danielg 86 Report post Posted March 31, 2015 Witam wszystkich pasjonatów wędzisk ręcznie robionych. Jestem organizatorem pierwszych targów rękodzieła wędkarskiego w Europie, które odbędą sie 18-20 wrzesień 2015r. w Mrzeżynie.i szukam wystawców robiących wszelkiego rodzaju przynet Hand Made. Jeśli uważasz że twoje przynety sa wyjątkowe i jesteś gotowy pokazać je Wędkarskiej Polsce i Europie - dołacz do nas, to niepowtarzalna szansa. Nasze targi mają na celu promocje Polskiego Rękodziela Wędkarskiego w Polsce i Europie. Jak wszyscy wiecie nasze rekodzielo należy do światowej czołowki rekodzieła, cieszy sie coraz większym uznaniem w całej Europie i na innych kontynetach. Dlatego chciałbym zaprosić wszystkich rękodzielników do wzięcia udziału w naszej imprezie jako wystawców. Mamy już dużą grupe artystow która zdecydowala pokazać u nas prace, obecnie to jest ponad 20 osób. Ilośc miejsc jest ograniczona bo pozostałe miejsca wystawowe przeznaczone sa dla promocji firm z branży turystyki wędkarskiej i portale wędkarskie. Chętnych zapraszam do współpracy a pozostałych jako odwiedzających. Zróbmy wswpólnie coś z czego będziemy najlepsi w Europie i nie zaprzepaśćmy takiej szansy, Każdego zainteresowanego proszę o odwiedzanie stron i kontakt na priv. Nie podaję linków do stron bo to bylby spam!!! Każdy bez problemów znajdzie wszystkie informacje. Napiszcie co myślicie o takiej imprezie. Pozdrawiam danielg Share this post Link to post Share on other sites
badtobone 416 Report post Posted March 31, 2015 no ja juz miejsce dzieki Bogu mam zaklepane :D :D :D :D :D :D faktycznie coraz wiecej chetnych a miejsc malo :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted March 31, 2015 Patronat WŚ. Zapowiada się poważnie. Co do linków, to zapytaj moda. Może zezwolą, w końcu jaki to spam? Share this post Link to post Share on other sites
Kogut Fishing 2,056 Report post Posted March 31, 2015 Super wydarzenie :) Szkoda , że nie mogę się na nim pojawić :( Od dawien dawna twierdzę , że rękodzieło wędkarskie w Polsce jest na najwyższym poziomie :D :D ... Daniel powodzonka .. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Lipiec 299 Report post Posted March 31, 2015 (edited) Dla mnie miejscówka też już zaklepana , a ja pomału ruszam z pracami nad przynętami, może i jakieś wedki z mojej pracowni zabiorę . [attachment=235213:DSCN9491.JPG] Edited March 31, 2015 by Piotr Lipiec Share this post Link to post Share on other sites
Sambor 891 Report post Posted March 31, 2015 (edited) zapraszam i ja :) Edited March 31, 2015 by milupa Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted March 31, 2015 I ja tez zapraszam szykuje sie bardzo ciekawe spotkanie ,chyba trzeba pomału szykować przynety! Share this post Link to post Share on other sites
@Wojti 1,503 Report post Posted March 31, 2015 Zapowiada się bardzo ciekawa impreza. Może kolejne targi zostaną zorganizowane w bardziej skomunikowanym mieście. ;) Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted March 31, 2015 Wojti na pewno w przyszlości rozpatrzymy inną lokalizację, w tym roku organizacyjnie nie daloby rady a i finasowo nas nie stać na duże miasto. Jak będzie sukces to bedziemy mieli w koncu cos swojego. Wtedy bedzie można pomysleć o takiej lokalizacji aby wszystkim bardziej pasowalo. Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za wsparcie i dobre słowo. Linki sa nie potrzebne to bylby moze spam i autoreklama, dziękuję moderatorom za pozostawienie wątku pomimo tego ze może forma nie do końca taka jak powinna być. Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 31, 2015 Ja niestety nie przyjadę. Fajnie byłoby spotkać (wreszcie) oko w oko wirtualnych znajomych, uścisnąć dłoń, pomacać Wasze dzieła i pochwalić się własnymi. Ale to za daleko. Jak dla mnie. Trzymam jednak kciuki by impreza się udała, była cykliczną i docenianą w branży. Ilość i jakość Twórców przynęt, woblerów, jerków, wszelkiej maści blach i jigów, (Twórców z wielkiej litery) w naszym kraju jest niebywała. Coraz więcej znakomitych pracowni rodbuilding'u. Postęp w umiejętnościach niesamowity. Niemała w tym rola jerkbait.pl, że mamy czym się pochwalić. Warto, by branża (a i zwykli wędkarze) zdali sobie sprawę z tego potencjału. Zobaczyli wszystko w jednym miejscu. Idea targów świetnie tu pasuje. Życzę powodzenia :) Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 Ja wiem że Bielsko to daleko ale juz mamy kilku wykonawców z najdalszych zakatkow kraju jak Ustrzyki i Bieszczady. Dlatego jeszcze raz proszę kolege o zastanowienie - wszak cel słusznyi wyjatkowy Wkońcu mozemy być "Hand Made-owym centrum Europy". Przyjazd i czas na przyjazd to jest wyzwanie i nie podklega to dyskusji bo koszt samego wyjazdu jest duzy. Ale cel i możliwości nie do wycenienia: Mozliwośc uściskania dloni ludzi którzy tak wiele robia dobrego, możliwośc chwilowego porozmawiania i zrobienia zdjęcia, poradzenia najmlodszym jak zaczynac.itd..... TO nie do WYCENIENIA Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted April 1, 2015 Pół roku temu miałem udar. Fizycznie wciąż nie doszedłem do poprzedniej sprawności. Taki maraton - nie dla mnie... Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted April 1, 2015 Danielu widzę że w wątku działasz, a na moją wiadomość nie odpowiedziałeś, czekam na odpowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted April 1, 2015 "1 Targi rękodzieła Wędkarskiego w Europie" Daniel sprawdzałeś czy NA PEWNO jest to pierwsza inicjatywa taka w Europie? Czy tak po prostu sobie nazwałeś żeby więcej osób przyciągnąć na te targi? Według mnie takie dane są wyssane z palca. Od kilku lat odbywają się takie targi we Francji. :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted April 1, 2015 "1 Targi rękodzieła Wędkarskiego w Europie" Daniel sprawdzałeś czy NA PEWNO jest to pierwsza inicjatywa taka w Europie? Czy tak po prostu sobie nazwałeś żeby więcej osób przyciągnąć na te targi? Według mnie takie dane są wyssane z palca. Od kilku lat odbywają się takie targi we Francji. :ph34r: Możesz zapodać jakieś linki do tych francuskich targów? Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted April 1, 2015 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.716745661766642.1073741832.716745515099990&type=3 Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted April 1, 2015 Dzięki. Share this post Link to post Share on other sites
Kajtelek2 319 Report post Posted April 1, 2015 Pojechałbym na taka imprezkę , ale niestety praca. Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 Z tego co mi wiadomo to targów Hand Made w Europie nie było, miałem potwierdzenie z całej Europy i pytałem wszędzie gdzie się dało. Nie ma takiej informacji w żadnej redakcji wędkarskiej. To co zamieściłeś to jakięś spotkanie, może warsztaty, może kiermasz, nie wiem,nie znam francuskiego na tyle aby przetłumaczyć precyzyjnie. Ze zdjęc wynika że to jakaś lokalna impreza. Pomysł jest mój i "nie wyssałem z palca". Równie dobrze może się zaraz okazać że w Plsce w jakiejś maleutkiej wioseczce zrealizowano coś podobnego. To co zamieściłeś oprócz mini informacji nie ma oni strony ani nic więcaj ani organizatorów. Może coś przeoczyłem. Ja jestem pewien tego co robie i lotne hasełka mnie nie interesują. Zresztą nie można porównać tamtej imprezy do naszej bo nasza jest skierowana do rękodzielników z całej Europy. Koledzy jeśli macie jakieś pytania to najpierw napiszcie na priva a nie wprowadzacie niepokój. Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 Milupa, odpowiedziałem omyłkowo na twoją informacje do głownego admina tak jak poleciłeś na biuro@jerkbait.pl. Myślę że jeśli on nie stwierdzi naruszeń w tym względzie to nie będzie problemu. Zrobiłem dokładnie tak jak prosiłeś. Czekam na odpowiedź. ZObaczymy co z tego wyjdzie Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 Jak zauważycie koledzy to na poczatku promowałem imprezę jako pierwszą w Polsce. pozniej jak dostawałem potwierdzenia z całej Europy że takich targów nie było to zaczęliśmy myśleć o dodaniu określenia że jest pierwsza taka impreza w Europie. Jak koledzy przeczytacie "CEL TARGÓW I ZAKRES TEMATYCZNY TARGÓW" to dostaniecie informację i potwierdzenie że takiej imprezy o takim zakresie tematycznym nie było, i nie było imprezy międzynarodowej, i nie było imprezy z takimi konkursami i wszystko jest inne. Po za ty jest coś takiego jak prowa własności do nazwy i zastrzeżenie jej łacznie z wnioskiem patentowym. Do tego prawo pierwszeństwa i tp. Poczytajcie prawo patentowe to bedziecie wiedzieli że nie wykorzystałem niczyjego pomysłu. Zapraszałem również mnóstwo gości z Francji i nikt mi nie odpisał że cos jest u nich organizowane albo próbuję coś nieprawdziwego wykorzystać. Tak więc nie rozumiem pytań. Daniel Grombik Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted April 1, 2015 Witam, Czyli mamy jako pierwsi targi na caly swiat i robimy najlepsze rekodzielo, pewnie tez na swiecie. Dobrze znac swoje miejsce w szeregu. Zycze powodzenia. Bujo Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 Koledzy pisze to jeszcze raz i bardzo dosadnie. Dlaczego jeśli zaczyna się w Polsce robić coś fajnego to od razu znajduje się krytyka, szukanie dziury w całym, wyszukiwanie potknięć, błedów. Nie wiem jaki macie cel - mam nadzieję ze nie jesteście tymi samymi osobami z którymi musiałem się spierać na innych portalach. Nie rozumiem jednego "TEMATEM POSTA NIE BYŁO CZY UKRADŁEM KOMUŚ POMYSŁ, CZY COŚ ROBIĘ NIE TAK, CO ZNALEŹĆ NA DANIELA ITP...." Tematem posta było zaproszenie do współpracy, pomocy i odpisanie co myślicie o takiej imprezie, i to w Polsce, i to u nas. Myślałem że się beziecie cieszyć. Wiem jedno, o tym pomyśle myślałem już od dawna, nawet proponowałem pewnym ludziom wspólpracę, pisałem do niektórych i nic. Dlatego wkońcu odważyłem się zaryzykować bo niekt nie chciał mi na poczatku pomóc. Mam prośbę, czy możliwe jest aby wszyscy co piszą coś złego mogli się przedstawić z imienia i nazwiska. Dlaczego? A no dlatego że jak zacząłem realizację pomyślu dostałem od mądrych ludzi ostrzeżenie że to co robie spotka się z krytyką, pewni ludzie będą mnie krytykować, rzucać kłody pod nogi, bo pewna przestrzeń jest zarezerwowana tylko dla nich. ponadto trzeba rozumieć że mnóstwo ludzi jest zaangażowanych w nieformalną współpracę z niektórymi firmami, osobami i podmiotami o charakterze wędkarskim. Ja nie wstydzę się imienia i nazwiska i lubię wiedzieć czy ktoś jest obiektywny - czy stara się mnie nieprzypadkowo zmieszać z błotem Mam nadzieję że rozumiecie moje przesłanie i że wasze odpowiedzi będą dotyczyły tematu posta, nie będą ukrytą formą przeszkadzania. Więcej na ten temat się nie wypowiem i zignoruję każdą formę nagatywnego oddziaływania. Mam swój cel i go zrealizuję, a najważniejsze jest że wielu kolegów mi zaufało, nie ma zamiaru ich zawieść. Nie znajdziecie nikogo kto by się na mnie zawiódł, oszukałbym lub okłamał. Dla mnie bardzo ważne i ponad wszelkie pieniądze jest etyka, uczciwośc i wzajemne zaufanie. Wiedzą to wszyscy którzy mnie poznali. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
danielg 86 Report post Posted April 1, 2015 tak zapraszamy gości z całego Swiata, wiem że będzie 2 nardzo ważnych gości z Japonii i 6 z Czech i wielu innych. Pracuję na ty aby pokazać że Polska to nie jest tkzw. Wschód gdzie sie jeździ koniem z wozem, tylko kraj o niesamowitym potencjale. Jestem dumny że mam tylu prawdziwych przyjaciół i zwolenników. Pomagacie mi na każdym kroku - uwierzcie, nie zawiodę i choćbym miał nie spać całymi nocami to i tak zrobię wszystko aby ściągnąć gości z całej Europy. Trzymajcie kciuki i dziękuję. Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted April 1, 2015 Daniel nie przejmuj się i rób swoje ;) udać się musi Niestety taka nasza narodowa specjalność - marudzenie i krytykowanie wszystkiego co się da. Więcej wiary koledzy :) :) :) Może i ciekawym rozwiązaniem było by objęcie jakimś patronatem Jerkbait.pl tego przedsięwzięcia Całkiem spora grupa Naszych rękodzielników zapowiada swój udział ;) Share this post Link to post Share on other sites