Tomy 21,762 Report post Posted December 16, 2014 Kurna Piotr!-Szok w szoku normalnie. :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 17, 2014 Wczoraj skontaktowałem sie z kolega odnośnie jego wędek i sprawa będzie załatwiona expresowo ,i gdyby nie zazdrośni nie celebryci (bo trzeba coś potrafić żeby to przekazać )to by nie było rabanu ,filmy nie są robione dla minie tylko dla wędkarzy żeby przekazać informacje i techniki ,ale właśnie ci co nic nie potrafią najwięcej ryczą Matusiak to dla kolegów a da ciebie panie st.croix PAN MATUSIAK Share this post Link to post Share on other sites
Iras1975 1,474 Report post Posted December 17, 2014 Czy Szanowny Pan Matusiak podejmie się kolejnego zamówienia? Chyba moje wymagania nie są zbyt wyśrubowane? ;) Share this post Link to post Share on other sites
PocoLoco 249 Report post Posted December 17, 2014 (edited) Panie Piotrze ;) fachura z Ciebie, wez sie Pan ogarnij przyjmuj tyle zamowien ile Jestes w stanie przerobic jak sie wyrobisz wczesnie "ha ha raczej to utopia" mozesz zamowienie przyjac, a tu wciaz jada po Tobie nie znudzilo Ci sie to juz? Odnosze wrazenie ze traktujesz klientow jako darmowy Bank zbierasz kase do przodu ile fabryka dala, wiedzac ze i tak bedzie krzyk :lol: bo rece masz tylko dwie :rolleyes: Edited December 17, 2014 by marius13 Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 17, 2014 Czy Szanowny Pan Matusiak podejmie się kolejnego zamówienia? Chyba moje wymagania nie są zbyt wyśrubowane? ;) tak bez problemu ,łowisz podobno duże okonie wiec ogarniesz tema ,chyba ze łowisz na klawiaturze to nie ogarniesz Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 17, 2014 Temat jest zamknięty i ogarnięty,oskarżyciele posiłkowi muszą poszukać jakiejś nowej afery Share this post Link to post Share on other sites
Kornel1992 24 Report post Posted December 17, 2014 Kolego Riqelme, jeśli już sie wyrażasz o ludziach z forum to nie "chłop" ani "chłopek roztropek" każdy jest tu podpisany albo nickiem albo imieniem i nazwiskiem, a co do tego, że warto czekać dalej jestem przy swoim, bo każdemu może zdarzyć sie poślizg, Ty także pewnie nie wyrabiasz sie z wieloma rzeczami, no i nawiązując do tego, że kogoś bronie nie, nie bronie poprostu pisze jak jest, a i jeszcze ktoś wcześniej pisał, że podejście do klienta jest zerowe czy coś w tym stylu, czyli to że ktoś w tym przypadku Piotrek doradzi komuś co jest lepsze, pomoże dobrać odpowiedni kij do oczekiwań, do łowionych ryb, podpowie co z czym sie je, co i jaką funkcje pełni i masa innych rzeczy i ktoś mówi że ma klienta w "dupie" zaraz mnie pewnie ktoś pociśnie znów że kogoś bronie, ale mówie co myśle i nikomu nic do tego. Share this post Link to post Share on other sites
Tomas81 246 Report post Posted December 17, 2014 Nie chciało mi się do tej pory zbytnio udzielać w tym wątku ale wrzucę pewne przemyślenie. Otóż na Forum są wątki dotyczące praktycznie każdej większej/znanej pracowni. I każda ma jakieś wpadki. To normalne przy biznesie. Mimo to w znakomitej większości owi rodbuilderzy zbierają bardzo pozytywne recenzje. Lecz w tym wątku prawie co stronę czyta się o nieterminowości. Czyż nie jest to zastanawiające? Panie Piotrze, skoro już chcesz "panowania", Twoje wędki są śliczne, dopracowane, naprawdę miło się je ogląda. A i pewnie są świetnymi narzędziami do połowu ryb. Ale podejście do klienta jest już zgoła inne. Ci którzy tu piszą, nie robią tego bezpodstawnie. A raczej dlatego iż mają dosyć czekania, zbywania. Wcale im się nie dziwię. Dla mnie terminowość to podstawa i wiem że od Pana nic nie zamówię bo nie chce mi się bujać, czekać na zamówienie, nie wiadomo ile czasu. Jeśli oczywiście będę mieć pecha bo z tego co wiem większość zamówień ogarnia Pan w terminie. Zatem radzę przyjmować mniej zleceń i pokazać iż obecna łatka "pracowni wysokiego ryzyka" to przeszłość. Tego życzę, naprawdę. Lecz Pańskim klientem póki co nie będę bo cenię sprawność i szybkość zamówień. No chyba że pokażesz iż można inaczej niż do tej pory. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
pawelgrim 6 Report post Posted December 17, 2014 Witam. W dniu wczorajszym, oraz dzisiejszym kontaktował się ze mną Pan Piotr, co tu dużo pisać do poniedziałku okaże się czy tym razem mam na co czekać czy nie. Sam chciałbym potwierdzić iż wędki są warte ochów i achów ale ... trzeba je mieć aby ocenić. Mam szczerą nadzieję iż przez weekend można będzie temat uznać za zamknięty, oraz pomimo znacznych wpadek jakość pracy pozwoli przynajmniej na częściowe otarcie przysłowiowych łez. Pozdrawiam Paweł Share this post Link to post Share on other sites
Cpt. Lego 839 Report post Posted December 17, 2014 Nie chciało mi się do tej pory zbytnio udzielać w tym wątku ale wrzucę pewne przemyślenie. Otóż na Forum są wątki dotyczące praktycznie każdej większej/znanej pracowni. I każda ma jakieś wpadki. To normalne przy biznesie. Mimo to w znakomitej większości owi rodbuilderzy zbierają bardzo pozytywne recenzje. Lecz w tym wątku prawie co stronę czyta się o nieterminowości. Czyż nie jest to zastanawiające? Panie Piotrze, skoro już chcesz "panowania", Twoje wędki są śliczne, dopracowane, naprawdę miło się je ogląda. A i pewnie są świetnymi narzędziami do połowu ryb. Ale podejście do klienta jest już zgoła inne. Ci którzy tu piszą, nie robią tego bezpodstawnie. A raczej dlatego iż mają dosyć czekania, zbywania. Wcale im się nie dziwię. Dla mnie terminowość to podstawa i wiem że od Pana nic nie zamówię bo nie chce mi się bujać, czekać na zamówienie, nie wiadomo ile czasu. Jeśli oczywiście będę mieć pecha bo z tego co wiem większość zamówień ogarnia Pan w terminie. Zatem radzę przyjmować mniej zleceń i pokazać iż obecna łatka "pracowni wysokiego ryzyka" to przeszłość. Tego życzę, naprawdę. Lecz Pańskim klientem póki co nie będę bo cenię sprawność i szybkość zamówień. No chyba że pokażesz iż można inaczej niż do tej pory. Pozdrawiam Eeeee, tam. Nie jest tego aż tak duzo, pewnie to nawet poniżej 1% wszystkich zamówień. Terminy się obsuwają wszędzie tam, gdzie jest coś wykonywane ręcznie, a na dodatek wiele komponentów jest sprowadzanych z zagranicy. Niestety, ubolewam nad tym, ale tak jest. Nie usprawiedliwiam tu nikogo, ale takie rzeczy się zdarzają i oby klient miał choć takie zadowolenie z obsuwy, że ma jakiś rabat, lebsze komponenty, czy inny przydatny gadżet. Share this post Link to post Share on other sites
TomekSudety 1,613 Report post Posted December 17, 2014 Eeeee, tam. Nie jest tego aż tak duzo, pewnie to nawet poniżej 1% wszystkich zamówień. Terminy się obsuwają wszędzie tam, gdzie jest coś wykonywane ręcznie, a na dodatek wiele komponentów jest sprowadzanych z zagranicy. Niestety, ubolewam nad tym, ale tak jest. Nie usprawiedliwiam tu nikogo, ale takie rzeczy się zdarzają i oby klient miał choć takie zadowolenie z obsuwy, że ma jakiś rabat, lebsze komponenty, czy inny przydatny gadżet. Zgadza się, zamawiając kija w jakiejkolwiek pracowni trzeba liczyć się z poślizgiem czasowym, a jak ktoś nie ma czasu czekać można zamówić fabrykanta w sklepie. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 17, 2014 Witam. W dniu wczorajszym, oraz dzisiejszym kontaktował się ze mną Pan Piotr, co tu dużo pisać do poniedziałku okaże się czy tym razem mam na co czekać czy nie. Sam chciałbym potwierdzić iż wędki są warte ochów i achów ale ... trzeba je mieć aby ocenić. Mam szczerą nadzieję iż przez weekend można będzie temat uznać za zamknięty, oraz pomimo znacznych wpadek jakość pracy pozwoli przynajmniej na częściowe otarcie przysłowiowych łez. Pozdrawiam Paweł Witam tak jak rozmawialiśmy telefonicznie ,temat będzie rozwiązany i do wędek będą dołożone woblery Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 17, 2014 Dla zainteresowanych http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-31 Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted December 17, 2014 Kornel ok mozesz czekac na swoje wedeczki od Pana Piotra. Chodzilo mi o to ze akutat tu mozna naciac sie na mine i zostac z reka w nocniku w np wyprawie zycia. Co mi po przeprosinach i kilku woblerkach wtedy? Jak zostajesz z niczym a zbierales na te wyprawe dlugo... Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 18, 2014 (edited) Ja akurat jestem we frakcji byłych długoterminowych kredytodawców. Tzn. Piotruś coś ode mnie kupili i płacił, płacił, raz nawet przelew - wg niego oczywiście - szedł i szedł i... , aż później wspaniałomyślnie postanowił zrobić drugi (biorąc na własne barki wtopę banku przy pierwszym przelewie!!!) i tak dalej. Oczywiście teksty o problemach rodzinnych, że nie ma 4 renków itp. Czyli tematowa klasyka. Więc przestań koleś pierdzielić i czepiać się innych, bo zaraz się okaże, że Ty masz jako jeden z niewielu piszących g... do powiedzenia. A tak przy okazji, to logiki w Twojej wypowiedzi nie ma w ogóle. Akurat kolego jestes szyderca i odwracasz kota ogonem ,kupiłem krecioł nie dla siebie i wiedziałes o tym ,osoba dla ktorej był kołowrotek miała załatwic temat i takie info mi przekazała co ja przekazałem tobie bo nie było mnie na miejscu ,jak sie okazało sprawa nie była załatwiona wiec po powrocie ja ja załatwiłem ale dupka zabolała bo nie dostałeś worka gratisów ot cała prawda o tobie wiec nie smaż postów i sie nie produkuj napisz do swietego mikołaja i moze dostaniesz worek z prezentami kilku pieniaczy już zamawiało u mnie wędki przez swoich kolegów bo najpierw obrzucili mnie gównem a później było głupio zamówienie złożyć,byli tez tacy co sie domagali gratisów bo mysleli ze Matusiak posypie wobkami ale się pomylili ,ale sa tez tacy co do dziś nie uregulowali za kije dlatego nie ma wysyłki bez kasy bo ja nie jestem caritas i mam dość dokładania do interesu Edited December 18, 2014 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 18, 2014 Gałka z bambo [attachment=210489:IMAG2342.jpg] i tipet taśmowy wygląda lepiej od nici metalik bo nie widać łączeń choć trudno to pokazać na fotce [attachment=210490:IMAG2346.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted December 18, 2014 Akurat kolego jestes szyderca i odwracasz kota ogonem ,kupiłem krecioł nie dla siebie i wiedziałes o tym ,osoba dla ktorej był kołowrotek miała załatwic temat i takie info mi przekazała co ja przekazałem tobie bo nie było mnie na miejscu ,jak sie okazało sprawa nie była załatwiona wiec po powrocie ja ja załatwiłem ale dupka zabolała bo nie dostałeś worka gratisów ot cała prawda o tobie wiec nie smaż postów i sie nie produkuj napisz do swietego mikołaja i moze dostaniesz worek z prezentami kilku pieniaczy już zamawiało u mnie wędki przez swoich kolegów bo najpierw obrzucili mnie gównem a później było głupio zamówienie złożyć,byli tez tacy co sie domagali gratisów bo mysleli ze Matusiak posypie wobkami ale się pomylili ,ale sa tez tacy co do dziś nie uregulowali za kije dlatego nie ma wysyłki bez kasy bo ja nie jestem caritas i mam dość dokładania do interesu Ty jest jest człowieku chory. Sodówka w dekiel uderza???? Ja - jak pajac naiwny - wysłałem Ci bez zapłaty, abyś sobie sprawdził, a ty zwodziłeś mnie z kasą kilka tygodni. Jakie gratisy? Ty nawet mi żadnych gratisach nie wspominałeś!!! Powinni się za ciebie pomodlić, tam... w Toruniu. A za takie kłamstwa powinieneś dostać przysłowiowego "liścia". Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 18, 2014 (edited) Ty jest jest człowieku chory. Sodówka w dekiel uderza???? Ja - jak pajac naiwny - wysłałem Ci bez zapłaty, abyś sobie sprawdził, a ty zwodziłeś mnie z kasą kilka tygodni. Jakie gratisy? Ty nawet mi żadnych gratisach nie wspominałeś!!! Powinni się za ciebie pomodlić, tam... w Toruniu. A za takie kłamstwa powinieneś dostać przysłowiowego "liścia". liscia mozesz wyłapac ,albo sam sobie wypłac bedzie mniej bolało i przestan siac zamet wciskac kity i wałki to mozesz sobie robic mam to gdzies ale nie ze mna za malutki jestes,wpłaty nie dostałes po kilku tygodniach bo zobacz sobie wczesniej w watku opisałes juz to 7 razy nastepnym pewnie napiszesz ze czekałes kilka lat i ja pamiętam rozmowę telefoniczna z toba a teraz bedziesz płakał przy kazdej okazji robiac syf bo nic nie dostałes ,w watku z wobkami tez walisz podteksty ,zakładaj sobie watek jestem sep i czyham na gratisy moze ktos sie zlituje i cos ci wysle ZEGNAM Edited December 18, 2014 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 18, 2014 Gałka z bamboIMAG2342.jpg i tipet taśmowy wygląda lepiej od nici metalik bo nie widać łączeń choć trudno to pokazać na fotce IMAG2346.jpg Co to za korek ?? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 18, 2014 Co to za korek ?? Tiger Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted December 21, 2014 Marius13 ty za to słowny facet jesteś. Czekam na fotki kolowrotka który mi zaproponowale jakie 10 dni temu. Ale nie marnuj czasu na to.Dziekuje Ci bardzo.Może i dobrze że tak to wyszło. Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek1 14 Report post Posted December 21, 2014 Sprawa z kolegą Marius13 nie zmienia faktu że praktyki pan Matusiak zasługują na krytykę nawet jeśli to się nie podoba jego kolegom. Potencjalni nabywcy a jest wśród nich spore grono forumowiczów powinni wiedzieć czego mogą się spodziewać po danej pracowni, kto jest godny polecenia a kto nie… Forum zostało stworzone właśnie do tego!. Sam jestem przykładem, gdybym wyszukał wcześniej opinie o w/w nigdy nie zamówił bym u niego przynęt, które podobno były dostępne od ręki a czekałem 2 miesiące prosząc o wysyłkę przynęt albo zwrot pieniędzy. Share this post Link to post Share on other sites
pawelgrim 6 Report post Posted December 23, 2014 Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem wędek :) Ostatecznie wszystko dotarło i spełnia oczekiwania założone przy zamówieniu. Szkoda tylko iż droga od zamówienia do realizacji nie była pozbawiona wybojów ... :( Podsumowując - jeśli ktoś może lub chce świadomie czekać, niekoniecznie umówiony okres czasu, to owszem warto - wędki są takie jak być powinny. Jak tylko przetestuje kijki na rybkach z mekkongu ;) , postaram się opisać wrażenia. Pozdrawiam wszystkich Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 23, 2014 oby brały same ładne Wietnamki ;) Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted December 23, 2014 Ja dziś, zgodnie z ustaleniami z Piotrem, otrzymałem zamówiony insert. Share this post Link to post Share on other sites