ziober 51 Report post Posted August 25, 2015 Gwarancja na ponton jest 3 letnia. Potwierdzona dowodem zakupu? Proszę podać (bo na stronie brak informacji) jaki podmiot (osoba) jest gwarantem tego 3 letniego serwisowania ...czyli z kim zawierana jest umowa kupna-sprzedaży. Share this post Link to post Share on other sites
tomasxt 968 Report post Posted August 26, 2015 Z producentem Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted August 26, 2015 Potwierdzona dowodem zakupu? Proszę podać (bo na stronie brak informacji) jaki podmiot (osoba) jest gwarantem tego 3 letniego serwisowania ...czyli z kim zawierana jest umowa kupna-sprzedaży. Ja kupuje bezposrednio z fabryki gdzie są wyprodukowane pontony. Gwarancja na każdy ponton jest od producenta i to nie ma nic w spolnego z tym czy został ponton kupiony i og kogo. Jeśli cos jest nie tak z pontonem to proszę wszytkie pytania kierować do mnie, ja do wysyłam do producenta. 3 lata od momentu zakupu jest gwarancja na ponton. Ponton sie wymienia na nowy lub w naprawia się kosztem producenta. Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 27, 2015 (edited) Witam serdecznie. <<edit>> Mam do Państwa pytanie: czy zna ktoś portały wędkarskie na terenie innym Państw EU a m. im Słowacji. Teraz wchodze w tamten rynek i tak naprawdę jest ciężko. Będę wdzięczny za pomoc. Edited October 27, 2015 by mario Share this post Link to post Share on other sites
maweric 401 Report post Posted October 28, 2015 Ja też mam pytanie. Nie znalazłem Twojej firmy kolego CEIDG , czy Wasza Firma zarejestrowana jest na terytorium Polski ??? Jeśli TAK to proszę o NIP. Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 28, 2015 Ja też mam pytanie. Nie znalazłem Twojej firmy kolego CEIDG , czy Wasza Firma zarejestrowana jest na terytorium Polski ??? Jeśli TAK to proszę o NIP. Witam. Firma nie jest zarejestrowana na terytorium Polski. Share this post Link to post Share on other sites
Wesol 1,630 Report post Posted October 28, 2015 Fajna cena ale... no właśnie to ale jest ryzykowne. Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 28, 2015 (edited) Fajna cena ale... no właśnie to ale jest ryzykowne. .... To ponowna próba reklamowania swojej strony, w celu uzgodnienia zasad reklamy proszę o kontakt biuro@jerkbait.pl Edited October 28, 2015 by milupa Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 30, 2015 Naprawdę nie rozumiem dlaczego blokują mnie moderatorzy, kiedy probuje skomentować opinie o sobie od innym użytkowników forum. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted October 30, 2015 Może dlatego że prowadzisz działalność gospodarczą i wstawiasz linki bez uzgodnienia z właścicielem forum, dodatkowo jakbyś raczył zapoznać się z zasadami tworzenia postów byłoby fajnie. Nie tworzymy kolejnych wpisów podrząd tylko edytujemy poprzedni. Share this post Link to post Share on other sites
tomasxt 968 Report post Posted October 31, 2015 Fajna cena ale... no właśnie to ale jest ryzykowne. Jeżeli sam go nie uszkodzisz to raczej nie ma co się stać temu pontonowi... A jeżeli uszkodzisz to chyba i tak gwarancja takich rzeczy nie uznaje... Share this post Link to post Share on other sites
Wesol 1,630 Report post Posted October 31, 2015 Zamierzam kupić pływadło i tak się zastanawiam, ewentualnie przesyłka za pobraniem wchodziłaby w grę. Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 31, 2015 Zamierzam kupić pływadło i tak się zastanawiam, ewentualnie przesyłka za pobraniem wchodziłaby w grę. Tak, jaknajbardizej. Share this post Link to post Share on other sites
mariuszwf 179 Report post Posted October 31, 2015 Tokarex, na kolibri daje 8 lat gwarancji :) Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted October 31, 2015 Tokarex, na kolibri daje 8 lat gwarancji :) Tak, daje 8 lat :) Share this post Link to post Share on other sites
Voldemort 1,016 Report post Posted October 31, 2015 Tokarex, na kolibri daje 8 lat gwarancji :) Daje ale ..... ta gwarancja strasznie drogo kosztuje :P Dobrze Kolega @tomasxt napisał powyżej "Jeżeli sam go nie uszkodzisz to raczej nie ma co się stać temu pontonowi... A jeżeli uszkodzisz to chyba i tak gwarancja takich rzeczy nie uznaje..." Share this post Link to post Share on other sites
maweric 401 Report post Posted October 31, 2015 Daje ale ..... ta gwarancja strasznie drogo kosztuje :P Dobrze Kolega @tomasxt napisał powyżej "Jeżeli sam go nie uszkodzisz to raczej nie ma co się stać temu pontonowi... A jeżeli uszkodzisz to chyba i tak gwarancja takich rzeczy nie uznaje..." A co do drogiej gwarancji to: Wszyscy dobrze piszecie, tylko że to nie gwarancja tyle kosztuje tylko podatki, a mianowicie cło i podatek Vat. Sam Vat to 23% dodane do ceny. BCpoland to nie firma zarejestrowana w Polsce płacąca podatki i taka, którą możesz podać do sądu w razie jakiegoś problemu. To Pan X nie płacący podatków , podszywający się tylko pod Firmę z założoną stroną www. Kupuje na Ukrainie w sklepie lub nawet u producenta ponton ( oczywiście na paragon ) i omija 25% podatków przywożąc na lewo pontony do Polski bez cła , podatków itd. i znowu pomijając podatek od sprzedaży (dochodowy 19%) sprzedaje . I dzięki tej całej procedurze cena jest atrakcyjna, ale nie ma to nic wspólnego z ceną gwarancji. Share this post Link to post Share on other sites
asafa 229 Report post Posted November 4, 2015 (edited) A co do drogiej gwarancji to: Wszyscy dobrze piszecie, tylko że to nie gwarancja tyle kosztuje tylko podatki, a mianowicie cło i podatek Vat. Sam Vat to 23% dodane do ceny. BCpoland to nie firma zarejestrowana w Polsce płacąca podatki i taka, którą możesz podać do sądu w razie jakiegoś problemu. To Pan X nie płacący podatków , podszywający się tylko pod Firmę z założoną stroną www. Kupuje na Ukrainie w sklepie lub nawet u producenta ponton ( oczywiście na paragon ) i omija 25% podatków przywożąc na lewo pontony do Polski bez cła , podatków itd. i znowu pomijając podatek od sprzedaży (dochodowy 19%) sprzedaje . I dzięki tej całej procedurze cena jest atrakcyjna, ale nie ma to nic wspólnego z ceną gwarancji. A myślisz, że Tokarex jako jedyny dystrybutor na Polskę, ma cenę wyjściową taką jak w cennikach, które krążą po sieci? Z nich wynika, że nawet po doliczeniu cła i podatku, wychodzą na tym baaaardzo dobrze. Mi osobiście taka polityka cenowa nie podoba się, bo jadą na tym koniku(wyłączność) już wiele lat. Coś się w temacie ruszyło, bo na alle już nie tylko oni oferują pontony Kolibri a to im dało zapewne do myślenia i zjeżdżają z cenami i oby tak dalej. Edited November 4, 2015 by asafa Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted November 4, 2015 (edited) Nie rozumiem jednego. Jakim cudem BC Poland daje na pontony gwarancję 3-letnią producenta, a Tokarex na te same pontony daje 8 lat producenta? Sam mam Kolibri kupiony na allegro (nie pamiętam od kogo), gdzie z tego co pamiętam, gwarancja jest 2 letnia, realizowana poprzez tego sprzedawcę (jak zniknie, to szukaj wiatru w polu...). Mój ponton pochodzi z Ukrainy na pewno, bo ma nawet "ruskie" instrukcje obsługi ;) Kupiłem go ok 800 taniej niż proponowano w Tokarexie. Edited November 4, 2015 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
maweric 401 Report post Posted November 4, 2015 Zdrowa konkurencja to dobry objaw, i to się chwali . Nie interesuje mnie polityka np Tokarexu, jest to prywatna Firma, ma swoje założenia, z cenami robi co chce, natomiast konkurencja nie śpi , wchodzą nowe firmy na rynek i rzeczą normalną że będą musieli spuścić ( spuszczają ) z ceny . Nie popieram jednak przemytu ( przywiezienie 1 szt. dla siebie rzecz normalna ) , podszywania się pod legalną Firmę, nawet jeśli ma to obniżać ceny na rynku. Share this post Link to post Share on other sites
maweric 401 Report post Posted November 4, 2015 Nie rozumiem jednego. Jakim cudem BC Poland daje na pontony gwarancję 3-letnią producenta, a Tokarex na te same pontony daje 8 lat producenta? Sam mam Kolibri kupiony na allegro (nie pamiętam od kogo), gdzie z tego co pamiętam, gwarancja jest 2 letnia, realizowana poprzez tego sprzedawcę (jak zniknie, to szukaj wiatru w polu...). Mój ponton pochodzi z Ukrainy na pewno, bo ma nawet "ruskie" instrukcje obsługi ;) Kupiłem go ok 800 taniej niż proponowano w Tokarexie. @Żbiku BC Poland to nie Firma , to prywatny importer , kupuje na paragon na Ukrainie w sklepie wwozi do Polski bez opłat . W sklepie dostaje paragon i gwarancje na 3 lata i taką daje klientowi. A nawet jak dostanie 5 to klientowi daje 3 , dowodu gwarancji i warunków klient nie dostaje ( ty też nie dostałeś ) i po temacie, Jeśli coś akurat się stanie z pontonem , a sprzedawca jeszcze ma zbyt to pewnie Ci naprawi , wywiezie na Ukrainę do sklepu w którym kupił i tam sam zareklamuje. Jak przestanie mu iść sprzedaż zmieni nr. tel. a Ty zawieziesz do naprawy do Tokarexu. Wracając do gwarancji, gwarancja producenta nie znajdziesz nigdzie na stronie " gwarancja producenta 8 lat " gwarancję 8 lat daje Tokarex , Słowacja - gwarancja na kolibrii 2 lata , Czechy 2 lata , itd Share this post Link to post Share on other sites
bcpoland 1 Report post Posted November 5, 2015 No jak tutaj można coś odpowiedzieć jak admin blokuję każdą wiadomość. Panie, administratorze, proszę chociażby treść tej wiadomości mojej wysłać mi na e-mail. A to ja zbieram wszystkie pytanie, odpowiadam,a mnie potem blokują. Krótko jeszcze raż. 1) Placimy podatki 2) Jeśteśmy oficjalnym dealerem (dokładnie przedsiębiorstwo prywatne) na Ukrainie @tomasxt @maweric @Żbiku @asafa @Voldemort Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted November 5, 2015 No jak tutaj można coś odpowiedzieć jak admin blokuję każdą wiadomość. Panie, administratorze, proszę chociażby treść tej wiadomości mojej wysłać mi na e-mail. A to ja zbieram wszystkie pytanie, odpowiadam,a mnie potem blokują. Krótko jeszcze raż. 1) Placimy podatki 2) Jeśteśmy oficjalnym dealerem (dokładnie przedsiębiorstwo prywatne) na Ukrainie @tomasxt @maweric @Żbiku @asafa @Voldemort Proszę Państwa - za chwilę nastąpi blokada konta. Share this post Link to post Share on other sites