Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Cena tetki takiej jak ta czyli czeczota barwiona 150zł z drewna egzotycznego 130zł gruszki i wałki od 60zł do 130zł od pianki korka korkogumy po drewno czeczot rogi jelenia

Ps własnie jestem w trakcie konczenia gały do multika z rogu jelenia

Edited by matusiak

Gała z jelenia - umarłem. Zastanawiam się, czy nie zaproponować z bursztynu i srebra, bo mam dostęp i super fachowca :D

Knob do multika z rogu jelenia styl retro
[attachment=112860:IMAG1367.jpg]
[attachment=112861:IMAG1364.jpg]

Wszystko mozna polerowac kwestja bardziej czym ,pastami nie probowałem papierem wodnym ale na sucho ,a co chcesz zeby sie swiecił moge potestowac w wolnej chwili

Mnie tez sie podobuje i waga 5,5g wiec spoko,w trakcie prac uchwyt castingowy z rogu bawoła Edited by matusiak

Mnie tez sie podobuje i waga 5,5g wiec spoko,w trakcie prac uchwyt castingowy z rogu bawoła

:lol:  :lol: :lol: no nie?A skąd wyrwałeś róg bawołu?Nie zdziwię się jak z kości słoniowej coś wypolerujesz :) . 

Do kupienia bez problemu ,robię sobie pod casta nowy kijek boleniowy i taki zapragnąłem mieć uchwyt

Do kupienia bez problemu ,robię sobie pod casta nowy kijek boleniowy i taki zapragnąłem mieć uchwyt

Piotr TY to masz  myśl twóczą  nieprzeciętną :) .

To będzie projekt niczym miecz samurajski ,ale sam jestem ciekaw jakie będzie dawał czucie(przynęty brania ) taki uchwyt ,jest bardzo twardy i lekki

To będzie projekt niczym miecz samurajski ,ale sam jestem ciekaw jakie będzie dawał czucie(przynęty brania ) taki uchwyt ,jest bardzo twardy i lekki

Znaczy plagiat. Jeden już był. Wykuty nad Wisłą ;)  :lol:

Spoko spoko, jest licencja, niech się myśl twórcza rozwija.

... uchwyt z rogu bawołu... daleko Piotrek odjechałeś :) dobrze że to nie 1 kwietnia   ;)

edit: przepraszam za durne pytania, ale czy ten róg też będzie stabilizowany a jeśli tak to kiedy? tzn czy najpierw będziesz stabilizował róg a potem wycinał uchwyt czy odwrotnie ?

Jestem ciekaw kiedy ktoś zrobi "pod casta" uchwyt z zębem grzechotnika :)

Róg się pewnie sam stabilizował na bawole przez ładnych parę lat,- póki bawół żył  :lol:  :lol:  :lol:

Sory Piotrek ale nie mogłem się oprzeć  -_-

Rogi sie stabilizuje jak najbardziej ,w tym przypadku będzie wykonany uchwyt a potem stabilizacja bo wygiecie materiału po stabilizacji nie występuje w przypadku rogu

@poper żaden plagiat to będzie miecz wykuty w górach Świętokrzyskich :D  :D  :D  :D  :D  :D

A całkiem poważnie to bardzo dobry materiał mocny  lekki i bardzo ładnie wygląda ma takie dziwne ciapki

Edited by matusiak

WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY PRACOWNIA MATUSIAK

[attachment=113399:IMAG1376.jpg]

jeszcze ciepła ,no niestety nie każdy ma wolne ;)

WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY PRACOWNIA MATUSIAK

attachicon.gifIMAG1376.jpg

jeszcze ciepła ,no niestety nie każdy ma wolne ;)

Tak powinien wyglądać lakier na przelotce.Co niektórzy mogą tylko Piotrkowi pozazdrościć :P .

Piotrze czy to ten lakier "testowy"  który postanowiłeś sprawdzić czy inny ? Położone pierwsza klasa 

Arturo to ten lakier kładziony na raz ,zresztą ja wszystkie lakiery kładę na raz ,ale każdy lakier troszeczkę inaczej się zachowuje i trzeba go poznać zeby w odpowiednim momencie zrobić poprawki 

Cieszę się panie Piotrze że ten lakier jest kozacki , Dąbek111 dostał partię, dla Ciebie zamówiony ,więc spoko ,jestem ciekaw co Rafał zwojuje tym lakierem ale jestem bardzo dobrej myśli  

Szykuje się nowy projekcik, reszta  fotek po skończeniu ,mniej więcej tak będzie to wyglądać --jeszcze nie sklejone i nie polerowane

[attachment=115659:IMAG1430.jpg]

[attachment=115660:IMAG1433.jpg]

[attachment=115661:IMAG1431.jpg] 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...