek.Ja tu nie widzę różnicy.Powiem więcej.Wolałbym tych 2 baranów odpalić niż tego lwa.To jest chore żeby płacić łapówkę za wejście do rezerwatu i przyzwolenie na odpalenie Bogu ducha winnego zwierzęcia,a chore jednostki należy eliminować ze społeczeństwa. [attachment=258104:11811398_10155785722115214_4039178223879058423_n.jpg] Edited July 30, 2015 by Tomy Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 30, 2015 :D ..Ależ pasztet. Zaraz to uporządkuję .. Oczywistym jest, że mentalnej wizytówce wychowanków Wiodących Tytułów Prasowych nie poświęcę żadnego komentarza, nie podejmę polemiki, ani jałmużny słownej tak lichym adwersarzom nie cisnę. To zupełnie zbędne i jałowe jest nad wyraz .. Lew był strzelony legalnie, prawo do odstrzału kupić mógł każdy kto chciał.. i kogo było go na ten kosztowny zbytek stać. Ale fakty dla internetowej czerni się nie liczą - najważniejszy jest odredakcyjny komentarz, łatwa swoją prostotą do przyjęcia, wykładnia.. Leming to kocha, leming to kupi.. :) Myślistwo jest wyjątkowo złożonym, męskim hobby, dlatego na ogół jego surowe zasady są trudne do zrozumienia i jeszcze trudniejsze do przyjęcia dla wielbicieli intelekualnej łatwizny, żeby nie powiedzieć tandety.. Nie lubiłem właśnie ustępującego z prezydenckiego stolca Pana Komorowskiego. Jedną z nielicznych, właściwie jedyną jego cechą osobową, którą szanowałem była właśnie pasja łowiecka. Chyba nikt nie zechce mi teraz wmówić, ze to był człowiek kompletnie bez jaj.. :) Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted July 30, 2015 (edited) Człowieku. Ten lew żył w parku. Był pod ochroną. Był prawie oswojony. Ten kretyn tego lwa żarciem wywabił poza park, żeby było legalnie i dopiero tam wsadził mu bełt. To jest złożone męskie hobby? Gratuluję definicji. Edited July 30, 2015 by Kuballa44 Share this post Link to post Share on other sites
Fatso 579 Report post Posted July 30, 2015 Pieprznął swym hobby o glebę, bo mu tak bardziej politycznie wychodziło, dlatego (również) jaj u niego nie stwierdzam. :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 Czyli fabryka śmierci jest ok ! Brawo...i pisze to osoba, która nie robi zdjęć rybom aby nie cierpiały za bardzo. Szymon ryby są dla mnie czym innym, traktuję je jako rywali, jako nutę adrenaliny i mojego odpoczynku i by nadal mi tego dostarczały staram się je wypuszczać w najlepszej możliwej kondycji. Zwierzęta hodowlane to dla mnie chodzący obiad. Zwierzęta dzikie to natura z jaką chcę mieć kontakt w niezmienionej przez człowieka szacie, co niestety jest coraz trudniejsze w dobie bezmyślnego myślistwa i kłusownictwa na zwierzynę dziką. :D ..Ależ pasztet. Zaraz to uporządkuję .. Oczywistym jest, że mentalnej wizytówce wychowanków Wiodących Tytułów Prasowych nie poświęcę żadnego komentarza, nie podejmę polemiki, ani jałmużny słownej tak lichym adwersarzom nie cisnę. To zupełnie zbędne i jałowe jest nad wyraz .. A mówiłem że napluć Ci w twarz to powiesz że deszcz pada, nie pomyliłem się. :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 30, 2015 Człowieku. Ten lew żył w parku. Był pod ochroną. Był prawie oswojony. Ten kretyn tego lwa żarciem wywabił poza park, żeby było legalnie i dopiero tam wsadził mu bełt. To jest złożone męskie hobby? Gratuluję definicji. Gdybyś sobie zadał trud sprawdzenia faktów, wiedziałbyś , że zwierzę wywabili z rezerwatu cwani i jeszcze bardziej chciwi organizatorzy.Myśliwy był ok.. Share this post Link to post Share on other sites