Eluska 4,088 Report post Posted April 26, 2015 (edited) Praca kwiecistego wobka https://www.youtube.com/watch?v=AKtuXvoqrdI&feature=youtu.be Edited April 26, 2015 by Eluska Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 26, 2015 Fajnie jest się dotlenić parę godzin nad wodą po przetańczonej nocce ;) Byłam nad mazowiecka rzeczka Jeziorka w której są niedobitki pstrąga , niestety po przepłynięciu stada kajakarzy :angry: trzeba było się ewakuować na spokojniejszy akwen Testowałam & regulowałam woby Na przemontowana obrotówkę połakomił się mały niewymiarowy szczupaczek ok.40cm...wrócił cały i zdrowy z powrotem do glinianki :) Na koniec wyprawy spotkałam na mojej ścieżce w kierunku samochodu małą myszkę,była tak bardzo przestraszona że dała się nawet pogłaskać Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted April 26, 2015 A to przypadkiem nie wobler od @pride, bo taki nieruchawy :) Share this post Link to post Share on other sites
xnt@ 267 Report post Posted April 27, 2015 Jak można to chciałbym odkupić jednego kwiatka, mogę się też zrewanżować kogutami :). Fajną miejscówkę masz na tym filmie, powinien stać jakiś kropas. Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted April 27, 2015 Fajnie jest się dotlenić parę godzin nad wodą po przetańczonej nocce ;) (...) Dział Lure rządzi się specyficznymi prawami. Ktoś, kiedyś zaczął oklejać woblery folią aluminiową; zaraz wszyscy rzucili się na folię. Potem ktoś pokazał łamańce; zaczęto robić łamańce. W zeszłym roku ktoś rozpoczął trend na woblery realistyczne, i już nasi twórcy mierzą się z tematem. Dzisiaj pokazano w dziale zgrabne nogi. Lękam się zaglądać w wątki kolegów ... :) ;) Share this post Link to post Share on other sites
Zed Zgred 1,925 Report post Posted April 27, 2015 Jeśli jest tak jak mówią że wiara w przynętę to połowa sukcesu to masz ogromną przewagę nad resztą twórców ;) Piękne wyroby, mój faworyt czarny kot nocą :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted April 27, 2015 Dział Lure rządzi się specyficznymi prawami. Ktoś, kiedyś zaczął oklejać woblery folią aluminiową; zaraz wszyscy rzucili się na folię. Potem ktoś pokazał łamańce; zaczęto robić łamańce. W zeszłym roku ktoś rozpoczął trend na woblery realistyczne, i już nasi twórcy mierzą się z tematem. Dzisiaj pokazano w dziale zgrabne nogi. Lękam się zaglądać w wątki kolegów ... :) ;) Wzrośnie sprzedaż golarek do nóg oraz wosków? Share this post Link to post Share on other sites
adashhh 694 Report post Posted April 27, 2015 Praca kwiecistego wobka https://www.youtube.com/watch?v=AKtuXvoqrdI&feature=youtu.be a gdzie zgubiłaś jedną kotwicę :P Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 A to przypadkiem nie wobler od @pride, bo taki nieruchawy :) Nie.A skąd wiesz że wobler Prida z tych działąjących powoli? :ph34r: :o Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 Dział Lure rządzi się specyficznymi prawami. Ktoś, kiedyś zaczął oklejać woblery folią aluminiową; zaraz wszyscy rzucili się na folię. Potem ktoś pokazał łamańce; zaczęto robić łamańce. W zeszłym roku ktoś rozpoczął trend na woblery realistyczne, i już nasi twórcy mierzą się z tematem. Dzisiaj pokazano w dziale zgrabne nogi. Lękam się zaglądać w wątki kolegów ... :) ;) Reksiów ani kwiatów jeszcze nikt nie zaczął malować więc chyba nie ma się czego bać ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted April 27, 2015 Nie.A skąd wiesz że wobler Prida z tych działąjących powoli? :ph34r: :o A trudno żeby działał szybko leżąc na trawie :P ;) Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 5 cm pływające kleniowo / sandaczowe co nie znaczy że pstrąg im nie przepuści Schodzą na ok.1-1,5 m w nurcie prowadzone pod prąd,lekkie lusterkowanie Drut przez całego woblera,ster polwęglan 7 cm pływające Schodzą 1,5-2 m Praca podobna do 5 cm z tym że amplituda wychyleń nieco mniejsza,a lusterkowanie większe drut przez całego woblera,waga 5-6 g Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 Jak można to chciałbym odkupić jednego kwiatka, mogę się też zrewanżować kogutami :). Fajną miejscówkę masz na tym filmie, powinien stać jakiś kropas. Zapraszam Priv. Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted April 27, 2015 No,- trochę mi szczęka opadła :D bo jak zobaczyłem pierwsze Twoje wobki w innym wątku to pomyślałem sobie,- kolejny obleśny dziad w pochlapanym pomidorową podkoszulku z piwkiem we włochatej spoconej łapie podszywa się pod kobietę i czeka aż najbardziej napaleni będą się gimnastykować :lol: :lol: :lol: :lol: A tu sympatyczna, miła (sądząc po wpisach) kobieta .... Fajnie, że jesteś tu :) jest jak nigdy dotąd szansa, że Ci co to liczą niezbędne kropki i paski na "ciałach" woblerów i nóżki w muchach dostaną pstryczka w nos :lol: pozdrawiam starszy pan Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 No,- trochę mi szczęka opadła :D bo jak zobaczyłem pierwsze Twoje wobki w innym wątku to pomyślałem sobie,- kolejny obleśny dziad w pochlapanym pomidorową podkoszulku z piwkiem we włochatej spoconej łapie podszywa się pod kobietę i czeka aż najbardziej napaleni będą się gimnastykować :lol: :lol: :lol: :lol: A tu sympatyczna, miła (sądząc po wpisach) kobieta .... Fajnie, że jesteś tu :) jest jak nigdy dotąd szansa, że Ci co to liczą niezbędne kropki i paski na "ciałach" woblerów i nóżki w muchach dostaną pstryczka w nos :lol: pozdrawiam starszy pan To znaczy się że były przypadki podszywanych kobiet na tym forum? :blink: haha Niech liczą,niektórzy już tak mają :lol: Dzięki za dobre słowo Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted April 27, 2015 To znaczy się że były przypadki podszywanych kobiet na tym forum? :blink: haha Jakich pełno w necie ;) Share this post Link to post Share on other sites
wedkarzyk1 408 Report post Posted April 27, 2015 5 cm pływające kleniowo / sandaczowe co nie znaczy że pstrąg im nie przepuści Schodzą na ok.1-1,5 m w nurcie prowadzone pod prąd,lekkie lusterkowanie Drut przez całego woblera,ster polwęglan 7 cm pływające Schodzą 1,5-2 m Praca podobna do 5 cm z tym że amplituda wychyleń nieco mniejsza,a lusterkowanie większe drut przez całego woblera,waga 5-6 g Elcia fajnie ze postanowiłaś zaprezentować swoje woblerki . Na pewno jest szansa ze wypełnisz lukę na spiningowym rynku przynęt , wielu z nas wędkuje w towarzystwie pociech lub ładniejszych połówek i tutaj masz pełen monopol :) . Ale bardzo ciekaw jestem twoich bardziej rybich woblerów :D widzę ze gdzieś tam się przewijają ale tylko na drugim planie :) . Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 Elcia fajnie ze postanowiłaś zaprezentować swoje woblerki . Na pewno jest szansa ze wypełnisz lukę na spiningowym rynku przynęt , wielu z nas wędkuje w towarzystwie pociech lub ładniejszych połówek i tutaj masz pełen monopol :) . Ale bardzo ciekaw jestem twoich bardziej rybich woblerów :D widzę ze gdzieś tam się przewijają ale tylko na drugim planie :) . Tych malowanych w bardziej tradycyjny sposób na razie mam malutko,tymczasem stawiam na nietypowe.Przy następnej partii porobię rybie rybki. Panie są i wędkują,nawet wczoraj spotkałam babeczkę :P A stare wygi z wąsami oglądały mój kuferek z wobkami, ich miny bezcenne :lol: Share this post Link to post Share on other sites
marcin wojtczak 99 Report post Posted April 27, 2015 (edited) Ciekawi mnie ilu z was po przeczytaniu wątku Eli zawołało swoje połowice/dziewczyny z kuchni lub z przed tv aby zobaczyły że....... no... właśnie że są takie fajne kobietki które wędkarstwa nie uznają jako zło konieczne swojego partnera.. ale... same to zło uskuteczniają i to jeszcze jak !!! a z tym goleniem nóg ... hm.... wiecie co.... może to i byłby dobry sposób w lato po przejściu kilku km w woderach co poniektórym może mniej jechałoby z woderów ) A pozatym może weźmiemy przykład z Eli że nawet na ryby trzeba wybierać się z klasą , i wyglądać nad wodą nie jak ostatni obdartusi Widywałem wielokrotnie takie osobniki gdzie sprzętowi liczonemu w tys. zł towarzyszyły ciuchy nieprane co najmniej kilka sezonów Edited April 27, 2015 by marcin wojtczak Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 27, 2015 Wzrośnie sprzedaż golarek do nóg oraz wosków? https://www.youtube.com/watch?v=lWIk5d0XtU0 1:54 Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted April 28, 2015 Ciekawi mnie ilu z was po przeczytaniu wątku Eli zawołało swoje połowice/dziewczyny z kuchni lub z przed tv aby zobaczyły że....... no... właśnie że są takie fajne kobietki które wędkarstwa nie uznają jako zło konieczne swojego partnera.. ale... same to zło uskuteczniają i to jeszcze jak !!! No no a nie pomyślałeś że co poniektórzy jak by tak otworzyli wątek Elki na fotce z nogami a potem na fotce z łowienia i pokazali swojej żonce ochoczo przy tym komentując że to koleżanka z wypraw wędkarskich to niejeden by usłyszał pogardliwą, pełną zazdrości odpowiedź - "a jaki kij będzie trzymała w dłoniach? Powiadasz że to koleżanka z ryb - ciekawe, ciekawe". :D Bez urazy Elu. ;) Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted April 28, 2015 Gratulacje. W ekspresowym iście tempie dorobiłaś się statusu "twórca", swą inwencją, pomysłowością i aktywnością zawstydzając wielu kolegów z dłuższym stażem, zarówno w lure, jak i tu, na jerku. :clappinghands: Share this post Link to post Share on other sites
wobler130 459 Report post Posted April 28, 2015 Hehe, ale sie rzeczy dzieją, kobiety woblery robią haha. Nie mówię ze źle , bo to coś nowego. Z opisami swoich wobków jest Pani bardziej profesjonalna niż niektórzy ,,goście" haha. Choć reksiu i inne te rzeczy sa bardzo fajne i oryginalne, zobaczył bym wobki pomalowane na rybki, ktoś miał podobne zachcianki już wyżej chyba haha . Powodzenia! Share this post Link to post Share on other sites
Pride 5,668 Report post Posted April 28, 2015 Hehe, ale sie rzeczy dzieją, kobiety woblery robią haha. Nie mówię ze źle , bo to coś nowego. Z opisami swoich wobków jest Pani bardziej profesjonalna niż niektórzy ,,goście" haha. Choć reksiu i inne te rzeczy sa bardzo fajne i oryginalne, zobaczył bym wobki pomalowane na rybki, ktoś miał podobne zachcianki już wyżej chyba haha . Powodzenia! Przez to "haha" czuje się jakbym kolegę @Kielo czytał :P tylko uśmieszków jeszcze brakuje :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Eluska 4,088 Report post Posted April 28, 2015 Gratulacje. W ekspresowym iście tempie dorobiłaś się statusu "twórca", swą inwencją, pomysłowością i aktywnością zawstydzając wielu kolegów z dłuższym stażem, zarówno w lure, jak i tu, na jerku. :clappinghands: Ma się to coś ;) Sztuka nowa służy twórcą,sztuka stara-odbiorcą. Share this post Link to post Share on other sites