Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Jano

Zabić jak splunąć, dla przyjemności...

Recommended Posts

Sławek broń ma słuszne przeznaczenie na wojnie a nie przy naparzaniu do bezbronnych stworzeń.Jak myśliwi chcą se postrzelać to niech jadą na Ukrainę.Przyjmują najemników bez problemu.Noworosja czy k.....rwy od bandery do wyboru.

Wybór jest wbrew pozorom całkiem prosty. Podobnie wykładnia..Mogę polować, biorąc po męsku całe odium zabijania na siebie, mogę też zlecić zabijanie bezbronnych zwierzat innym - co jest nie tylko obłudne, ale również obrzydliwie zakłamane.. A fuj ..

mogę też zlecić zabijanie bezbronnych zwierzat innym

nie musisz możesz jeść tylko warzywka i owoce i mieć czyste sumienie.

......a dentystę z USA powinni wysłać na wojnę z tą wypasioną pukawką.Łysy spaślak miałby okazję przykozaczyć .Choć po tym jak go opisali w mediach to wątpię żeby on miał życie teraz  :D

nie musisz możesz jeść tylko warzywka i owoce i mieć czyste sumienie.

Ja od paru lat w ogóle nie jem mięsa i żyje.Nie jest to podyktowane modą po prostu bez mięcha lepiej się czuje i 15 kilo mniej.No! wyjątkiem są ryby ale ze sklepu.

Już tu ktoś napisał.... jeśli myśliwy jest chory bo chodzi na polowanie i co jakiś czas coś strzeli, to wędkarz nie jest lepszy bo rani ryby czasem dla mięsa a czasem wyłącznie dla sportu. Sandacze z wybałuszonymi oczami, okonie z rozerwanymi pyskami, godzinne sesje z wielkimi sumami na rozgrzanej łodzi, łowienie na muche glutow po 30cm... To cali my :) a wy płaczecie że myśliwy taki fe bo wejdzie na drzewo i że dwa razy do roku uwali świnika. A niech sobie uwali i nic nam do tego, on przynajmniej wie w co strzela ... i błagam nie zaczynajcie opowieści z krypty o złych myśliwych bo i nam gumofilców pod dostatkiem. Temat był o lwie, szkoda go bo w tym przypadku myśliwym faktycznie kierowało zaspokojenie chorych potrzeb... mam nadzieję że spotka go sprawiedliwość.

Ja od paru lat w ogóle nie jem mięsa i żyje.Nie jest to podyktowane modą po prostu bez mięcha lepiej się czuje i 15 kilo mniej.No! wyjątkiem są ryby ale ze sklepu.

Ja nie twierdzę że nie da się żyć bez mięsa, można go nie jeść i nie martwić się o zabijane dla mięsa zwierzątek hodowlanych i nie tylko takich (mieć czyste sumienie). Ja tam jem mięso. Czuję się wspaniale.. Sam nie zabijam żadnych zwierząt jakie żyją w naturze i potępiam takie działanie ale takie hodowlane to bez skrupułów sam ubijam bo to dla mnie chodzący obiad i tyle, po to się je hoduje. Ryby tez jem sklepowe z tym że tylko morskie.

Byłbym hipokrytą gdybym jako wędkarz ganił jakiekolwiek przejawy myśliwstwa nawet te racjonalne, dyktowane odstrzałami selekcyjnymi nawiązując do rozbrzmiałej dyskusji.

Jednak przypadek tego delikwenta powinien być rozgłośniony oraz napiętnowany w możliwie wyrazisty sposób, aby nikomu nie przyszła do głowy w przyszłości tak bezmyślna próżność.

Moja przekornana natura pozwala mi stwierdzić,że wywoływanie nastrojow sprzyjającym medialnym linczom jest główna specjalnością gazety z czerwoną plamą. Zdumiony jestem  podatnością na takie tanie grepsy.. :)

Nie omieszkam też wbić szpili w ruch wege.. To nie jest żaden wybór. To unik przed życiem, zapewniający poczucie osobistej wyższości ..Takie emo.. Do tego antysemickie  :) 

Myślistwo jest ok ? Całkiem możliwe. Tak jak i wędkarstwo. Wszystko zależy od formy jaką przybiera. Zastanawiam się czasem nad różnicą między pewnym strzałem z zasiadki do upatrzonej zdobyczy, a strzelaniem do naganianych i oszalałych ze strachu zwierząt. Czasem jeszcze szczutych innymi zwierzętami z mocno pielęgnowaną, skrzywioną psychiką.

Charakterystyczne.. Nawet bezsensowne użycie zwrotu, jakoby coś było antysemickie, natychmiast zamyka usta adwersarzom... :D  

Sławku, ja tak naprawdę niczego nie neguje. Zastanawiam się tylko czasem. Może gdyby wszyscy się trochę zastanawiali to ten lew by żył. Albo nie zginąłby w taki sposób.

Bardzo ciekawa rozmowa , oczywiście temat zabójstwa lwa zszedł dawno na drugi plan ponieważ chyba nikt nie neguje tego , że to było czyste skur....stwo.
Nie zgodzę się natomiast , że myślistwo jest złe . Oczywiście jak w każdym środowisku znajdzie się grupa totalnych debili , prymitywnych pakowaczy ołowiu w milutkie futerka sarenek czy innych leśnych zwierzątek , których jedynym celem jest zabawa z pominięciem wszystkiego tego co w myślistwie piękne.Czyli dokarmianie zwierząt w ciężkie zimy , doglądanie i ich pilnowanie , selekcjonowanie np. lisa , który dobija już zająca.Oczywiście lis namnożył się dzięki ingerencji ludzi , którzy dali w naturalne środowisko szczepionki przeciw wściekliźnie , ale myśliwi się tym zajmują i od tego są . Wspaniałe tradycje myśliwskie sięgające początków istnienia państwa polskiego.Mogę tak pisać jeszcze długo co jest w myślistwie pozytywnego i pięknego , sztuka poznania zależności w środowisku , kontakt z naturą i zrozumienie rządzących nią praw...itd...
Jak ''MY'' - wędkarze możemy negować myślistwo ? My , którzy nadziewamy ryby wszelkiej maści metalami , podniecając się potem i wspominając po grób jak to wspaniale i pięknie walczyły o życie na kawałku zrolowanej maty węglowej...Nasze cudowne ''C&R'' czyli nic innego jak - przebij za pysk , wytargaj z naturalnego środowiska ledwo żywą i wypuść , może przeżyje...Mała cząsteczka pozwalająca czuć się jak Bóg - zwracając wolność i szansę na przetrwanie , obdarowując ''drugim życiem'' w imię lepszej moralności i wyższej etyki , odróżniającej nas od mas prymitywnych ''gumofilców''.
Po tym wszystkim, opluwając i besztając przemysł rybacki taki fanatyczny ideowiec C&R idzie po rybę do marketu :D , w końcu samemu nie zabrał, nie zabił - lepiej dać zarobić i nakręcać dalej maszynę , której tak nienawidzi ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ludzie zastanówcie się czasem tak szczerze i bez podszeptywania innych o co w tym wszystkim chodzi... Edited by Szymon82

Myśliwska turystyka jest legalna i bardzo popularna. Podobnie jak seksualna..Także i u nas..

Bardzo  fajnie jest się przejmować sprawami od nas odległymi, na które zupełnie nie mamy wpływu, najlepiej zupełnie nam z autopsji nieznanymi. To czyni z nas światowców i ludzi wyjątkowo wrażliwych. Naprawiamy cały świat, klikając potulnie myszką piętujemy wskazanych nam palcem podleców albo wrogów ludu, oczywiście zawsze pod czujnym okiem naszych pasterzy. Bo to od Pan azależy, kto akurat jest na jego celowniku.. I to jest dla nas dobre, jesteśmy tacy silni w szczujnym stadzie, a strawy nam nigdy nie zabraknie .. :)

Sie k...a narobilo, lwa ubil jankes ochydny, wychlostac, zniszczyc zycie jemu i jego rodzinie, na ruszt i dac przyklad dla swiata- NIE wolno strzelac do lwow.

W czasie trwania samej dyskusji tutaj, na jerkbaicie w Afryce umarlo z glodu w czort dzieci, ISIS zgwalcilo i zmusilo do slubow kolejne nastoletnie dziewczynki, inni zostali pozbawieni zycia maczeta czy strzalem z karabinu i tak sobie mozna wyliczac.

Ale nikt w zrypanej telewizji czy koszernych gazetach tego nie napisze bo po co? Lew ladniejszy, dostojny, kojarzacy sie z Afryka, dzieci male, chude, niczym z obozow niemieckich ( nie polskich, nie nazistowskich), mniejszy zal wywolaja niz lew, symbol Zimbabwe, symbol Mugabiego, byla Rodezja. 

Slawku masz racje- spoleczenstwo zostalo oglupione do stopnia nieslychanego :( 

Dlatego jednym z moich ulubionych powiedzeń jest cytat takiego brzydkiego Pana , Rudolf miał na imię .

W świecie baranów wolimy być wilkami"

Jak jest temat związany z krajowymi problemami, to jest be, bo masa nie oświeconych baranów jest wodzona za nos przez "rednacza", jak jest dyskusja podobna do tej, to stado baranów prowadzi jakiś wyimaginowany inny pasterz ...  

Panie Bronikowski, przy całej swojej erudycji jest Pan zwykłym hipokrytą, który w nudny i powtarzalny sposób trolluje kolejne dyskusje. To smutne, bo zamiast ubarwiać tą przestrzeń, stał się Pan błaznem, który wzbudza już tylko pobłażliwy uśmiech, a nie irytację i zastanowienie. 

Wojtek - tak ? Swojski Wojtek ukrył się pod egzotycznym Woytec'em ?

Może wiesz, może nie wiesz, ale każdy wątek z założenia jest - przynajmniej powinien być - formą rozwijającej dyskusji. Nie tylko zgodnego, obrzydliwie jednostronnego i do tego całkowicie wtórnego gęgania na każdy kolejny podnoszony temat. Jest to dla mnei bardzo przygnębiające, świadczy to bowiem o skrajnym zuniformizowaniu poglądów przedstawianych, a chyba i uznawanych za osobiste.. :)

Próbuję to z lekka odmienić występując jako zastępczy adwersarz w tej postmedialnej, umysłowej komunie, zamieniając banał debat zsuwających się po kolei w niebyt, po sztampowej równi pochyłej, w płaszczyznę dyskusji na której mogą się pojawić zupełnie uprawnione poglądy ludzi niezglajchszaltowanych populizmem. I o to można mieć pretensje :rolleyes: ?

"Znajdzie się słowo na każde słowo

Znajdzie się wiara na każdą wiarę"

Mozna bic piane nad biednym lewkiem. Biednymi dzieciaczkami umierajacymi z glodu. Biednym narodem naszym. Polityka naszego rzadu i jego kondycja. Czy ewentualnie sluzba zdrowia. Btw jak ostatnio odwiedzalem SOR, sanitariusze wwozili goscia umierajacego na zawal serca. Smiali sie z jego miny, ze ten to bardziej wesolo schodzi etc.  No tematow do bulwersowania sie to raczej dostatek jest, prawda? Jedni wola bulwersowac sie mysliwym, inni znieczuleniem na cierpienie innych, inni politykami, a jeszcze inni wola zazdroscic. Kazdy ma jakies hobby. 

Mimo tego Slawek napisal w tym temacie kilka ciekawych rzeczy i niektorym przydaloby sie je zrozumiec :)

pozdrawiam,

przyszly mysliwy

Sie k...a narobilo, lwa ubil jankes ochydny, wychlostac, zniszczyc zycie jemu i jego rodzinie, na ruszt i dac przyklad dla swiata- NIE wolno strzelac do lwow.

W czasie trwania samej dyskusji tutaj, na jerkbaicie w Afryce umarlo z glodu w czort dzieci, ISIS zgwalcilo i zmusilo do slubow kolejne nastoletnie dziewczynki, inni zostali pozbawieni zycia maczeta czy strzalem z karabinu i tak sobie mozna wyliczac.

Ale nikt w zrypanej telewizji czy koszernych gazetach tego nie napisze bo po co? Lew ladniejszy, dostojny, kojarzacy sie z Afryka, dzieci male, chude, niczym z obozow niemieckich ( nie polskich, nie nazistowskich), mniejszy zal wywolaja niz lew, symbol Zimbabwe, symbol Mugabiego, byla Rodezja. 

I jednym,czyli zwierzętom,i drugim,czyli ludziom los zgotował człowiek,więc tak,czy inaczej to wina ludzi.

bo cały ten świat jest g.wart.     ... a w życiu najpiękniejsze są tylko chwile.  Kiedyś ktoś do kogoś powiedział - nigdy nie będziesz piękniejszy/a jak jest jesteś w danej chwili - qrwa prawda :)  a ten cały lew to mnie nie rusza. Mogli go lepiej pilnować - skoro taki cenny.. na przyszłość będą wiedzieli.. 

Edited by tibhar

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...