matusiak 467 Report post Posted March 26, 2013 (edited) Cena tetki takiej jak ta czyli czeczota barwiona 150zł z drewna egzotycznego 130zł gruszki i wałki od 60zł do 130zł od pianki korka korkogumy po drewno czeczot rogi jelenia Ps własnie jestem w trakcie konczenia gały do multika z rogu jelenia Edited March 26, 2013 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
Cpt. Lego 839 Report post Posted March 26, 2013 Gała z jelenia - umarłem. Zastanawiam się, czy nie zaproponować z bursztynu i srebra, bo mam dostęp i super fachowca :D Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2013 Gały z jelenia to zadna nowosc jak i rekojesci do nozy z tego materiału Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2013 Knob do multika z rogu jelenia styl retro[attachment=112860:IMAG1367.jpg][attachment=112861:IMAG1364.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
MIKUL 43 Report post Posted March 26, 2013 Piotrek- czy korek stabilizowany można polerować? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2013 Wszystko mozna polerowac kwestja bardziej czym ,pastami nie probowałem papierem wodnym ale na sucho ,a co chcesz zeby sie swiecił moge potestowac w wolnej chwili Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 27, 2013 Knob do multika z rogu jelenia styl retroIMAG1367.jpgIMAG1364.jpg Zajebiasto to wygląda :) .Knoby dla myśliwego jak nic. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 27, 2013 (edited) Mnie tez sie podobuje i waga 5,5g wiec spoko,w trakcie prac uchwyt castingowy z rogu bawoła Edited March 27, 2013 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 27, 2013 Mnie tez sie podobuje i waga 5,5g wiec spoko,w trakcie prac uchwyt castingowy z rogu bawoła :lol: :lol: :lol: no nie?A skąd wyrwałeś róg bawołu?Nie zdziwię się jak z kości słoniowej coś wypolerujesz :) . Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 27, 2013 Do kupienia bez problemu ,robię sobie pod casta nowy kijek boleniowy i taki zapragnąłem mieć uchwyt Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 27, 2013 Do kupienia bez problemu ,robię sobie pod casta nowy kijek boleniowy i taki zapragnąłem mieć uchwyt Piotr TY to masz myśl twóczą nieprzeciętną :) . Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 27, 2013 To będzie projekt niczym miecz samurajski ,ale sam jestem ciekaw jakie będzie dawał czucie(przynęty brania ) taki uchwyt ,jest bardzo twardy i lekki Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted March 28, 2013 To będzie projekt niczym miecz samurajski ,ale sam jestem ciekaw jakie będzie dawał czucie(przynęty brania ) taki uchwyt ,jest bardzo twardy i lekki Znaczy plagiat. Jeden już był. Wykuty nad Wisłą ;) :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted March 28, 2013 Spoko spoko, jest licencja, niech się myśl twórcza rozwija. ... uchwyt z rogu bawołu... daleko Piotrek odjechałeś :) dobrze że to nie 1 kwietnia ;) edit: przepraszam za durne pytania, ale czy ten róg też będzie stabilizowany a jeśli tak to kiedy? tzn czy najpierw będziesz stabilizował róg a potem wycinał uchwyt czy odwrotnie ? Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted March 28, 2013 Jestem ciekaw kiedy ktoś zrobi "pod casta" uchwyt z zębem grzechotnika :) Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted March 28, 2013 Róg się pewnie sam stabilizował na bawole przez ładnych parę lat,- póki bawół żył :lol: :lol: :lol: Sory Piotrek ale nie mogłem się oprzeć -_- Share this post Link to post Share on other sites
rybak109 127 Report post Posted March 29, 2013 Jestem ciekaw kiedy ktoś zrobi "pod casta" uchwyt z zębem grzechotnika :) mówisz - masz ;) http://armbreakercustomrods.com/ Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 29, 2013 (edited) Rogi sie stabilizuje jak najbardziej ,w tym przypadku będzie wykonany uchwyt a potem stabilizacja bo wygiecie materiału po stabilizacji nie występuje w przypadku rogu @poper żaden plagiat to będzie miecz wykuty w górach Świętokrzyskich :D :D :D :D :D :D A całkiem poważnie to bardzo dobry materiał mocny lekki i bardzo ładnie wygląda ma takie dziwne ciapki Edited March 29, 2013 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 31, 2013 WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY PRACOWNIA MATUSIAK [attachment=113399:IMAG1376.jpg] jeszcze ciepła ,no niestety nie każdy ma wolne ;) Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted April 2, 2013 WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY PRACOWNIA MATUSIAK IMAG1376.jpg jeszcze ciepła ,no niestety nie każdy ma wolne ;) Tak powinien wyglądać lakier na przelotce.Co niektórzy mogą tylko Piotrkowi pozazdrościć :P . Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted April 2, 2013 Piotrze czy to ten lakier "testowy" który postanowiłeś sprawdzić czy inny ? Położone pierwsza klasa Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted April 2, 2013 Arturo to ten lakier kładziony na raz ,zresztą ja wszystkie lakiery kładę na raz ,ale każdy lakier troszeczkę inaczej się zachowuje i trzeba go poznać zeby w odpowiednim momencie zrobić poprawki Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted April 2, 2013 Cieszę się panie Piotrze że ten lakier jest kozacki , Dąbek111 dostał partię, dla Ciebie zamówiony ,więc spoko ,jestem ciekaw co Rafał zwojuje tym lakierem ale jestem bardzo dobrej myśli Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted April 21, 2013 Szykuje się nowy projekcik, reszta fotek po skończeniu ,mniej więcej tak będzie to wyglądać --jeszcze nie sklejone i nie polerowane [attachment=115659:IMAG1430.jpg] [attachment=115660:IMAG1433.jpg] [attachment=115661:IMAG1431.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
kogut 1,148 Report post Posted April 21, 2013 Zapowiada się doskonale. :) Share this post Link to post Share on other sites