Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
MarMilo

"Jak to jest złowione" - żenada

Recommended Posts

Ten Lucio z kolegami to podobno najlepsza ekipa w Polsce.

Taaaa, tyle tylko że samozwańcza :lol:

Taaaa, tyle tylko że samozwańcza :lol:

Bo nikt inny nie jest godzien wypowiadać się na ich temat :D

.Nie sadze , żeby ekipa Lucia dorównywała panu Jackowi do pięt i tu chyba zgodzimy sie wszyscy , ale jak napisał kolega Majo łatwo jest namawiać do no kill jak sie obecnie łowi za granica , a w Polsce już swoje zrobiło .
Ale jakoś nie widze w tych śmiesznych wesołych produkcjach Lucia nic złego , chłopaki zaszczepieni wędkarstwem w pozytywny sposób , a ze trochę dziwni no i ten mały chudy co on łyka , ze wiecznie ma taka uśmiechnięta paszcze.

Co ten biedny JK ma robic, zeby byc wiarygodnym? Lowic w Polsce i namawiac do walenia wszystkiego w leb? Zabraniacie chlopakowi samorozwoju? Zle ze promuje c&r?

Żeście się uczepili tego J.K. Prawda jest taka,że większość tuzów wędkarskich w tamtych latach biła w beret złowione ryby,wystarczy przejrzeć artykuły z tamtych lat.
Co do lucia i jego żałosnej ekipy to spuśćmy nad nimi zasłonę milczenia.

Wszystkiego najlepszego Panie Jacku .
I tak zakończmy ten temat filmiku o pysznych , przepraszam pięknych szczupakach.

Maggot, o ktorym twierdzeniu piszesz? Z tej uniwersyteckiej ksiazkowej logiki zawsze bylem slaby, chetnie rzuce okiem na rozbior

Smiac mi sie chce jak to czytam. Najpierw dissujecie goscia, bo nie umie sie obchodzic z ryba. Jeden nakreca drugiego. Litania poszla na 3 strony, az w koncu ktos stwierdza, ze to nie ładnie tak wyzywac i wszyscy zaczynacie przepraszac. Zero jakiegokolwiek pomyslunku. Jeden za drugim idzie niczym stado baranow. I to ci, ktorzy uwazaja sie za bog wie jakich prawych i moralnych ludzi. Jestem ciekaw jak wy sie obchodzicie z rybami i czy zawsze przestrzegacie regulaminow? A jesli chodzi o traktowanie ryb to podam jeden przyklad. Ktos wspomnial o WT, ze ich oglada, bo sa warci uwagi. W jednym z odcinkow(klenie na wisnie) Pawel probowal zapozowac z kleniem, ktory nie byl skory do wspolpracy i non stop wypadal mu z rak. Przetrzymywal tego klenia na brzegu na pewno z kilka minut w cieply letni dzien ,,rzucajac nim po krzakch,, az do zrobienia dobrego ujecia. To jakos nie bylo niczym zlym, bo to przeciez WT. Nie mam nic do chlopakow, bo robia fajne filmy, ale chodzi mi o sam fakt, ze nikt ich sie nie czepia, a jakiegos Krzysia obrzuca sie blotem. Dobrze, ze to internet i XXI wiek, bo inaczej jutro by wiasial na stryczku. A przechodzac do tworczosci wszystkim znanego Lowcy to ludzie nie potrafia zrozumiec, ze te filmy sa czysto rozrywkowe i nie zawieraja zadnego kontentu w postaci przydatnych merytorycznych porad i wskazowek. Jego filmy z zalozenia takie mialy byc. Sam powtarza caly czas, ze wedkowanie jest na drugim planie i ze liczy sie tylko zabawa, wiec nie wiem o co wam chodzi. To tak jakby zarzucac muzyce discopolo brak przeslania i ideii w tekstach. A to, że jest osobą publiczna nie znaczy, ze jest zobowiazany do bycia wzorcem do nasladowania. Nasi kochani politycy tez sa osobami publicznymi, a jak wszyscy widza nie sa zobowiazani do niczego. Konczac moj i tak przydlugi wywod chce jeszcze zahaczyc o jedna osobistosc. Mianowicie chodzi mi o slawnego wynalazce z YT. Gosc jako wedkarz jest jak najbardziej OK i nie jeden moglby sie od niego uczyc, ale niestety jest troche ekscentryczny delikatnie mowiac. Dobra ode mnie to tyle. Klaniam sie po same kule, pozdro i widzimy sie nad woda.

PS. Ostatnio podebralem okonia bez zwilzenia reki woda. Mam nadzieje, ze jakos to przelkniecie :D

PS. Ostatnio podebralem okonia bez zwilzenia reki woda. Mam nadzieje, ze jakos to przelkniecie :D

Mysle ze jakoś przełkniemy jak dobrze wyfiletowales:)

Smiac mi sie chce jak to czytam. Najpierw dissujecie goscia, bo nie umie sie obchodzic z ryba. Jeden nakreca drugiego. Litania poszla na 3 strony, az w koncu ktos stwierdza, ze to nie ładnie tak wyzywac i wszyscy zaczynacie przepraszac. Zero jakiegokolwiek pomyslunku. Jeden za drugim idzie niczym stado baranow. I to ci, ktorzy uwazaja sie za bog wie jakich prawych i moralnych ludzi. Jestem ciekaw jak wy sie obchodzicie z rybami i czy zawsze przestrzegacie regulaminow? A jesli chodzi o traktowanie ryb to podam jeden przyklad. Ktos wspomnial o WT, ze ich oglada, bo sa warci uwagi. W jednym z odcinkow(klenie na wisnie) Pawel probowal zapozowac z kleniem, ktory nie byl skory do wspolpracy i non stop wypadal mu z rak. Przetrzymywal tego klenia na brzegu na pewno z kilka minut w cieply letni dzien ,,rzucajac nim po krzakch,, az do zrobienia dobrego ujecia. To jakos nie bylo niczym zlym, bo to przeciez WT. Nie mam nic do chlopakow, bo robia fajne filmy, ale chodzi mi o sam fakt, ze nikt ich sie nie czepia, a jakiegos Krzysia obrzuca sie blotem. Dobrze, ze to internet i XXI wiek, bo inaczej jutro by wiasial na stryczku. A przechodzac do tworczosci wszystkim znanego Lowcy to ludzie nie potrafia zrozumiec, ze te filmy sa czysto rozrywkowe i nie zawieraja zadnego kontentu w postaci przydatnych merytorycznych porad i wskazowek. Jego filmy z zalozenia takie mialy byc. Sam powtarza caly czas, ze wedkowanie jest na drugim planie i ze liczy sie tylko zabawa, wiec nie wiem o co wam chodzi. To tak jakby zarzucac muzyce discopolo brak przeslania i ideii w tekstach. A to, że jest osobą publiczna nie znaczy, ze jest zobowiazany do bycia wzorcem do nasladowania. Nasi kochani politycy tez sa osobami publicznymi, a jak wszyscy widza nie sa zobowiazani do niczego. Konczac moj i tak przydlugi wywod chce jeszcze zahaczyc o jedna osobistosc. Mianowicie chodzi mi o slawnego wynalazce z YT. Gosc jako wedkarz jest jak najbardziej OK i nie jeden moglby sie od niego uczyc, ale niestety jest troche ekscentryczny delikatnie mowiac. Dobra ode mnie to tyle. Klaniam sie po same kule, pozdro i widzimy sie nad woda.

O co tyle złości i uszczypliwości???:)

Bez sensu jest takie wyciąganie "faktów z przeszłości" byle dopasować coś do swoich teorii... Poza tym kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem... Każdy ma prawo się pomylić/czy robić coś źle. Ważne jest aby z tego wyciągać jakieś wnioski i podejrzewam, że P. Kolendowicz takowe mógł wyciągnąć bo obecnie raczej jest zwolennikiem idei C&R będą redaktorem poczytnej gazety. Ba, ja kiedyś miałem okazję go spotkać nad jednym z okolicznych jezior na wodzie i widziałem jak uwalnia okonia na ok. 40 cm i to nie dlatego że stałem obok i go obserwowałem... robił tak z każdą rybą 15 cm, 20 cm i 40 cm również...

[quote name="Bootleg" post="1838816" timestamp="1455648605"]Bez sensu jest takie wyciąganie "faktów z przeszłości" byle dopasować coś do swoich teorii... Poza tym kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem... Każdy ma prawo się pomylić/czy robić coś źle. Ważne jest aby z tego wyciągać jakieś wnioski i podejrzewam, że P. Kolendowicz takowe mógł wyciągnąć bo obecnie raczej jest zwolennikiem idei C&R będą redaktorem poczytnej gazety. Ba, ja kiedyś miałem okazję go spotkać nad jednym z okolicznych jezior na wodzie i widziałem jak uwalnia okonia na ok. 40 cm i to nie dlatego że stałem obok i go obserwowałem... robił tak z każdą rybą 15 cm, 20 cm i 40 cm również...[/quote
A wziął Kolega Autograf

Czytają te wszystkie wątki myślę,że taką dziwną mentalność mamy,to ciekawe mieszkam ,za granicami Polski i dlaczego w innym kraju ludzie rodzinami idą na ryby,łowią,złowione rybki grilują piją piwko i nikt nikomu nie skacze do oczu,że zjadł rybę i wszystko oki relaks na maxa.A w Polsce zero szacunku dla drugiego człowieka.Lubię zjeść od czasu do czasu rybkę to co mam kupić na rynku od kłusowników pewnie mam czyste sumienie,bo ja wszystkie wypyszczam,a kupuję sandacze w styczniu od kłusowników.Przepraszam nie dokończę bo siada mi bateria.Pozdrawiam

Bo to nie chodzi, żeby wszystko wypuszczać do wody bo przecież jestem Catch and release, ale żeby we wszystkim zachować umiar i zdrowy rozsądek. I jeżeli ktoś chce wziąć rybę od czasu do czasu to uważam, że nic się nie dzieje. Ale nie żeby zabierać ryby w ilościach hurtowych bo zawsze można sprzedać sąsiadom. A dwa niestety nie którzy koledzy po kiju jak zobaczą, że ktoś złowił rybę a on nie to już jest zdenerwowany. 

Bo to nie chodzi, żeby wszystko wypuszczać do wody bo przecież jestem Catch and release, ale żeby we wszystkim zachować umiar i zdrowy rozsądek. I jeżeli ktoś chce wziąć rybę od czasu do czasu to uważam, że nic się nie dzieje. Ale nie żeby zabierać ryby w ilościach hurtowych bo zawsze można sprzedać sąsiadom. A dwa niestety nie którzy koledzy po kiju jak zobaczą, że ktoś złowił rybę a on nie to już jest zdenerwowany.

.,,,,,,,,,,,I tu się z tobą zgodzę przyjacielu,do wszystkiego z głową Edited by Marioo

Po prostu ten przepis bywa mylnie interpretowany ;)

Może nie w temacie - ale może chociaż w skrócie coś byś dodał?

... Grudzień płynę sobie pontonem,mały przesmyk zwężenie jeziora wypłycenie,postanawiam tu zapoluje na szczupłego, a tu patrzę i nie wierzę co widzę,wzdłuż wypłycenia po jednej i drugiej stronie sieci rybaków rozstawione.

... no, niesłychane... tyle jeziora, a ONI musieli właśnie TOBIE w łowisku sieci postawić... postanowiłeś poczekać, czy wróciłeś do domu?

... to że sieci przez cały rok nękają jezioro to nikomu nie przeszkadza,nikt nie zbiera podpisów do ankiety...

... do jakiej ankiety? i ile tych podpisów zebrałeś?

... no, niesłychane... tyle jeziora, a ONI musieli właśnie TOBIE w łowisku sieci postawić... postanowiłeś poczekać, czy wróciłeś do domu?

Ale po co z miejsca w takim tonie?

Wstałeś lewą nogą? - to ...................a później wejdź na forum.

To miejsce na koleżeńską rozmowę, nie wyładowanie złych emocji.

Bez wycieczek osobistych, bo zaraz będzie trzeba zamknąć wątek.

Edited by woblery z Bielska

Przyjacielu zadzwoniłem na straż rybacką gdzie usłyszałem,że to gospodarstwa rybackiego sieci Edited by Marioo

Koledzy,

Łowię ryby od 12 roku życia, czyli już 52 lata. Gdyby ktoś w latach 60-siątych ubiegłego stulecia wypuścił złowioną poza okresem ochronnym, wymiarową rybę - byłby uznany za wariata... Czasy się zmieniają i teraz każdy kto nie wypuszcza - to idiota... Jesteśmy miłośnikami tego samego hobby i żyjmy pozwalając żyć innym. Nie nawołuję do zabijania wszystkiego co trafi na haczyk, ale radykalizm w każdej dziedzinie jest zbędny. Jeśli zabiorę rybę zgodnie z RARP nie jestem przestępcą, a jeśli ją wypuszczę nie oznacza to, że jestem lepszy od innych. I to by było na tyle...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...