Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Usuwanie punktów ostrzeżeń na forum

Recommended Posts

"Szatańskie" (w tym dobrym słowa znaczeniu ;) ) posunięcie Remku.... :rolleyes:

A ja sie Krystiano zastanawiałem gdzie Cię wywiało :) :) Dobrze, że jesteś.

Remku,

a coś myślisz o bazie starych daiw lub shimano?

Banjo - tak ale to za chwile. Wymaga to rąkdo pracy choć baaaardzo mnie to kusi. Może nawet bardziej niż wstawianie aktualnych kołowrotków.

Mógłbym te tabele pouzupełniać (nawoje linek, ciężar itp) - tylko nie mam do nich dostępu. Jakbyś pogadał z naszymi specami od starych daiw to bym wysłany do Ciebie plik uzupełnił o te dane. Oni na pewno mieli wiele z tych kołowrotków w rękach, być może gdzieś pudełka się walają. Chętnie to zrobię bylebym miał te dane. W necie jakoś nie mogę ich odszukać.

Uprawnienia to nie problem - mogę je nadać w kilka sekund.

Remku, chyba źle mnie zrozumiałeś. Wysłałem Tobie niedawno pliki z kołowrotkami daiwy. Były dwa pliki, m.in o starych daiwach (tournament, emblem) - tabele z danymi technicznymi tych młynków. Nie wszystkie były wypełnione bo nie mam dostępu do nich, gdyż w necie brakuje tych informacji. Natomiast jest kilka, może kilkanaście osób na jerku, które znają stare daiwy i mogą podać dane techniczne o nich. Powstałaby taka mała baza o tych daiwach, które wciąż cieszą się dużym zaufaniem wśród kolegów. Była propozycja z Twojej strony, aby je umieścić w bazie kołowrotków. Moja odpowiedź była odmowna. Teraz podjąłbym się uzupełnienia tych danych, ale nie chciałbym ich po kolei umieszczać w bazie. Wolałbym, aby to był jeden plik, ogólnie dostępny.

Tak rozumiem. Wszystko posiadam i potwierdzam. Tylko mi zależy na tym by one w jakiś magiczny sposób znalazły sie w bazie a nie w pliku. Myślę tylko ....jak?

No właśnie nie chciałem być tą magiczną różdżką  :) . Umówmy może się tak, spróbujmy uzupełnić brakujące dane (tutaj prośba do adminów aby poprosili naszych użytkowników o podawanie tych danych, myślę że administracji znane są osoby, które parają się naprawą, tuningiem kołowrotków),a później pomyślimy co z tym zrobić. Być może w tzw. międzyczasie wpadnie jakiś pomysł. Przydałoby się też bazę kołowrotków jakoś uporządkować.

3 kręciołki dodane, będą kolejne 3 za drugi punkt i dorzucę 3 w gartisie ;)

Dla mnie (posiadacza punktów) taka "propozycja" jest żenująca... Ale oczywiście rozumiem iż właściciel może robić co chce.

A dla mnie niema problemu, napisanie kilku tematów, można coś dać dla naszego forum, a nie tylko brać. :)

Kolejne punkty zdjęte. Dziękuję osobom, które wpisują do bazy mimo, że nie mają ostrzeżeń :) Dziękuję!

Baza rośnie. Dziękuję za wpisywanie danych. Liczę na to, że w przyszłości forumowicze będą wyrażali swoją opinię na temat poszczególnych kołowrotków.

Kolejne punkty usunięte.

Dorzuciłem jeszcze, kilka sztuk :D

Baza rośnie. Dziękuję za wpisywanie danych. Liczę na to, że w przyszłości forumowicze będą wyrażali swoją opinię na temat poszczególnych kołowrotków.

Kolejne punkty usunięte.

No trudno, najwyżej zostanę zlinczowany.

Ja się pytam jaki cel ma wpisywanie milion pierdyliard sto dwudziesty czwarty raz tego samego modelu kołowrotka, różniącego się jedynie wielkością. No może gdyby był to jakiś rzadki model. Jaxona, czy innego Zaubera znajdę sobie bez problemu w sieci. 

PS Na pytanie - co Ty zrobiłeś - odpowiem, że nie zaśmiecam bazy, którą rzeczywiście ktoś może zechce przestudiować w poszukiwaniu jakiejś perełki. 

No ręce mi opadły: http://www.garnek.pl/hudy76/29097362/jerkbait, Edyta mowi, że to też wygląda epicko: :blink:  http://www.garnek.pl/hudy76/29097388/jerkbait1

Edited by hudy76

Była prośba administratorów? o powiększanie bazy kołowrotków, była :) Nie chcesz nic wpisać nie pisz twój wybór :)

Ja tez trochę się pogubiłem z koncepcją tej bazy kołowrotków.

Od początku myślałem, że wpisy mają dotyczyć sprzętu używanego przez wystawiającego recenzję. Źle myślałem?

Dodam, że opierałem się na tym:

(...)

Co robimy?
1. ROZWÓJ BAZY
BRAK KOŁOWROTKA W BAZIE? - wpisujcie kolejne pozycje, kolejne kołowrotki, których używacie. Chcielibyśmy by baza żyła, rosła.
UŻYWACIE I CHCECIE PODZIELIĆ SIĘ SPOSTRZEŻENIAMI - pod każdym wpisem macie możliwość dodawania swoich komentarzy dotyczących użytkowania kołowrotków. Wpiszcie choć kilka słów - "polecam ponieważ ...", "nie polecam ponieważ ...".
(...)

Gdybym jakimś cudem miał rację, to mam pytanie do tych, którzy zasypali (dosłownie) bazę różnymi modelami. Chłopaki - naprawdę używacie tych kołowrotków? Czy tylko google i katalog wybranego producenta PDF?

Tak używam kołowrotków Jaxona regularnie, na Stellę mnie niestety  nie stać :) Wszystkie opisane używam :)  nie w całej rozmiarówce oczywiście. Nie opisałem jeszcze kołowrotków karpiowych Jaxona z wolnym biegiem których używam :)

Ja tez trochę się pogubiłem z koncepcją tej bazy kołowrotków.

Od początku myślałem, że wpisy mają dotyczyć sprzętu używanego przez wystawiającego recenzję. Źle myślałem?

Dodam, że opierałem się na tym:

Gdybym jakimś cudem miał rację, to mam pytanie do tych, którzy zasypali (dosłownie) bazę różnymi modelami. Chłopaki - naprawdę używacie tych kołowrotków? Czy tylko google i katalog wybranego producenta PDF?

Coś czuję, że masz Pan rację... Tak ogólną jak i dotyczącą "szczegółów"...

Tak używam kołowrotków Jaxona regularnie, na Stellę mnie niestety  nie stać :) Wszystkie opisane używam :)  nie w całej rozmiarówce oczywiście. Nie opisałem jeszcze kołowrotków karpiowych Jaxona z wolnym biegiem których używam :)

Chyba możesz śmiało wystąpić o Honorowe Członkostwo w Zarządzie...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...