Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

A mnie dziwi, że Piotrek, wywoływany do tablicy, milczy  :wacko:

Edited by popper

Oczywiscie do dzis patyki nie dojechaly.. tylko dlaczego to  mnie nie dziwi !!?

Po pierwsze dlatego, ze pierwsza wplate/zaliczke 1000zl wplacilem 2012-09-25..

Ale ze Piotr sie slabo interesowal moim tematem, to postanowilem kupic dwa blanki z wyprzedarzy FC i mu doslac.  blanki doslalem 2012.11.08.  Mialy byc pod koniec lada chwila, ostatecznie pod koniec listopada - z racji, ze juz niby byly ukonczone doplacilem 450zl. 2012-11-28..

Mysle sobie, ze nie jest zle w koncu niebawem dojada.. i tak co chwile bylem zbywany, ze zaraz za momencik.. minol grudzien..

Gdy po raz kolejny probowalem sie upomniec o swoje, kolega Matusiak powiedzial, ze jest na wyjezdzie, a kije oczywiscie ukonczone itd. tylko musi poprostu je wyslac - tak wysyla do dzis.

Panie Matusiak  w ubieglym tygodniu minelo 5 miesiecy..

Pisanie, ze nie bylo zadnego terminu ukonczenia wedzisk swiadczy tylko o tym, ze klijent jest traktowany niepowaznie, a w tym wypadku ja..

Oczywiscie dzisiaj kolega Piotr nawet telefonu nie odbiera, bo po co ??

Kije w zamysle proste w wykonaniu, calosc na alconite, bez zadnych pizdrykow..

Piotr napisales, ze masz tylko jedna pare rak i zapierdzielasz po 16 godzin ?

Chlopie. wzieles kase, blanki, przyjeles moje projekty do realizacji i smiesz wypisywac, ze nie masz czasu ??!!

W dupie to mam, jak dla mnie mozesz robic po 24 godziny na dobre, skoro masz takie podejscie do tematu.

Przykre jest to, ze tak wyszlo, ale nie zamierzam czekac na kije w nieskonczonosc !!

A ja myślałem o tunningu jakiejś korbki w kołowrotku.Patrząc na terminy to zamawiający kolega napisał raczej się nie zdecyduję :D .

Edited by Jozi

Oczywiscie do dzis patyki nie dojechaly.. tylko dlaczego to  mnie nie dziwi !!?

Po pierwsze dlatego, ze pierwsza wplate/zaliczke 1000zl wplacilem 2012-09-25..

Ale ze Piotr sie slabo interesowal moim tematem, to postanowilem kupic dwa blanki z wyprzedarzy FC i mu doslac.  blanki doslalem 2012.11.08.  Mialy byc pod koniec lada chwila, ostatecznie pod koniec listopada - z racji, ze juz niby byly ukonczone doplacilem 450zl. 2012-11-28..

Mysle sobie, ze nie jest zle w koncu niebawem dojada.. i tak co chwile bylem zbywany, ze zaraz za momencik.. minol grudzien..

Gdy po raz kolejny probowalem sie upomniec o swoje, kolega Matusiak powiedzial, ze jest na wyjezdzie, a kije oczywiscie ukonczone itd. tylko musi poprostu je wyslac - tak wysyla do dzis.

Panie Matusiak  w ubieglym tygodniu minelo 5 miesiecy..

Pisanie, ze nie bylo zadnego terminu ukonczenia wedzisk swiadczy tylko o tym, ze klijent jest traktowany niepowaznie, a w tym wypadku ja..

Oczywiscie dzisiaj kolega Piotr nawet telefonu nie odbiera, bo po co ??

Kije w zamysle proste w wykonaniu, calosc na alconite, bez zadnych pizdrykow..

Piotr napisales, ze masz tylko jedna pare rak i zapierdzielasz po 16 godzin ?

Chlopie. wzieles kase, blanki, przyjeles moje projekty do realizacji i smiesz wypisywac, ze nie masz czasu ??!!

W dupie to mam, jak dla mnie mozesz robic po 24 godziny na dobre, skoro masz takie podejscie do tematu.

Przykre jest to, ze tak wyszlo, ale nie zamierzam czekac na kije w nieskonczonosc !!

Witam cie kolego @blackabyss z racji ze współpracuje z Piotrem to znam
temat od podszewki i mijasz się troszeczkę z prawda ,wpłaciłeś pieniądze
po odebraniu pierwszego kija ,twierdząc ze na poczet przyszłego kija ze
interesuje cie CD ,Piotr powiedział ci ze nie ma blanków wiec
stwierdziłeś ze spoko i dlatego nie rozumie ze ty liczysz sobie termin
od wpłaty o która nikt cie nie prosił i ustalasz sobie termin nie
konsultując tego  ,po jakimś czasie zadzwoniłeś i powiedziałeś ze
kopiłeś na wyprzedaży 2 blanki i wysyłasz do uzbrojenia ,nagle zrobiły
się 2 wędki nie jedna a jak ci Piotrek powiedział ze nie brał pod uwagę
starej serii bo nie ma na nie gwarancji to twoja odpowiedz była
pierd.....gwarancje i ze się nie spieszy z budowa byłem przy tym jak
rozmawialiście,wiec nie rozumiem po co to zamieszanie

Edited by kondzio 77

myślę,że lepszym rozwiązaniem było by gdyby Pan Matusiak odezwał się osobiście,bo teraz to tak "nijak" wygląda.... :rolleyes:

Tak, prokurator zabrał już głos, wypowiedział się również obrońca, teraz proponuję żeby wypowiedział sie sam oskarżony ;)  i do tego czasu przymykam wątek. Mam nadzieję że nie będziemy musieli długo czekać i że szybko będę mógł go odblokować...

Wiec oskarżony zabiera głos ,i przyznaje się bez bicia ze podszedłem do sprawy lajtowo bo terminu nie było ,troszkę pomieszało szyki to ze przyszły 2 blanki nie jeden wiec musiałem gdzieś wcisnąć budowę drugiego kija ,a tak jak napisał Konrad nikt ze mna nie konsultował wcześniej budowy 2 wedek cały czas była mowa o 1 patyku ,rozmawiałem wczoraj z kolega telefonicznie bo nie miałem dostępu do neta i kolega wiedział bo rozmawiałem z nim w poniedziałek miałem bierzmowanie corki .Nie jestem bez winy bo można było je wysłać i było by ok ,ale jak zwykle jak sie człowiek spieszy to sie diabeł cieszy ,a podstawowy błąd to ze nie ustaliłem terminu budowy patyków ,i tak jak pisałem wcześniej patyki sa skończone dziś już zamówiłem kuriera w piątek kije będą na miejscu i mam nadzieje ze kolega będzie zadowolony i potwierdzi ze patyczki doszły ,za całe zamieszanie przepraszam ,no cóż człowiek uczy się na własnych błędach

Sprawa jest załatwiona bo inaczej być nie mogło nie jestem oszustem i nie miałem zamiaru nikogo oszukać pozdrawiam  i przepraszam za zamieszanie 

Matusiak Piotr

Witam cie kolego @blackabyss z racji ze współpracuje z Piotrem to znam
temat od podszewki i mijasz się troszeczkę z prawda ,wpłaciłeś pieniądze
po odebraniu pierwszego kija ,twierdząc ze na poczet przyszłego kija ze
interesuje cie CD..

czy ja kondzio77 zamawialem u ciebie kije ?

a moze jakas podszewke ?

Nie przypominam sobie.

To co napisales w pierwszych zdaniach nawet kupy sie nie trzyma.

Czy ja naprawde musze wyciagac kazdy brud na wierzch ? Kiedy byl pierwszy przelew za pierwszy kij, a kiedy byla zaliczka na kolejny itd. ?? narazie oszczedze to sobie, bo ekspert @Friko znowu poczuje sie urazony i bedzie usowal moje posty i mnie blokowal. Ale jesli komus bardzo zalezy na tym, to zrobie to, bo nie pozwole sobie, aby ktos naginal prawde w swoja strone.

Tak sprawa z Piotem Matusiakiem wydaje sie byc zakonczona. Kije poprostu dojada i koniec bedzie mojego lamentu.

Umowilem sie wczoraj, ze wstawie fotki z pracy Piotra.

Kontakt wczoraj byl jak najbardziej kolezenski i taki byl rowniez wczesniej.

Wczoraj do mnie dotarlo, ze kolega Matusiak ma tak naprawde zajeta niemal kazda chwile.

Mysle sobie, ze to jego sprawa czy pracuje po 8, 16 godzin na dobe. A jak sie czuje na silach to niech pracuje po 24 ;/ Jego sprawa - z tym ze ja jako klient nie mam zamiaru tego odczuwac na wlasnej dupie.

Edited by blackabyss

Spoko nie ma co już sie stresować,jak się zdecydujesz na następny projekt zrobię go w trybie expresowym i tym się zrewanżuję za ten długi termin ,ja na ciebie nie narzekam bo nie ma o co błędy popełniliśmy i trzeba wyjąc wnioski i będzie coraz lepiej     

czy ja kondzio77 zamawialem u ciebie kije ?

a moze jakas podszewke ?

Nie przypominam sobie.

To co napisales w pierwszych zdaniach nawet kupy sie nie trzyma.

Czy ja naprawde musze wyciagac kazdy brud na wierzch ? Kiedy byl pierwszy przelew za pierwszy kij, a kiedy byla zaliczka na kolejny itd. ?? narazie oszczedze to sobie, bo ekspert @Friko znowu poczuje sie urazony i bedzie usowal moje posty i mnie blokowal. Ale jesli komus bardzo zalezy na tym, to zrobie to, bo nie pozwole sobie, aby ktos naginal prawde w swoja strone.

Tak sprawa z Piotem Matusiakiem wydaje sie byc zakonczona. Kije poprostu dojada i koniec bedzie mojego lamentu.

Umowilem sie wczoraj, ze wstawie fotki z pracy Piotra.

Kontakt wczoraj byl jak najbardziej kolezenski i taki byl rowniez wczesniej.

Wczoraj do mnie dotarlo, ze kolega Matusiak ma tak naprawde zajeta niemal kazda chwile.

Mysle sobie, ze to jego sprawa czy pracuje po 8, 16 godzin na dobe. A jak sie czuje na silach to niech pracuje po 24 ;/ Jego sprawa - z tym ze ja jako klient nie mam zamiaru tego odczuwac na wlasnej dupie.

Ja za to nie muszę sobie nic przypominać bo pamiętam sprawe i byłem obecny przy paru rozmowach .Więcej Piotr informuje  mnie o pewnych sprawach i ustaleniach.Tak jak było pisane nie czujemy się bez winy.I nikt tu nie chce naginać prawdy w swoja stronę ,przynajmniej ja i Piotrek.

Tak jak Piotr pisał ,sprawa wędek będzie zakończona w piątek.

Tyle z mojej strony

Edited by kondzio 77

A  Ja ze swojej strony sądzę, że cała sprawa powinna być rozwiązana na linii wykonawca-zleceniodawca(Tak jak każda sprawa na linii klient-producent) więc każdy inny głos jest tu zbędny. Czy to @kondzio 77 czy kogokolwiek. Bo tylko Panowie wiedzą jak było na prawdę.Swoją drogą sprawa daje do myślenia... "Nie wszystko złoto co się świeci"  

Niema się co doszukiwać teorii spiskowych bo takowych nie ma ,kondzio 77 jako współwłaściciel firmy miał sie prawo wypowiedzieć,poza tym kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem   :) jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy co nie znaczy ze jesteśmy źli 

Po przerwie grypowej nowe projekty

[attachment=108634:IMAG1261.jpg]

[attachment=108635:IMAG1260.jpg]

Wenge ,jatoba i czarny dąb

Ładny ten koreczek wcześniej już myślałem jak coś takiego zrobić i w końcu wpadłem jak, muszę tylko jutro iść do piwniczy i zrobić i się przekonam czy dobrze wymyśliłem :)

Już wcześniej na forum te koreczki miały swoją premierę.Sam się przymierzam ,posiadając nawet ustrojstwo do ciecia.Wbrew pozorom nie taka prosta sprawa  :) I nie chodzi o cięcie tylko o klejenie przycietych elementów,tym bardziej gdy półprodukt w postaci walca korkowego jest osadzony na pianie poliuretanowej.

Zmysł artystyszny i do tego nerwy aby to odpowiednio przyciąć i skleić :) .

Dzieki bardzo panowie sposobow wykonania jest wiele ,kwestja jakie narzedzia mamy pod reka ,ja robie wiele rzeczy na tokarce,w  trakcie prac jest elipsa z korka i w insercie zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

Jeszcze bambus tygrysi wykanczany palisandrem i jatoba

[attachment=108644:IMAG1264.jpg]

[attachment=108645:IMAG1265.jpg]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...