Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Piotrze,
i ja obejrzałem film – świetny, gratuluję ryb, ale przede wszystkim chwała Ci za propagowanie etycznego wędkarstwa!!!! Chylę czoła!!!
A tak na marginesie to mógłbyś parę słów napisać o kiju, którego używał drugi Piotr i o swoim młynku, bo wyglądał na mało sumowy.

Z pozdrowieniami,
drzejko

Kij którego używał Piotrek to Batson ISA1027F RX7 2,60m 21-60g 15-30lb Mod/F jak widac dawał rade ,lecz moim zdaniem powinno sie używać kija minimum 40lb to daje pewność poradzenia sobie w każdych warunkach ,co do kołowrotka to łowiłem modelem Fishmaker 1135 przełożenie 4,4;1 wiec sobie radził na dłuższą metę sie nie nada, zbyt krotka korba ,łowiłem nim bo krecioł który zamówiłem nie dotarł na czas a łowienie aplausem 6000 to porażka

Tak, na filmie widać, że kręcenie korbką wymaga od Ciebie sporego wysiłku, a co do ISA 1027 to tak pracował, że jak bym miał zgadnąć, co to za kij to powiedziałbym, że to stary HS1025.
Dziękuję za info.

Z pozdrowieniami,
drzejko

[quote]
...a co do ISA 1027 to tak pracował, że jak bym miał zgadnąć, co to za kij to powiedziałbym, że to stary HS1025.

[/quote]

A ja właśnie w tym roku rozdeptałem takiemu zielonemu szczytówkę- mały dramat :( . Nic to, się bedzie naprawiało.

Witam. Muszę się przyznać, że bardzo fajnie ogląda mi się odcinki z panem w roli głównej. Szkoda, że tylko 40 minut, bo z przyjemnością obejrzałbym nawet kilku godzinny film tego typu. Branża filmowa stoi przed panem otworem :mellow:
Chętnie zobaczę pana w roli prowadzącego ten program, bo obecny już mnie irytuje... jego elektryczne sygnalizatory lub podbieranie dorszy osełką, a najlepszy był hol suma w jego wykonaniu w odcinku z panem R.F.

Mam jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie.
Panie Piotrze czy mógłby pan powiedzieć czy do namierzenia sumów używana była echosonda? Liczę na szczerą odpowiedź.
Pozdrawiam

Witam
Pisze Pan ze bardzo lubi oglądać te filmy.
Lecz muszę stwierdzić iż musi go Pan obejrzeć jeszcze raz.
W odcinku przecież jest mowa o echo a poza tym widać ją na filmie.
Wiec odpowiedz jest widoczna
Echo służy nie do namierzania ryb lecz czytania dna,jego ukształtowania itd.
Pozdrawiam Konrad

Dokładnie tak echosonda jest do sprawdzenia struktury dna nie ryb ,szuka sie potencjalnych kryjówek ,jeśli sie nie ma sondy tez mozna łowić znalezienie miejscówki nie jest takie trudne jak sie umie czytać rzekę,sonda po prostu ułatwia jak sie pływa po nowym odcinku którego nie znamy
Co do filmów to ja jestem od przekazania jakiejś wiedzy i naprowadzenia adepta na właściwy tor(wiadomo ze każda rzeka rządzi sie swoimi prawami) a prowadzący od prowadzenia programu i niech tak zostanie

Panowie dzięki za wyjaśnienia.
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie nagracie jeszcze jeden film dotyczący suma. W necie ciężko znaleźć konkretny film w którym ktoś regularnie łowi sumy w dodatku na spina.
Pozdrawiam

No Matusiak fajnie się oglądało tym bardziej że na spina a nie wszechobecnego trola. Ja na sumy za cienki w sprzęcie jestem więc nawet nie próbuję kąsać przynajmniej w tym roku.

[quote]
Nastepny film w planach to łowienie bolków,pokazanie jak typować miejsca i jak je obławiać
[/quote]

Na ten odcinek czekam <_<

@vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki

@Tomy brylki super strasznie lekkie ze zapominam o nich

Wiadomo film świetny no ale to nie wymaga komentowania widać przecież profeskę w każdym jego kadrze.

[quote title=matusiak napisał(a) dnia nie, 26 sierpień 2012 01:37]@vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki

@Matusiak
Zawsze film o łowieniu boleni to dla mnie frajda.Nieważne,czy jest
instruktażowy czy inny.Ważne,że można oglądnąć łowienie dobrego wędkarza.Dla mnie osobiście klasykiem filmów wędkarskich jest Wielka Rzeka z Markiem Szymańskim.Chyba nie do brzebicia...
http://profmovies.com/video/276/W%C4%99dkowanie-na-rzece-spi nning-W%C4%99dkarski-%C5%9Awiat

[quote title=wildriver napisał(a) dnia nie, 26 sierpień 2012 11:24][quote]
@vildriver film robiony pod młodego adepta a nie kogoś kto łowi już bolki

@Matusiak
Zawsze film o łowieniu boleni to dla mnie frajda.Nieważne,czy jest
instruktażowy czy inny.Ważne,że można oglądnąć łowienie dobrego wędkarza.Dla mnie osobiście klasykiem filmów wędkarskich jest Wielka Rzeka z Markiem Szymańskim.Chyba nie do brzebicia...
http://profmovies.com/video/276/W%C4%99dkowanie-na-rzece-spi nning-W%C4%99dkarski-%C5%9Awiat
[/quote]
Dzieki za link:)

Witam.
Czy stosowane przez Was przypony to fluorocarbon? Czy inny materiał? Może wspominacie o tym w trakcie rozmowy, niestety mam ograniczone możliwości techniczne... :/ padło już to pytanie jednak na serwisie YT więc zakładam, że o tym nie wspominaliście...

pozdrawiam.

[quote]
http://www.youtube.com/watch?v=9Zdyv82DWNU&feature=playe r_embedded
zapraszam do ogladania
[/quote]

Ten fluorokarbon przyszedł mi do głowy bo wydawało mi się że są one transparentne, ale może było to złudzenie...
Dzięki za odpowiedź.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...