Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
danielg

1 Targi rękodzieła Wędkarskiego w Europie

Recommended Posts

Mi bardzo przypadł pana pomysł. Pojawie się na pewno obejrzeć wyroby polskich i zagranicznych rękodzielników. Tak to czasem jest że jak komuś wychodzi coś to trzeba mu w tym przeszkodzić :). Ale trzeba się podnosić i przebrnąć przez takie przeszkody. Zazwyczaj po dużych trudach można tylko osiągnąć coś ważneg. Pozdrawiam

Rob swoje i sie nie przejmuj ;) Polskie piekielko olewaj, niech sie kisza frustraci w swoim wlasnym sosie  :lol:

Jerkbaiit ma największą rzeszę wykonawców, jest tutaj inna kultura wypowiedzi której mogą zazdrościć inne fora. Mamy pewne pomysły, dużo dobrego można zrobić aby wzmocnić imprezę tylko nie wiem czy dam radę wszystko zorganizować.

Milupa, odpowiedziałem omyłkowo na twoją informacje do głownego admina tak jak poleciłeś na biuro@jerkbait.pl. Myślę że jeśli on nie stwierdzi naruszeń w tym względzie to nie będzie problemu. Zrobiłem dokładnie tak jak prosiłeś. Czekam na odpowiedź. ZObaczymy co z tego wyjdzie

Dziękuję za odpowiedź

Jerkbaiit ma największą rzeszę wykonawców, jest tutaj inna kultura wypowiedzi której mogą zazdrościć inne fora. Mamy pewne pomysły, dużo dobrego można zrobić aby wzmocnić imprezę tylko nie wiem czy dam radę wszystko zorganizować.

Doszukujesz się złych intencji wśród komentarzy, krytyki i porównujesz do sytuacji z innych portali, a czy pomyślałeś dlaczego część osób może podchodzić sceptycznie?

Może dlatego że wygląda jakbyś zarejestrował się tylko po to aby wypromować swoją imprezę, jak słusznie zauważyłeś mamy największą rzeszę wykonawców i to jeszcze bardziej skłania mnie do takich wniosków.

Kibicuję wszystkim inicjatywom mającym na celu promocję twórczości, jednak fajnie by było żebyś najpierw się przywitał, wziął udział w życiu forum, a następnie wystąpił z taką inicjatywą.

Nie odbieraj też proszę wszystkiego jako rzucania kłód pod nogi, może warto po prostu pobyć tu z nami i na spokojnie poznać specyfikę forum, a przekonasz się że to co odbierałeś jako atak, jest np. charakterem danej osoby.

P.S. Sam chętnie poznam warunki uczestnictwa w twojej imprezie.

Panowie,

O jakim piekle rozmawiamy? Jesli juz poruszamy temat rekodziela to czy na prawde wydaje sie Wam, ze jestesmy tacy super, czy interesujecie sie jakie woblery i na jakie ryby moga byc sprzedawane na swiatowych rynkach bo skoro aspirujemy do grona najlepszych to koniec koncow tam trzeba uderzyc.

Absolutnie nie krytykuje pomyslu czy wystawcow, trzymam za Was wszystkich kciuki mocno zacisniete ale jak na razie wybila sie jedna firma z Polski i jest nia Salmo, po nowych modelach jasno widac kierunek, w obecnym stanie widze 2-3 rekodzielnikow z jerkbait.pl ktorych produkty maja szanse na zawojowanie przy korzystnych warunkach marketingowo-produktowych, zycze jednak wszystkim powodzenia na europejskich i swiatowych rynkach. 

Pozdrawiam,

Bujo ( znany jako Bujo na jerkbaicie od wielu lat, dla przyjaciol MW ) 

Bujo czyli rozumiem ze gdyby Daniel byl tak zaawansowanym uzytkownikiem jak ty i znal zycie forum to wowczas nie powinien promowac polskiego rękodziela wedkarskiego gdyz  istnieje tylko

"2-3 rekodzielnikow z jerkbait.pl ktorych produkty maja szanse na zawojowanie przy korzystnych warunkach marketingowo-produktowych" ???????????  

Przeciez Targi jasno nakreslaja cel ich zorganizowania. Salmo jest fabryka produkujaca woblery na masowa skale a my tutaj mowimy o zwyczajnym promowaniu tworów wyrabianych recznie przez człowieków z Polski.

Traktuje jekbait jako najlepsze forum na jakie kiedykolwiek trafilem ale czasami widze ze niestety niektorzy uzytwkownicy zbyt czesto szukaja spiny i Daniel pieknie to podsumowal: "Dlaczego jeśli zaczyna się w Polsce robić coś fajnego to od razu znajduje się krytyka, szukanie dziury w całym, wyszukiwanie potknięć, błedów....?"

Ja pojawie sie na tych targach pomimo ze nie podbije nigdy zagranicznego ani polskiego rynku marketingowo-produktowego....

Pozdrawiam Grzeho

Edited by badtobone

Jeśli uzyskam zgodę rodziców to i ja przybędę z moimi mikrusami. Odgórnie zapraszam :)

Witam

Od dawna bardzo przyjemnie doświadczam tego, że nasze rękodzieło uznawane jest bardo i cenione, ale niestety -  poza naszymi granicami. 

Cieszę się, że nareszcie jest osoba, która wpadła na tak wspaniały pomysł zorganizowania targów - promujących rękodzieło.

Oczywiście zgłaszam swój akces uczestnictwa w nich.

Oczekuję potwierdzenia od organizatora.

Pozdrawiam.

Harjer :)

Powodzenia w realizacji  :) , liczę na jakąś malą namiastkę w formie fotoleracji oraz kilku słów ;) . 

Coś być Panie nie zrobił super i nowego  , to i tak znajdą sie ,, jegomoście" , co to będą krytykowali.   Czasem nie ma sensu nawet z nimi gadać, bo i tak Cię nie słuchają... ;) . Pomysł bardzo  dobry, oryginalny.  Polskie rękodzieło to bardzo wysoki poziom, widać czuć i wszystko inne. :) . Myśle ze wielu (nie tylko 2-3) kolegów mogło by sie tam pokazać.  Pokażmy sie z dobrej strony  , trzymam kciuki by wypaliło ;) . Pozdrawiam.

Witam,

Tak po krotce pare moich watpliwosci:

- wchodzi sobie nowy koles na jerkbaita i zaczyna ustawiac jak to mam sie z imienia i nazwiska przedstawiac i na pewno mam ukryte cele, oczywiscie nikczemne i na milion procent od konkurencji

- nie bylo go tutaj wczesniej, tu gdzie wszystko jest w jednym miejscu: dziale lurebuilding, gdzie nie mozna ogladac zdjec nie bedac zalogowanym, mamy tu takie targi jakich malo

- pojawiaja sie hiperoptymistyczne hasla, najwyzszy poziom, europejska elita, pierwsze... 

- mowi sie o nocnej pracy, poswieceniu ( absolutnie w to nie watpie) ale brak informacji komercyjnych czyli po co to robie i jakie sa w tym moje cele chyba ze kaze mi sie wierzyc, ze dla promocji rekodziela z milosci czystej i nieskazitelnej

- impreza zastala ogloszona na innych portalach jak fors.com.pl czy fejs niecaly miesic temu, teraz przypomniano sobie o jerkbaicie

Dla mnie wystarczy by zapalily sie czerwone lampki

Koleba badtobone z tego co pamietam cos w tym stylu tez mial organizowac, zbierac , cos ze strona, czy sie myle? Czy nie stad atak na moja osobe bo odwazylem sie napisac cos nie odpowiadajace Wam? 

Czego wreszcie oczekujecie: ze rzucimy sie z oklaskami jacy to jestescie super i wogole, jak to jestem wdzieczny, ze bede mogl przyjechac i zobaczyc praktycznie wszystko co codziennie moge obejrzec na jerkbait.pl? 

Meszczyzni, nie mowie o dzieciach sie tu wypowiadajacych jak lewy palec lewej reki krola rodbuildingu, musza byc odpowiedzialni za swoje czyny, co jesli ktos, kogos wk...il i jednoczesnie jest pracownikiem Urzedu Skarbowego, pojedzie, nakupi, posklada zamowienia. Ilu ma zarejestrowane dzialalnosci gospodarcze? To tylko szybki przyklad.

Nie wiem ile razy jeszcze musze tu napisac- kibicuje polskiemu lurebuildingowi, zostawiam w nim duzo moich ciezko zarobionych pieniedzy, zycze Wam sukcesow.

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Piskorski tez zaczynal od strugania woblerow, teraz widze je w kazdym sklepie wedkarskim, oby i Wam bylo dane jesli tego pragniecie ale jak chcecie dostawac 100 dolcow za swimbaita to musi lowic bassy, duze bassy.

,,w obecnym stanie widze 2-3 rekodzielnikow z jerkbait.pl ktorych produkty maja szanse na zawojowanie przy korzystnych warunkach marketingowo-produktowych, zycze jednak wszystkim powodzenia na europejskich i swiatowych rynkach,,

Tymi słowami trochę pojechałeś  po całości , bo każdy z twórców wkłada mase swojego serca w każdą swoją prace czy to wobler, wędka czy też inna przynęta i w tym całym nie chodzi o produkcje na skalę która zawojuje rynek europejski czy światowy bo juz przestaje być hand made ,a czysto komercyjną masówką .

Sam wybieram sie na tą imprezę i guzik mnie to interesuje czy zawojuje zagraniczne rynki ,nawet nie myślę o tym , grunt to że spotkam tam ,,wariatów''( w dobrym słowa znaczeniu) ,  takich jak jak co kupę czasu poświęcają aby dojść do czegoś  w tworzeniu swoich dzieł,    popatrzę na innych robotę , kasa w życiu to nie wszystko.

Piotr- czyli chcesz poklonow za to co robisz? Nie wyrywaj kawalka z calosci, mowilo sie o tym: ''Jak wszyscy wiecie nasze rekodzielo należy do światowej czołowki rekodzieła, cieszy sie coraz większym uznaniem w całej Europie i na innych kontynetach'' i do tego sie odnosilem a nie do kogos kto robi sobie przynety, dla siebie, kolegow czy na sprzedaz i chce je pokazac. 

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Przy imadle spedzam minimum kilka godzin tygodniowo, obecnie 20-30, jednoczesnie pomimo ze na owe muchy lowi sie bardzo duzo ryb nie aspiruje do swiatowej czolowki bo wiem jak daleko mi do nich  .....

Edited by Bujo

Koleba badtobone z tego co pamietam cos w tym stylu tez mial organizowac, zbierac , cos ze strona, czy sie myle? Czy nie stad atak na moja osobe bo odwazylem sie napisac cos nie odpowiadajace Wam? 

kolega badtobone nic nigdy nie organizowal bo jest na to za malutki i glowy do tego nie ma.... nie wiem skad wyssales taka informacje, organizuje w tym roku jedynie wypad na pstragi na rzeke Rope.  A ja Ciebie nie atakuje.... mam dosyc swoich problemow a na JB wpadam odpoczac a nie wirtualnie sie spinac heheheh 

Panowie wroćmy do tematu. Początek ze strony Daniela może i nie był najlepszy, ale ciągle ma szanse na telemarka...

Witam,

z satysfakcja przeczytalem o idei zorganizowania 1.Targow Rekodziela Wedkarskiego.

Tobie Daniel zycze wszystkiego najlepszego a imprezie wielkiego sukcesu.

Pozdrawiam

Martin

Ja z wielką przyjemnością odwiedziłbym takie targi.
Bujo wspomniał o możliwości obejrzenia rękodzieła na min. j.pl, zgadza się. Sam 95% zabawek kupuję przez net. Jednak, za niemal każdym kliknięciem żałuję, że tych 95% nie mogę wziąć w ręce przed zakupem- taka choroba. Dotyczy to zarówno tych, które znam doskonale i nano wyborów kupowanych w ciemno. Gdybym chociaż raz w roku mógł obejrzeć chociaż część z nich na żywo byłoby wręcz wspaniałe. I dokładnie tak mogę określić pomysł zorganizowania targów- wspaniały, choć zwykłym klientem- lamusem też- co dla niektórych jestem. Cała reszta, jak organizatora pobudki, kasa, wkład pracy, stempel od strażaka i qwa NAZWA mnie nie interesują, bo nie dlatego chcę tam jechać.
Trzymam kciuki, zazdroszczę zapału i czasu oraz życzę samych sukcesów! :)
Pozdrawiam!
Sławek.

Koledzy od kilku lat kupuje przynety od 2 rękodzielników.

Bardzo ufam tym przynetom i zasługują na wyjątkowe traktowanie i zawsze zabieram je w moim pudełku.

Moim marzeniem bylo w końcu mieć szanśę stanąć oko w oko z wykonawcą, porozmawiać z nim chwilkę, uścisnąć mu dłoń, podziękować i obowiązkowo zrobić sobie zdjęcie. Mnie nie zadowala patrzenie na zdjęcie i rozmowa przez internet. Takie mam marzenia. W mojej opini kochani to jest cos czego nie można wycenić.

Ponadto możliwośc pokazania młodzieży czyli przyszłym wędkarzom i rękodzielnikom kawał historii naszego rękodzieła, dobre zwyczaje, klasykę i sposób wykonania przynet, porady od legendy polskiego rekodzieła to jest dla mnie coś wspaniałego. Pokażmy młodym że cięzką pracą można zbudować coś wyjątkowego. Pokazanie że Hand Made jest wyjatkowy, cała Europa już to wie a my nie koniecznie. Pokażmy młodym że warto się poświęcić i nie warto iść od razu na skróty.

Pozdrawiam

Koledzy nie ma sensu abyśmy się spierali bo nie o to chodzi.

Napiszę bardzo uczciwie że unikałem tego forum i innych bo zmęczyła mnie krytyka z każdej strony i każdej rzeczy. A najbardziej to że byle kto pod osłoną nicka może Cię obrazić. Nie pozwólmy aby tym razem było podobnie.

Buja i inni koledzy macie trochę racji.

Miałem dwa cele aby dołaczyć do Waszego grona.

- po  pierwsze miałem zapewnienie od kolegów wykonawców że na tym forum jest inaczej

- po drugie wiedziałem że tutaj jest duża baza wykonawców, chcąc zrealizowac swoją imprezę i chcąc pozyskać większą grupę wykonawców i odwiedzających postanowiłem was o tym poinformować.

Czy to nieetyczne???? Pomyślcie koledzy, jeśli jesteś normalnym człowiekiem, który chce zorganizować coś fajnego, nie ma z nikąd na poczatku wsparcia, nikt nie chce pomóc, nie masz pieniędzy na reklamę, media maja to w ......, muszy wyłożyć własną kasę na organizację, robicie to zpasji to co byście zrobili

Osoby które zdążyły mnie już poznać wiedzą ze siedzę całymi dniami i nocami na projektem, robię co mogę aby stanąc na nogi, bo inaczej nie da rady.

co mogę jeszcze zrobić - czekać na porażkę albo zrobić wszystko co tylko możliwe aby dopiąć swego.

Nie ma innej drogi, wielu z Was zapraszało mnie tutaj i mówiło, nawet prosiło aby podać taką informację-więc jestem.

Czy robienie czego kolwiek musi być zarezerwowane tylko dla bogatych

POMAGAJMY PASJONATOM I LUDZIOM PRZEBOJOWYM - Wówczas w naszym kraju zacznie się coś dziać i będzie się rodziło coś dobrego.

Nie rywalizujmy, nie szukajmy drugiego dna, zjednoczmy siły aby coś nam się udało. Czy my Polacy nie możemy mieć wkońcu czegoś swojego. Każdy kraj ma swoje wyjątkowe imprezy- a my jesteśmy znani z Woodstoku???? Co jeszcze.

nie zmarnujmy tego.

A co by ktoś zrobił na moim miejscu???

nie zajmujmy się tym bo to nie jest tematem posta.

Proszę o merytoryczne wypowiedzi zgodne z tematyką posta.

Dzięki za dobre słowo.

Krytykującego najlepiej zignorować, działa na tyle skutecznie że krytykant zaprzestaje swoich wywodów bo nie ma z kim dyskutować - sprawdzone.

Osobiście również podoba mi się pomysł i inicjatywa kolegi by zorganizować takie targi i chętnie bym je odwiedził by pooglądać, wziąć w dłoń, pewnie i kupić rękodzieła: czy to woblery, wahadła czy wędki. Daniel rób swoje i nie przejmuj się niczym bo jak mówi stare przysłowie "psy szczekają a karawana jedzie dalej"   ;)

Witam

Od dawna bardzo przyjemnie doświadczam tego, że nasze rękodzieło uznawane jest bardo i cenione, ale niestety -  poza naszymi granicami. 

Cieszę się, że nareszcie jest osoba, która wpadła na tak wspaniały pomysł zorganizowania targów - promujących rękodzieło.

Oczywiście zgłaszam swój akces uczestnictwa w nich.

Oczekuję potwierdzenia od organizatora.

Pozdrawiam.

Harjer :)

Witam

Tak to się dzieje 1 kwietnia  :D

Tak na poważnie !   Inicjatywę i pomysł o "targach rękodzieła" widzę czarno !  Jest to w/g mnie przedsięwzięcie:

- po pierwsze kosztowne w realizacji,

- po drugie trudne organizacyjnie, (w zależności od ilości uczestników: wynajemn, hali, sali, wystrój, itp.)

- po trzecie brak jest określonych zasad i regulaminu dot. uczestników.

- po czwarte  osoba organizująca całe przedsięwzięcie nie znana jest Społeczności Wędkarskiej !

I tak to właśnie jest na portalach społecznościowych. Wystarczy nakreślić parę słów i machina rusza ! ;)

Pozdrawiam

Harjer ;)

Nie mam żadnej potrzeby i celu, by w nich uczestniczyć. 

A i bez targów kto ma życzenie, może je oglądać i posiadać ;)

ps. Może gdybym o kilka dekad miał mniej lat i zamierzał przebojowo wkraczać w życie i biznes, uczestniczyłbym w takich "targach" :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...