Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
DavidPike

Kołowrotek do 350zł sczupak/sandacz

Recommended Posts

Cześć! jaki kołowrotek możecie mi polecić do 350zł na szczupaka/sandacza wielkości 3000? Myslalem nad Penn Battle II 2500 (znalazłem za 369zł na allegro) i Spro Red Arc oraz Zauber CF (obawia mnie ta raczka).

Cześć! jaki kołowrotek możecie mi polecić do 350zł na szczupaka/sandacza wielkości 3000? Myslalem nad Penn Battle II 2500 (znalazłem za 369zł na allegro) i Spro Red Arc oraz Zauber CF (obawia mnie ta raczka).

Czytałes trochę forum zanim założyłeś ten wątek?Jeśli poczytasz to zrozumiesz dlaczego odpowiedzi(jeśli będą)mogą być w dość...ironicznym tonie.

Każdy z kołowrotków o które pytasz ma swój własny OPASŁY wątek.

Czasami naprawdę warto poczytać zanim się coś się napisze.

Wiedzy jest tu tyle że naprawdę wystarczy poczytać przed zadaniem pytania.

dokladnie wszystkie te kolowrotki masz opisane na forum mysle ze kazdy z nich spelni twoje oczekiwania  ja od siebie bym dodał jeszcze namniejszego  penn slammera

Ja po 350 zł sprzedaje takie Battle  :D Drogo mają na tym allegro  :whistling:

Ma, na śrubę z drugiej strony ;) a co do porównania to red arc i zauber cf to to samo w innej obudowie.Battla bym odpuścił na dzień dobry a już napewno w rozmiarze 2500, proponuje również dokładniej prześledzić ten dział, bo w 2 minuty znalazłem 10 podobnych tematów, wydaje mi się że warto choćby z samego szacunku do osób piszących długie i konkretne teksty o danych maszynach.

Spro red arc jest najlepszy, zauber cf jest jeszcze lepszy bo z karbona a penn najlepszy bo ma wkrecana korbke.

hehe i nie ma wstecznego biegu :)

A popatrz Szczupakowy Dawidzie - https://www.google.pl/search?q=SPro+Red+Arc+vs+Ryobi+Zauber&oq=SPro+Red+Arc+vs+Ryobi+Zauber&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

To nie restauracja że krzykniesz "kelner podaj kręcioła!" i masz.

Rusz swoje cztery litery i spróbuj sam coś znaleźć, to nie boli.

Leń, leń, leń.

Wszystko to przeleciałem w godzine i się sporo dowiedziałem, ale ciągle mi mało :/ wypowie sie ktoś na temat tego Penn'a Battle II 2500?

Wszystko to przeleciałem w godzine i się sporo dowiedziałem, ale ciągle mi mało :/ wypowie sie ktoś na temat tego Penn'a Battle II 2500?

Kup go i za rok zdasz nam opinie. Ja bym brał spro albo zaubera w tej cenie bo sprawdzone maszynki, chodź i czasami to rożnie bywa.Pojedz do większego sklepu wędkarskiego i porównaj rożne modele. Nie kupuj przez internet-tyle powiem.

O Battle jest sporo na forum napisane

ja na szczupłego wybrałem ten model Penna http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/478-penn-spinfisher-3500

i jestem po 2 latach używania b.zadowolony

tu poczytaj  

o tych modelach

http://jerkbait.pl/topic/15622-penn-battle/?hl=battle

http://jerkbait.pl/topic/15237-nowy-penn-spinfisher-v/?hl=spinfisher

Jednak i obsługa zadziała :lol: ROTFL

A i tak mu będzie mało  :angry:

Wiesz człowiek z wiekiem robi się bardziej "miętki" i ma dobre serce dla młodzieży  :P

@kombajnista_z_pgr'u

Dlaczego odpuściłbyś go i dlaczego nie 2500? Bede łowił główki max 12g.

@kombajnista_z_pgr'u

Weź się deko do roboty i poczytaj a nie czekasz aż na tacy dostaniesz ;)

dałem temat o battle tam wszystko opisano na temat jego wad i zalet

widzę ,że Ciebie mniej wartości użytkowe interesują raczej patrzysz na wygląd

Pytam się jego, dlaczego nie wziął by tego kołowrotka. Nie oczekuje na tacy na nic. Odczep się.

@kombajnista_z_pgr'u

dobra jak Ci się nie chce poszukać to masz ode mnie w prezencie gwoździa.

Penn , słabo nawija linkę , robi brody , ma niewygodny knob , i nowe potrafią mieć słabo spasowane części co prowadzi do szybkiego i nie równomiernego zużycia , zaubery i red arci mają słabe rolki które lubią stanąć w miejscu, szumiec , luźno latać co prowadzi do platania i skrecania linki, jak również obecna jakość ich składania pozostawia wiele do życzenia, a w zauberze cf są 2 elementy pseudo karboniane co się szybko niszczą.
Oczywiście istnieją kołowrotki w cenie 230 zł dużo lepsze od 3ech wymienionych wyżej ale poznanie ich nazey wymaga umiejętności czytania podobnych tematów do której zachęcam, oczywiście gdyby nie 500 identycznych tematów miałbyś wszystko opisane w jednym, z tym że za obecną sytuacje możesz powiedzieć po części Dziękuję do lustra.

pozdrawiam, bez odbioru.

Pytam się jego, dlaczego nie wziął by tego kołowrotka. Nie oczekuje na tacy na nic. Odczep się.

Szanowny Kolego ,

Dopiero co zarejestrowałeś się i już próbujesz ustawiać forum pod siebie karząc się odczepić starszym stażem i pewnie wiekiem forumowiczom.

Napisałeś że w godzinę przejrzałeś wszystko co cię interesuje i nic nie znalazłeś, forum istnieje 10-lat więc tej lektury wystarczy na dłużej niż godzinę. 

Nie wiem czy zapoznałeś się z regulaminem ale chyba nie, przypomnę jeden z punktów:

Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika.

Warto też żebyś zajrzał tu:

http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-79#entry1650496

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...