yglo 2,378 Report post Posted June 12, 2015 (edited) Nierowne sklady (calosc 240cm), w dolnik wklejona szklana rura dl 10cm, uchwyt na kolejnej takiej samej szklanej, waga dolnika z uchwytem na fot, a co pod nim to za chwile :)[attachment=249446:20150612_161413-1.jpg][attachment=249447:20150612_161358-1.jpg][attachment=249448:20150612_161353-1.jpg][attachment=249449:20150612_161631-1.jpg] Pod uchwytem i waga dolnika bez uchwytu: [attachment=249455:20150612_165439-1-1.jpg][attachment=249456:20150612_165506-1.jpg] I pod rurka... [attachment=249457:20150612_170921-1.jpg] Edited June 12, 2015 by yglo Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted June 12, 2015 Pewnie dlatego gielda je tak kocha :D Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted June 12, 2015 Za to że są cholernie ciężkie, niedoszacowane, pałowate, poskładane z odpadów (jak pokazuje fotorelacja) ,bez akcji - ale nie do zdarcia :D i niektórzy je bardzo kochają ;) . Kiedyś też byłem ich fanem, lecz Mi już przeszło :P . Share this post Link to post Share on other sites
granvorka 296 Report post Posted June 12, 2015 Znajomy ma właśnie takiego Beasta, kilka dni temu miałem "przyjemność" potrzymać go w ręku. Może się nie znam, ale jak dla mnie dramat, zastanawiałem się właśnie jak tylu wędkarzy może wielbić te kije. Mi to kojarzyło się z Jaxonem Blac Arrow za 40zł, tylko że Beast jeszcze jeszcze jakieś 100g cięższy :D Share this post Link to post Share on other sites
mackot88 558 Report post Posted June 12, 2015 I właśnie w tym momencie wybiłeś mi z głowy kupno Beast Mastera :) Flaszkę Ci wiszę ;) Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted June 12, 2015 Uwaga!!! Stawiam teze ze ten Beast to dawne MILENIUM Dragona :) ps.na tych ostatnich zaczynalem moja przgode z RB :) ale jaja... bawie sie doskonale bez picia :) Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted June 12, 2015 (edited) Ten na sekcji to BX , miałem na moment, AX katowałem kilka sezonów i wiele fajnych ryb mi dał.Po doświadczeniach z lepszymi kijami niestety/na szczęście ciężko do nich wrócić.To patyki z gatunku "for real men only" ;) Edited June 12, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted June 12, 2015 Odpowiedź na pytanie zadane w tytule Zbyszku jest dla mnie bardzo prosta, ale wątpię by ktokolwiek jej udzielił publicznie w kraju kopistów :rolleyes: Odpowiedź brzmi ,- bo Szymon nim łowił i chwalił. Share this post Link to post Share on other sites
Baars 581 Report post Posted June 12, 2015 I właśnie w tym momencie wybiłeś mi z głowy kupno Beast Mastera :) Flaszkę Ci wiszę ;) Maciek z tą flaszką to się jeszcze wstrzymaj : Yglo nie wrzucaj wszystkich Beastmasterów do jednego wora!:) wiadomo przecież, że po serii AX to było już tylko gorzej... Nie są takie złe, używam dwóch customów z pierwszej serii do trollingu i nie szukam nic innego. Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted June 12, 2015 Zdecydowanie, mam inne obiekty uczuć :P Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted June 12, 2015 Ja tylko pytam i pokazuje :) Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted June 12, 2015 Uwaga!!! Stawiam teze ze ten Beast to dawne MILENIUM Dragona :) ps.na tych ostatnich zaczynalem moja przgode z RB :) ale jaja... bawie sie doskonale bez picia :) Przynajmniej dawny Millenium Dragona nie jest tak sztukowany i jest lżejszy :) Po zeskrobaniu lakieru nie jest tak źle. Przynajmniej w tym moim co czeka na swoją kolej u Ciebie :) Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted June 12, 2015 Poprzednie BMy (SBM i AX) nie są sztukowane, kombinowane i składane. Miałem rozebrane na części pierwsze 2szt SBM i nie było takich "kwiatków" jak na zdjęciach. No ale jak już Wojtek wspomniał, SBM i AX to zupełnie inne kije niż kolejne serie, rozpoczynające się od BX. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted June 12, 2015 Czepiacie się :D każdy Beast tak ma czy to może taki rodzynek się trafił? :rolleyes: Ten kijek wygląda jakby ze 2 lata na dnie jeziora spędził po tym jak go szczupak zabrał :ph34r: Ja posiadam 4 beast mastery i sobię cenię :) Yglo poproszę o więcej takich cukierków to ceny na giełdzie spadną :rolleyes: (trzeba mi jeszcze jednego, haha). Pozdr M Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted June 13, 2015 Bo to jest tak, że jak w pracowni wsadzą kawałek czegoś, żeby przedłużyć blank, to jest "top level of handcrafting". Jak zrobią to na taśmie w fabryce w 1000 tych samych wędkach to już tandeta . Podobnie z papierową taśmą pod uchwyty. Ciekawe Zbyszku czy w tym BM przelotki klikały. Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted June 13, 2015 Pod taką ilością lakieru jakie jaki widywałem na BM chyba nie miały prawa :lol: :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted June 13, 2015 Profanując przedstawioną wiernym relikwię , obrażamy jednocześnie kult świętego ., i PRC zarazem .. świętego krainę :) Panowie , więcej wiary - oczy mogą się mylić :highfive: Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted June 13, 2015 (edited) Gdyby "wierni' zbliżyli się choć trochę do "świętego" pod jakimkolwiek względem owej "świętości" zapewne zmienili by środki wyrazu tej "wiary" po czym relikwie, obrzędy a nawet samo wyznanie :P Edited June 13, 2015 by Rheinangler Share this post Link to post Share on other sites
Wobi 3,272 Report post Posted June 13, 2015 (edited) to jeszcze nic,przezbrajałem kilka kultowych kijów,min. stare abu i pod foregripem kończył się super blank abu graphite ,a zaczynała się nie zbieżna pomarańczowa szklana rura made in ruski teleskop.... Edited June 13, 2015 by Wobi Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted June 13, 2015 (edited) Pewnie dlatego gielda je tak kocha :DNo niestety nie trafiają się tak często jak np. Phenixy ;) Czego oczekujecie ? Kije szło swego czasu kupić po 200 zł z haczykiem , nie do zajechania a jak już się coś uczepi to na 95% nie spadnie.Na szczupaki niektóre są bdb.Wady jakie mają każdy wie, cena przynajmniej adekwatna do możliwości. A czy o kwiatkach "mistrzów polskiego rodbuildingu" też będzie temat ? Edited June 13, 2015 by Szymon82 Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted June 13, 2015 (edited) No niestety nie trafiają się tak często jak np. Phenixy ;) Czego oczekujecie ? Kije szło swego czasu kupić po 200 zł z haczykiem , nie do zajechania a jak już się coś uczepi to na 95% nie spadnie.Na szczupaki niektóre są bdb.Wady jakie mają każdy wie. A czy o kwiatkach "mistrzów polskiego rodbuildingu" też będzie temat ? Nie będzie, bo każdy się boi, że jeżeli coś w takim temacie wysmędzi to później nie sprzeda. Generalnie - to przy pracownianych - czym większa chęć sprzedania tym lepiej trzeba pisać. Dlatego Feniksy są tak zajebiste (a giełda potwierdza wspomnianą zależność). Sam się tak "naciąłem" :) Będą przedstawiane wyłącznie "wpadki" "koncerniaków" wyłapane przez "wędkoskładaczy". Edited June 13, 2015 by krzychun Share this post Link to post Share on other sites
yglo 2,378 Report post Posted June 13, 2015 Rozbrajałem do gołego i składałem na nowo... raz, dwa, trzy, cztery, pięć naszych PRACOWNI... ale zawsze z powodów upodobań nowych właścicieli wędek, Nie ma KWIATKÓW, choć bywały.... ludzkie kwiatuszki, nieistotne w sumie :) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 13, 2015 Mam 4 czy 5 z pierwszej serii Bestia 2,7 100g trójskład - Wyjmuje sumy spod pontonu, do powierzchni jednym mocnym, wręcz na chama ruchem. Mało spadów z tego, można deptać, przeciążać. Lubię go Bestia 2,7 10-30 taka witka lelum polelum strasznie wiotki ale męczy ryby dzielnie. Lubię tym za bolkiem z żyłką rzucać. Bestia 2,4 do 40g, Do lekkiego trololo, do dżerków, Bestia 3m do 40 albo 50 g, taka trociówa galanta, piekielnie mocna, nocnego sumaka obleci nie za dużego, a i Dolnikiem można kogoś zdzielić na disko. Podsumowując kije nie dla fanatyków wstawek z nanowłókna, władcy pierścieni i omotek z jedwabiu. Taki passat B3 z lat 90tych :-) Można wozić w bagażniku, przyrzucone oponą i łopatą, można taplać w piachu i nie trzeba czyścić ściereczkami do kokpitu. Fajne Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted June 13, 2015 Wiadomo przecież , że święty szpadel polskiej szkoły spinningu jest święty .. jak kiedyś Germina i wklejanki :) Apostoł czyni cuda :) ACC w PSS ... normalnie dogmat .. Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted June 13, 2015 Co to jest ACC w PSS? Share this post Link to post Share on other sites