Jozi 3,478 Report post Posted November 16, 2011 Piękne te trzymadła do korby - Matusiak style .To tylko wystawka Twoich umiejętności czy zanabyć je też można u Ciebie Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 Można zamawiać , niema problemu zresztą już sporo zamówień poszło, za kilka dni postaram sie wystawić kształty kolory i gatunki drewna do raczek kołowrotka, będą tez komplety z zaślepka,można założyć do każdego kołowrotka nawet z nitowana raczka Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted November 16, 2011 Z nitowaną rączką?Jak to się montuje bo też bym sobie ztuningował stradicka fc jak dało by rade.Tylko ja chciałbym coś takiego jak by dało rade z pianki Jeśli tak to prosze podać cene ile by mnie to kosztowało tu lub na prv Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 Tak mam przyrządzik do instalowania czepieni wyciągam stary montuje nowy z mocowaniem na śrubkę i po problemie pasuje stara raczka i nowa, wykonanie z pianki z wkładka z nierdzewki 50zl koszt nowego czpienika na śrubkę 10zl Share this post Link to post Share on other sites
prusak 157 Report post Posted November 16, 2011 [quote]Nowe trzymadła do korby [/quote]Piękne one! Z czego zrobione? Czeczota jakaś? Może zdradzisz czym je impregnujesz/lakierujesz? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 Jest to czeczot jesionolistny stabilizowany próżniowo żywicą akrylowa Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted November 16, 2011 [quote]Tak mam przyrządzik do instalowania czepieni wyciągam stary montuje nowy z mocowaniem na śrubkę i po problemie pasuje stara raczka i nowa, wykonanie z pianki z wkładka z nierdzewki 50zl koszt nowego czpienika na śrubkę 10zl[/quote] A mółbyś wrzucić fotke tego przyrządzika i tego trzpienia na śrubke może sam bym coś pokombinował.Chyba że to tajemnica Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 Jest to przyrząd wykonany na zamówienie w NSK iskra , i niestety spory naklad kasy i nie inwestowałem żeby teraz patent sprzedać to trzymadła maja się sprzedawać a tak poważnie to sorki ale to moja mala tajemnica mnóstwo przeróbek było ale teraz jest idealnie Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted November 16, 2011 Wporządku tak tylko z ciekawości zapyałem Czyli do mojego stradicka cena razy dwa by była bo podwójna rączka.No i trzeba wysłać ją do Ciebie Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 16, 2011 @matusiak, to taki mały autoklaw zrobiłeś? Brawo, prawdziwe rękodziało od A do samego Z. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 [quote]Wporządku tak tylko z ciekawości zapyałem Czyli do mojego stradicka cena razy dwa by była bo podwójna rączka.No i trzeba wysłać ją do Ciebie [/quote] No niestety musisz wysłać on-lajn ni eda sie wykonać no i jak dwie sztuki to cena podwójna ,wbrew pozorom wykonanie z pianki nie jest proste mimo łatwej obróbki i miękkości musi byc wkładka z nierdzewki ,co w drewnie stabilizowanym odpada @Krzysiek_W lubię dłubać w drewnie i lubię dodatki drewniane dlatego poszedlem w tym kierunku tym bardziej ze wybór w Polsce cienki tylko korkowe do kupienia Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 Świeży towar jeszcze cieple, piana dwa kształty Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 16, 2011 I nastepne Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 Kolory drewienek na korby Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 Nastepne Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted November 17, 2011 Zaj....te chociaż nie przypomina to drewna Share this post Link to post Share on other sites
Marvin 998 Report post Posted November 17, 2011 @matusiak, czy Twoje gałki do korbek mogą być łożyskowane, tak, jak oryginalne np RCS? A jeśli tak - czy wchodzi w grę taka operacja jak: usunięcie nitowanego trzpienia z korbki bez łożysk, założenie nowego i łożyskowanej gałki Twojego wyrobu? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 [quote]@matusiak, czy Twoje gałki do korbek mogą być łożyskowane, tak, jak oryginalne np RCS? A jeśli tak - czy wchodzi w grę taka operacja jak: usunięcie nitowanego trzpienia z korbki bez łożysk, założenie nowego i łożyskowanej gałki Twojego wyrobu?[/quote] Niema problemu robię gały pod łożyska ,tulejki i zwykle jak sobie ktoś życzy,wiadomo dochodzi koszt łożysk a tu ceny różne zależy od jakości łożysk,każda korbkę da się wymienić i łożyskować lub tulejować Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 [quote]Zaj....te chociaż nie przypomina to drewna [/quote] Jest to drewno burl i czeczoty (rak drzewa )stabilizowane Share this post Link to post Share on other sites
Rhyacophila 435 Report post Posted November 17, 2011 Cześć, Drewienka piękne, idealne na inserty i inne ozdoby. Możesz zdradzić gdzie nabyłeś i po ile? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 Nabyte w Polsce ale teraz idzie transport z USA koszt w Polsce do 200zl sztuka wiec nie jest kolorowo ,wychodzi jeden insert lub 3 korbki z kawalka Share this post Link to post Share on other sites
kwiat 3 Report post Posted November 17, 2011 hmmm, Polska to dziwna kraj, stabilizowany blank (do wyboru, do koloru - http://reelseatblanks.com/) kosztuje w US +/- 10$ a u nas 200pln extra! gratuluję! [quote]Nabyte w Polsce ale teraz idzie transport z USA koszt do 200zl sztuka wiec nie jest kolorowo ,wychodzi jeden insert lub 3 korbki z kawalka[/quote] Share this post Link to post Share on other sites
Tomek TJ 678 Report post Posted November 17, 2011 Dobry link Kwiatu.Przesyłka 13$ to robiąc zakupy w kilka osób taki insert do uchwytu będzie kosztował grosze. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 17, 2011 http://www.fishingart.pl/komponenty/drewno/ O coś takiego chodzi? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 17, 2011 Wszystko co linkujecie to drewna burl lub odzimek, czeczot to rak drzewa i nawet w stanach kosztuje sporo nawet znalazłem takie do wykonywania gitar elektrycznych za 3 tysiaki dolcow ,czeczot jest najdroższym kawałkiem drewna ze wzgledu na niepowtarzalność wzoru trudności z pozyskaniem bo jak jest na drzewie to jest to mały kawałek z całego drzewa , następna bardzo ważna sprawa musi byc stabilizowany w zywicy akrylowej nie poliuretanowej bo taki insert bedzie wazy tyle co 3 uchwyty Share this post Link to post Share on other sites