mrWhite7 1,579 Report post Posted October 26, 2012 Przepiękne, klasa i to na większą skalę jak się niektórym wydaję, ale przestanę słodzić bo Piotrek podniesie ceny Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 26, 2012 Spokojnie ceny sa bardzo dobre ,porownywalne do klocka dobrego drewna lub czeczoty,i tak zostanie chyba ze przyjdzie tsunami ,cały czas kombinuje z kolorami w trakcie stabilizacji doszedłem jak robic dwukolorowe, jak beda gotowe to wstawie foty do wgladu Share this post Link to post Share on other sites
Manniek66 677 Report post Posted October 27, 2012 Piotr , ile mniej więcej kosztuje taka wstawka ? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 27, 2012 inserty sa w cenie od 50do 150zł w zaleznosci od drewna ,najdrozej wychodza mocno pokrecone lub 2 kolorowe ,jeszcze w tym roku beda gały do wedek ,ale beda tez komplety gała + insert ,ale nie odmawiam jak ktos potrzebyje czegos indywidualnie ,inserty sa do DPS 16,17,18 SKSS 16,17 do muchowych tez ,pozostałe na zamowienia Share this post Link to post Share on other sites
dpb-firma 51 Report post Posted October 28, 2012 Piotr czekam na dane do wpłaty (rx 8 dpb-firma) i w razie możliwości zdjęcie insertu i gałki o których rozmawialiśmy. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 28, 2012 Poszedł priv Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 2, 2012 Nowy czerwono czarny [attachment=98917:IMAG1075.jpg] [attachment=98918:IMAG1076.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
dnk 10 Report post Posted November 4, 2012 Piękny. Ile kosztuje ? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 4, 2012 Od poczatku roku bedzie nowa strona z pełna rozmiarowka i kolorystyka insertow i knobow wraz z cenami bo to kwestia koncowego produktu i inserty beda w cenach od 50 do 150zł knoby od 80 do 120zł Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 6, 2012 Piotrek,- jak tam czeczota barwiona na czarno? Wystabilizowała sie już? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 6, 2012 Tak czarny po stabilizacji ale to dopiero pierwsze, musze dodac barwnika bo wyszły za jasne [attachment=99087:IMAG1096.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 6, 2012 Nie wiem czy to przypadkiem nie kwestia zdjęcia ale nie wygląda to ciekawie Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted November 7, 2012 WOW ! Wygląda rewelacyjnie , moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej ok, bo widać ładną strukturę drewna , chyba nie chcesz zrobić czegoś takiego jak w Shimano w modelu Cardiff ? Widziałem taki uchwyt z bliska i z początku myślałem że to plastik i podróba uchwytu Restaffine, po dokładnych oględzinach kija kolegi okazało się że to drewno, ale jakość nie powaliła i od razu pomyślałem "Piotrek zrobi to o kilometr lepiej" ..... długo nie czekałem Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 7, 2012 Może ja mam po prostu za mało wyobraźni swoją drogą jak widziałem zdjęcie insertu wykonane przez Piotra i potem Twoje zdjęcie tegoż insertu w gotowej wędce to gdyby nie charakterystyczne usłojenie to bym powiedział ze to całkiem inne inserty mówię o "wisience" Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted November 7, 2012 Już pisałem, że Piotrek musi zainwestować w lepszy aparat i mały namiot bezcieniowy. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 7, 2012 No foty kiepskie bo robione telefonem ale ja nie jestem zadowolony z insertu musi byc o 2 -3 tony ciemniejszy ale nie cały czarny ,chodzi oto zeby był ciemny ale zeby było widoczne usłojenie Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 7, 2012 Tak właśnie Piotrku!!!! Dla mnie najbardziej interesująco wygląda takie ubarwienie w którym ten kontrast miedzy czernią barwnika a jasnością pokręconych nie przebarwionych części usłojenia tworzy tę niepowtarzalną wyrazistą mozaikę Myślę, że w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo. Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted November 7, 2012 (edited) No też się zgadzam z Wami .Insert nie może być czarny bo będzie wyglądał jak jakieś tworzywo.Musi być widać słoje i jak insert jest wypolerowany to uwidacznia się charakterystyczna trójwymiarowa mieniąca się głębia .Taki efekt jest tylko w Piotrka wyrobach. Widziałem Shimano miałem Restaffine mam gotowy insert PacBay, więc wiem o czym mowa.Swoją drogą chętnie wezmę taki "nieudany odpad" )) Edited November 7, 2012 by mrWhite7 Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 7, 2012 Wydaje mi się, że nawet gdyby czerń wyszła bardzo mocna i głęboka co mogło by dawać nawet wrażenie plastikowości, żyłki w naturalnym kolorze drewna ożywią to bardzo i efekt będzie bardzo naturalny. W ubiegłym tygodniu musiałem jeździć mimo woli najnowszym 5 drzwiowym Porsche znajomego (okropne auto), który miał taki element kokpitu i wyglądało to ładnie,- nie wsiowo,- nawet powiedział bym, było to eleganckie i stonowane nie pasujące do tego tutejszego symbolu snobizmu jakim jest ten samochód... Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted November 7, 2012 Nie wiem czy posiadasz jakiś wyrób Piotra ale zapewniam Cię że w każdym jego wyrobie nie ma nic z taniej tandety oraz wyrobów nieudolnie stylizowanych na "eleganckie" Tak jak z tym Porsche Drewienka są kosmiczne i przyciągają wzrok. Najczęściej zadawane pytania nad wodą to co to za wędka i jaki piękny uchwyt i gdzie taki można kupić ? Może w Polsce ludziska się przyzwyczaili do pięknych stylowych rzeczy i nie wzbudza to takiego podziwu ale tu niemiaszki pieją z zachwytu i sam się o tym niebawem przekonasz .Usłyszysz zapewne "Schon gemacht ,wie edel .super, was für eine Kanone u.z.w" Jak tłumaczę że to made in Polska to aż kręcą głowami z niedowierzania.Życzę Ci aby czarny insert ozdobił twojego niepowtarzalnego Phenixa ,bowiem myślę że insert pięknie się wkomponuje w tak szlachetny blank Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 7, 2012 Właśnie dlatego, że uważam wyroby Piotra za nie mające sobie równych wśród tych które już zdążyłem poznać zawracam mu głowę i zaśmiecam jego autorski wątek swoimi wypocinami i prośbami. Co do niemieckich zachwytów to zdążyłem już przywyknąć do nich, choć jak mowie moim uczniom, ze wędka nie łowi, ale potrafi poprawić nastrój to i tak mi nie wierzą i mówią, że jestem zbyt skromny, więc żeby nie byc posadzony o skromność,- milczę a oni kupują kolejne wędki... Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 7, 2012 Taka powiedział bym hybryda [attachment=99155:IMAG1099.jpg] a z czarnym dalej walczę nie odpuszczę bedzie to co chce Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted November 7, 2012 O!kurcze ten ostatni fajny,zakręcony. Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted November 8, 2012 Walcz Piotrek walcz - z tą czernią!!! Dla miłośników czerwieni ta hybrydka to będzie niezła gratka!!! Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted November 8, 2012 [quote name='Rheinangler' timestamp='1352371543' post='1168263'] Walcz Piotrek walcz - z tą czernią!!! [/quote] No właśnie walcz Piotrze, choć jak tak patrzę na ten czarny insert to od razu zaczyna kiełkować w głowie jakiś "projekcik" Też tak macie ? Share this post Link to post Share on other sites