'mat 2,520 Report post Posted August 30, 2016 ...a gdyby była potrzebna jakaś pomoc przy sesjach fotograficznych... :rolleyes: :D Jak na forumowicza , który udziela się w wątku z tetrykami dużo ryzykujesz :P i Eluska mogłaby mieć problem ;) Myśle , że jak dostaniesz kalendarz to wystarczy :D Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2016 moje tetryctwo idzie w parze z doświadczeniem fotograficznym i tyle ... ;) :) zero ryzyka Share this post Link to post Share on other sites
Sławek77 637 Report post Posted August 31, 2016 Mat miał chyba co innego na myśli... Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 31, 2016 Moja wersja najbardziej popularnej blaszki w Polsce - Algi Miedziana blacha grubości 1 mm w dwóch wersjach wielkości 1 & 2 o wadze 11 g i 6 g Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted August 31, 2016 Mat miał chyba co innego na myśli... A no mialem Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2016 A ja nie miałem ... Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted August 31, 2016 Wreszcie połowiłam na imitację myszki. Materiał sierść sarny plus ogonek z piórka koguta, oczka z gumki, hak 6.Mała gustowna myszka :P Po kilkunastu dniach od mojego spotkania z myszką, łasiczką i olbrzymim kleniem, znowu zjawiłam sie w tym samym miejscu tym razem z imitacją myszki. Podchodziłam ostrożnie do dołka z klenikami, kilka wymachów muchówką i imitacja myszki opadła na wodę. Plum wzbudziło w klenikach duże zainteresowanie. Szkoda że najodważniejszy nie okazał się jednocześnie tym największym, miał około 45-50 cm, Dogonił myszkę która lekko smużyła otworzył szerooooko pyszczek i zassał przynęte, nawet nie musiałam zacinać. Szybki gwałtowny odjazd prosto w korzenie drzewa. A co tam się działo! - młynki , młynki , młynki. Po kilku minutach walki lądowanie w podbieraku. Piękny Klenik na małą bezbronną myszkę. Kleniki jak koty lubią włochate szare stworzonka. Ten mój klenik był wyjątkowo waleczny i umięśniony, chyba to mysie mięsko służy klenikom. Dopięłam swego - Klenik na imitację myszki :wub: Zawzięta "łasiczka" z Ciebie. :lol: Nie poddajesz się i dopięłaś swego. I swoja myszka i Pan Kleniu. :good: Jedynym słowem "Real Hunter". Tak to już jest z młodymi napalonymi że zawsze wystartują pierwsi a "stary" spokojnie żyje sobie dalej i korzysta z tego z czego młodzi już nie skorzystają. Dlatego urósł taki wielki i jest królem tego dołka. Piszę oczywiście o tym nie złowionym olbrzymim kleniu. Podobnie jest z dużymi pstrągami, nie zawsze zdążą przed szybkim drobiazgiem. Sam sobie takiego futrzaka umotam bo duże pstrągi też lubią zbierać to co z wodą płynie. Kiedyś z żołądku jednego znalazłem jakiegoś ptaszka który chyba nie zdążył nauczyć się latać i stał się "muchą" płynącą z wodą. :huh: Gratulacje za udany wypad mimo że nie był to ten z którym byłaś "umówiona" i cały m-c starałaś się go "zaliczyć". ;) :) Share this post Link to post Share on other sites
marcin wojtczak 99 Report post Posted August 31, 2016 śliczne blaszki, Miedziane z nutką rustikalu oj nie tylko szczupaki będą gryzły. Wyobrażam sobie jak były zapakowane :rolleyes: mina odbiorcy - bezcenna :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 31, 2016 Zawzięta "łasiczka" z Ciebie. :lol: Nie poddajesz się i dopięłaś swego. I swoja myszka i Pan Kleniu. :good: Jedynym słowem "Real Hunter". Tak to już jest z młodymi napalonymi że zawsze wystartują pierwsi a "stary" spokojnie żyje sobie dalej i korzysta z tego z czego młodzi już nie skorzystają. Dlatego urósł taki wielki i jest królem tego dołka. Piszę oczywiście o tym nie złowionym olbrzymim kleniu. Podobnie jest z dużymi pstrągami, nie zawsze zdążą przed szybkim drobiazgiem. Sam sobie takiego futrzaka umotam bo duże pstrągi też lubią zbierać to co z wodą płynie. Kiedyś z żołądku jednego znalazłem jakiegoś ptaszka który chyba nie zdążył nauczyć się latać i stał się "muchą" płynącą z wodą. :huh: Gratulacje za udany wypad mimo że nie był to ten z którym byłaś "umówiona" i cały m-c starałaś się go "zaliczyć". ;) :) Klenie to jeszcze gorsze '' gadziny'' od pstrągali.Pstrąg cię zobaczy to wieje pod korzeń i tyle go widziałeś.Klenie to tak bezczelne rybska że przepływają obok,oglądają cię i mają w głębokim poważaniu :lol: Nie zapomnę jak jedno klenisko zaszło mnie od tyłu - płynął sobie za mną 60-tak i jawnie się przyglądał,oczywiście nie reagował na nic co było mu podrzucane i w ogóle się nie bał.Klenie mają tupet :excl: Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2016 Piękna sprawa,. Nawet na tym forum jest kilku, do których zacznę zwracać się "ty kleniu" :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
darogryf 150 Report post Posted August 31, 2016 I tak oto własnie wątki się łączą razem. Tetryk z Eluską czy Eluska z Tetrykami? Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 31, 2016 I tak oto własnie wątki się łączą razem. Tetryk z Eluską czy Eluska z Tetrykami? Próbuję być poważna ale z Wami się nie da :P :P :P Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2016 Ela nie daj się sprowokować :D Share this post Link to post Share on other sites
marcin wojtczak 99 Report post Posted August 31, 2016 Klenie to jeszcze gorsze '' gadziny'' od pstrągali.Pstrąg cię zobaczy to wieje pod korzeń i tyle go widziałeś.Klenie to tak bezczelne rybska że przepływają obok,oglądają cię i mają w głębokim poważaniu :lol: Nie zapomnę jak jedno klenisko zaszło mnie od tyłu - płynął sobie za mną 60-tak i jawnie się przyglądał,oczywiście nie reagował na nic co było mu podrzucane i w ogóle się nie bał.Klenie mają tupet :excl: A ja wcale sie temu kleniowi 60-takowi nie dziwie że płynoł za tobą i na nic nie reagował tylko sie gapił i gapił :D Jakbym był takim klenikiem z twojej rzeczki to też bym płynoł sobie bezczelnie za Tobą wlepiając swój wzrok w Eluskowe wdzięki :wub: Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2016 (edited) Ela nie daj się sprowokować :D Edited August 31, 2016 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted August 31, 2016 Klenie mają tupet :excl: -------- Zwłaszcza te największe. :) One naprawdę zachowują sie tak jakby im nic nie groziło. Chyba że to co płynęło za Tobą to nie był duży ... kleń. :D Sugerowałeś sie tylko czerwonymi płetwami czy miał coś innego podobnego do .... ryby???? :D :D :D ;) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted September 1, 2016 Chyba że to co płynęło za Tobą to nie był duży ... kleń. :D Sugerowałeś sie tylko czerwonymi płetwami czy miał coś innego podobnego do .... ryby???? :D :D :D ;) Fe bardzo, bardzo brzydko ;) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted September 1, 2016 Kleniki mnie zupełnie zauroczyły - te czerwone płetewki,sprytne,płochliwe jednocześnie nieraz niefrasobliwie ufne,a bywa że natrętnie ciekawskie.I co tu gadać maja pyszczki do całowania :wub: Taki słodziak mi się dzisiaj trafił, połowiony na duża imitację chruścika na haku nr 8 - sierść sarny plus brzuszek z pianki i jeżynka z kapki koguta Na Dobranoc Bajkowa wahadłówka Reksio ze spinningiem i Kotek z muchówką :P Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted September 1, 2016 Klenie lubią czerwone. Będąc w Twoich łapkach są bliżej tego co lubią. :) Share this post Link to post Share on other sites
marcin wojtczak 99 Report post Posted September 1, 2016 Eluś ta czerwień na rączkach, wystarczyłoby byś zanmurzyła rączki w dołku a kleniki same podpłyną myśląc że to wisienki im migają przed oczyma. Wahadełko mega!!!! Reksio z spiningiem :D i kotek z muchówką :D :D :D :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 2, 2016 Miedziane blaszki pierwsza klasa :) Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted September 2, 2016 Miedziane blaszki pierwsza klasa :) Stań w kolejce po kalendarz lepiej a nie bedziesz tu słodził ;) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 2, 2016 (edited) Stań w kolejce po kalendarz lepiej a nie bedziesz tu słodził ;) hahaha Mysle ze zamowisz wiecej niz jeden, to sie odkupi od Ciebie ;) Edited September 2, 2016 by Del Toro Share this post Link to post Share on other sites
darogryf 150 Report post Posted September 2, 2016 Koledzy ja patrzę na te trzecie zdjęcie i nie mogę się dopatrzeć tego klenia. Coś go przysłania czy co? Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted September 2, 2016 hahaha Mysle ze zamowisz wiecej niz jeden, to sie odkupi od Ciebie ;) ----------- Marcin-operator fotograf ma to już zaklepane gratis. ;) Koledzy ja patrzę na te trzecie zdjęcie i nie mogę się dopatrzeć tego klenia. Coś go przysłania czy co? ---------- Tylko głowa mu wystaje z .... "kamizelki". :whistling: :whistling: :whistling: :D :lol: :D :lol: :lol: :D :lol: :D :lol: :D :P :P :P :P Share this post Link to post Share on other sites