Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

U   Piotra    zamawiałem  2 kije Batsona rx8 i MHX TYLE   CO ZJE BY za 5 tygodni poslizgu dostal to ........ha ha ..........tylko jest pewne hmmm kije były ekonomiczne bez bajerów a Piotr zrobil hmmmmm korki z bajerami gumo korek na koncach   poklecil i wyszlo cacy za zwykly korek wzial kase powiedzial ze z odpadow ;)  . :) ....później ile dostal zje, by za kiklanie przelotek .........Piotr spokojnie wytlumaczyl kije musz odlezec :unsure: odlezaly i nie kilka.....na wszystko trzeba czekac jak w dobrej restauracji jak nie czeka się na jedzenie to ......odpowiednio wcześnie zamowic.............pozdrawiam M.K upierdliwy klient ha ha

Ciężko się to czyta, może by tak bardziej składnie kolega pisał?

Podlodówki i kiwoki dzisiaj wreszcie do mnie dotarły. Sprzęt wykonany wzorowo, niedotrzymanie terminu dostawy puszczam w niepamięć. Warto było trochę poczekać :)

Od poniedziałku wysyłam wobki ,jutro jadę ustawiać spore stadko wiec troszkę posiedzę nad woda  ,ale wreszcie pogoda sprzyja

jutro też wystawie fotki insertów w tym nowy model na tulei grafitowej  ,sporo lżejszy a i pewnie emisja drgań będzie lepsza

Edited by matusiak

jutro też wystawie fotki insertów w tym nowy model na tulei grafitowej  

No to wszystko będzie w terminie,- czyli tak jak być powinno  ;)

U   Piotra    zamawiałem  2 kije Batsona rx8 i MHX TYLE   CO ZJE BY za 5 tygodni poslizgu dostal to ........ha ha ..........tylko jest pewne hmmm kije były ekonomiczne bez bajerów a Piotr zrobil hmmmmm korki z bajerami gumo korek na koncach   poklecil i wyszlo cacy za zwykly korek wzial kase powiedzial ze z odpadow ;)  . :) ....później ile dostal zje, by za kiklanie przelotek .........Piotr spokojnie wytlumaczyl kije musz odlezec :unsure: odlezaly i nie kilka.....na wszystko trzeba czekac jak w dobrej restauracji jak nie czeka się na jedzenie to ......odpowiednio wcześnie zamowic.............pozdrawiam M.K upierdliwy klient ha ha

Czy jest na sali lekarz??? aaaaa....

Wobki ustawione dzis w poniedziałek rozsyłam.

Inserty frezowane ,jest tez jasny pod naturalny korek

[attachment=161777:IMAG1706.jpg]

i kolory

[attachment=161779:IMAG1707.jpg]

Pierwszy insert na grafitowym wkładzie

[attachment=161808:IMAG1709.jpg]

[attachment=161809:IMAG1711.jpg]

I zdjęcia znów w obiecanym terminie  :)

Poprosiłbym o kilka ujęć:

- 1 insert od góry z 1 zdjęcia

- 3 insert od góry z 2 zdjęcia

PS

Jak wrócę wieczorem znad rzeki to się odezwę  ;)

Jeszcze bedzie insert frezowany z czarnego dębu  ,myślę ze na środę będzie gotowy

Krzysiek_W@ jak bede w pracowni to porównam wagi ,przy stabilizowanym drewnie ścianka może być bardzo cienka ,mam w kiju pierścienie ozdobne około 2mm szerokości i 1 mm grubości wklejone na korek i jest ok

Ile udało się zejść z wagi? Sprawdzałeś? Wytoczona grubość ścianki robi wrażenie.  :)

I tak - z waga uciekłem 3,7g przy insercie do SKSS17 wiec na pewno idę w tym kierunku i będę chciał sprawdzić wszystkie rozmiary i modele -mimo ze troszkę więcej roboty przy tym ,jest jeszcze możliwość kombinowania z grubością ścianki grafitowego wkładu

Witam!!!A to pan Piotr dlamnie zrobił!!!Dlamnie bajeczka dokładnie to co chciałem!!!Widze ze wielu kolegow sie denerwuje na opuznienia to tak jak ja!!!Od wpłady zaliczki czekalem prawie 4 miechy i tez juz mialem na wszystko nerwy okropne co nawet mojej zonie sie udzieliło,Pewnie pan pamieta???Ale powiem tak na takie zeczy warto czekac moze nawet jak czasem nieidzie wszystko jak bysmy chcieli i wydaje mam sie ze ktos nas ignoruje!!!Panie Piotrze wielkie dzieki to jest to naco było warto czekac!!!Troszke szacunku panowie dla artysty bo dzieła sztuki tego wymagaja!!! 

Ładnie ten dalmatyńczyk wygląda wśród kwiatów i roślinności bujnej, śnieżnobiałej...

Dobrze ze się podoba ,temat częściowo ogarnięty i w tym tygodniu powinienem już być na prostej a dale już z górki,doszły tez agrafki z dentalu 3 wielkosci 20mm,15mm,10mm

[attachment=162220:IMAG1716.jpg]

10 i 15 z 0,6mm a 20 wykonana z 0,8mm wiec sum jako przyłów tez ogarnia testowałem 15 na plećce PP 0,28 pękała bez jakiegokolwiek uszczerbku dla agrafki

15 stosuje do bolkow i sandaczy

20 do łowienia gumami i większymi wobkami w rzece gdzie morze siąść kijana

10 pod brzany pstrągi klenie 

Edited by matusiak

I tak - z waga uciekłem 3,7g przy insercie do SKSS17 wiec na pewno idę w tym kierunku i będę chciał sprawdzić wszystkie rozmiary i modele -mimo ze troszkę więcej roboty przy tym ,jest jeszcze możliwość kombinowania z grubością ścianki grafitowego wkładu

Dzięki za info. Ale ile to jest procentowo? Bo ja nie znam wagi jednego ani drugiego  :) . 

średnia waga insertu do skss17 to10- 12g w zależności od drewna ,a z wkładem da sie zejść poniżej 8g

Dobrze ze się podoba ,temat częściowo ogarnięty i w tym tygodniu powinienem już być na prostej a dale już z górki,doszły tez agrafki z dentalu 3 wielkosci 20mm,15mm,10mm

attachicon.gifIMAG1716.jpg

10 i 15 z 0,6mm a 20 wykonana z 0,8mm wiec sum jako przyłów tez ogarnia testowałem 15 na plećce PP 0,28 pękała bez jakiegokolwiek uszczerbku dla agrafki

attachicon.gifIMAG1716.jpg

Te agrafki juz mialem od Sławka Czyżewskiego i powiem tak sa naprawde super ale niestosujcie ich razem z glowkami z anty-zaczepem bo przy podbijaniu plątaja sie o drucik!!!Z poczatku niewiedzialem co jest ze prawie  zawsze sciagalem z rozpietym drucikiem,zmieniłem agrafke i problem sie skonczył!!!  

Ja tez je miałem od Sławka,potem robiłem sam ale z dentalu to katastrofa szkoda rak ,wiec wpadł plan wykonania na giętarce CNC i bingo poradziła sobie z dentalem i agrafki wyszły bardzo mocne  ,i co najważniejsze to samo działanie agrafki szybka wymiana przynęty i nic się nie odepnie jak bywa to przy innych modelach

Edited by matusiak

Knob Matusiak  dla kolegi toked1971 przed odjazdem załapał się na sesje porównawczą

[attachment=162595:IMAG1724.jpg]

[attachment=162596:IMAG1722.jpg]

[attachment=162597:IMAG1721.jpg]

Dobrze Waldku prawisz ,czasami przesadzają z wielkością knoba i nawet przy młynku sumowym nie chciał bym takiej bomby 

Panie Piotrze, jaki los mojego 'knoba' ?

'T'-tki do V-Staala.

Zobowiązał się Pan do poniedziałku zakończyć sprawę ?

Panie Piotrze, jaki los mojego 'knoba' ?

'T'-tki do V-Staala.

Zobowiązał się Pan do poniedziałku zakończyć sprawę ?

Jest następny wystawie foty ,robiony ze stabilizowanego czarnego dębu 

czeczot czarny na razie odpada sa jakieś problemy z barwnikiem których nie ogarniam bo chemikiem nie jestem miało działać ale żre sie z płynem i wychodzą jakieś dziwne rzeczy po krystalizacji jak jest kolor przesączony to się marszczy ,albo płyn przesiąka a kolor nie ,z żadnym nie ma problemu tylko z czarnym  

Edited by matusiak

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...