Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

To jasne Piotr, że bez materiału nic sie nie da zrobić...

Średnice wewnętrzne podam Ci Piotrze w poniedziałek bo Zbyszek wyjechal na weekend i będzie dopiero w poniedziałek ok południa w pracowni.

Dobrze, że napisałeś Piotr o tych średnicach wewnętrznych bo po konsultacji ze Zbyszkiem musiałem i inne wymiary nico zmienić, poprawiłem już w wątku.

Jak tylko mi Zbyszek odpisze to jakie średnice wewnętrzne mają być zaraz Ci to przekażę.

Projekt rękojeści wraz z wymiarami już wysłałem, więc tylko zmierzyć blanki na odpowiedniej wysokości  ;)

Ostatecznie po konsultacji ze Zbyszkiem, oraz po pomiarach dłoni  :lol:  :lol:  :lol: i  blanków stanęło na:

4 lampartch:

2  walce o średnicy zewnętrznej 27,5mm i długości 30 mm na dolnik

i

2 walce o średnicy zewnętrznej 21mm o długości 10mm na fore-grip

Średnica wewnętrzna czyli średnica otworu w walcu we wszystkich  to 10mm.

Napisz Piotrze czy te walce to są lakierowane czy to tzw satynka?

Edited by Rheinangler

niestety tym razem nie pomogę,wszystko co idzie to zbyt małe kawałki , zostają do wykonania knowy gruszki na to wystarczy materiału

Nic nie szkodzi Piotrze wymyślę coś innego.

Dobrze, że dałeś znać dziś to nie będzie poślizgu  :)

jak tylko dostane to dam ci znac ,a tu projekcik z ostatnim lampartem w casta wmontowany blank Matagi

[attachment=193132:IMAG2163.jpg] [attachment=193132:IMAG2163.jpg] [attachment=193132:IMAG2163.jpg]

[attachment=193135:IMAG2158.jpg] [attachment=193136:IMAG2157.jpg] [attachment=193137:IMAG2154.jpg]

Nie wiem z czego się śmiejesz Józek  ;)

Jak do tej pory wszystko co zamówiłem u Piotra w wątku dotarło na czas i myślę, że i tym razem Piotr da radę, choć może to i łut szczęścia...

Myślę, że i tym razem jakaś bardzo fortunna koincydencja sprawi że się uda i z nową 2-częściową M-1 ką spędzę ostatni urlop w roku na pstrągach bo u mnie jeszcze można ;)

Arku zadziwia mnie Twoje szukanie "wiecznego gralla" :) .

Śmiech z tego co mam za sobą, też były ciągłe poszukiwania, obecnie szukam czasu na ryby :) .

Józek,- to nie poszukiwania, to tylko planowana wymiana a w zasadzie uzupełnienie.

Reńskie "gralle" są już w komplecie.

Pozostałe na Lippe, Leene i inne dopływy Renu, po tym zamówieniu także będą w komplecie, chyba, że się okaże, że te M-1ki to straszny badziew  ;)  :lol:  :lol:  :lol:

Piotr,- nie jestem rodbuilderem, gustu także nie mam specjalnie wysublimowanego ale wydaje mi się że ta lamparcia wstawka powinna być raczej wstawiona w otoczeniu czegoś o kontrastowych kolorach aby wyeksponować jej "piękno" czy ją samą - ogólnie. 

Wstawka jest super ale z Tiger Baby wygląda trochę jak kraciasta koszula ze spodniami w paski.

Wiem, że życzenia klienta czyli późniejszego właściciela wędki są kluczowe dla usytuowania ozdobników,- więc to tylko taka drobna uwaga kogoś o odmiennym guście ;)

Będę bardzo wdzięczny jeśli dasz mi znać o obecności w Twojej pracowni Lamparciego drewna,- pewnie jakąś wędkę jeszcze ukręcę :rolleyes:

Zaprosiłem do siebie założyciela tego wątku i potestowaliśmy sobie jego wyroby. Blanki różne w tym Batson i Matagi zabawa przednia a testerzy też przyzwoici. Zomaczcie sami. Pozdrawiam Cię Piotrek i do następnego spotkania.

Józek, Ty zły człowiek jesteś. Takie sandacze wypuszczać  ;)  :lol:  :D

Nie ma przyzwoitych fotek z ugięcia obiektyw za krótki ;) Może następnym razem

Całe szczęście, że już nie grasuje tam rybak, chociaż dobry kolega mówił mi, że wywożą i po 8 sztuk, a później chwalą się zdjęciami z rybami ułożonymi przed domem...

Piotrze, masz dostępny insert frezowany pod KSKSS17 w kolorze wiśni (czerwony)?

Taki jak tu lub zbliżony (najlepiej nie taki półmat)

[attachment=207460:post-46247-0-42343800-1395517306.jpg]

Jaka cena?

Edited by Żbiku

Może być druga połowa grudnia. Daj znać jak coś będziesz już miał, to sfinalizujemy. Jaka cena?

We wcześniejszym moim poście wkradł się błąd - ma być właśnie półmat ;) Edited by Żbiku

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...