Fr0ntliner 43 Report post Posted November 8, 2012 [quote name='matusiak' timestamp='1352327434' post='1168141'] Taka powiedział bym hybryda [attachment=99155:IMAG1099.jpg] a z czarnym dalej walczę nie odpuszczę bedzie to co chce [/quote] No to już wiem kto mi sklei nastepny patyk Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted November 8, 2012 ... Piotr,jak tam knobik do mojej Stelliny 4000Fd? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 8, 2012 No powiem ci patu ze zabiłes mi gwozdzia tym kształtem w korkogumie ale znalazłem ,wyjscie w przyszłym tygodniu go machnę Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 8, 2012 Poszła nastepna stabilizacja czarnych mam nadzieje ze to bedzie to co chciałem Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 8, 2012 A to magiczna gablotka ze skarbami [attachment=99236:IMAG1103.jpg] [attachment=99237:IMAG1104.jpg] [attachment=99238:IMAG1105.jpg] [attachment=99239:IMAG1107.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 8, 2012 Dobra gablotka. Oczopląsu można dostać. Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 9, 2012 Rozmarzyłem się Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 9, 2012 Będą jeszcze następne kolory ,ale to nie takie łatwe ,drewno jest nieprzewidywalne i potrafi zrobic psikusa przy stabilizacji ,a mi chodzi o powtarzalność kolorów,pewne Myki już poznałem i jest ok ale niektore drewna mimo ze z tego samego kawałka maja inne odcienie co powoduje zmiane koloru ,ale cała zima za pasem wiec sie bede bawił Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 21, 2012 Pochwal sie Piotrze jak po wizycie Zbyszka wygląda Twój nowy insert do SKSSa 17 Share this post Link to post Share on other sites
doktorek 247 Report post Posted November 21, 2012 [quote name='matusiak' timestamp='1352480364' post='1168740'] Będą jeszcze następne kolory ,ale to nie takie łatwe ,drewno jest nieprzewidywalne i potrafi zrobic psikusa przy stabilizacji ,a mi chodzi o powtarzalność kolorów,pewne Myki już poznałem i jest ok ale niektore drewna mimo ze z tego samego kawałka maja inne odcienie co powoduje zmiane koloru ,ale cała zima za pasem wiec sie bede bawił [/quote] Przepraszam, że się wcinam ale tak sobie podziwiam już od jakiegoś czasu.... Jak dla mnie to lekka nieprzewidywalność i niewielka zmiana koloru/odcienia - to największa zaleta! Przecież przy tak fantastycznych wyrobach chodzi także, a może przede wszystkim, o ich niepowtarzalność. Taśmę niech tłuką mali żółci bracia Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 22, 2012 Insert bedzie dopracowany dzis do perfekcji to wstawie foty ,sam zamysł jest super pasuje to bardzo fajnie i jeszcze lepiej sie trzyma ,pomysłow jest wiele ale doba za krotka doktorek@ i tu masz racje z odmiennoscia ,ale ta odmiennosc daje samo drewno -natomiast kolor musi trzymac jakis ton zeby posował do blanku lub nitki i tylko oto walcze ,wiadomo foty tego nie oddaja Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 22, 2012 Piotrek,- szacun za podejście i zawziętość z pasją!!! Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 22, 2012 Dawaj Piotrek zdjęcia !!!!!!!!!!Chyba ze już wysłałeś insert,- co byłoby najlepszą wiadomością Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 22, 2012 Insert dop[iero jutro wysyłam ale wyszło spoko mysle ze spasowanie jest OK pod 17 SKSS [attachment=100085:IMAG1124.jpg] [attachment=100086:IMAG1123.jpg] [attachment=100087:IMAG1121.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 22, 2012 Jeśli pasuje tak super jak wygląda to bomba Piotrze!!! Jak tak patrzę na zdjęcie to myślę że jest w nim dużo bieli i w naturze insert jest bardziej zółtawy tzn bardziej zbliżony do naturalnej barwy drewna, czy farbowałeś ten klocek na jakiś kolor? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 22, 2012 To naturalny kolor ale przed polerowaniem wiec po polerce bedzie ciemniejszy powiedział bym ze będzie żółto brązowy Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 22, 2012 A co to za gatunek drewna Piotrze? Jeśli to nie tajemnica Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted November 23, 2012 Kozacko wygląda zresztą jak zawsze produkty Piotrka cieszą oko a ten insercik już niepolerowany robi wrażenie, myślę że już niedługo wstawisz fotki tego cudeńka które wyjdzie z pod ręki pana Kawalca bo na razie wędka jest jakby mityczna , każdy o niej mówi a nikt nie widział Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 23, 2012 Oj bardzo bym juz chciał przestać pieprzyć o tym kiju po teorii i wstawić foty ale z doświadczenia wiem, ze pospieszanie Rodbuildera zawsze się źle kończy i wprowadza zamiast zadowolenia niepotrzebne nerwy i w efekcie brak ostatecznego pełnego zadowolenia... Tak więc oprócz pokory trzeba się jeszcze nauczyć czekania co w gruncie rzeczy nie jest trudne i może być nawet fajne Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 23, 2012 Drewno to black sherry czeczota Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 23, 2012 Zanim wysłałem to pstryknąłem foty po polerce [attachment=100146:IMAG1130.jpg] [attachment=100147:IMAG1131.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 23, 2012 Piotrek,- poprzednie zdjęcia były dowodem twojej wiedzy tokarskiej, ale te to już jest inna pólka,- to już jest sztuka!!!! Dziękuję Ci bardzo!!!! Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 26, 2012 Jak sie podobuje to super ,i jeszcze świeży towar [attachment=100312:IMAG1134.jpg] [attachment=100313:IMAG1132.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted December 1, 2012 black sherry z wstawka z wenge [attachment=100669:IMAG1145.jpg] [attachment=100670:IMAG1141.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Skalniak 1,714 Report post Posted December 3, 2012 Panie Piotrze kiedy i w jakich godzinach można pana zastać w pracowni,kilka razy przechodziłem tą uliczką zawsze głucho i ciemno a mam sprawę do załatwienia. Share this post Link to post Share on other sites