Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Ela - fajnie , że przeżywasz swoje życie intensywnie . Masz pasję i ją pielegnujesz - niezłe prace , a na rysowanego kota  , to bym sie pisał na prezent dla Mamy , Ona kocha koty. Pozdrawiam

Chętnie narysuje kocura dla mamy,Jak coś to Priv.

Dla mnie osobiście, takie odejście od sztampy w zdobieniu przynęt jest zarówno odkrywcze, jak i niebezpieczne. O zachwycie nad kobiecością tak zdobionych przynęt już pisałem, więc nie będę się powtarzał. Masz niewątpliwie talent. Może powinnaś spróbować przyozdobić swoje przynęty (przynajmniej ich część), w nieco bardziej "rybny" sposób, choćby używając bardziej standardowe zestawy kolorów? Tu widzę niebezpieczeństwo, że Twoje woblery będą tylko ciekawostką folklorystyczną, a muszę Ci powiedzieć, iż każdy twórca jest dumny, gdy na jego przynęty są łowione ryby. Obawiam się, że mało jest tak odważnych facetów, by założyć Twojego woblera na koniec zestawu. Będą raczej dawać szansę bardziej tradycyjnym w malowaniu przynętom, nawet jeśli oznacza to "Chińszczyznę". Cóż, tacy już jesteśmy :rolleyes:

Serdecznie witaj we własnym wątku :)

No cóż Januszu nie wszytko musi być na jeden szczot  ;) Do odważnych świat należy.Panowie rzeczywiście mają strach w oczach gdy pomyślą o łowieniu na kwiecistego woblera? :doh:  Puściłam wodze inwencji twórczej nie bardzo zastanawiając się co na to druga płeć  :ph34r: A na poważnie to będą i realistyczne malowane wobki spokojnie :rolleyes:

Masz potencjał...chyba nawet eksportowy jakby co.

Takie oryginalne i niekonwencjonalne wzory, sądzę, że cieszyłyby się powodzeniem szczególnie w Japonii.

Tam, takie firmy jak Heddon, Zeal czy Saurus, mają cieszące się dużym powodzeniem oryginalnie/dziwnie/śmiesznie malowane wobki.

Sam chętnie dołożyłbym parę takich dzieł do swoich skrzynek :).

(...) .Panowie rzeczywiście mają strach w oczach gdy pomyślą o łowieniu na kwiecistego woblera? :doh:(...)

Ja trochę mam, tak szczerze mówiąc.

Wyobraź sobie, że stoję sobie w stałej miejscówce, rzucam zadowolony do wody tym ślicznym, różowym, pomalowanym w przeróżne kwiecie woblerem i nagle słyszę za sobą głos - Cześć Darek ... - Po czym koledze głos więźnie w gardle, patrzy na woblera, później na mnie, znów na woblera ...

Zaczyna unikać mnie nad wodą.

Nie odbiera telefonów.

Nie chce razem na nocne sandacze jechać ...

:)  ;)

Masz potencjał...chyba nawet eksportowy jakby co.

Takie oryginalne i niekonwencjonalne wzory, sądzę, że cieszyłyby się powodzeniem szczególnie w Japonii.

Tam, takie firmy jak Heddon, Zeal czy Saurus, mają cieszące się dużym powodzeniem oryginalnie/dziwnie/śmiesznie malowane wobki.

Sam chętnie dołożyłbym parę takich dzieł do swoich skrzynek :).

Oj rzeczywiście ciekawe te dziwadła co robią,szczególnie Saurus bardzo inspirujące  ^_^

Ja trochę mam, tak szczerze mówiąc.

Wyobraź sobie, że stoję sobie w stałej miejscówce, rzucam zadowolony do wody tym ślicznym, różowym, pomalowanym w przeróżne kwiecie woblerem i nagle słyszę za sobą głos - Cześć Darek ... - Po czym koledze głos więźnie w gardle, patrzy na woblera, później na mnie, znów na woblera ...

Zaczyna unikać mnie nad wodą.

Nie odbiera telefonów.

Nie chce razem na nocne sandacze jechać ...

:)  ;)

)))))))))) uśmiałem się ))))))

dobre dobre.... a co będzie jak ten kolega nagle zacznie sie do ciebie uśmiechać  ))))) i zaproponuje wspólną nockę na sumach )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

)))))))))) uśmiałem się ))))))

dobre dobre.... a co będzie jak ten kolega nagle zacznie sie do ciebie uśmiechać  ))))) i zaproponuje wspólną nockę na sumach )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tak, czy siak, będę miał jednego kolegę mniej.  :D

Widzę bratnią duszę na forum :D świetne przynęty ;)

Indywidualiści trzymają się razem  ;) Podziękowała

A tak swoją droga włożyłaś Ela kij w mrowisko )))))

Wielu z nas po cichu czekało na ten momęt  i obawiało się jednocześnie tego momętu gdy na scenie pojawi się kobietka która może okazać sie lepsza w tym lurebuildingowym hobby od nasz wszystkich 

Jesteś jedną z bardzo bardzo nielicznych kobiet które wkładając do wędkarstwa swoje serce 

Wiem że jedna z Polek buduje wędki i znam jedną Mołdawianke która także robi woblery i co ciekawe  robi też drewniane kołowrotki muchowe !!!! ma firme zajmującą sie obróbką drewna cnc

Licze na to że twoje zdolności rozwiną sie  i... wielu facetów zakasujesz na dzień dobry )))

trzymam kciuki 

Edited by marcin wojtczak

Tak, czy siak, będę miał jednego kolegę mniej.  :D

To jest argument :lol:​ ,muszę mieć to na uwadze przy następnym malowaniu :whistling:

A tak swoją droga włożyłaś Ela kij w mrowisko )))))

Wielu z nas po cichu czekało na ten momęt  i obawiało się jednocześnie tego momętu gdy na scenie pojawi się kobietka która może okazać sie lepsza w tym lurebuildingowym hobby od nasz wszystkich 

Jesteś jedną z bardzo bardzo nielicznych kobiet które wkładając do wędkarstwa swoje serce 

Wiem że jedna z Polek buduje wędki i znam jedną Mołdawianke która także robi woblery i co ciekawe  robi też drewniane kołowrotki muchowe !!!! ma firme zajmującą sie obróbką drewna cnc

Licze na to że twoje zdolności rozwiną sie  i... wielu facetów zakasujesz na dzień dobry )))

trzymam kciuki 

Bójcie się nadchodzę!!! :D

Gdyby takie kolorki robił facet to byłby to jakiś problem (na zlotach :D  itd) a woblerki nazwałbym  "Biedronie" i raczej bym takiego nie użył :D  by koledzy nie mieli rozterek :D .

Z ręki kobiecej to biorę w ciemno na prezenty i na specjalne okazje :D , tym bardziej, że podobno łowne i niejedna kobiałka je doceni ;)

Gdyby takie kolorki robił facet to byłby to jakiś problem (na zlotach :D  itd) a woblerki nazwałbym  "Biedronie" i raczej bym takiego nie użył :D  by koledzy nie mieli rozterek :D .

Z ręki kobiecej to biorę w ciemno na prezenty i na specjalne okazje :D , tym bardziej, że podobno łowne i niejedna kobiałka je doceni ;)

ja piernicze ))))

dawno się tak nie uśmiechałem czytając posty na wędkarskim forum )))))

"biedronie"))))))))))))

no ale  .... na słupskie torcie i łosośki powinny być skuteczne ))))) miały by przecież urzędowe poparcie ))))

Ech koledzy, wyszła łania na łąkę i wilki zawyli.  :D 

Elka masz talent i wobki robisz pierwsza klasa a to że wędkujesz tym większym plusem dla Ciebie jako twórczyni. ;)

Ech koledzy, wyszła łania na łąkę i wilki zawyli.  :D

Elka masz talent i wobki robisz pierwsza klasa a to że wędkujesz tym większym plusem dla Ciebie jako twórczyni. ;)

Nie taki wilk straszny,jak go malują ... :rolleyes:

52AZjae.jpg

Gratuluje odwagi, tak wystartowac w tym, jakby nie bylo meskim swiatku. I odrazu zrobic takie zamieszanie ;)

Jesli woblerki ladnie pracuja, to co do kolorow to lowne. Teraz nikt sie nie chce przyznac, ale pocichu mowia jakie to rozowe gumy byly skuteczne w zeszlym sezonie :D

Gratuluje odwagi, tak wystartowac w tym, jakby nie bylo meskim swiatku. I odrazu zrobic takie zamieszanie ;)

Jesli woblerki ladnie pracuja, to co do kolorow to lowne. Teraz nikt sie nie chce przyznac, ale pocichu mowia jakie to rozowe gumy byly skuteczne w zeszlym sezonie :D

Może nakręcę filmik jak pracują- w niedziele szykuje się wypad na ryby :)

Pewnie ze warto wstawic jakis filmik :) 

Trzy strony watku w pol dnia, chyba nikt nie mial takiego startu :D 

Teraz nikt sie nie chce przyznac, ale pocichu mowia jakie to rozowe gumy byly skuteczne w zeszlym sezonie :D

Jak to nie, Melek przecież maluje różowe piranie i ponoć są bardzo łowne. ;)

Filmik z pracy wobków by się przydał, zapewne miała byś wtedy Elu zapełnioną skrzynkę priv od zamówień. :D

Na film musicie jeszcze poczekać

Tymczasem macie tu troszkę do pooglądania  :)

rWi7yq4.jpg

KAakj7c.jpg

X9EbeMf.jpg

TsYJAZc.jpg

jRqrDNu.jpg

qYD6aua.jpg

V7Zxch5.jpg

efhwsPv.jpg

Ale czad! Te z Reksiem sà the best. Ręcznie to malujesz ?

Wszystkie moje woblery są ręcznie malowane,to nie jest żadna kalkomania czy naklejki

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...