BOB 18,974 Report post Posted July 25, 2016 --------- Ojjj. Ile takich "Eli" jest!!! One mają to we krwi. :) Jako, że nie zgadzam się z Twoją tezą, dodaję moją opinię w temacie "Ela" Ośmielę się napisać bez zbędnej wazeliny, że takiej Eli jak ta nie ma drugiej dziewczyny. W blachę młotem wali, piec hutniczy rozpali, złowi pstrąga w potoku i ma tyle uroku, że chłopom co się zowie nieźle namiesza w głowie! Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted July 25, 2016 Pokaż mi taka druga chętnie ja poznam,pojedziemy na pstrągi i wytłuczemy razem parę wahadeł. Eluśku. Chodziło mi bardziej o ten kunszt w dziedzinie fotografii o ktorym pisał @marcin wojtczak. Reszta to już tylko i wyłącznie Twój atut. :) Share this post Link to post Share on other sites
biker1 1,222 Report post Posted July 26, 2016 Jako, że nie zgadzam się z Twoją tezą, dodaję moją opinię w temacie "Ela" Ośmielę się napisać bez zbędnej wazeliny, że takiej Eli jak ta nie ma drugiej dziewczyny. W blachę młotem wali, piec hutniczy rozpali, złowi pstrąga w potoku i ma tyle uroku, że chłopom co się zowie nieźle namiesza w głowie! no powstanie wątek literacki na forum...... :D no ale BOB1 jest inspiracja jest natchnienie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted July 26, 2016 Wybrałam się dziś na szybko na kleniki i kleniska. Wodery zostały w domku. Żar z nieba ,chłodna woda i na okrasę kleniki żerujące tuż przy powierzchni czyli poezja leniwego lipcowego popołudnia.Po obłowieniu kilku dołków, podeszłam do miejsca w którym kilka dni temu żerował sobie taki około 60 cm klenior. Na małej rzeczce to potwornie wielkie rybsko. Podchodzę ostrożnie z muchówką by nie narobić rabanu, już mam wykonać pierwsze wymachy linką, coś na drugim brzegu zaczełą szeleścić w trawach. Przemieszczało się bardzo szybko, w stronę wody. Nagle wyłania się z gąszczu mała myszka i goniąca ją łasiczka. Jedyną szansą na uratowanie mysiego żywota jest skok do wody, co też myszka uczyniła. Łasiczka z dziwną miną zatrzymała się tuż przed nurtem rzeczki, szkoda chyba było jej moczyć swe piękne futerko, za to obserwowała swą niedoszłą zdobycz jak ta mysiowym stylem płynie na drugi brzeg, w zasadzie tuż pod moje nogi. Z ciemnego dołka tuż za myszką wyłoniło się cielsko mojego klenia, myszka dodała gazu ile tylko fabryka dała, klenik już otwierał pyszczek, spostrzegł jednak że myszka ucieka prosto pod moje nogi. Klenisko się tylko obróciło i z trudnością z powrotem schowało się w swoim dołku, Myszka natomiast uratowała swoje życie. Oj ciężki jest los małych szarych stworzonek. Woda miała się okazać wybawieniem przed pazurkami futrzanego drapieżcy, tu jednak czekał jeszcze większy i groźniejszy amator mysich pływaków.Żałuje że nie udało mi się tego nagrać ale byłam tak zapatrzona na tą nietypową scenkę że nawet nie pomyślałam o wyjęciu aparatu.Mało się łowiło ostatnio bez woderów to trzeba w te upały uzupełnić kolekcję zdjęć bezwoderowych :P Nie ma to jak darmowe maseczki błotne i rzeczne Spa :) ;) Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted July 26, 2016 Jaki wędkarski wniosek z tego zdarzenia? Żeby uratować życie myszki i upolować namierzony okaz, trzeba szybko działać i podać chętnemu na myszkę odpowiednio dużą przynetę. Najlepiej myszkę. :D Wysłałem ci fotki mojej i już walczyłabyś z władcą dołka. Fakt że nie na muchówkę. :) ;) Share this post Link to post Share on other sites
franek88 23 Report post Posted July 27, 2016 Nagle wyłania się z gąszczu mała myszka i goniąca ją łasiczka. Jedyną szansą na uratowanie mysiego żywota jest skok do wody, co też myszka uczyniła. Łasiczka z dziwną miną zatrzymała się tuż przed nurtem rzeczki, szkoda chyba było jej moczyć swe piękne futerko, za to obserwowała swą niedoszłą zdobycz jak ta mysiowym stylem płynie na drugi brzeg, w zasadzie tuż pod moje nogi. Z ciemnego dołka tuż za myszką wyłoniło się cielsko mojego klenia, myszka dodała gazu ile tylko fabryka dała, klenik już otwierał pyszczek, spostrzegł jednak że myszka ucieka prosto pod moje nogi. Klenisko się tylko obróciło i z trudnością z powrotem schowało się w swoim dołku, Myszka natomiast uratowała swoje życie. Oj ciężki jest los małych szarych stworzonek. Woda miała się okazać wybawieniem przed pazurkami futrzanego drapieżcy, tu jednak czekał jeszcze większy i groźniejszy amator mysich pływaków. :P Wiedziała myszka gdzie uciekać:) Super zdjęcia pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
marcin wojtczak 99 Report post Posted July 27, 2016 Z dziwnych żadkich przypadków to widziałem tylko kiedyś dużego klenia jak z zaciekawieniem oglądał zaskrońca który przepływał pilice. Jednak tamten chyba tylko chciał sobie popatrzeć na węża. Te klenie to jednak ciekawskie ryby. Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted July 27, 2016 Kalendarz dla wedkarzy Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted July 27, 2016 Jaki wędkarski wniosek z tego zdarzenia? Żeby uratować życie myszki i upolować namierzony okaz, trzeba szybko działać i podać chętnemu na myszkę odpowiednio dużą przynetę. Najlepiej myszkę. :D Wysłałem ci fotki mojej i już walczyłabyś z władcą dołka. Fakt że nie na muchówkę. :) ;) Chyba pokuszę się na wykonanie imitacji myszki,te klenisko nie może wyjść mi z głowy :) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted July 27, 2016 Kalendarz dla wedkarzy masz w planach ? A chętnych na takowy jest dużo??? :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted July 27, 2016 A chętnych na takowy jest dużo??? :rolleyes: Ryzykowne i zarazem retoryczne pytanie zadajesz. :) ;) Co do kleniska, myślisz że byłabyś go w stanie czymś skusić? Druga podpuszczalska myszka na zanętę się nie trafi. :) Wtedy była okazja i staniełas jak wryta. Teraz nie bedziesz w stanie imitacji tak poprowadzic aby go skusić. Choć nocą, kto wie. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted July 27, 2016 W "mojej szafie" takie dwie leciwe już są ;) Stary kleń na starą mysz ... pasuje :D Share this post Link to post Share on other sites
trout master 1,589 Report post Posted July 27, 2016 Brrrrrrrr. Wyglada to jak kolekcja .... Hanibala. :D Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted July 27, 2016 Zapraszam więc do obejrzenia tej kolekcji w moim wątku :D Share this post Link to post Share on other sites
rrthc 547 Report post Posted July 27, 2016 https://m.youtube.com/results?q=czerwona%20sukienka%20fisz&sm=1 Tak patrząc na ostatnie zdjecie z muchowka na pierwszym planie to ten kawałek mi się skojarzyl. Wiem wiem nie ten kolor , ale klimat jakis taki pozytywny :) Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted July 28, 2016 A chętnych na takowy jest dużo??? :rolleyes: Dużo ? Lepiej nie , mała edycja , trudno dostepna i fajne foty . O taki kalendarz pytałem :) Remek , Melek kiedyś obiecali i cisza to może Ty coś wymyślisz . Taki kalendarz miałby szansę na przetrwanie na mojej ścianie , jakoś wytłumaczyłbym , że to jerkbaitowy :D Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 30, 2016 https://m.youtube.com/results?q=czerwona%20sukienka%20fisz&sm=1 Tak patrząc na ostatnie zdjecie z muchowka na pierwszym planie to ten kawałek mi się skojarzyl. Wiem wiem nie ten kolor , ale klimat jakis taki pozytywny :) To chyba zdecydowanie nie mój klimat Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 30, 2016 Dużo ? Lepiej nie , mała edycja , trudno dostepna i fajne foty . O taki kalendarz pytałem :) Remek , Melek kiedyś obiecali i cisza to może Ty coś wymyślisz . Taki kalendarz miałby szansę na przetrwanie na mojej ścianie , jakoś wytłumaczyłbym , że to jerkbaitowy :D Kalendarz będzie :) w limitowanej edycji Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 30, 2016 Dystrybucja wedle jakiegoś specjalnego klucza czy według kolejności zgłoszeń? ... pierwszy!!! :D Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 30, 2016 Wreszcie połowiłam na imitację myszki. Materiał sierść sarny plus ogonek z piórka koguta, oczka z gumki, hak 6.Mała gustowna myszka :P Po kilkunastu dniach od mojego spotkania z myszką, łasiczką i olbrzymim kleniem, znowu zjawiłam sie w tym samym miejscu tym razem z imitacją myszki. Podchodziłam ostrożnie do dołka z klenikami, kilka wymachów muchówką i imitacja myszki opadła na wodę. Plum wzbudziło w klenikach duże zainteresowanie. Szkoda że najodważniejszy nie okazał się jednocześnie tym największym, miał około 45-50 cm, Dogonił myszkę która lekko smużyła otworzył szerooooko pyszczek i zassał przynęte, nawet nie musiałam zacinać. Szybki gwałtowny odjazd prosto w korzenie drzewa. A co tam się działo! - młynki , młynki , młynki. Po kilku minutach walki lądowanie w podbieraku. Piękny Klenik na małą bezbronną myszkę. Kleniki jak koty lubią włochate szare stworzonka. Ten mój klenik był wyjątkowo waleczny i umięśniony, chyba to mysie mięsko służy klenikom. Dopięłam swego - Klenik na imitację myszki :wub: Krótki filmik z pożegnaniem :rolleyes: https://www.youtube.com/watch?v=A1v2XItJ5ko Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 30, 2016 Dystrybucja wedle jakiegoś specjalnego klucza czy według kolejności zgłoszeń? ... pierwszy!!! :D Raczej kto pierwszy ten lepszy :) w innym wypadku mogą być fochy B) ''On dostał a ja nie'' Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 30, 2016 No to super :) odsyłam do poprzedniego mojego wpisu ;) ...a gdyby była potrzebna jakaś pomoc przy sesjach fotograficznych... :rolleyes: :D Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted August 30, 2016 No to super :) odsyłam do poprzedniego mojego wpisu ;) ...a gdyby była potrzebna jakaś pomoc przy sesjach fotograficznych... :rolleyes: :D Mój fotograf jest niezastąpiony ;) :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 30, 2016 To widać, widać :) Same lub ze statywu te filmy i foteczki się nie zrobiły ;) Gratuluję konsekwencji, dopadłaś swego klenika :) Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted August 30, 2016 Kalendarz będzie :) w limitowanej edycji Super! Zapisuje sie na liste oczekujacych ☺ Share this post Link to post Share on other sites