Eluska 4,088 Report post Posted April 28, 2015 Bez urazy Elu. ;) Ja z tych mniej wrażliwych :P luzik Share this post Link to post Share on other sites
adashhh 694 Report post Posted April 28, 2015 100 odpowiedzi w 4 dni to jest start! Jak tak dalej pójdzie to za rok przegonisz temat Tomka :) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 28, 2015 Dzisiaj weny brak,kiedy pada nuda dopada trzeba sobie trochę humor poprawić :) Share this post Link to post Share on other sites
Robson2 5 Report post Posted April 29, 2015 Ehhh… panowie wierzmy dalej, że istnieją kobiety, które tak jak my przedzierają się przez krzaki nad pstrągowymi rzekami, fascynują się wędkarstwem, robią woblery, fachowo opisują ich pracę… Niech ta bajka tutaj trwa dalej ;) Taka pierwotna nadzieja drzemie w nas od zawsze ale wiadomo, że tak nie może być. Myślę, że wręcz byłoby to zagrożeniem dla istnienia gatunku ludzkiego ;) Jako, że to wątek autorski to odniosę się do malowania woblerów, bo jest ono niewątpliwie kobieco wiarygodne :) Wzory kapitalne i jestem pewny, że sprawdziłyby się przy łowieniu kleni na moich miejscówkach. Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 29, 2015 Nie muszę udowadniać że nie jestem wielbłądem ;) Widać są wyjątki od reguły,a wątpiący zawsze się znajdą. I tak będę robić swoje :P W mojej okolicy znam wszystkie odludne miejsca i zakamarki w promieniu 10 km.Żadne krzaki mi nie straszne. Mój tata zaraził mnie łazikowaniem po takich miejscach. Pozdrawiam nieprzekonanego sąsiada z warszawy :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Robson2 5 Report post Posted April 29, 2015 Ależ ja jestem w pełni przekonany co do kobiecej ręki w malowaniu tych woblerów :) W końcu wystarczy jeden rzut oka na nie żeby to stwierdzić. Ja napisałem o szerszej perspektywie tematu kobiet – wędkarek :) Zresztą na początku napisałaś, że od niedawna i za sprawą kolegi wędkarza zainteresowałaś się bliżej woblerami. Fajnie, że masz takie zainteresowania i całkiem serio dostrzegam w tym wykończeniu woblerów walory zarówno kolekcjonerskie jak i użytkowe :) Share this post Link to post Share on other sites
wobler130 459 Report post Posted April 29, 2015 Przez to "haha" czuje się jakbym kolegę @Kielo czytał :P tylko uśmieszków jeszcze brakuje :lol: Haha, Pride, traktuję to jako komplement ,odkąd pojawiłem sie na forach pisze to moje ,,haha" , bo po prostu dużo sie śmieje. Uśmieszków raczej nie bedzie , to już tylko do Pana Tomka należy .. haha! :D . Sorry za off... Share this post Link to post Share on other sites
xnt@ 267 Report post Posted April 29, 2015 Dzisiaj odebrałem wobki od Eluski. Jestem pozytywnie zaskoczony, wypieszczone jak z rąk kobiety. Testy będą jak znajdę czas i pogoda pozwoli bo ostatnio za bardzo wieje. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
pietrus 823 Report post Posted April 29, 2015 Czyli juz wobki od Eluski poszły w Swiat. Teraz tylko czekac na fotki metrowych ryb złowionych na nich. Share this post Link to post Share on other sites
anowi 38 Report post Posted April 29, 2015 Juz widze oczyma wyobrazni wielkiego szczupaka, ktory sie zastanawia czy dzisiaj dla odmiany, na kolacje reksia nie wpier... (zjesc:)) Share this post Link to post Share on other sites
Sebalos 2,295 Report post Posted April 29, 2015 Się nabijacie ,a kariera Eli rozkwita jak jej kwiatki na wobkach :good: Pewnie skrzynkę priv ze 2 razy dziennie ma zapchaną :wub: Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 29, 2015 Się nabijacie ,a kariera Eli rozkwita jak jej kwiatki na wobkach :good: Pewnie skrzynkę priv ze 2 razy dziennie ma zapchaną :wub: Panowie odważni tylko do hejtowania :P Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted April 29, 2015 Fajnie się prezentuje na tle mieczyków, molinezji i skalarów. ;) Share this post Link to post Share on other sites
pele 219 Report post Posted April 29, 2015 Jak dla mnie to mosiężne mieczykow nie widzę ale mogę się mylić Share this post Link to post Share on other sites
pele 219 Report post Posted April 29, 2015 Molinezje miało być pieprz....tablet. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted April 30, 2015 Molinezje miało być pieprz....tablet. Jakżeż nie ma jak są i to tzw. ostropłetwe złote. Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 30, 2015 (edited) Jakżeż nie ma jak są i to tzw. ostropłetwe złote. Zgadza się.Poza tym Pterophyllum scalare ,Gymnocorymbus ternezi (żałobniczki),Pangio kuhlii (piskorki) i oczywiście Ancistrus Multispinis ( glonojad ancisturus ).Moje oczko w głowie :) Edited April 30, 2015 by Eluska Share this post Link to post Share on other sites
pele 219 Report post Posted April 30, 2015 Zwracam honor byłem pewien że same molinezje. Ups. Wszystko przez tą zbliżającą się magiczną datę 01-05! Share this post Link to post Share on other sites
Tomek O 1,717 Report post Posted May 1, 2015 Już po teście. ;) http://xntspinningtrout.blogspot.com/2015/05/majowka.html Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted May 1, 2015 Już po teście. ;) http://xntspinningtrout.blogspot.com/2015/05/majowka.html Teraz dziewczyna z domu nie wyjdzie, bo z zamowieniami sie nie wyrobi :) Share this post Link to post Share on other sites
xnt@ 267 Report post Posted May 1, 2015 Cicho bo mi ryby mięsiarze wyłapią, dzisiaj pogoniłem amatora w miejscu niedozwolonym. Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted May 1, 2015 Dziękuje za polecenie :) Życzę samych udanych połowów na kwieciste woblery ;) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted May 1, 2015 Dzisiaj znów glinianki,fajne akweny dość głębokie jak na mazowieckie możliwości- 4-8m głębokości Jeden kontakt ze szczupakiem około 2-3 kg,niestety spadł po kilku minutach walki Poszalał,poszalał i się uwolnił Łowiłam na dużego woblerka z jedna kotwica bez zadziorków Pogoda deszczowa i wietrzna,ale słonko co jakiś czas aż miło :) Share this post Link to post Share on other sites
mirko filipovic 594 Report post Posted May 1, 2015 Zuch dziołcha i deszcu sie nie boji Share this post Link to post Share on other sites