Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 30, 2015 A ja bardzo lubię polować na jelenie. Zawsze się jakiś jeleń uparcie pojawia w zasięgu wzroku.. wystawiając się przy tym nad wyraz głupio na celny strzał .. :) Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted July 30, 2015 A ja w sprawie Pan Prezydenta ! Co prawda nie ustępującego, ani nowowybranego ale bywszego. Rzekł był on tak: "Miała byc demokracja a tu kazdy gada co chce" ;) U. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 30, 2015 Wypada zamknąć temat bo Sławek już wyczerpał swój limit na pisanie dyrdymałów. Sławku życzę Ci z całego serca byś w następnym życiu był tym jeleniem (takim prawdziwym zwierzęciem) i poczuł strach w dupie jak myśliwi będą się na ciebie zasadzali. Jeśli natomiast wśród forumowiczów szukasz jeleni to źle trafiłeś bo jedyne rykowisko robisz Ty. :D Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 30, 2015 A ja bardzo lubię polować na jelenie. Zawsze się jakiś jeleń uparcie pojawia w zasięgu wzroku.. wystawiając się przy tym nad wyraz głupio na celny strzał .. :) ... albo Ci się tylko tak wydaję drogi Sławku B) . Ja tam kilka pudeł w Twoim wykonaniu już widziałem :) ale jak widać to czysto subiektywne odczucia :) . Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted July 30, 2015 Ów hamburgerowaty myśliwy również był w grupie ludzi która wywabiła lwa z rezerwatu. Nie, nie był okej. Myślisz że strzał celny. Prawda taka, że w komorze był ślepak. Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted July 30, 2015 (edited) Szymon ryby są dla mnie czym innym, traktuję je jako rywali, jako nutę adrenaliny i mojego odpoczynku i by nadal mi tego dostarczały staram się je wypuszczać w najlepszej możliwej kondycji. Zwierzęta hodowlane to dla mnie chodzący obiad. Zwierzęta dzikie to natura z jaką chcę mieć kontakt w niezmienionej przez człowieka szacie, co niestety jest coraz trudniejsze w dobie bezmyślnego myślistwa i kłusownictwa na zwierzynę dziką. Przemku , tylko dyskutujemy :) Po prostu zastanawiało mnie czemu osoba tak dbająca o dobro ryb , akceptuje najzwyklejsze w świecie fabryki mięsa bliższych nam istot jakimi są ssaki.W mojej opinii , gdybym musiał wybrać to chyba lepiej być tym króliczkiem, który sobie beztrosko biega po łące i kiedyś dostaje śrutem po uszach niż takim , który po krótkim sterydowo-hormonalnym dorastaniu w blasku sztucznego oświetlenia , przechodzi do pomieszczenia obok na spotkanie z nieuniknionym :) Edited July 30, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 30, 2015 Organizator bierze na siebie odpowiedzialność każdorazowo, i za całość kontraktu. Kwiczy za ewentualną wpadkę. Myśliwy płaci i wymaga..Czerń urządza samosądy.. :) Nie turbuj się Lars, jeleni jest na tyle dużo, że nawet jak spudłuję jednego to w innego trafię..przypadkiem :) Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 30, 2015 Organizator bierze na siebie odpowiedzialność każdorazowo, i za całość kontraktu. Kwiczy za ewentualną wpadkę. Myśliwy płaci i wymaga..Czerń urządza samosądy.. :) Nie turbuj się Lars, jeleni jest na tyle dużo, że nawet jak spudłuję jednego to w innego trafię..przypadkiem :) Nie żebym się o Ciebie zbytnio troszczył Sławku :) . Tak na marginesie wnioskuję, że zarzucasz swoim adwersarzom m.in. duży poziom naiwności. Nie zauważasz jednak własnej, każącej Ci wierzyć w bezwolnego jankesa wystawionego w tej całej aferze przez wynajętych przewodników. Mocno to naciągane, przyjmując nawet brak obiektywizmu mediów i ich żerowanie na taniej sensacji B) . Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted July 31, 2015 Kończąc swój udział w tym burzliwym i chaotycznym emocjonalnie związku, szczerze rozbawiony dodam na odchodnym, że nie przeważała w nim - nie z mojej winy - chęć dotarcia do obiektywnej prawdy, do czystych faktów, jedynej dobrej podstawy z której można do uczciwych, obiektywnych ocen.. Była to charakterystyczna dla dzisiejszego społeczeństwa nawalanka, gdzie agresywny zbiór osobowy telewidze+pożeracze medialni+progenitura Wiodących Tytułów Prasowych, wyposażony we wszyskie możliwe ograniczenia, bronił zajadle acz rozpaczliwie nieudolnie swojej pozycji, jedynego swojego umocowania w rzeczywistości, osobistych pastwisk poznawczych - że tak obrazowo powiem.. Którymi są bezmierne połacie socjotechniki :) I nie wygrał .. No szkoda, ale będę na tym dalej pracował, choć trud wydaje się niekiedy daremny.. To co psychofani - jedziemy na Woodstock ? Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 31, 2015 Kończąc swój udział w tym burzliwym i chaotycznym emocjonalnie związku, Nareszcie, nawet nie wiesz jak mi ulżyło. Była to charakterystyczna dla dzisiejszego społeczeństwa nawalanka, gdzie agresywny zbiór osobowy telewidze+kibice+progenitura Wiodących Tytułów Prasowych, wyposażony we wszyskie możliwe ograniczenia, bronił zajadle acz rozpaczliwie nieudolnie swojej pozycji, jedynego swojego umocowania w rzeczywistości, osobistych pastwisk poznawczych - że tak obrazowo powiem.. Którymi są bezmierne połacie socjotechniki :) I nie wygrał .. Tak, tak, jak zwykle masz rację, tylko swoją najprawdziwszą i najtwojszą niestety i cały czas ukierunkowaną że Ty jesteś tym co wygrał jak zawsze zresztą buhahaha. :D :D :D Żenada. Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted July 31, 2015 (edited) "Osobiste pastwiska poznawcze" - dziękuje Sławku ! Radocha na cały dzień ! Jako upierdliwy starzec będę kontynuował ! Ja tam myślistwo lubię ! Mój osobisty dziadek chadzał jeszcze z tzw rohatyną na niedźwiedzia. Odbywało się to w ten sposób, że wrzucano do gawry płonącą żagiew i gdy rozeźlony mis wyskakiwał, dźgało się go w brzuch w/w instrumentem. Nawet tak dawno to nie było bo w początkach XX w. w Rosji carskiej. Cóż za okrutny , wstrętny sposób zabijania. Dzisiaj niewątpliwie skazano by ś.p. Dziadunia na śmierć przynajmniej cywilną z tego powodu. Wtedy był to dowód na męskość, odwagę etc A tu plwacie na biednego dentystę(a jak znajomi wiedzą jest to zawód bliski memu sercu). Toż to nieszczęśnik ów zdaje się bez snu 40 godzin tropił panther leo by go dobić aby się nie męczył biedaczek. Czterdzieści godzin ! Nikt się nad nim nie użali ! U. Słownik dla młodzieży rohatyna https://pl.wikipedia.org/wiki/Rohatyna żagiew https://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%BCagiew nie mylić z https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBagiew_(organizacja) plwać http://sjp.pl/plwa%C4%87 gawra https://pl.wikipedia.org/wiki/Gawra nie mylić z http://www.gawra.pl/ Edited July 31, 2015 by Ugly Share this post Link to post Share on other sites
Woytec 1,677 Report post Posted July 31, 2015 Ten wątek to istny melodramat rodem z Czarnego Lądu, jest Karen Blixen i burzliwe uczucie do Afryki, zainspirowane zgonem lwa oraz tajemniczy myśliwy, uosobienie cnót i ponadprzeciętnej mądrości Sławomir vel Finch Hatton. Niestety podobnie jak dzieło Sydneya Pollacka, ma epicki rozmach, ale jest przydługie i ciężkostrawne. Już chyba czas na Pożegnanie z Afryką ;) Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted July 31, 2015 Ugly... Daruj sobie traktowanie rozmówców którzy są młodsi, jako wymagających tłumaczenia słów które obecnie wypady z mowy potocznej. Ówczesne polowania z rohatyną na misie wymagały od polujących wielkich włochatych jąder. I to było faktycznie prawdziwie męskie zajęcie. Odwagi również wiele wymagało. A plwam na zębowierta z powodu brudnych praktych w jakich brał udział przy wywabianiu lwa z rezerwatu oraz faktu użycia kuszy, która nie ma takiej energii obalającej jak kalibry broni używane podczas polowań na wielką piątkę. Duże kalibry. Bełt może przejść przez miekkie i szansa jest że albo zwierzątko się wykrwawi, albo będzie ganiać z dziurą do momentu zdechnięcia lub zaleczenia rany. Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted July 31, 2015 (edited) Bełt może przejść przez miekkie i szansa jest że albo zwierzątko się wykrwawi, albo będzie ganiać z dziurą do momentu zdechnięcia lub zaleczenia rany. Toż to prawie jak łowienie bez przyponu zębatych mieszkańców wodnych głębi ;) Edited July 31, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted July 31, 2015 W tym "strzelaniu", przyda się uwaga....... Na rykoszety ;) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted July 31, 2015 Panie Pawle, również muszę wyrazić swoje zdanie, że nazywanie waćpana Sławka Kimś, jest lekką przesadą. Niewątpliwie znakomity erudyta pięknie operujący słowem, jednak treść ogólna nie zawsze jest przyjemna w odbiorze. Przynajmniej w moim osobistym (jak widać nie tylko), odczuciu. Odnośnie lwa. Bujo/Bitrut. Pomijam kwestię polowań na lwy. Skurwysyństwem określam fakt że lew został wywabiony z rezerwatu podstępem, postrzelony z kuszy przez jałowego umysłowo hamburgera, który po 40 godzinach tego lwa postrzelonego wytropił i dostrzelił. No faktycznie skala problemu wyrosla na miedzynarodowa afere, wiesz co ja nazywam skurwysynstwem- ubijanie delfinow przez JDM-ow, nie jednego ale setek/tysiecy. Prawda jest taka, ze rzuciliscie sie wraz z innymi na ten problem jak stado malp na ciezarowke bananow- widzicie tylko te banany Wam zaserwowane przez media i jaracie sie nimi jakby to bylo niewiadomo co. Ot i byl lew, teraz nie ma lwa, jednego nad ktorym sie pastwicie. Myslisz, ze w tym czasie to tylko ten jeden lew zostal w Afryce ustrzelony? Ilu ludzi ustrzelono, ilu umarlo z glodu czy pragnienia, mordowani sa non stop katolicy, do Polski ma zjechac banda muzlimow ale byscie nie widzieli wpierdzielono wam do glow piekna bajke o lwie byscie sie tym zajeli zas oczy odwrocili od problemow waznych ( stara zasada dzialania skurwionych mediow). Jak lew przejdzie to ktorac celebrytka pokaze cycki czy wiecej i znowu bedzie jaranie, po tym kolejna bzdura ujrzy swiatlo dzienne w teczowej ojropie Jaracie sie na sam pomysl naczelnego o wywaleniu rybakow, myslisz, ze to rozwiaze problem braku ryb w polskich wodach? Moze by tak od razu z taka petycja podpisywac podobna o C&R, obowiazkowym na terenie calego kraju w wodach PZW? Ta nigdy nie przejdzie zas ryby,ktorych nie zlowia rybacy zostana zlowione i ukatrupione przez wedkarzy, zamienil stryjek siekierke na kijek. Obraz polskiego wedkarstwa nie wyglada jak jerkbait, C&R znakomita wiekszosc ma gleboko w dupie i bedzie miala, bo ich tradycja, bo to , bo tamto a ich jest w czort wiecej niz tych pierwszych i nie przejdzie. I tak to dostaniecie to za co placicie czyli niewiele. Jak zostana zezarte ryby zlowione przez wedkarzy to ich brak zwali sie na klusoli, ktos musi byc winny przeciez. Share this post Link to post Share on other sites
Lars 454 Report post Posted July 31, 2015 No faktycznie skala problemu wyrosla na miedzynarodowa afere, wiesz co ja nazywam skurwysynstwem- ubijanie delfinow przez JDM-ow, nie jednego ale setek/tysiecy. Prawda jest taka, ze rzuciliscie sie wraz z innymi na ten problem jak stado malp na ciezarowke bananow- widzicie tylko te banany Wam zaserwowane przez media i jaracie sie nimi jakby to bylo niewiadomo co. Ot i byl lew, teraz nie ma lwa, jednego nad ktorym sie pastwicie. Myslisz, ze w tym czasie to tylko ten jeden lew zostal w Afryce ustrzelony? Ilu ludzi ustrzelono, ilu umarlo z glodu czy pragnienia, mordowani sa non stop katolicy, do Polski ma zjechac banda muzlimow ale byscie nie widzieli wpierdzielono wam do glow piekna bajke o lwie byscie sie tym zajeli zas oczy odwrocili od problemow waznych ( stara zasada dzialania skurwionych mediow). Jak lew przejdzie to ktorac celebrytka pokaze cycki czy wiecej i znowu bedzie jaranie, po tym kolejna bzdura ujrzy swiatlo dzienne w teczowej ojropie Jaracie sie na sam pomysl naczelnego o wywaleniu rybakow, myslisz, ze to rozwiaze problem braku ryb w polskich wodach? Moze by tak od razu z taka petycja podpisywac podobna o C&R, obowiazkowym na terenie calego kraju w wodach PZW? Ta nigdy nie przejdzie zas ryby,ktorych nie zlowia rybacy zostana zlowione i ukatrupione przez wedkarzy, zamienil stryjek siekierke na kijek. Obraz polskiego wedkarstwa nie wyglada jak jerkbait, C&R znakomita wiekszosc ma gleboko w dupie i bedzie miala, bo ich tradycja, bo to , bo tamto a ich jest w czort wiecej niz tych pierwszych i nie przejdzie. I tak to dostaniecie to za co placicie czyli niewiele. Jak zostana zezarte ryby zlowione przez wedkarzy to ich brak zwali sie na klusoli, ktos musi byc winny przeciez. Co ma piernik do wiatraka... Po kiego szpaka porównywać nieporównywalne. Używanie szowinizmów jest coraz częstszym narzędziem bezradności, objawem pogubienia oraz formą obrony przed otaczającą rzeczywistością. Ten świat ma wiele problemów, których zestawianie lub porównywanie jest pozbawione sensu i wygląda jak tani populizm. Media kłamią i manipulują w całej rozciągłości od lewackich po faszystowskie... toż to oczywista oczywistość. Najbardziej jednak smutne jest nagminne uogólnianie i głoszenie tez jakoby wszyscy tylko nie Ja byli bezmózgimi lemingami, ślepo poddającymi się tym manipulacjom. Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted July 31, 2015 No faktycznie skala problemu wyrosla na miedzynarodowa afere, wiesz co ja nazywam skurwysynstwem- ubijanie delfinow przez JDM-ow, nie jednego ale setek/tysiecy. Prawda jest taka, ze rzuciliscie sie wraz z innymi na ten problem jak stado malp na ciezarowke bananow- widzicie tylko te banany Wam zaserwowane przez media i jaracie sie nimi jakby to bylo niewiadomo co. Ot i byl lew, teraz nie ma lwa, jednego nad ktorym sie pastwicie. Myslisz, ze w tym czasie to tylko ten jeden lew zostal w Afryce ustrzelony? Ilu ludzi ustrzelono, ilu umarlo z glodu czy pragnienia, mordowani sa non stop katolicy, do Polski ma zjechac banda muzlimow ale byscie nie widzieli wpierdzielono wam do glow piekna bajke o lwie byscie sie tym zajeli zas oczy odwrocili od problemow waznych ( stara zasada dzialania skurwionych mediow). Jak lew przejdzie to ktorac celebrytka pokaze cycki czy wiecej i znowu bedzie jaranie, po tym kolejna bzdura ujrzy swiatlo dzienne w teczowej ojropie Jaracie sie na sam pomysl naczelnego o wywaleniu rybakow, myslisz, ze to rozwiaze problem braku ryb w polskich wodach? Moze by tak od razu z taka petycja podpisywac podobna o C&R, obowiazkowym na terenie calego kraju w wodach PZW? Ta nigdy nie przejdzie zas ryby,ktorych nie zlowia rybacy zostana zlowione i ukatrupione przez wedkarzy, zamienil stryjek siekierke na kijek. Obraz polskiego wedkarstwa nie wyglada jak jerkbait, C&R znakomita wiekszosc ma gleboko w dupie i bedzie miala, bo ich tradycja, bo to , bo tamto a ich jest w czort wiecej niz tych pierwszych i nie przejdzie. I tak to dostaniecie to za co placicie czyli niewiele. Jak zostana zezarte ryby zlowione przez wedkarzy to ich brak zwali sie na klusoli, ktos musi byc winny przeciez. Daj już Michał luz. To napisano tu juz kilka razy, a "Fakt" "Faktem"... "Pudelek" "Pudelkiem". A tak humorystycznie. Jak już wywalą rybaków, później zwalą na kłusowników, rolników, dorożkarzy i kominiarzy, to w końcu staną przed koniecznością zajęcia się samymi sobą. Ciekawe jakie kryteria "odstrzału" przyjmie wtedy strażnik społeczny zza miedzy @CarIwan? Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted July 31, 2015 (edited) Rozmawiamy o tym bo taki został założony temat. Nie podoba mi się to i to ganię. Nie wiem po co wtrącasz temat mordów na świecie, czy kozojebców-to temat na inną dyskusję. Nie wiem dlaczego uważasz że jaram się i mam myśleć że wywalenie rybaków rozwiaże problem braku ryb. Pięknie uogólnienie. Nigdzie nawet nie zabrałem głosu na ten temat. I nie myśl sobie że fakt o lwie przesłonił mi gówno które się dzieje na świecie. To po prostu jedna z wielu kropel szamba. Coraz częściej obserwuję tu zachowanie typu- "To JA jestem świadomy, Ty jesteś małpą." Przykre ze próbujecie ludzi traktować z góry. Edited July 31, 2015 by Kuballa44 Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted July 31, 2015 Jaracie sie na sam pomysl naczelnego o wywaleniu rybakow, myslisz, ze to rozwiaze problem braku ryb w polskich wodach? Tak jeśli dołoży się do tego racjonalną gospodarkę wodno-zarybieniową. Już są wody w których pływa ryba i to nie mała i jest spora presja wędkarska a mimo to nadal ryba jest - bo nie ma rybackich sieciarzy a kłusoli wędkarze sami uczą - jak nie napiszę bo to niezgodne z prawem ale skuteczne. Jak nie masz o tym pojęcia nie podejmuj tego tematu po zginiesz w nim jak Andzia w pokrzywach. Share this post Link to post Share on other sites
pipczento2002 68 Report post Posted August 2, 2015 A miało być o lwie... Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted August 2, 2015 (edited) http://thuglifevideos.com/dentist-who-poached-cecil-the-lion-allegedly-killed/ nie komentuję Edited August 2, 2015 by DonPablo Share this post Link to post Share on other sites
suhhar 210 Report post Posted August 2, 2015 ciekawe czy to prawda ? jeśli tak wypije ładnego kielona ze tego co pomścił tego lwa ! Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted August 3, 2015 Panowie , pomścić lwa ? ... chyba doszliśmy do granicy absurdu :D Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted August 3, 2015 Granice sa po to, zeby je przekraczac/przesuwac ;) Moze znajdzie sie ktos jeszcze ambitniejszy. Share this post Link to post Share on other sites