Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Piotrze, tak przeglądałem Twój wątek i mam pytanie o knoby,- robiłeś już coś w kształcie "T" z drewna? A może z ertalonu czy czegoś podobnego?

Wstaw jakieś zdjęcia - jak masz...

A ja z pochwałami tu zaglądam :)

Jakiś czas temu zamówiłem u Piotrka wędeczke podlodową pod blaszkę.

Wykonał szybko i jak dotarła to zonk. Wcześniej widziałem ja tylko na filmiku  na jutubie i wtedy wydawała mi sie bardzo sztywna. A tu dość miękki kijeczek dotarł. Poczatkowo  sądziłem że to najmięciejszy kijek jaki posiadam. I jeszcze ta rękojeść. Bez kołowrotka kijek strasznie lecący na ryja. Ale. Ale potem  gdy juz jak do końca zwątpiłem w ten kijek  porównałem go z tym którego wcześniej używałem i okazał się być  mocniejszy niż mój stary . Potem założyłem kołowrotek (ale nie jakiś mały podlodowy a 2500 shimano ) i nagle kijek ożył :) nagle kijek przestał byc lecący na ryja a stał się szybciutki i fajny. Potem  przyszedł wekend i pojechałem na jezioro.  Bez kiwoka kijek pokazywał każdy kontakt z rybkami. Pięknie się nim podbija dość ciężkie blaszki (których używam) A hol to juz sama przyjemność. Jak narazie największy okoń jaki wyszedł na ten kijek to taka sztuka 600-700 gram .  Mam nadzieje że będą większe niedługo.

No i wszedł do podstawowego stany  w trybie automatycznym  Jedynie mam takie wrażenie że lepiej łowi sie nim za  pomocom plecionki niż żyłki.

Dobra robota  Piotr

Dzieki, bardzo miło mi ze się fajnie łowi,kijek jest tak zaprojektowany ze po zamocowaniu krecka leży w łapce bardzo fajnie ,i powiem ze wyjąłem tym modelem spore sandacze i kaczory wiec daje rade

Co do korb to robiłem w kształcie T, co prawda mało jakoś więcej chętnych jest na gruszkę lub elipsę,ale fotek nie mam jak sie coś trafi to pstryknę i wstawię

Się wyrwę przed szereg :P Mam uchwyt korbki w kształcie T, produkcji @matusiaka. Uchwyt zrobiony do ABU Cardinala 54. Stary kręcioł wreszcie dostał uchwyt prawidłowej wielkości, a nie jakieś małe coś, co palcami ledwo człek uchwyci. Fotki w załaczeniu.

[attachment=112123:DSC_0786.JPG]

[attachment=112124:DSC_0787.JPG]

[attachment=112125:DSC_0788.JPG]

[attachment=112126:DSC_0789.JPG]

[attachment=112127:DSC_0790.JPG]

Przepraszam za jakość (nie najwyższą) fotek, ale okazało się, że padły mi akumulatory do lampy, a zwykłych baterii w domu niet. :huh:

No to tez jest tetka ale to stary kształt, tu chodzi o knoba jak maja ceraty czy stelki ,bede robił w przyszłym tygodniu takiego knoba to zapodam fote

I ciekawy test plasterek korka stabilizowany i ten sam naturalny
[attachment=112722:IMAG1351.jpg]
[attachment=112723:IMAG1350.jpg]

Trochę jak salceson ozorkowy  ;)

faktycznie... ;) ale,stabilizacja bardzo ożywiła ten korek :)

Proszę bardzo knob 'T' materiał czeczota klonu jesionolistnego stabilizowany, wykończenie satyna do stelki 4000FE
[attachment=112790:IMAG1359.jpg]
[attachment=112791:IMAG1358.jpg]
[attachment=112792:IMAG1357.jpg]
[attachment=112793:IMAG1353.jpg]
[attachment=112794:IMAG1352.jpg]

I stellka odchudzona o kolejne 11 gr

Piotrze,- jaka cena takiego "T" knoba z drewna stabilizowanego i barwionego na ciemno granatowy kolor lub czarny? 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...