drzejko 158 Report post Posted August 12, 2012 Piotrze, i ja obejrzałem film – świetny, gratuluję ryb, ale przede wszystkim chwała Ci za propagowanie etycznego wędkarstwa!!!! Chylę czoła!!! A tak na marginesie to mógłbyś parę słów napisać o kiju, którego używał drugi Piotr i o swoim młynku, bo wyglądał na mało sumowy. Z pozdrowieniami, drzejko Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 12, 2012 Kij którego używał Piotrek to Batson ISA1027F RX7 2,60m 21-60g 15-30lb Mod/F jak widac dawał rade ,lecz moim zdaniem powinno sie używać kija minimum 40lb to daje pewność poradzenia sobie w każdych warunkach ,co do kołowrotka to łowiłem modelem Fishmaker 1135 przełożenie 4,4;1 wiec sobie radził na dłuższą metę sie nie nada, zbyt krotka korba ,łowiłem nim bo krecioł który zamówiłem nie dotarł na czas a łowienie aplausem 6000 to porażka Share this post Link to post Share on other sites
drzejko 158 Report post Posted August 12, 2012 Tak, na filmie widać, że kręcenie korbką wymaga od Ciebie sporego wysiłku, a co do ISA 1027 to tak pracował, że jak bym miał zgadnąć, co to za kij to powiedziałbym, że to stary HS1025. Dziękuję za info. Z pozdrowieniami, drzejko Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted August 13, 2012 [quote]...a co do ISA 1027 to tak pracował, że jak bym miał zgadnąć, co to za kij to powiedziałbym, że to stary HS1025. [/quote] A ja właśnie w tym roku rozdeptałem takiemu zielonemu szczytówkę- mały dramat . Nic to, się bedzie naprawiało. Share this post Link to post Share on other sites
muniek 0 Report post Posted August 15, 2012 Witam. Muszę się przyznać, że bardzo fajnie ogląda mi się odcinki z panem w roli głównej. Szkoda, że tylko 40 minut, bo z przyjemnością obejrzałbym nawet kilku godzinny film tego typu. Branża filmowa stoi przed panem otworem Chętnie zobaczę pana w roli prowadzącego ten program, bo obecny już mnie irytuje... jego elektryczne sygnalizatory lub podbieranie dorszy osełką, a najlepszy był hol suma w jego wykonaniu w odcinku z panem R.F. Mam jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie. Panie Piotrze czy mógłby pan powiedzieć czy do namierzenia sumów używana była echosonda? Liczę na szczerą odpowiedź. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted August 15, 2012 Witam Pisze Pan ze bardzo lubi oglądać te filmy. Lecz muszę stwierdzić iż musi go Pan obejrzeć jeszcze raz. W odcinku przecież jest mowa o echo a poza tym widać ją na filmie. Wiec odpowiedz jest widoczna Echo służy nie do namierzania ryb lecz czytania dna,jego ukształtowania itd. Pozdrawiam Konrad Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 15, 2012 Dokładnie tak echosonda jest do sprawdzenia struktury dna nie ryb ,szuka sie potencjalnych kryjówek ,jeśli sie nie ma sondy tez mozna łowić znalezienie miejscówki nie jest takie trudne jak sie umie czytać rzekę,sonda po prostu ułatwia jak sie pływa po nowym odcinku którego nie znamy Co do filmów to ja jestem od przekazania jakiejś wiedzy i naprowadzenia adepta na właściwy tor(wiadomo ze każda rzeka rządzi sie swoimi prawami) a prowadzący od prowadzenia programu i niech tak zostanie Share this post Link to post Share on other sites
muniek 0 Report post Posted August 16, 2012 Panowie dzięki za wyjaśnienia. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie nagracie jeszcze jeden film dotyczący suma. W necie ciężko znaleźć konkretny film w którym ktoś regularnie łowi sumy w dodatku na spina. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 19, 2012 Nastepny film w planach to łowienie bolków,pokazanie jak typować miejsca i jak je obławiać Share this post Link to post Share on other sites
Forecast 3,383 Report post Posted August 19, 2012 No Matusiak fajnie się oglądało tym bardziej że na spina a nie wszechobecnego trola. Ja na sumy za cienki w sprzęcie jestem więc nawet nie próbuję kąsać przynajmniej w tym roku. Share this post Link to post Share on other sites
wildriver 1,430 Report post Posted August 20, 2012 [quote]Nastepny film w planach to łowienie bolków,pokazanie jak typować miejsca i jak je obławiać [/quote] Na ten odcinek czekam Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted August 24, 2012 Matusiaku zajebiste okulary! Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 26, 2012 @vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki @Tomy brylki super strasznie lekkie ze zapominam o nich Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted August 26, 2012 Wiadomo film świetny no ale to nie wymaga komentowania widać przecież profeskę w każdym jego kadrze. Share this post Link to post Share on other sites
wildriver 1,430 Report post Posted August 26, 2012 [quote title=matusiak napisał(a) dnia nie, 26 sierpień 2012 01:37]@vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki @Matusiak Zawsze film o łowieniu boleni to dla mnie frajda.Nieważne,czy jest instruktażowy czy inny.Ważne,że można oglądnąć łowienie dobrego wędkarza.Dla mnie osobiście klasykiem filmów wędkarskich jest Wielka Rzeka z Markiem Szymańskim.Chyba nie do brzebicia... http://profmovies.com/video/276/W%C4%99dkowanie-na-rzece-spi nning-W%C4%99dkarski-%C5%9Awiat Share this post Link to post Share on other sites
salmon1977 950 Report post Posted August 28, 2012 [quote title=wildriver napisał(a) dnia nie, 26 sierpień 2012 11:24][quote]@vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki @Matusiak Zawsze film o łowieniu boleni to dla mnie frajda.Nieważne,czy jest instruktażowy czy inny.Ważne,że można oglądnąć łowienie dobrego wędkarza.Dla mnie osobiście klasykiem filmów wędkarskich jest Wielka Rzeka z Markiem Szymańskim.Chyba nie do brzebicia... http://profmovies.com/video/276/W%C4%99dkowanie-na-rzece-spi nning-W%C4%99dkarski-%C5%9Awiat [/quote] Dzieki za link:) Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 29, 2012 nowe inserty do muchówek i knob z bambusa Share this post Link to post Share on other sites
amalker 95 Report post Posted August 31, 2012 Witam. Czy stosowane przez Was przypony to fluorocarbon? Czy inny materiał? Może wspominacie o tym w trakcie rozmowy, niestety mam ograniczone możliwości techniczne... :/ padło już to pytanie jednak na serwisie YT więc zakładam, że o tym nie wspominaliście... pozdrawiam. [quote] http://www.youtube.com/watch?v=9Zdyv82DWNU&feature=playe r_embedded zapraszam do ogladania[/quote] Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted August 31, 2012 To przypony plecione stalowe i drut tytanowy Share this post Link to post Share on other sites
amalker 95 Report post Posted September 3, 2012 Ten fluorokarbon przyszedł mi do głowy bo wydawało mi się że są one transparentne, ale może było to złudzenie... Dzięki za odpowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted September 3, 2012 Sa pokryte jakimś przezroczystym wynalazkiem i pewnie dlatego ale w środku jest rdzeń pleciony stalowy Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted September 8, 2012 CD w akcji Share this post Link to post Share on other sites
rekin175 10 Report post Posted September 9, 2012 super fotki .. Piękny sum Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted September 17, 2012 Zapraszam do ogladania http://www.youtube.com/watch?v=3-kDyNUJNY4&feature=playe r_embedded Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted September 17, 2012 Super film.Końcówa -ZERO,AMEN- mnie rozwaliła. Share this post Link to post Share on other sites