Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted July 10, 2015 .... (albo o zgrozo gdyby sprzedajacy byl znajomym moda - to byc moze bana, chocby na pisanie..) gdyz regulamin jest tak zajebiaszczy, ze nie pozwala komentowac cen itd. Poproszę o przykład takiego bana po znajomości Share this post Link to post Share on other sites
Tadeusz67 23 Report post Posted July 10, 2015 Dlatego najlepiej kupować tu na giełdzie. Taki opis by nie przeszedł nie mówiąc o kołowrotku. Każdy podejrzany typ został by skomentowany kilkunastoma postami. Samemu czegoś się nie zauważy ale zawsze znajdą się tacy co zauważą wszystko. Sam nie zwróciłem uwagi na korbę a ta to najbardziej rzuca się w oczy mimo iż co raz mam w ręku, tyle że rozmiarowo 2004. Zobaczyłem tę licytacje na 1-2 min. przed zakończeniem i tak z rozpędu...........,a taki kołowrotek miałem dwa może trzy razy w ręku.Dziękuje wszystkim kolegom za szybkie i merytoryczne odpowiedzi.Napisałem do tej dobranej pary co o tym myślę - brak odpowiedzi. To prawda, należy kupować na sprawdzonej giełdzie.Pozdrawiam Tadeusz. Share this post Link to post Share on other sites
TroutFan 273 Report post Posted July 10, 2015 Dla tego ja licytowałem do 193 tyle ile za szpulkę było warto dać :D Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted July 11, 2015 Dla tego ja licytowałem do 193 tyle ile za szpulkę było warto dać :D Nie wnikam, ile dla Ciebie "warto dać" za tą szpulkę i po co te przechwałki, natomiast wiedz, że na rynku japońskim, używana szpulka do td-z, jeśli jest w dobrym stanie, to koszt ok 10.000 jenów. Dodatkowo, taką samą +/- kwotę, trzeba dać za kabłąk z laserunkiem (nie jest już dostępny w sprzedaży, a nawet jak swojego czasu był, to Daiwa wymieniała kabłąk w serwisie pod warunkiem, że przysłałeś z młynkiem ten zepsuty- nie był dostępny w sprzedaży wysyłkowej). Pozostają jeszcze bebechy, o których nic nie wiemy, ale jeśli kołowrotek pracuje prawidłowo, to nawet takie od td-xa, są cokolwiek warte. Jeśli ktoś ma talent (a są tu na forum tacy), to po oszlifowaniu tej szpetnej farby i fachowym malowaniu, można odzyskać też body i pokusić się o złożenie normalnego młynka. Share this post Link to post Share on other sites
TroutFan 273 Report post Posted July 15, 2015 (edited) Szanowny DonPablo. W dupie mam rynek japoński , skoro taniej kupie na rynku polskim. I przestań się tak napinać. Edited July 15, 2015 by TroutFan Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted July 15, 2015 Dwa twoje wpisy w wątku... oba bez sensu. Wnieś chłopcze na forum jakąś wiedzę a nie swoje cebulowe przemyślenia. Share this post Link to post Share on other sites
blackabyss 413 Report post Posted July 15, 2015 Szanowny DonPablo. W dupie mam rynek japoński , skoro taniej kupie na rynku polskim. I przestań się tak napinać. Prawdziwy facet nigdy niczego nie powinien miec w du.. chyba ze lubi... no ale juz wtedy nie jest facetem B) Ale jesli TroutFan masz na oku chocby nieco tansza TD-Z 2506C (lub 2504) w stanie przynajmniej takim jak kolega DonPablo ma wystawiona, w dziale sprzedam - bo rozumiem, ze o to min. pijesz... to ja z miejsca biore 3 szt. Share this post Link to post Share on other sites
TroutFan 273 Report post Posted July 16, 2015 (edited) Nie,nie pije do TD-Z sprzedawanego przez DonPablo. Ale masz racje ,że cena przesadzona za ten kołowrotek. Skoro jak sam DonPablo twierdzi,że wystarczy trochę nowej farby i pracy to Tadeusz67 będzie miał taki sam za nico ponad 5 stówek. Tak więc Tadeuszowi gratuluję , bo nawet ślepej kurze czasami trafia się ziarno. A DonPadlo życze powodzenia w sprzedaży TD-Z'ki na rynku japońskim oczywiście. Edited July 16, 2015 by TroutFan Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted July 17, 2015 Widzisz, @SroutFan, zacznij czytać ze zrozumieniem- nie wiemy, co tam było w środku, więc szanse, że skleci sobie z tego td-z są słabe. Jak wnioskuję po twoich wpisach, dla ciebie każda cena jest przesadzona i pewnie zawsze czekasz na okazję- najlepiej jak jakiś kolega ma nóż na szyi, wtedy kupujesz. W przyrodzie łatwo znaleźć przykłady zachowań oportunistycznych, które mi się z tą sytuacją kojarzą. Odnośnie życzeń, to pozwól, że będę je miał w głębokim poważaniu. Share this post Link to post Share on other sites
TroutFan 273 Report post Posted July 17, 2015 (edited) Ze zrozumieniem tego co piszesz i czytasz to problem masz ty. Na nieco taniej to czeka twój kolega blackabyss nie ja,więc to do niego się zwracaj ,a odemnie się o************* ********jeden. Chyba nie zapoznałeś się z regulaminem Jerkbait.pl nie będziemy tolerować takich zachowań. Tym razem dostajesz ostrzeżenie, następnym będzie blokada konta. Temat tymczasowo zamknąłem dla ostudzenia emocji Edited July 17, 2015 by milupa Share this post Link to post Share on other sites