Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Elu mam pytanie, czy Rosy 0 / 00 będziesz robiła w wersji ze skrzydełkami w kolorach czarny , miedź ? MIałem zapytac o to wczoraj na garażu ale zapomniałem  :rolleyes:

pozdrawiam

Elu mam pytanie, czy Rosy 0 / 00 będziesz robiła w wersji ze skrzydełkami w kolorach czarny , miedź ? MIałem zapytac o to wczoraj na garażu ale zapomniałem  :rolleyes:

Tak,zrobię w takich kolorach - parę osób też o takie pytało. 

Zestaw Obrotówek ''miedziaczki'' - kto nie ma miedzi,niech w domu siedzi  :)

waga nr 3 - 4,3 g 
nr 2 - 2 g 
nr 1 - 1 ,1 g

Obrotówka Rosa 0000 wersja żabka,waga 0,7 g

https://youtu.be/WvVmEjwv854

Edited by Eluska

Obrotna mucha waga 2 g

https://youtu.be/VR7j8OOhF9A

Czy waszym zdaniem jest to przynęta muchowa czy raczej spinningowa? 

Najmniejsza moja obrotówka Rosa nr 0000000 :-
Przynęta bardzo selektywna wzdręgi biorą a szczupaki tego nie widzą 

Najmniejsza moja obrotówka Rosa nr 0000000 :-

A bakterie to wolę wersję srebrna czy ciemną?! :P  :D

Brawo! Ktoś jeszcze wytwarza takie mikroby???!!! :clappinghands:

Można by się pokusić o zrobienie imitacji ...dafni :)  albo woblereka - ochotki ale takiego  w skali 1:1  :D

Rosa 0000000 ( 7 x0 ) coś koło 0.55 g , ale miałam wersję na wolframie ( 0.8 g ) którą po emocjonującym holu rekordowej uklejki zezłomowałam bo hak rozgięty  a :) przynęta zdemolowana .

Najmniejsza moja obrotówka Rosa nr 0000000 :-[/size]

Ja już tak ciężko nie łowię "rynce już nie te" Edited by Zybi81

Takie są efekty jak chłopcy zimową porą podpuszczą lurebuilderkę do miniaturyzacji. Film z testów pracy w spodku herbacianym. W internecie lament o wyprodukowanie plećki 0,0001. Wszelki białorybi drobiazg trzęsie już portkami. Wiktor zaciera ręce. Korekcja będzie miała wzięcie. Czy szanowna Pani tworząc te pchełki wzięła pod uwagę, że trzeba będzie wyprodukować specjalny pazurek i multiplikator?

Z braku laku ja testuję nawet i 6x0 i 7x0 wędką do 15 g cw . Nie mam kijka do UL . I coś mi się zdaje że wcale bliżej nie rzucam tym zestawem niż gdyby to był jakiś super UL kijek. Najważniejsze to na full nawinięta plecionka. Druga sprawa : nieraz plecionka się "klinuję" na szpuli np. po jakimś zaczepie itp. albo jak zmienie przynęte na woblera co stawia spory opór i znowu zmieniam na mikro obrotóweczkę. Właśnie wtedy klinuję się plecionka w zwojach i rzuty są sporo krótsze. Odwijam ręcznie 10-20 m i lekko nawijam - pomaga. 

Trzecia sprawa to agrafki z krętlikami.

SPINWAL nr bodajże 23 lub 24 

i jest ok.

Następne moje projekty i zadania to :

jeszcze bardziej dopracować 

Rosę nr 000 oraz 00000 

Wrócę do starego modelu Rosu nr 1 bo się okazuję że jest super swietna i ma olbrzymi potencjał. ( trochę ma zaniżoną rozmiarówkę , stary model Rosy ten na którym był Reksio jest ciut większy niż normalne nr 1 )

Obrotówka boleniowa. 2 wielkości 

Mikro wahadełka . I tu mam już konkretne wytyczne od speców co łowią z podbicia LESZCZE !!!?? jazie klenie i (pstrągi????!???)  na wahadełka. Swoją drogą ja nigdy nie kładłam wahadełka na dnie pstrągowej rzeki bo tam gdzie łowię to by było równoznaczne z jej zerwaniem.   

Moje ulubione Wahadła pstrągowe 5 cm 

Złote i srebrne

waga 7,7 g,6,8 g ,6,5 g 

emGP5dL.jpg

fNhSxL6.jpg

3YXoCWO.jpg

80K90wC.jpg

3vLNY8D.jpg

bwsRjXI.jpg

Obrotówki na otwarcie sezonu szczupakowego.Kotwice gamakatsu.Chwost lis,królik,marabut

Paletki mają ażurową konstrukcję - absolutnie nie wpływa to negatywnie na pracę. Wręcz przeciwnie przy dużych obrotówkach obniżenie masy paletki powoduje ich szybszą rotację. W dodatku minimalizuję to efekt "walenie" listka i bicia , co nieraz czuć na kiju. Takie obrotóweczki pracują płynnie i maślanie jak by to był rozmiar 1,2

Edited by Eluska

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...