krystiano1981r 3,001 Report post Posted February 27, 2015 [center][size=5]DAIWA CERTATE 2500[/size][/center] [b]Pełna nazwa kołowrotka:[/b] DAIWA CERTATE 2500 [b]Producent:[/b] DAIWA[b]Model:[/b] CERTATE 2500[b]Wielkość [Rozmiar]:[/b] 2500[b]Masa:[/b] 235g [b]Zastosowanie:[/b] wszechstronny[b]Typ hamulca:[/b] przedni[b]Moc hamulca:[/b] 7kg[b]Przełożenie:[/b] 4.8:1[b]Ilość wybieranej linki:[/b] 72cm[b]Liczba łożysk:[/b] 10[b]Pojemność szpuli żyłka:[/b] 0,23/200m [b]Pojemność szpuli plecionka:[/b] [b]Kraj produkcji:[/b] Japan[center][u][b]OPIS KOŁOWROTKA[/b][/u][/center] W nowym Certate rewolucyjna technologia Mag Seal dokonała kolejnego kroku naprzód. Do tej pory za sprawą Mag Seal zabezpieczony przed przedostawaniem się wody i zanieczyszczeń był tylko korpus kołowrotka. Teraz technologia ta rozszerza się na rolkę prowadzącą, która za sprawą nanotechnologii zostaje uszczelniona w 100%. Żywotność i płynność pracy przekładni oraz rolki prowadzącej zwiększają się względem zwykłych kołowrotków bardzo wyraźnie. Dodatkowo w nowym Certate doprowadzono do zmniejszenia wagi, dzięki wykonaniu rotora w całości z materiału Zaion.[b]Schemat:[/b] [url=http://jerkbait.pl/uploads/84f22ac66e30d2c291f3e5f7237f9e52.jpg]SCHEMAT KOŁOWROTKA[/url] [center][b]Zdjęcia kołowrotka[/b][/center] [center] [/center] [url=http://jerkbait.pl/page/index.php/kolowrotki.html/_/daiwa-certate-2500-r15]Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord[/url] Share this post Link to post Share on other sites
rav00 113 Report post Posted November 1, 2017 (edited) Za tą cenę spodziewał bym się czegoś lepszego choć to tylko moja opinia, wizualnie pozytywnie, duża szeroka szpula sprzyja dalekim rzutom, na sucho kręci rewelacyjnie, tylko jest jeden problem dlaczego kołowrotek za około 1500zł ząbkuje przy blaszce jedynce czy małym woblerku. Jeśli komuś to nie przeszkadza polecam. Edited November 1, 2017 by rav00 Share this post Link to post Share on other sites
DonPablo 1,456 Report post Posted November 1, 2017 Jak kupiłeś nowy młynek i "ząbkuje" to nie krępuj się i złóż reklamację. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted November 1, 2017 Za tą cenę spodziewał bym się czegoś lepszego choć to tylko moja opinia, wizualnie pozytywnie, duża szeroka szpula sprzyja dalekim rzutom, na sucho kręci rewelacyjnie, tylko jest jeden problem dlaczego kołowrotek za około 1500zł ząbkuje przy blaszce jedynce czy małym woblerku. Jeśli komuś to nie przeszkadza polecam. Miałem trzy i żadna nie ząbkowała... Trzy rożne rozmiary - od małej okoniówki, przez sandacze na lekko do sandacza na ciężko. Nie wydawaj zatem opinii na bazie jednego kołowrotka.... Pozdrawiam Daniel Share this post Link to post Share on other sites
rav00 113 Report post Posted November 1, 2017 Więc nie wiem co było z moją może jestem przewrażliwiony ale ją sprzedałem, nowemu właścicielowi to nie przeszkadzało. Share this post Link to post Share on other sites
rav00 113 Report post Posted November 1, 2017 Ale dodam jeszcze że już drugi raz bym na ceratkę nie postawił, kupiłem Stellkę i choć pewne rzeczy Daiwa miała fajniejsze choć by kabłąk to Shimano dla mnie wygrywa. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted November 1, 2017 Co kto lubi ;-) Pozdrawiam Daniel Share this post Link to post Share on other sites
slawek_2348 2,635 Report post Posted November 1, 2017 Już starożytni rzymianie wiedzieli, że Daiwy ząbkują, a Stelle są do d.... :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Andru77 1,109 Report post Posted November 2, 2017 Ale dodam jeszcze że już drugi raz bym na ceratkę nie postawił, kupiłem Stellkę i choć pewne rzeczy Daiwa miała fajniejsze choć by kabłąk to Shimano dla mnie wygrywa. Tylko to całkiem inna półka. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted November 2, 2017 (edited) Już starożytni rzymianie wiedzieli, że Daiwy ząbkują, a Stelle są do d.... :rolleyes: Co zatem polecisz ? Edited November 2, 2017 by SlawekNikt Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted November 2, 2017 Moja pol swiata juz zjezdzila i jakos ciagle nie zabkuje B) Share this post Link to post Share on other sites
slawek_2348 2,635 Report post Posted November 2, 2017 Co zatem polecisz ? "Róbmy swoje! ... Niejedną jeszcze paranoję Przetrzymać przyjdzie- robiąc swoje" Share this post Link to post Share on other sites