Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

I tak jak myślałem mój produkt doczekał sie plagiatu, żywcem zerżnięte wszystko i jak ładnie opisane ze lata doświadczeń :D tylko kogo te doświadczenia i testy ,ale najlepsze to jest to ze są jeszcze droższe od moich pewnie za te testy sobie doliczyli :D :D :D :D :D :D :D
http://allegro.pl/wedka-podlodowa-fish-maniac-hand-made-twarda-i2845198716.html Edited by matusiak

[quote name='matusiak' timestamp='1355413474' post='1183631']
I tak jak myślałem mój produkt doczekał sie plagiatu, żywcem zerżnięte wszystko i jak ładnie opisane ze lata doświadczeń :D tylko kogo te doświadczenia i testy ,ale najlepsze to jest to ze są jeszcze droższe od moich pewnie za te testy sobie doliczyli :D :D :D :D :D :D :D
[url="http://allegro.pl/wedka-podlodowa-fish-maniac-hand-made-twarda-i2845198716.html"]http://allegro.pl/we...2845198716.html[/url]
[/quote]
Piotr po co robisz im reklamę ? Twoich wyrobów i tak nikt nie przebije :)

[quote name='matusiak' timestamp='1355253575' post='1182538']
To pierwszy wiec machnę standardowego ,tamte będę robił dopiero po nowym roku teraz mało czasu
[/quote]

To jakby następne wyszły też tak interesująco to pamiętaj o mnie Piotrze

Pewnie ze tak skoro ktoś podrabia to znaczy ze dobre ,w pewnym sensie cieszy ale i tez pokazuje jak niektórzy idą na łatwiznę, ciekawe jaka bedzie mina jak ja wystawie swoje po 60zł :lol: ,bardzo co mnie zdziwiło i jednocześnie ucieszyło to ilosc informacji jakie dostałem o kopiowaniu moich wędek,wygląda ze plagiat w Polsce jest źle postrzegany i bardzo dobrze bo to żerowanie na czyjś wypocinach ,cóż kokosów na tym to nie zbija ,ja je robię od 10lat i większość z tej dziedziny je zna wiec jedyne co to firma która robi plagiat świadczy to jedynie o braku jakiejkolwiek rzetelności,nie mówiąc o pomysłowości bo zrobili 100% kopie

Ech... szkoda takich przypadków. Wystarczy złożyć wniosek patentowy, jednorazowa opłata to kilka stówek, ale w razie "W" zwraca się bardzo szybko. Bo inaczej to plagiatu się nie udowodni.

Nawet nie mam zamiaru sie dochodzić i włóczyć po sadach ,choc czytałem kiedyś o plagiacie na necie i jest sporo udowodnionych, przez co ugotowali podrabiaczy z towarem

Tak, można. Tylko w tym przypadku to bez sensu, za mała kasa. Niemniej, w przyszłości może warto o to zadbać. Nie trzeba wtedy nawet pozywać delikwenta. Wystarczy, że pójdzie na ugodę w zamian za odstąpienie od pozwu i jakaś kasa wpada.

Nie Przejmuj się tym, Twój wyrób na 100% lepszy i lepiej wykonany, tak też było z moimi blaszkami ,były i podróby moich wolframek i innych obrotówek ,ja dalej robię je i ludzie na nie spokojnie łowią dalej, a podróby cóż, dawno umarły śmiercią naturalną,bo do wszystkiego trzeba włożyć trochę siebie aby wszystko było jak należy.

Akurat pomieszczenie które wynajmuje na pracownie --właścicielka jest radca prawny i ma gabinet nad pracownia ,powiedziała ze plagiat jest w przepisie uznany jako umyślne działanie i w przypadku podpisania produktu przez firmę jako swój ,(a tak jest bo jest na wędce pieczątka producenta ) świadczy o dopuszczeniu sie plagiatu wiec i wyciągnięciu konsekwencji takie otrzymałem informacje

[quote name='Piotr Lipiec' timestamp='1355426267' post='1183752']
Nie Przejmuj się tym, Twój wyrób na 100% lepszy i lepiej wykonany, tak też było z moimi blaszkami ,były i podróby moich wolframek i innych obrotówek ,ja dalej robię je i ludzie na nie spokojnie łowią dalej, a podróby cóż, dawno umarły śmiercią naturalną,bo do wszystkiego trzeba włożyć trochę siebie aby wszystko było jak należy.
[/quote]
Piotr poruszyłem temat nie dlatego ze sie przejmuje ale ze takie rzeczy sie dzieją w naszym kraju ,pewnie to coś małego nie statek kosmiczny ale coś własne wypracowane i czasem chodzi tylko i wyłącznie o szacunek dla kogoś co coś zrobił ,jeżdżę po całej Polsce łowiąc na lodzie i miło jest jak sie spotyka te wedeczki bo sie bardzo wyróżniały ,kiedyś poświeciłem sporo czasu jak to zrobić żeby wszystko grało choć wygląda to tak prosto

Piotrze, nie wiem, może opowiadam głupoty, na prawie się nie znam. Niemniej, z tego jakie dwa przypadki znam, to polegało to na tym, że każdy twierdził, że to jego i każdy miał świadków i dowody. Sędzia musiał dowody ocienić i tak dalej, było to bardzo uciążliwe i trwało zbyt długo. To nie było takie proste.

Jak bym chciał iść do sadu to moje wędki były wystawiane na allegro jakieś 7-8 lat temu i nadal sa identyczne bo wtedy powstała pierwsza partia rękojeści które mam do dziś wiec jakiś dowód z przed kilku lat jest ,zresztą co roku wystawiam jakąś partie w okresie zimowym ślady zostaja ,i do tego sklepy które kupują od kilku lat wiec myślę ze z dowodami nie ma problemu ,ale mniejsza oto ,próbowałem odszukać producenta ale o dziwo nie mogę nic wygrzebać na necie chciałem zapytać ile to lat poświęcili na testy tych wedeczek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najserdeczniejsze zyczenia z okazji Świat dla całej społecznosci portalu i udanego 2013r samych sukcesow w dziedzinie wedkowania i zyciu prywatnym z wedkarskim pozdrowieniem

Matusiak Piotr

Tak, można. Tylko w tym przypadku to bez sensu, za mała kasa. Niemniej, w przyszłości może warto o to zadbać. Nie trzeba wtedy nawet pozywać delikwenta. Wystarczy, że pójdzie na ugodę w zamian za odstąpienie od pozwu i jakaś kasa wpada.

...jakie 100tysięcy np. :)

Jak tam serdeczny przyjacielu po wielkim świątecznym obżarstwie. Nowy rok się rozpoczął  i pewnie trzeba wracać do codziennych obowiązków. Dosyć wypoczynku pora brać się do pracy bo pewnie Cię niedługo odwiedzę. Pozdrawiam serdecznie.

takich produkcji brakowało...a swoją drogą mogłaby powstać cała seria np.pdt "jak to jest zrobione-rodbuilding" czy "lurebuilding"...naprawdę fajnie się to ogląda.gratulacje za pomysł :)

Witka!Dobry film ;) Pełen profesjonalizm widać,akurat ostatnio coś mi po głowie chodziło kilka znaków ? w związku z rodbuildingiem,a tu masz taki filnik :D

Na marginesie,muszę się do Ciebie zgłośić po knob do stradica fj4000.

Pozwolę sobie wrzucić po sezonie testów,fotki Batsona XST1143F od Piotrka z pracowni:

[attachment=103382:BAT.jpg]

Sprawdził się w 100% w zamierzonym przeznaczeniu tzn.w łowieniu boleni na lekko i sporadycznie kleni,sandaczom do 70cm spokojnie też dawał rade ;) Poza tym,że korek jest po ciężkim sezonie brudny,to wędeczka wygląda tak samo.Pozdro Marek

Edited by wildriver

Witam. Fajne filmy. Projekty Pana Piotra dają radę  ;)

P.S. Batson RCLB 40 funtowy ( ten z filmu) jeszcze się nie złamał  :D

pzdr

Dzieki panowie ,taka miałem czutkę ze materiał moze sie przydać,jak macie jakieś ciekawe pomysły to dawać i zobaczymy moze powstanie cos fajnego  

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...